A Medián márciusi közvélemény-kutatása szerint kétéves csúcsára, a választani tudó népesség 47 százalékra emelkedett a voksolási részvételüket biztosra ígérők aránya, közülük 45 százalék szavazna a Fideszre, 24 százalékuk az MSZP-re.

A kutatóintézet felmérése a HVG legfrissebb számában olvasható, a kutatás eredményeinek egy része az újság honlapján is elérhető.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága 41 százalékról 45 százalékra emelkedett, a szocialistáké pedig 17 százalékról 24 százalékra. A Jobbik tábora 19 százalékról 17-re csökkent, míg az Együtt 2014 - PM szövetség biztos szavazóinak aránya 15 százalékról 8 százalékra esett.

A Medián márciusi adatai alapján más párt nem jutna be a parlamentbe, a Demokratikus Koalíció és az LMP támogatottsága ugyanis egyaránt két százalékon áll a biztos szavazók körében.

A teljes lakosságot tekintve a Fidesz az előző havi 26 százalékról 27 százalékra növelte támogatóinak arányát, míg az MSZP 12 százalékról 15 százalékra javított. A Jobbik az összes megkérdezett körében egy százalékponttal több, 11 százaléknyi szimpatizánst szerzett, míg az Együtt 2014 - PM szövetség pártolóinak aránya 8-ról 6 százalékra csökkent.

A teljes népesség 37 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem tud pártot választani a mai kínálatból.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
A fityesz nyert egy közvélemény-kutatást a saját lapjától... mégis mi a fenét írna a Pravda, ha nem ezt? Az már más kérdés, hogy sokszor ebben az újságban is csak a dátum valós. (Gondoljunk csak legutóbb a habzó szájú, vérgőzös hordának lefestett székházfoglalókra; selmecigabika szeretett is volna tőlük egy erőszakos behatolást, a fene a gusztusát...) Azt pedig szemérmesen hallgassuk el persze, hogy a választók 55%-a le akarja váltani a kormánypártot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Azért nem felejtenek a választók! Emlékeznek erre is. :)

El-Qúró azt mondta annó, hogy egy országot úgy kell vezetni, mint egy Rt.-t. Bele is bukott!
Majd szakértő kormányfőt kerestek. Felmerült Kiss Péter neve, de nem vállalta, így megválasztották Gráf Józsefet, amíg a boldogtalan a WC-n tartózkodott, de amikor visszajött, nem vállalta. :)
Így esett a választás végül, egy vállalatbuktatásban már jártas szakértőre "Nem értettünk hozzá” Gordonra - akitől most "retteg” Orbán. :)
zipper
@verőce21: Gyurcsány nem mondott hülyeséget, ami az RT vezetését illeti, csak csinált hülyeséget, amikor a belső érdekcsoportokra hallgatott és hagyatkozott szakkérdésekben !

Ez vezetett Öszödhöz !

2008-ban fel kellett venni a hitelt,még középszerű közgazdászok szerint is. Csak haudni nem kellett volna.
marlin
Nincs evvel semmi gond!!
2013-ban Magyarországnak ilyen "niemand-ellenzék" jutott!!
Amíg egymás keze helyett egymás nyakát fogják, addig a Fidess-nek "szabadkeze" van!!
(Ugye az MSZP-ről két évig hallani sem lehetett!! Amikor a "civilek" és a Bajnai az arcukat adták - az Orbán ellen - egy kormányváltó szövetséghez, azonnal ott termett az a Mesterházy - aki két évig hallgatott, mint sz@r a gazba - és rázza a seggét, destruál, bomlaszt, lázít!! )
verőce21
@zipper: Két hete volt a kormánynak! - ha nem veszik fel sebtében az IMF/EU hitelt! Abszolút bizalmi válság alakult ki, az Államkötvényeinket csak horribilis felárral, kalandorok vásárolták volna meg!

(De valójában nem erről szólt a fenti bejegyzésem.) :)
verőce21
@Horizont: "...olyan kis cuki, minden csodás, isteni..." - a cuki Te lehetsz, (valószínűleg). :)

@marlin: "...azonnal ott termett az a Mesterházy..." - most mondasz valamit. :)
(Ma délután az ATV-t néztem, a szimpatizáns betelefonálóik Meseházi-Botka cserét követelnek.) :)
A Tündik bündije
A fityesz nyert egy közvélemény-kutatást a saját lapjától... mégis mi a fenét írna a Pravda, ha nem ezt? Az már más kérdés, hogy sokszor ebben az újságban is csak a dátum valós. (Gondoljunk csak legutóbb a habzó szájú, vérgőzös hordának lefestett székházfoglalókra; selmecigabika szeretett is volna tőlük egy erőszakos behatolást, a fene a gusztusát...) Azt pedig szemérmesen hallgassuk el persze, hogy a választók 55%-a le akarja váltani a kormánypártot.
gibgab
Amiről az mno hallgat:

"Pedig a szavazók 55 százaléka kormányváltást szeretne.
A derűlátók aránya hat hónap alatt 18-ról 25 százalékra nőtt, bár jellemzően csak a Fidesz szavazótáborában. Minden más szavazói csoportban jócskán 80 százalék felett van azok aránya, akik szerint Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok (a teljes szavazókorú népességben ez az arány 69 százalékos)."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/median_kormanyvaltast_akar_a_tobbseg_de_gyenge_az_ellenzek.549792.html
Hellcat
Ez az MNO meg a fidesz közvéleménykutatói ezek meg tudnak nevettetni még azért a hülyeségeikkel.
Dr. Felipe
Ahhoz képest még a fél Bajnaitól is beszart rendesen a fideSS.
entero
@Hellcat: Vigyázz, nehogy majd 2014 - ben arcodra fagyjon a mosoly:-))
dzurinda
Kellene csinálni egy Szavazni Nem Akarók pártot, simán megnyerné a választást :)
dzurinda
@dzurinda: Bocsánat, Szavazni Nem Akarók Pártját, így helyesebb nyelvtanilag :)
Hellcat
@entero: Attól félek 2014 ben nem fagy az arcomra semmi, mert választás se lesz...ha meg lesz akkor meg a fityisz a külföldi választók levelezésében szépen elcsalja az egészet.
entero
@Hellcat: Nem lesz itt semmiféle csalásra szükség.
percsi
@dzurinda: szerintem a "Koldusbot Párt" tuti befutó lenne!
@entero: remélem igazad lesz, és már 2013-ban közmunkások lesznek. Ha még sem, akkor sajnos a csalás áldozatai leszünk :((
zipper
@verőce21: és mennyivel szebb, tisztességesebb húzás az, amikor állami pénz szétosztása előtt - egye azon napon - hirtelen vadi új cégbejegyzések kerül sor és láss csodát, mind ugyanahhoz a fideszes gazdasági érdekcsoporthoz tartozik !
Megkapják a nagy pénzt, kitesznek egy jó nagy táblát a mezőre, hogy " itt létesül Közép-Európa egyik legkorszerűbb tojáspatkoló és festő gyáregysége uniós forrásokból " majd 2 év elteltével a tábla rozsdásodva, de ugyanott áll és a beruházás sehol, nagy pénz szőrén szálán felszívódott és az egynapon alapított cégek sincsenek sehol, de még csak büntetőeljárás sincs ! ( pl. Budaörs ! )

Már csak a Bajnais vállalatbuktatás okából mondom...
csegala
Volt már rá példa, - a nem is olyan távoli múltban - hogy a közvéleménykutatók egyöntetűen sikert jósoltak egy bizonyos pártnak, és az mégis elbukott. Gondolom, mindenki tudja, hogy melyik is volt az, úgy hogy csak csínján, fideszesek. Ismerek én olyan munkahelyét, családját féltő embereket, akik szavakkal istenítik a Fideszt, közben utálják, mint a sz@rt. Apátok is megmondta, hogy ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit teszek. Na ezzel sokan így lesznek a választáson.
jancsik68
Ha az adott választáson a résztvevők aránya 30%,s a fidesz ott 50 %-t szerzett,akkor ott 15%-s fidesz gyözelem volt csak!!Hol a 2/3 ??amire mindig hivatkoznak.A 85% LESZARJA ŐKET.eZ A TUTI!!
human
Létezik egy "fidesz szorzó" fogalom. Ez arra vonatkozik, ha fidesz idején van választás kevesebben vallják be ellenzéki szimpátiájukat. Így a választáskor jelentősen megnő az ellenzék szavazatszáma a várthoz képest.
excep
csak azt nem értem mi a f...tol erősödik ez a szemétláda orbán mást se csinál csak szívatja a népet eddig minden megmozdulása az egyszerű embernek csak szivást hozott ki a franc fog rá szavazni??? azokon az elvakult hivein kivül???
tivoli
@excep: Éppen attól. Aki nem nyal, repül.
verőce21
@A Tündik bündije: (21:18) "selmecigabika szeretett is volna tőlük egy erőszakos behatolást" - tulajdonképpen tetszik a szóképed, de látom izgatja is a fantáziádat az "Álom utca 9".) :)
verőce21
@zipper: (06:14) Tudod a kis Gordonkát sem kellett az általad említett dolgokban "félteni". :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.