A közigazgatási és igazságügyi miniszter még a határidő lejárta előtt válaszolt az uniós biztos kérdéseire a korábban nyugdíjazott bírák visszavételéről.

A Magyar Nemzet információja szerint Navracsics Tibor miniszter - bőven a határidő lejárta előtt - válaszolt Viviane Redingnek a bírák nyugdíjkorhatárával kapcsolatos európai bírósági ítélet teljesítését sürgető április végi levelére.

A lap szerdai számában megjelent írás szerint munkatársukat kormányközeli források arról tájékoztatták, hogy a magyar közigazgatási és igazságügyi miniszter május 17-én kelt válaszlevelében részletes adatokat közölt az uniós alapjogi biztossal a korábban nyugdíjazott bírák visszavételéről.

A Magyar Nemzet birtokába jutott levélből - egyebek mellett - kiderül, hogy a 229 érintett bíró közül mindössze 56 kérte visszahelyezését. Közülük 30 bíró visszahelyezés már megtörtént, a fennmaradó 26 bíró visszahelyezésének előkészítési pedig folyamatban van - számol be a lap.

Az ügyészek helyzetével kapcsolatban is megnyugtató választ kapott a biztos a magyar miniszterelnök-helyettestől, 101 ügyész nyújtott be nyilatkozatot, de közülük csak 19 kérte visszahelyezését, az érintett ügyészek mindegyikének visszahelyezése megtörtént - írja a Magyar Nemzet.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
A fekete Lord
Nem is tudtam, hogy az EU esetében is létezik levelező tagozat:D
coyote3
@lenhardtibolya: Nem lehet, hanem tény! Te el is olvasod a hozzászólásukat, vagy csak bemásolod, amit a pártirodából küldenek Neked? :)
magyarbakancs
Amit mindig magyarázni kel az valahogyan nem smakkol.
nemkati
@lenhardtibolya: Ha nem fogtad volna föl eddig: a bírák elküldésének valódi cálja az volt, hogy a helyükre a Fidesz agymosása által átképzett bírák kerüljenek a helyükre, akiknek eszük ágában se legyen a kormánytagok, a fideszesek ellen szigorú ítéleteket hozni.

Vajon Pintért, Réthelyit és a többi csökkent teljesítményű matuzsálemet nem kéne már elküldeni a kormányból?
lenhardtibolya
@nemkati: Igaz, hogy a Pintér-féléknek is már régen nyugdíjban lenne a helyük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.