Év végére meglesz az ötszázezredik magyar állampolgár a határon túlról - jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hatodik Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemének megnyitó ünnepségén kedden Budapesten.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: most tartunk a négyszázhetvenezredik állampolgársági igénylésnél, mintegy négyszázezren pedig már letették az állampolgári esküt.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lajospapa
Amíg nem volt állampolgár, hanem csak hazánktól elszakított testvérünk szerettem és tiszteltem őket,. ma potenciálisan olyan embereknek látom mindazon " új " állampolgárunkat, aki JOGTALANUL akar beleszólni a MI ügyünkbe. Erről nem ő tehet ugyan hanem a mi felelőtlen kormánypolitikánk, melynek csak a hatalom megtartása a célja.
TESTVÉREINK! MÁSRA NEM KELLETEK!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tootsy
Az elszamoltataskor legalabb lesz egy felelos szemely, aki ezt kimondta 2013. julius elejen, tehat ezt mar nem lehet letagadni...

Nem emlekszem egyetlen egy kormanyra sem, aki igy fogta volna lasszoval a szavazokat,...

nagy sz@rban lehet a fideSS

Minden orszag igyekszik megszurni a bevandorolni akarokat, eppen a befogado orszag erdekeben, hogy ne ugorjanak meg a szocialis kiadasok (a bevandorlok altalaban nem a tulkepzettek kozul valok, nem beszelik a nyelvet, nincs elegendo penzuk az indulashoz, sokan nem iskolazottak, ha csaladok jonnek, sokan hozzak az idos szuloket, vagy a nagyon pici es sok gyerekuket...)
Hellcat
Hogy is volt az a kijelentés anno? Negyedmilliárd külhoni magyar? Na mind1...500000 fidesz szavazó ha akarják ha nem.
bundi
nem értem mi ebben a siker...
a magyar állampolgárok, külföldre mennek dolgozni, a hazai unortodoxiai sikerek miattt...
tehát ott adóznak, ott költenek, stb...(már év elején is többen voltak mint fél millió)
és most importálnak határon túliakat, akik ott dolgoznak ott adóznak, ott költenek stb...
(csak szavazniuk kell itt)
az államnak mi ebben a jó?
nem értem én ezt a nagy unortodox keresztényi hozzáállást.
Dr.luigilongo60
Arra leszek csak kiváncsi, vajon hány külföldön dolgozó magyartol lesz megvonva a szavzat lehetősége "technikai" okokra hivatkozva.
Majd csak figyeljétek a lángot annak idején!
Mobil123
És adófizetőben is te bamba jancsi??? (Figyeljétek meg a parlamenti közvetítést amikor a vezír szól ő meg oly áhitattal nézi, hogy már azt várom mikor ugrik rá, és nyalja körbe, ki, le std ...)
taglo
@Hellcat: Erröl van szó ,ők nem több zokniárust ,öregezöt,a népligetben a végbelüket árulókat ,és trükkös tolvajokat akarnak ,hanem ,,hálás fix szavazókat !
lajospapa
Amíg nem volt állampolgár, hanem csak hazánktól elszakított testvérünk szerettem és tiszteltem őket,. ma potenciálisan olyan embereknek látom mindazon " új " állampolgárunkat, aki JOGTALANUL akar beleszólni a MI ügyünkbe. Erről nem ő tehet ugyan hanem a mi felelőtlen kormánypolitikánk, melynek csak a hatalom megtartása a célja.
TESTVÉREINK! MÁSRA NEM KELLETEK!
miazavalami
@bundi: A szavazat! A többit letojják! Csak az a lényeg , hogy jövőre is nyerjenek! Milyen áron az nem számít...
Tootsy
@Dr.luigilongo60: Tudod, Kedves, ezert nem fognak megtalalni engem sem... Szerinted en kire szavaznek?...:o)) (Ja, tied a hangszoro, hat tutira nem a vityara...:o))
Tootsy
Hogy miert nem megy megint a zsoti egyet lovagolni??? Addig se beszelne itthon hulyesegeket...:o(
yazo64
@Tootsy: Jaj, az a szegény ló amin bevonult, azóta is pszichológushoz jár:)
Tootsy
@yazo64: Vagy azota is rohog az istalloban a varosi kalapos, hosszukabatos szemuveges zsotin, mint zsoken...:o)) (Es fiziora is jarhat szegeny lo, mert zsoti nem egy pillesulyu valaki, ahogy elneztem a kepeken...:o))
Tootsy
@yazo64: Hat ez inkabb rohogesnek hatott, de nagyon teccik!...:o)))) Kohike!
bakegya
Aztán mennyi adót ígérnek az államkasszának esetleg ?
Az afgán nyit majd nekünk trafikot netán?
marlin
Közép Európa legkeresztényibb szalonkavadásza elfelejtette hozzátenni a 'Hofi szállóigét":
"Pénzért!! Pénzért én is!!"
És a kapcsolódó link:
propeller.hu/itthon/2738594-tokesek-szamlajan-landolt-magyarorszagi-arvizkarosultak#v882088
Szóval "bejött a papírforma" a vörösiszap károsultjainak gyűjtött pénzt lenyúlták a roma kultúrközpont számlájára, az árvízkárosultaknak az "erdélyi pénzeket" meg lenyúlták a "hímringyónak"!!
Szóval Hofi!! Ő előre látta!!
kkalman
Magyarország jobban teljesít!
Az új állampolgárok felvételében, kinevezésében...?
A szavazógépek beszerzésében!
Pálinkafőző Rézüst
Már nem 5 millióan vannak kinti magyarék?? Mert ha igaz, akkor ez nagyon karcsú...
Tootsy
@Pálinkafőző Rézüst: Ez lett volna a diaszpora mennyisege? 5 millio magyar? En utoljara 2 milliorol hallottam, fokent az Egyesult Allamokban es Ausztraliaban,...
magyarbakancs
A hova a Fidesz beteszi a lábát a Magyar nemzetiségiek egy más torkának esnek.
Dr. Felipe
Tömjén zsóti. Még mindig csak ötszázezernél tartunk? Így sosem leszünk világnemzet, húzzál bele mert sürget az idő. Jövőre választások és még sehol sem tartatok. Talán körül kellene nézni Alaszkától elkezdve a Szűzföldekig, hátha ott is akad egy két újmagyar.
köhögő bolha
Azok a kinti magyarok,akik a Fideszre szavaznának,vajon megkockáztatják,hogy a nem Fideszre szavazók megutálják őket?
Dr.luigilongo60
Ennek a szellemi toprongy álkereszténynek is ez a legfontosabb?
Persze mindent a szavazatokért és a hatalomért.

Normális ember úgyse szavaz rátok,sem itt sem máshol.
nyanya001
Ha a gazdasággal foglalkoztak volna ennyit,
talán nem tartanánk itt, Világbank-jelentés: Botswanával és Türkmenisztánnal kerültünk egy csoportba.
Százezrek élnek teljesen kilátástalanul.
Talán 1 millió is lehet a munkanélküliek száma !

De nekik fontosabb a hazai lakosságnál minden és mindenki más !
bundi
@kkalman: azért nem kell a kintiek torkának esni egyből.
ahol én vagyok, ott sokan azért (sőt akiket ismerek mind) igényelték automatikusan a magyar állampolg(anglia) a többi eu-s országgal nem tudom hogy van, de az itt dolgozó felvidékiek erdélyiek, hülyék lettek volna nem kihagyni ezt a lehetőséget...
miazavalami
@bundi: Te erdélyi vagy??
Puszi neked. :-)
Végül is abban igazad van , hogy ha már ilyen lehetőség adódott hülyék lettek volna nem kihagyni. Az más kérdés , hogy a szavazatuk hogy fogja a választás eredményét befolyásolni...
kkalman
@bundi: Igazából nincs bajom a határon túli magyarokkal. Most még nincs okom haragudni rájuk, soha nem is volt.
Akkor fogok megharagudni rájuk, és jogosan, ha a jövő évi választásokat a fityisz az ő szavazataikkal nyeri meg. Rendben van, hogy automatikusan kaptak magyar állampolgárságot, de ne akarjanak élni a szavazati jogukkal, se pro, se kontra. Nem lenne igazságos, ha ők döntenék el, hogy melyik, isten átka politikus üljön a nyakunkon, és fosszon ki bennünket teljesen.
nemsemmi
Az a kérdés mennyi lesz közülük aki úgy regisztrál a választásokra, hogy nem is tud róla???
Biztos, hogy a szavazatuk is megérkezik a fideszes OVB-hez, akik természetesen a szavazatok valódiságát nem fogják megkérdőjelezni.

Ez az igazi siker!!!

Örüljön mindenki!!!???
kedwes
@Dr.luigilongo60: Inkább hány olyan szavazat érkezik, ami nem is létezik, mint a Rezsicsökkentés aláírási íven!
Úgy gusztustalan ahogy van!
Ki kellene zárni a határon kívüli szavazatokat. Szavazzanak oda ahol élnek, mert ide nem akar költözni egy sem, csak felveszik a beígért "jutalmat"!
kedwes
@Tootsy: Kicsit régebbi a felmérés - amit ismerek - valamikor a '80-as években jelent meg egy szám, hogy mi történne, ha minden Magyar egyszerre hazajönne? Akkor azt állították, hogy a világban - saját magát Magyarnak tartó - 40 millióan vannak! Nem csak az az érdekes, aki éppen kint dolgozik, hanem aki erősen határon túl él és haza már nem is akar költözni!
Tootsy
@köhögő bolha: Sajnos, ha az o szavazataikkal fog nyerni a fideSS, akkor nem fogja erdekelni oket, hogy az otthon elo magyarok mennyire utaljak majd oket, mert nem elnek otthon, Ma.0.-n, tehat nekik nem oszt, nem szoroz a szavazat a fideSS-re, az csak az otthon elo magyaroknak lesz katasztrofa...

Eppen ezt mondom, ezert tartom felelotlennek az igy begyujtott szavazatokkal valo jatszadozast...

Es sajnos benne van a pakliban, hgy ezeket a szavazatokat aszerint hasznalhatjak fel, hogy hogy allnak a szavazas versenyeben: ha majd ugy latjak, hogy vesztesre, akkor bedobjak ezeket az urnakba, es melldongetve bejelentik, hogy az osszes felelos magyar allampolgar akarata dontott, ha viszont e szavazatok nelkul is nyernenek (ami azert eleg ketseges) , akkor be sem kell vetniuk ezeket a szavazatokat, es akkor az argus szemekkel figyelo Unio elott tisztanak is beallithatjak a szavazast... Mindketto megeshet, sajna...Ezert lenne fontos, hogy SENKI ne szavazhasson kulfoldrol, se pro, se kontra, mert akkor a hazai kozvelemeny le tudna szavazni oket, meg idoben...
bundi
@miazavalami: nem nem vagyok erdélyi... a család anyai ágamon igaz onnan jött, de az apai meg tót
a feleségemnek meg még mindig kint élnek a rokonai kolozsváron, meg brassó környékén, de ez nem lényeg. a kintiek itt angliában nem kaphatnának csak ideiglenes ni számot, ha romániából vagy bulgáriából jönnének. ezért még az indulásuk előtt mindenki elindíttatta ezt az állampolgársági mizériát és itt mint magyarok vannak, és dolgozhatnak. nem túl romantikus magyarázat, de ez van.
miazavalami
@bundi: Romantikusnak nem lehet nevezni az igaz. De ha a munkavállaláshoz szükséges akkor érthető. :-)
ranger47
@miazavalami: És ez a zsebkukuccsos tömjénzsóti dicsekszik is vele.
miazavalami
@ranger47: Nincs azzal semmi baj , ha valaki kihasználja a lehetőséget...
marlin
@bundi: Nekem is vannak Erdélyi gyökereim, van Angliában élő sokadik unokatestvérem, a csalást akkor is csalásnak tartom, és a Nemzet Legkeresztényibb Szalonkavadászának szánalmas igyekezetét arra, hogy ezeket a kiszolgáltatott(!) EMBEREKET még egy választási csalásba is "belevigye" gusztustalannak!!
Csodapók
Közeli erdélyi ismerősöm kb.10 éve él Magyarországon,
és ugyanazt mondja: aki nem itt él állandó jelleggel,
ne szavazhasson.
miazavalami
@ranger47: Nem bármire gondoltam , hanem arra amit @bundi: felvázolt.
A szavazati jogról kettőnk közt szó sem volt..
A Tündik bündije
A nemzet szalonkavadásza szerint az év végére meglesz az ötszázezredik magyar állampolgár hátulról...
Pálinkafőző Rézüst
Egyszer már bejelentették, hogy megvan!! Elfelejtették??
hallgatag
Föcsuhás pedofilka !!! Hozzad csak a szöröstalpu romá(no)kat
be az országba, ugysincs elég bünözés...Majd sanyabácsi rendet csinál...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.