Cigány civilszervezetek és pártok szerint alkotmányellenes a választójogi törvény a nemzetiségiek feliratkozása és listaállítási szabályai miatt. Ezért az államfőtől felülvizsgálatot, az ombudsmantól utólagos alkotmányossági normakontrollt kérnek. Ha nem lesz változás, nemzetközi fórumokhoz fordulnak. Szeptemberben azoknak a kisebbséghez tartozó választóknak, akik nemzetiségi parlamenti képviselőre szeretnének szavazni, fel kell iratkozniuk egy névjegyzékbe. Ám ha például cigányként regisztrálnak, elveszítik jogukat, hogy pártokra szavazzanak. A feliratkozók ugyanis csak egy listára szavazhatnak, az országos cigány önkormányzat, és annak fideszes vezetője által készített listára – mondta Horváth Aladár, aki mindezt alkotmányellenesnek és antidemokratikusnak tartja.„Az ellenzék nem szólhat bele a történetbe, egy egypártrendszerű, helyzetet teremt, bebetonozza valójában Farkas Flórián rendszerét” – fogalmazott Horváth Aladár.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nakimaga
Felőlem az Északi sarkon is felverhetik sátraikat !
Betaloc
Inkább a Naprendszeren kívülre menjenek.
bakegya
Megérdeklődhetné szíjgyártó mi a" jobbkezeselés" szokásjoga azértbadzsánban is,mert ugye ...több alternatívát ismer a kormánytöbbségünk ezen problémamegoldó ügy -menet terén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.