A legnagyobb magyar zarándoklatra az idén is több százezer zarándok érkezett a világ minden tájáról. A székelyföldi zarándokok egy része a hagyománynak megfelelően végig gyalogosan tette meg az utat A magyar nemzeti és a székely zászlók gyűrűjében állni és körülvéve több százezer olyan emberrel, akik hitét évről évre megszilárdítja a közösen átélt alázat, kimondhatatlan érzés.

Forrás: erdely.ma
Feltöltő: Csizmás Kond
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
@Kutyafüle: Valóban de,
a képeken nem csak zarándokok vannak tehát me csak az olyan hívők, mentek, akik hitbuzgalomból, vagy vezeklés céljából kereste fel a Csíksomlyói szent helyet!!
(Erdély valóban csodálatos, ha teheted, látogass el oda, - és beszélgess "székelyekkel"!!)
Kutyafüle
@marlin: Értelek én. Finoman rá akarsz vezetni, hogy a saját tapasztalatomból alkossak véleményt. Remélem lesz rá módom:))
Másik
3 éve én is voltam a Székely gyorssal, de tömegpszichózist nem tapasztaltam. A vonaton utaztak olyanok is, akik a vasút nagy szerelmesei, de nem az volt számukra az elsődleges, hanem a célállomás.
Ahogy az egyik zarándoktárs találóan megjegyezte; mesélni lehet róla, de elmesélni nem. Valóban meg kell tapasztalni.
Meg kell tapasztalni, de egyet meg kell jegyezni; minden zarándoklat más és más. Jómagam minden évben részt veszek a Pécs-Máriagyűd zarándoklaton, és soha nem volt egyforma, bár az útvonal, a cél mindig ugyanaz.
Másik
@Csizmás Kond: A középső nagyon jó!!!
Csizmás Kond
@Másik: ...az utolsón pedig én is rajta vagyok...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.