Az idén tovább bővül a juhállomány, az ágazatnak juttatott többlettámogatás hatására némiképp élénkült a tartási kedv - mondta az MTI-nek a Magyar Juhtenyésztők és Kecsketenyésztők Szövetségének ügyvezető igazgatója. Hajduk Péter tájékoztatása szerint a juhászat évekig elhúzódó hanyatlása után az igazi fellendülést az EU 2014-2020 közötti időszakában az agrárágazatnak nyújtott többlettámogatás hozhatja meg, amelyből a remény szerint a juhtartók is részesülnek majd. Szükség is van a "hátszélre", mert a csekély mértékű támogatások következtében az EU-csatlakozást követő években az állomány évente 40-60 ezer anyajuhval csökkent. A 90-es években még 2 milliós állomány összlétszáma a mostani enyhe növekedés ellenére is csupán 900 ezerre tehető jelenleg. "Pluszpénzek nélkül a juhtartás veszteséges" - mutatott rá a szakember.

Forrás: vg.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
A cím alapján azt hittem, valami fideszes cikk lesz. Meglepő volt, hogy genetikailag birkadns-sel rendelkező személyekről szól a cikk.
Csizmás Kond
@pbalage: Akkor úgy jártál mint a nyuszi amikor kapát akart kérni a róka komájától...:)
csegala
Én is azt hittem, hogy még kellenek Fidesz szavazók!
Sede
Szerintem meg Magyarországon túlkínálat van birkákból...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.