Lerótta kegyeletét Orbán Viktor miniszterelnök a szatmárnémeti temetőben annak a férfinak a sírjánál, akit a gyanú szerint egy hónappal ezelőtt annyira megvert két, azóta leszerelt rendőr, hogy belehalt sérüléseibe.

A kormányfő Facebook-oldalán szombatra virradóra közzétett videó tanúsága szerint Orbán Viktor egy szál, nemzeti színű szalaggal átkötött fehér rózsát helyezett el az áldozat sírján a szatmárnémeti temetőben.

Ugyancsak szombaton a Magyar Nemzetben megjelent egy nyílt válaszlevél Tamás Gáspár Miklósnak címezve, "Netuddki" aláírással. A filozófus szerdán nyílt levelet írt a kormányfőnek - amelyet ugyancsak a Magyar Nemzet közölt -, arra kérve Orbán Viktort, menjen el Szatmárnémetibe, ha lehet, Áder János államfővel együtt, és tegyen egy szál virágot Bara József sírjára.

"Tudnod kell, nemcsak a te kormányzásod alatt szoktam bírálni a rendőri erőszakot - meg a rendőri erőszakkal kapcsolatos, jogérzéket, igazságérzetet sértő magatartásokat és érzületeket. Valamikor az ilyen dolgokban egyetértettünk, s talán ebben a tekintetben - ha másban nem is - még mindig egyetértünk. (...) Az államnak, amelyet a sors kifürkészhetetlen végzéséből te vezetsz most, felelősséget kell vállalnia mindazokért, akik a területén élnek. Úgy fest, hogy Bara Józsefet agyonverték a magyar rendőrök, mindenesetre gyanús körülmények között pusztult el állami intézmény - az izsáki rendőrőrs - egyik helyiségében" - írta Tamás Gáspár Miklós.

A szombaton közzétett válaszlevélben az áll: "Kedves Gazsi! Nekem címzett nyílt leveledet megkaptam. Hagyjuk a felesleges udvariaskodást, jólesett. Tanácsodat megfogadtam. Az igazat megvallva, magamtól is eszembe juthatott volna. Sőt, talán eszembe kellett volna, hogy jusson. Akárhogy is, megvolt". Ezt követően a "Netuddki" aláírású levél hivatkozik Orbán Viktor Facebook-oldalára.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Annyira spontán és emberi, és szívből jövő, hogy véletlenül pont ott volt egy kamera...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
alte trottel
@zipper: TGM annyira okos, hogy neki a "segge hején is felye van"
zipper
@alte trottel: Lya-lya, lyól mondod, de mert Orbán vitéz is elismerte, hogy T.G.M. kérte fel a sír meglátogatására, ezért nem érdemes e témában erősködni !

oszt' jó napot !
Halszem
"Virágot vitt Orbán az Izsákon agyonvert férfi sírjára"
Ő is részt vett a kihallgatáson?! Jujjj!
kecskes laszlo
Ez az ember megosztó és mi lenne ,ha ő is így végezné !
Nauta
@entero: Főleg miattad és a vezéred bandája miatt!!
entero
@Nauta: Az emberek nem azért sötétek, mert Fidesz kormány van, és nem is azért, mert MSZP. Az emberi butaság pártfüggetlen, szerintem a cikkhez szólj inkább hozzá, és ne engem piszkálj állandóan, elég baj az nekem, hogy megingott a hitem a jelenlegi kormányban. Soha nem hittem volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.