Egy világcég kutatása szerint elérte a magyar egészségügyet az elvándorlás hatása, mert először vannak egészségügyi dolgozók a hiányszakmák listáján. Újabban sláger lett hazánkban a szociológusok között az elvándorlás kérdése, sorra publikálják az erről szóló tanulmányokat. Egy a fiatalokról szóló kutatás szerint Magyar­országon a 20 és 35 év közöttiek többsége úgy véli, hogy nem annyira a tehetségen, hanem a kapcsolatokon múlik a karrier lehetősége, ezért – bár többen itthon szeretnének sikert elérni, de – 45 százalékuk akár végleg el is költözne az országból.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

115 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Másik
No kérem:

Külföldre nem azért mennek a fiatalok, mert ott munka nélkül is meg lehet élni. Akarnak, tudnak dolgozni, de ott van munkalehetőség.

A hamburgerest se kéne lenézni, mert a sor csak ott kígyózik ám a pult előtt. De még a WC-s nénit se! Senkit, aki tisztességgel elvégzi a rá bízott feladatot! Ha meg a tisztességes munka végzést nézve kritizálunk, akkor tessenek a szemeket a "párlámentre" mereszteni, ott vannak az ingyenélő léhűtők dögivel. Csak még a levegőt se hűtik.

A fiam itthon 250 órát dolgozott havi átlagban tanári diplomával, esztergályos szakmunkás végzettséggel, biztonsági őrként. Mivel a menyasszonya nem kapott állást, választhattak nyomor, vagy külföld. Most ott dolgozik egy gépgyárban napi 8 órát, amit ki is fizetnek, és ragyogóan megvannak belőle.
Nem tudom az hol él, és mennyit keres, aki nem tud megélni az ottani minimálbérből, mert meg lehet.
A lányom fél éve szintén kint van - igen menedzser az ottani gyorsétteremben, szemben azzal, hogy itt még mosogatólánynak sem vették fel. Azt mondta, előbb kellett volna mennie. A minimálbérből pedig ahogy mondta "telik mindenre, ami az élethez kell".
Mindkettő tanul ott is, hogy előrébb juthasson. Mert arra is telik a bérükből, meg az idejükből.
Ne legyenek illúzióink. Amelyik fiatal ott alapít családot, megtapasztalja a különbséget, nem fog hazajönni. Nincs az a túró rudi, sem egyéb maszlag, mi több vénülő szülő sem.

A kedves politikusok kénytelenek lesznek aktivizálni a rejtett tartalékokat, ha továbbra is haza akarják privatizálni az adókat. Gondolom ezért megy a nagy siránkozás elvándorlás ügyben. 10 év múlva nem lesz itt zsozsó se nekik, se a cégtulajdonosoknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Bocs, hogy beleszólok, és nem először ebben a témában.
Kezdem érteni a mentalitásodat.
Szerinted mindenki saját maga felelős azért, ahol van, és a világ így jó. Ha neki nem tetszik, tegyen érte, hogy ne így legyen. Mivel koldul, bizonyára neki ez a jó. (azt azért nem merem leírni, hogy ez okoz neki örömet.) Aki pedig milliomos, azért az, mert tett érte. Világos, és egyszerű gondolkodás, minden rendben, nyugodtan alhatsz!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Én ezzel a gondolkodással a következők miatt nem tudok egyetérteni:
1. általánosít, stilizál
2. Közönyös, még részvét sincs, semmi felelősségérzet másokért (pedig ugye, még dal is szól róla), de nem dal kell!
3. elvész a lényeg, az EMBER! Mert számomra nem az jelenti, ki milyen, hogy éppen mennyi pénze van. Minden élet egy külön történet, még milliomos és milliomos között is nagy különbség van. (Van akitől azonnal elkoboznám!)
4. Szerinted a bajban lévők segélyezése kidobott pénz. Minden társadalomban kell, hogy legyen egy szociális háló, amely felfogja, segíti azt az egyént, aki valamilyen okból "padlóra" kerül. Minden társadalomban van egy ilyen "szűk" réteg.

Az, hogy saját hibájából, vagy a társadalom hibájából-e, nem számít. Ha egy társadalom nem törődik a leszakadó réteggel, az rossz közösség.

Ami pedig nagyon rossz, hogy ez a réteg mi társadalmunkban most túl széles, a felemelkedésére pedig nincs esély, mert az a szemlélet dívik, hogy "oldja meg maga"!!! Ha pedig nem tetszik, menjen el!
Remélem, érződik a különbség!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Majdnem talál...
A Koldus is és a milliomos is tett azért ami...
.A világ olyan amilyenné mi tesszük. Jó ha vele élünk, rossz ha mindent tőle várunk.
...és nyugodtan alszom.
Csizmás Kond
Közöny és részvét...
A környezetem ha nem tetszem kiközösít tehát ezek csak szólamok.
Embernek lenni pedig nem az amikor mindenki terhét magadon cipeled, hanem az ha példát mutatsz.
...és minden társadalomban van egy szociális háló, ami szintén szociálisan befolyt összegekből él ..elég szépen.
A szociális háló épp azért van kitalálva mert úgy könnyebb megoldani néhány dolgot.
SLAakku
...és minden társadalomban van egy szociális háló, ami szintén szociálisan befolyt összegekből él ..elég szépen. bla...bla...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.