Apa és fia az éhenhalás küszöbén . Az apát 2009-ben leszázalékolták két infarktus után, amely mellett további betegségei is vannak. Utoljára a Dohánynagykernél dolgozott raktári segédmunkásként. Amikor egy kicsit összeszedte magát, próbált elhelyezkedni eredeti szakmájában, targoncásként, de az alapbetegsége miatt nem vették fel sehová, így maradt a 28 405,- Ft, valamint a kéthavonta érkező önkormányzati 3 ezer forintos segély.

Feltöltő: nyanya001
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tűzróka0919
Ez orr bán viktior Magyarországa a XXl században . Az a bizonyos emmutnyócév nem fosztotta meg a rokkant embereket az élethez való joguktól .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Fia, igen keresett szakmával rendelkezik, hűtő- és klímaszerelő, mégsem tudott elhelyezkedni itthon, így Hollandiába ment munkát keresni. A szakmájában nem talált ott sem lehetőséget, egy hűtőházban dolgozott zöldségcsomagolóként. A fizetése annyira kevés volt, hogy saját ellátásán kívül semmire nem futotta, így visszatért Magyarországra. Tavaly szeptember 1-től egy sütőipari cégnél helyezkedett el, de a négyhónapi állami támogatás lejárta után nem tartottak igényt tovább a munkájára. Jelenleg az önkormányzattól kéthavonta érkező 3 ezer forintos segély a juttatása. A fiú még nem adta fel a reményt, hogy dolgozhasson, szakmát váltva jelentkezett gépi forgácsoló tanfolyamra.
nyanya001
Pillanatnyilag két szelet kenyerük van, és 25 forintjuk!
kkalman
@nyanya001: Ebből is látszik, mennyire keresett szakma a hűtőgép és klímaszerelő. :(
Az meg az állam szégyene, hogy két infarktus után, egyéb betegségekkel megáldva egy laza éhenhalásra, vagy fagyhalálra ítélik a beteget.
Sovány vigasz, hogy májusban 50%-al nő az életszínvonaluk, nem csak az övék, másoké is. Nem kell fűteni!
massa
szégyen és amiről nem tudunk ,elveszik a rokkannyugdijat? miből élnek az emberek most kuss van róla!
entero
@kkalman: Az előrejelzések szerint (anyósom ennek a szakértője) alig lesz jó idő az idei nyáron, vagyis nem elképzelhetetlen, hogy csak a június, július, augusztus lesz olyan hónap, amikor nem kell egyáltalán fűteni. Anyósom időjárás jelentése eddig még mindig pontos volt:-))
entero
@nyanya001: Sajnálatos, de ezek szerint külföldön sem mindig fenékig tejfel az élet, mint ahogy mondják. Nálunk az egyik iskolaigazgatót kirúgták, mert nem volt Fideszes (képviselő is volt, ami még nem is lett volna baj, de nagyon nyíltan szónokolt az MSZP mellett), kiment Németországba, a tanárija mellett megvan ez a vizsgája is, és most remekül él, ráadásul gyereket is edz ping pong - ra. Egykoron csapattársam volt. Persze beszél németül és angolul is tökéletesen.
kkalman
@entero: Akkor anyósodat kell az Országos Meteorológiai Szolgálat élére helyezni igazgatónak. :-)
kamazuka
Csak az üzemanyagon lehet spórolni!
Nem keveset!
Mobil123
"Tavaly szeptember 1-től egy sütőipari cégnél helyezkedett el, de a négyhónapi állami támogatás lejárta után nem tartottak igényt tovább a munkájára. "- Gratulálok a vállalkozásoknak, hogy csak addig foglakoztatnak valakit, amig jár utánna az állami támogatás.
Mobil123
@entero: Sehol a világon nincs kolbászból a kerítés, és ezt mindannyian tudjuk, de azért lehet szerencsét próbálni. Valakinek sikerül, valakinek nem sajnos.
A nem fideszes, és kirúgott iskolaigazgatónak is klimaszerelő vizsgája van? Vagy MSZP-s szónoki??
Azért kirúgni valakit mert nem fideszes (és lehet, hogy kiválóan vezette az iskolát, bánt a gyerekekkel ami a legfontosabb szerintem!) nagy baromságra val, hogy finom legyek.
nyanya001
@entero: Az a sajnálatos, hogy a tényleges rokkanttól elvették a nyugdíját
és most némi alamizsnát adnak, ami se élelmiszerre sem a gyógyszereire
nem elég !
Annak a gyereknek némi tartalék tőkére lenne szüksége ahhoz, hogy
kimenjen Németországba és munkát keressen, de gondolom nem szívesen
akarja itt hagyni a súlyos beteg apját !
dzurinda
@entero: "Persze beszél németül és angolul is tökéletesen."

Itt van a kutya elásva, ugyanis csak és kizárólag nyelvtudással szabad útra kelni. Ha valaki nem tudja a nyelvet, akkor egy munkaszerződést sem tud elolvasni és értelmezni, ügyeket sem tud intézni, tehát könnyen csalók áldozatává eshet.
entero
@Mobil123: Megvan neki arra is, bármily hihetetlen, még előbb megvolt, mint ahogy igazgató lett. Sajna, igen intenzíven bírálta a Fidesz vezetést képviselőként Tótkomlóson, ezért kellett távoznia, pedig ha valahol, ott igen jól végzik a munkájukat, a város rengeteget fejlődött azóta. Ami jó, abba nem szabad egyedüliként beleavatkozni...
entero
@nyanya001: Remélem, sikerrel jár, én szívből kívánom neki.
entero
@kkalman: Nem rossz ötlet, majd mondom neki:-))
kerék
@entero: A helyi szakközépből is kirúgtak két tanárt mert mszp-s volt. Elég nagy visszhangja volt, itt is lehetett róla olvasni.
painkiller
Már rég mondom hogy amíg az emberek nem csinálnak itt forradalmat vagy lázadást és nem verik ki a teljes politikai és gazdasági garnitúrát mint jobbról és balról addig nyugodtan megdögölhetünk ezek miatt.
Mobil123
@entero: Újra mondom, azért mert valaki és az legyen melós, iskolaigazgató NEM lenne szabad kirúgni mert bírálja a Fideszt. Mivel különbek akkor az elvtársaid a kommunista rezsimtől?? SEMMIVEL.
tűzróka0919
Ez orr bán viktior Magyarországa a XXl században . Az a bizonyos emmutnyócév nem fosztotta meg a rokkant embereket az élethez való joguktól .
A Tündik bündije
Húú... percek óta gondolkodom, mit írjak, de semmi értelmes gondolat nem jön, csak a gyomromban kavarog a savanyú harag úgy, hogy ki kellett mennem vizet inni. Azt hiszem mindenképpen küldök nekik valamit.
A Tündik bündije
@entero: A szívből jövő kívánalmad most kevés. Ahogy én is, úgy Te is megteheted most, hogy segítesz. Már némi étel is elég lesz nekik azt hiszem.
Mézike
Jellemző Magyar "sikertörténet" . :-( Ez csak a jéghegy csúcsa!
gibgab
@gibgab: Félek, nagyon sok ilyen helyzet van.
gibgab
@nyanya001: Kösz! Késő van. Megyek aludni. Jó éjt!
nyanya001
@gibgab: Szia jó éjt ! Sajnos sok ilyen van csak nem tudunk róla !
szaboria1
Kívánom, hogy legyenek rokkantak azok akik ezt a rendszert kitalálták ugyanis egy szívbeteg ember senki sem mer alkalmazni. Magamról tudom amikor elmondtam infarktusom volt és csak gyógyszerekkel tudom fent tartani magam sajnálkoztak de nem mertek munkát adni. Nekem annyi a szerencsém, hogy rég betöltöttem a nyugdíj korhatárt. Elképzeltem mi lenne velem ha pl. most csak 50 éves lennék, én is így járhatnék mint a fenti cikk szereplője.
szaboria1
@gibgab: Lám mindig a kisebb emberek fognak össze mert az URAK odafent meg sem mozdulnak.
gibgab
@szaboria1: Igen, ez így van. A kisember jobban átérzi a másik baját. Mert ő maga is megtapasztalja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.