Lehet, hogy csak én emlékszem úgy, de legendássá vált, hogy a Ceausescu család különféle tagjai járták Romániát, miközben mindenhez értettek. Hasznos tanácsokkal látták el az aratókat, a szántókat, a vetőket, az atomtudósokat, miközben mindenki ütemes taps közben skandálta a vezető nevét.

Most, az árvíz idején, Orbán Viktor végérvényesen Ceausescuvá változott. Azzal a mondattal, hogy mostantól csak az ő és Bakondi úr (sic!) utasításait szabad végrehajtani az árvízvédelemben, átlépett egy határt, ami túlmutat népszerűséghajhászáson és kampányon. Az embernek az az érzése támad, hogy a miniszterelnök mindenhez ért. Kicsit jobban is, mint bárki más. Vagy azt hiszi magáról. Az így gondolkozó embereket munkahelyeken ki szokták közösíteni, súlyosabb esetekben az erre a célra létrehozott intézetekben kezelik. Még súlyosabb esetekben békemenetek támogatják.

Ez van. Orbán történelmi mélységekben jár. Ceausescu mélységeiben. Ál-kamionosokat ment a hó fogságából, egyedül (pardon, a történelmi hitelesség kedvéért: Bakondi úrral kettesben) menti meg az országot az árvíztől, és nem lehetetlen, hogy ősszel már az aratóknál találjuk - hacsak meg nem gátolja ebben a fociszezon, ami köztudottan fontosabb.

A teljes cikk az Egyenlítő blogon >>>

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Amennyiben jól tudom fegyveres erők főparancsnoka a mindenkori köztársasági elnök.
Parancsot csak katona katonának adhat.
A miniszterelnök úr mit parancsolgat?
Ki és mi hatalmazta fel rá?
Tájékozódjon de ne osztogasson térkép felett nézegetve mint egy fő vezér parancsokat.
Mert borzalmas és szánalmas amit csinál.
És ezt ahogy a közmédiában tálalják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nauta
@pacsni: Nem merik,mert a seggükön érzik a főnök csizmatalpát!
etelka
@JAJMÁR: dehogy az Isten,a mindenható Ő,sajnos valóban személyiségi zavarai vannak,lehet hogy érzi csak nem tudatosul benne hogy csak a bemagolt mondatok hangzanak tőle,de eszembe jut az is hogy ez a helyzet-Orbán állapota-a cinkosainak jól fog jönni ,lesz itt majd hajó ellhagyás...süllyedéskor
Formanek Ilus
A megboldogult Anyai Nagypapám mindig azt mondta, hogy egy dolgot tanuljunk meg jól, mert aki azt hiszi, hogy mindent tud és mindenhez ért, az sajnos semmit sem tud.
Hát ez szerintem nem változott. Egyébként szerintem a magamutogatás is egy kicsit személyiségi zavar egyik jele.
mariaberta
Egy korábbi irományomban már utaltam arra, hogy ki volt a Kárpátok géniusza. Most itt az utód.
mariaberta
Na de mi lesz itt gyógyszer nélkül, nem hozott Neki valaki újat?
kukac50
Vízügyes szakemberre érdemes hallgatni nem Orbánra,aki ahhoz sem ért amit vállalt,ellenkezőjét csinálja amit ígért,Ő még szóra sem érdemes,hiszen nem szava hihető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.