Egy tavaly eltűnt láncfűrészt kerestek az izsáki rendőrök azon az orgoványi férfin, akit a múlt hét keddjén vallatás közben halálra vertek, miközben szorosan meg volt bilincselve - írja a Népszabadság.

Még tavaly augusztusban tűnt el egy izsáki portáról az a láncfűrész, ami miatt a múlt héten kezdték el vallatni Bara Józsefet az izsáki rendőrök, akit aztán a vallatás során agyonvertek - írja hétfői számában a Népszabadság. A lap beszámolója szerint a két rendőrjárőr, B. Csongor és B. Viktor egy fülest kapott, ez alapján hajtott Orgoványra, ahol rátaláltak az élettársával hazafelé sétáló 47 éves Bara Józsefre, akinél rákérdeztek a fűrész hollétére, majd a földre teperték, hátrabilincselték a kezét, és a járőrautóba tették.

A lap azt írja, hogy az izsáki rendőrörsre szállítva megpróbálták rábírni, hogy vallja be a fűrész ellopását. Bara József keze végig meg volt bilincselve, legalábbis ezt erősíti öccsének, a holttestet azonosító Bara Csabának a vallomása, aki szerint a bilincs csontig hatolt a testvére csuklóján. A kényszervallatást és a megbilincselést a nyomozóügyészség koronatanúja, egy, a vallatást látó rendőr is megerősítette, aki állítólag figyelmeztette is az egyik járőrt, majd távozott - írja a Népszabadság. A megbilincselés azért fontos momentum, mert a rendőrség - ahogyan arról a nol.hu a múlt héten beszámolt - még feljelentést is tett az agyonvert férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak címén, azt sejtetve, hogy az agyonvert Bara József támadt rá a rendőrökre. A megyei nyomozó ügyészség a feljelentést elutasította.

Az Origo csütörtöki riportjából kiderült, hogy Bara Józsefre egy földije, a helyiek által csak "Fóliás Janinak" hívott fóliasátras gazdálkodó hívta ki a rendőröket, szerinte ugyanis Bara ellopta a stilfűrészét, valamint sonkát és kábelt is lopott tőle. A riport szerint a párjával hazafelé bandukoló Bara az őrizetbe vételének délutánján "Fóliás" háza előtt haladt el, mire a gazda megfenyegette, hogy ne merjen bemenni, azután pedig kihívta rá a rendőröket. A tudósításban egy "Fóliás" szomszédjában lakó férfi is megszólal, aki azt állítja, hogy miután Barát elvitték, a gazdához beállított egy civil ruhás rendőr, aki vagy fél órát maradt nála.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
yazo64
Na még egy:
A fényképen lévő férfiről nem látszik hogy alkoholista lenne... (mint ahogyan ezt sokan feltételezik)
velvet.hu/sztori/2013/04/11/izsak_orgovany_agasegyhaz_riport/
szaboria1
@yazo64: Azért ezek a fotók nem egy 51 éves férfit ábrázol.
yazo64
@szaboria1: Valóban nem tudhatjuk hogyan nézett ki...
Ha 51, ha 47 éves, ha alkesz ha nem alkesz, ha lopott, ha nem, akkor is értelmetlen halált halt... és az felháborító amilyen körülmények között érte... gyilkosok meg pár év börtön után szabadlábon folytatják bűnös életüket ott ahol abbahagyták...
szaboria1
@yazo64: Én nem szeretek előre ítélkezni, mert 100%-osan nem ismerem az eseményeket. Ma már sajnos a médiának nem szabad hinni. Azért írtam az orvos szakértői vélemény lesz a döntő. Amennyiben tényleg brutalitás miatt halt meg akkor a méltó büntetést kell kimérni rájuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.