A július 1-től tíz százalékkal csökkenő lakossági szemétszállítási díjak a következő években akár további 30-40 százalékkal is csökkenhetnek a hulladékgazdálkodásban bevezetett vagy bevezetés előtt álló új rendelkezések miatt - jelentette ki szerdán Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési minisztérium környezetügyért felelős államtitkára a kormányszóvivővel együtt tartott sajtótájékoztatóján, Pusztazámorban.

Giró-Szász András kormányszóvivő elmondta: a kormány eredeti szándékának megfelelően megteremtette az új hulladékgazdálkodási törvényt és létrehozta az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséget. Mindkettővel az volt a cél, hogy a hulladékgazdálkodást megfelelő mederbe tereljék, és a lakosság számára kedvezőbbé tegyék.

Illés Zoltán emlékeztetett, hogy január elsejétől csak olyan cég végezhet közszolgáltatást, amely minimum 51 százalékos önkormányzati vagy állami tulajdonban van. Július 1-től pedig csak minősítéssel rendelkező cég végezhet hulladékgazdálkodást. Úgy vélte: a cégek száma várhatóan csökkenni fog, az ellátási körzetek növekedni fognak, és mivel a szolgáltatók profitot nem termelhetnek, így a következő 1-2 évben 30-40 százalékkal is csökkenhet a lakossági szemétszállítás díja.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pipec56
Ügyes volt a szemét társaság az idén már emelt, most azt csökkenti. Ez átverés orbuci.
pacsni
jò, hogy csokkenni fog a hulladèk , mert az emberek nemtermelnek sok hulladèkot, mert nincs pènz ,lassan az èlelmiszerre se, ès nemtermelnek annyi hulladèkot, hogy borsos àrat fizessenek az elszàllitàsàèrt.
gabrella
Miután két éve megemelték rendesen.
nyanya001
Annyira csökkent, hogy decemberben 2 ezer volt a 110 literes tartály
most 2.400.- Ft.
Már megint HAZUDTOK !
marlin
Mi csökken tovább??
Mikor csökkent??
Na talán most jöhetne "bennfentes, magasabb körökben forgolódó, első kézből tájékoztatott, stb.) verhetetlen asztaliteniszező barátunk és mondana valami erről a hazugságról!! :))
reedbánya
Már írtam,hogy településünkön mióta ez a nagymagyaróéshőskeresztény egylet van döntési helyzetben azóta 200%-al emelkedett a szemétszállítás díja!Most csökkentik 10%-al és a sok félkegyelmű ökör meg tapsikol!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.