Semmis az a kölcsönszerződés, amelynél a szerződésben nincs leírva az adóst terhelő minden költség – derül ki a Fővári Törvényszék OTP ellen múlt héten meghozott jogerős döntésének indoklásából. A devizahiteleknél nem volt előre meghatározva, hogy a kiutalt hitel mennyibe fog kerülni. Ezt még a bank sem tudta akkor kiszámolni amikor a szerződést aláírták.

Forrás: hir.ma
Feltöltő: Zolee75
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

moszkvatér
A devizahitel az évezred banki csalása néven fog bekerülni a történelemkönyvekbe .
Guiness rekordra is lehetne jelölni , egyszerre a legtöbb pénz kicsalása a lakosságból büntetlenül .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Ááááá, dehogy! Nem én! A többséghez tartozom, akik élhetetlenek ebben az országban. De elmondták, (biztos, hogy ne érezzem magam rosszul) jobban is járok a hitellel, mert így olcsóbb az autó, de kp-rt vettem volna, ha lett volna a zsebben. Tényleg drágábban adták a kp-st. Jó üzlet volt a hitelezés :D :D :D
JAJMÁR
@rézfánfütyülős: JAJMÁR Ááááá, dehogy! Nem én! A többséghez tartozom, akik élhetetlenek ebben az országban. De elmondták, (biztos, hogy ne érezzem magam rosszul) jobban is járok a hitellel, mert így olcsóbb az autó, de kp-rt vettem volna, ha lett volna a zsebben. Tényleg drágábban adták a kp-st. Jó üzlet volt a hitelezés :D :D :D
SLAakku
@JAJMÁR: Nem volt felolvasott szerződés azt mondják.
SLAakku
Az 1.1 millió devizaadóst nagyjából 6000 milliárddal csapták be a Magyarországon működő idegen bankok. Átvert Áron elgondolkodott sanyargatott sorsán és rájött: “Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan.”(Tamási Áron)

www.civilkontroll.com/mar-ausztriaban-is-karteritest-fizetnek-a-bankok-a-devizaadosoknak/
JAJMÁR
@SLAakku: Na, igen! De nálunk különleges bánásmód van ! Különleges problémamegoldás ! A magyar ember ne legyen depressziós, dolgozzon többet, higgyen magában, meg a jövőben, meg qmányban és no problem!

De köszönöm a linket, tetszik :)
SLAakku
1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről.

261. §(4) Természetes személy - ide nem értve az egyéni vállalkozót - devizában nyilvántartott, vagy nyújtott (deviza alapú) kölcsönszerződéséből keletkező hitelezői követelés biztosítására, természetes személy tulajdonában álló ingatlanon, vagy ingatlannak természetes személy tulajdonában lévő tulajdoni illetőségére jelzálogjog nem alapítható, a felek ettől eltérő rendelkezése semmis.

Mivel a kihirdetés után egy nappal ez az új törvényi rendelkezés hatályba lépett, ettől kezdődően tehát törvénybe ütköző az uzsoratevékenységgel és más módon nyújtott devizaalapú kölcsönszerződések hitelezői követelés biztosítására jelzálogjogot alapítani.

Miniszteri Indokolása pedig ennek a jogszabálynak – 2010. évi XC. tv. – vizsgált részére a következő:

Egyes jogszabályoknak a devizakölcsön szerződéseket biztosító jelzálogjog korlátozása érdekében szükséges módosítása

A módosítás célja a devizakölcsönök terjedésének megállítása, az ügyfelek túlzott eladósodásának megelőzése, hogy a bajbajutottak száma ne gyarapodjon.

Az elmúlt években egyre gyakoribbá vált a kölcsönök devizában történő nyilvántartása illetve finanszírozása. Az árfolyam-ingadozás miatt megnövekedett törlesztő-részletek következtében azonban a devizakölcsönösök széles köre került pénzügyileg nehéz helyzetbe. A természetes személyek túlzott eladósodottsága az esetek egy részében a kölcsönök bedőlésével járt, amely a fedezetül szolgáló ingatlanok áron aluli elárverezéséhez, kilakoltatásokhoz vezetett.

Ezt csak a 2011. évi LXXV. törvény 17. § a). helyezte hatályon kívül. Hatálytalan: 2011. VII. 1-től.

Most akkor mi is van a 2011. VII.1. előtti jelzálog bejegyzésekkel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.