Több mint egyéves előkészítő munka után elkészült a középtávú, 10 évre szóló nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági stratégia tervezete.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
@Csizmás Kond: A kutyánkban még lehet bízni, ha nem eszi meg valamelyik emberi fogyasztásra szánt/árult élelmiszert, akkor az biztos, hogy nem való az embernek.
Sajnos a bolti kereskedelemben van ilyen élelmiszer.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
almalibre
A cím helyesen:
Hárommillió magyar lehet beteg attól, amit jelenleg eszik
,vagy
Hárommillió magyar lehet beteg attól, amit eddig evett...
Csizmás Kond
...vagy attól leszünk betegek amit velünk megetetnek...
GeoCravker
viszont sokaknak nincs lehetőségük másra.
Mert hiába értem én, ha a sovány hús, és a januárban is friss zöldség a tuti. Ha csak házilag eltett uborkára és olcsó, sózott szalonnára telik.
Január
@Csizmás Kond: A kutyánkban még lehet bízni, ha nem eszi meg valamelyik emberi fogyasztásra szánt/árult élelmiszert, akkor az biztos, hogy nem való az embernek.
Sajnos a bolti kereskedelemben van ilyen élelmiszer.
kukac50
Egészséges élelemre nem futja, csak a külföldről behozott kutyaeledelnek való húsból készült ételek az olcsók.
dömdödöm
a döglött lóból készült sertéshústól ,az átcímkézett lejárt szavatosságú konzervektől
az aflatoxinos tejtől , a patkánymérget tartalmazó nápolyitól ,és a kergemarhakórban szenvedő marhahústól betexünk meg .
Csizmás Kond
@dömdödöm: ...ezután élő lovat kell enni...?
csa-csa
helyesebben 3 millió csóró magyar lesz beteg
hallgatag
A nyugatról behozott élemiszer megfelel minden követelménynek
frissesség, eltarthatóság,,,,stb , igaz hoogy nagyon sok embernek
megfizethetetlen, ezért is lesznek a keleti piacokkal " stratégiai megállapodások "
Ami ott ( Albánia, Bulgária, Románia, Afganisztán nem kell nekik,
mi majd importáljuk...Ajánlom a Lendvaiy utcai székházban menüebédre...
aremy
a törökbálinti át címkézett több tonnányi árút is sikerült feletetni a rászorulókkal.
a felelőségre vonás meg elmaradt
SLAakku
@hallgatag: Nem igaz. Nem régen jártam olyan országokban (Montenegro, Albánia, Makedonia) amelyektől az átlag magyar fél. Hidd el ott még minden ételnek eredeti ize van. A zöldség-gyümölcsnek (isteni a paradicsom,paprika) a húsból készült ételeknek a tejtermékeknek (kivaló a tej, finom sajtok nagy választékban) bizony még olyan eredeti az ize amilyeneket a mai szendvicsen nevelkedett generáció nem is ismerhet már. Talán mert ezekben az országokban még csak szórványos a globálizáció?
coni
A tájékoztatással lehetne a legtöbbet tenni az emberek egészségéért. A februárban megvett jordán, marokkói paprika helyett magyar céklát, káposztát kell venni - féláron. Tonna szám eszik az emberek a növényvédő szereket mert nem a szezonális és itt termett és olcsóbb zöldséget, gyümölcsöt eszik (télen befőzve, fagyasztva is). A szalonnából és a füstölt húsokból fogy a legtöbb, pedig a legdrágább és legegészségtelenebb. Aztán az egészségtelen alapanyagokból csinálnak zsíros, hagymás, rántásos, pirospaprikás szaftos ételeket, agyon sózva, jól megborsozva és evőkanállal teszik a cukrot a kávéba.
SLAakku
@coni: ...ott még minden ételnek eredeti ize van. A zöldség-gyümölcsnek (isteni a paradicsom,paprika) a húsból készült ételeknek a tejtermékeknek (kivaló a tej, finom sajtok nagy választékban) bizony még olyan eredeti az ize amilyeneket a mai szendvicsen nevelkedett generáció nem is ismerhet már...

A húsokat vagy sasliknak vagy egyszerű -saját zsirjában- sültnek készitik el sok friss zöldségből készült salatával és sajtokkal tálalják. Nem import semmi. Minden olcsó. (még)
Pálinkafőző Rézüst
Kb. 9,5 millió magyar meg attól, amivel a fidesz eteti..
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: te is beteg vagy?
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Az jó! Nekem nem mindig... :-)) Biztos a sok óccsó kajátúl...
kedwes
Csak azt nézd meg ki a gyártó, rájössz, hogy nem kóser!
őrült
Szomorú dolgok ezek,vidéken a paraszt ember kertjében is tuja van káposzta helyett.
a mai fiatalok meg azthiszik hogy a csirke az a tescó-ban terem,igy azt eszitek amit kaptok.
overdose1
moslék az élelmiszer mint a kormány-húsvéti sonka kötözött ehetetlen :auchan Budakalász
gazdag dezső
Igen ez nagyon botrányos dolog ,hogy az élelmiszer ellenőrzés nagyon laza! Nagyon sokat engednek meg maguknak az élelmiszer gyártók!!Szalámiba bőrök,szójalisztek,és más sok E -vel jelőlt anyagok.Kolbászok,szalámik,és sok más töltelékes áruknál nagyon sok nem odavaló,helyettesitő,pótló,anyagok,amik az egészségre inkább csak káros anyagok!!! Mindezeket elnézi az ellenőrzés,sőt mi több,engedélyezik.!! Az emberiség tragédiája!!Mérgezik szép lassan az embereket!!A darált húsokban sem eredeti színhús van pul.!Nagyon sok termékben találhatók a bőrök,szója stb.!Pénzlenyúlás,és lassú mérgezés!!!
gazdag dezső
Rengeteg külföldi vegyszerezett termék kerül az országba,és engedik a kevéssé ismert élelmiszerek forgalmazását!! A zöldség-gyümölcs mint tudjuk nyersen van leszedve,és majd vegyszerekkel kezelve érlelik be a programozott időre!! Azért olyan íztelen!És nagyon károsak is ezek a vegyszerek az egészségre!!Aztán meg itt van ez a sok ismeretlen kókler kereskedők,akiknek a terméke mint látjuk,és halljuk nagyon ismeretlen eredetű,csalások sokasága veszi körül.Sokkal,de sokkal nagyobb,és szigorúbb bírságok kellenének!! Nagyon -nagyon szigorú ellenőrzések,hiszen az emberek egészségéről,méltóságáról van szó!!
tivoli
@gazdag dezső: Kinek a zsebét dagasztanák a bírságok!? Azután a bírságok kiadási tétele bele lenne építve az termék árába! No? Ki szívná meg újfent?
Egyébként sem kell ötletekkel bővíteni a nemzeti lehúzórendszert.
tivoli
S ha egyáltalán nem eszik a magyar, az egészséges? Hajrá magyarok és az orbáni diéta!!!
gazdag dezső
Mondhat bárki bármit nekem akkor is az a véleményem,hogy minden vackot engednek árulni,behozni !Tudom! Nem kell megvenni!! Csak az a szerencsétlen akinek néhány tíz ezer forintból kell megélni??Még mérgezik is??Egyen vackokat mert a felső tíz ezerhez hasonlóan nem tud vásárolni??A többség szegény ,és vannak nagyon sokan nagyon szegények,akár úgy is lehet mondani,hogy nem a saját hanem a nagy politikusok hibájából!! Akik eladtak mindent amit csak lehetett! A munkahelyteremtés meg valahogy nem megy!!!Miért megy más országokban sokkal jobban? Miért van az hogy a háború fővesztese Németországban is sokkal,de sokkal jobban élnek az emberek!! MI ODA MEHETÜNK CSELÉDNEK!! MIÉRT ALÁZTÁK LE A MAGYAROKAT ENNYIRE??Soha sem engednek talpra állni.Amit náluk kidobnak,mert nem mernek piacra vinni ,azt idehozzák nekünk!!Miért nem képes egyik kormány sem visszaállítani a Magyarok becsületét,hitét!!Inkább csak lealázzák egymással versenyezve,úgy hogy ők /a kormánytagok,képviselők stb/óriási vagyonokra tesznek szert a nép nyúzásával.Adók,meg adók,és mindig csak lenyúlások,csalások!! Hogy a holdra kellene érni már a képviselőknek az autóhasználatot nézve!! Mi ez ha nem a nép átverése minden szinten miközben a népnek szorítások vannak!!Ők meg csak építik a sokmilliós villákat,és még csak el sem kell számolni vele ,hogy honnan van ennyi pénze??Királyi kiváltságok??A közembert meg agyon büntetik a parkolásért is ha nem fizet ki 1-5 percet! Vagy lecsukják!De ha így haladunk a képviselők minden emberek felettieknek számítanak,kiváltságosak bármit is tesznek,akár sikkaszthatnak is!!
jobb és balközép
7 millió még betegebb lesz...áawöúbpymÉejőqejaúó34őöié
JAJMÁR
@őrült: sikerült tönkretenni a háztáji kisgazdaságokat. Én kb. 2 éve próbálkozom, de "hihetetlenül sokba kerül" és akkor még elverheti a jég, elviheti a víz stb. Ezen a tavaszon még nem sikerült elveteményezni sem. De már vegyszerezés nélkül szinte semmit nem lehet termelni. Felborult az ökológia, a nagygazdaságok vegyszer-használata lehet az oka.
Január
@JAJMÁR: Kicsiben termelni legfeljebb a családi felhasználásra érdemes, drága, de tudod, hogy mit eszel.
Nálunk már a víz tönkre is tette a veteményest, talán majd a palántáról való termelés sikeresebb lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.