Történelmi hibának nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a Helsinki Egyetemen tartott beszédében, hogy a posztkommunista országok a diktatúra összeomlása után nem csatlakoztak azonnal az Európai Unióhoz. Ha ez megtörtént volna, ma az EU-nak is erősebb lenne a pozíciója - hangsúlyozta az egynapos hivatalos látogatáson Finnországban tartózkodó magyar kormányfő hétfőn Európa jövője címmel megtartotta előadásában, amelyben egyúttal sürgette a Balkán integrációjának folytatását. Orbán Viktor kiemelte azt is, hogy az erős Európához erős nemzetekre van szükség. Ma az európai mainstream azt hangoztatja - folytatta a kormányfő -, hogy Európának a vallási alaptól a szekularizáció felé kell haladnia, a nemzeti helyett a nemzetköziség irányába, a családtól pedig az egyén felé. Az ő véleménye szerint azonban a kereszténység nem a múlthoz, hanem a jövőhöz tartozik, és a nemzetek is fontosak, csakúgy, mint a család. Megjegyezte, lehet, hogy ezzel a felfogásával kisebbségben van Európában, de nem...

Forrás: civishir.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@bretagne: @mercis: Memória zavarban szenved szegény Hornék már elindították amikor 1998 Orbán hatalomra került akkor ott tett keresztbe ahol tudott mert nem akarta , hogy belépjünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tűzróka0919
@Nauta: 07:45 El ne hidd , hogy nem lesz követőjük az úton . Sok EU ellenes van a tagországok polgárai között is . És még ott van zsotténak a különböző fasiszta , rasszista szervezetek . Inkább félő mint nevetséges ez a birkamenet . Tudod a szélsőjobb minden alkalmat megragad a gyűlöletkeltésre . Félek , hogy a birkamenet mire Brüsszelbe ér mér fasiszta csőcselék horda lesz . De viszont a brüsszeli rendőrség eléggé "tökös" . Remélem nem lesz gond az oszlatással . Mert valljuk be a mi rendőrségünk csak marionett báb az "ökörbéka" rezsimjében .
lantos
Sőt, nekünk kellett volna megalapítani, s akkor ma, Budapest lenne, Brüsszelievics!
bakegya
Jó helyen nyekereg!
Kirándulás,önkielégítéssel.
A magyar falvak alvégén számomra hitelesebben köszörülhette volna a történelmi hibán a nyelvét,mint a vén Európa szociális fellegvárának keresztény jobb oldalán,Helsinkiben.
dömdödöm
vagy túl hamar léptünk be az eu- ba ez a másik teoria .
dömdödöm
egyébként sem mi léptünk be hanem ők vettek fel .szerintem

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.