Az árfolyam-különbözet megosztása vagy akár teljes elengedése is szóba jöhet az Origo információi szerint azok között a megoldások között, amelyeket a devizahitelesek további megsegítése érdekében dolgozna ki a kormány.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedd este beszélt a Hír TV-ben arról, hogy tárcája vizsgálja, hogy a szerződéskötéskor fennállt körülmények alapvető megváltozására hivatkozva hogyan lehetne jogszabállyal átírni a bankokkal kötött szerződéseket.

A minisztérium a lap információi szerint az árfolyam-különbözetet tekinti elsősorban ilyen, a szerződés módosítását indokló körülménynek, megítélése szerint ugyanis nem róható fel az ügyfélnek, ha rajta kívül álló ok - az árfolyam elszaladása - miatt válik képtelenné tartozása fizetésére.

Úgy tudják, több változatot visz a KIM a július 24-i kormányülésre: elképzelhető, hogy valamilyen arányban megosszák - például harmadolják - a hitelösszeg árfolyamváltozásból adódó különbözetét. Ebben az esetben csak a különbözet harmadát kellene kifizetnie az ügyfélnek, a másik két harmadát az állam, illetve a bankok állnák megosztva.

Részletek az Origo cikkében >>>

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Igazán nagyvonalú ajándék egy kicsi, megfelelő helyre húzott X-ért 2014-ben.
aztán visszaellenőrzik.. és aki sumákolt, nem oda húzta, ahova kell, hát annak ugrott az ajándék! Ügyes!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
"Devizahitelesek" kifejezés alatt mindig csak a lakás(jelzálog)hitelesek értendők! :)

(Sokan vettek lapostévét, új kocsit, stb. lakáshitelre terhelve. Akik még "ügyesebbek" akartak lenni az alacsonyabb kamat miatt. Kilóg a lóláb! - miért kellene megsegíteni őket?)
outsider
Nehéz ügy.

A devizahiteleseket sajnos nem tudom jó emberi tulajdonságokkal felvértezni az adott üggyel kapcsolatban, ezek jutnak eszembe róluk: irigység, kapzsiság, mohóság, butaság... szóval szerintem egyértelműen hibásak a kialakult helyzetükért. Aztán vannak a bankok, őket senkinek sem kell bemutatni, remélem:)

1. A adóst hibásnak tartom.
2. A hitelező bankot tartom a legfőbb felelősnek.
3. A "magyar" kormányokat, politikusokat cinkosoknak tartom.

A nem adós magyarok egyértelműen nem tehetnek semmiről, és így mégis ők fognak a legrosszabbul járni. Egyfelől, az állam és a bank is behajtja mindenkin a bajbajutott hitelesek "megsegítését". Másrészt, amiért ezeket gondolom, sok adós szerint biztosan szégyenlenem kellenem magam, mert durva és érzéketlen vagyok, pedig szerintem csak az igazat mondtam.
Tehát én (is) fizessek (megint) mások rossz döntése miatt és ha ez nem lenne elég, még érezzem is rosszul magam, mert hogy nem vagyok empatikus. Ilyenkor rossz magyarnak lenni.:(
Szerintem nem létezik igazságos megoldás a "hiteles" ügyre, úgy sz@r az egész ahogy van. A legsz@rabb az egészben, hogy semmi közöm hozzá, mégis benne vagyok én is... nyakig.
Yoda69
Az OTP-et mar sikeresen padlore kuldtek ezzel a remhirrel. A kulfoldi bankok valoszinuleg kivonulnak az orszagbol, mintsem lenyeljek ezt a bekat.
Kozelitunk az allamcsodhoz.
egyedül
Nekem is van hitelem ezt miért nem vizsgálják hogy mekkora kamatot raktak rám ?
percsi
@mátmar: Nem így van, akinek nincs hitele, az nem a hitelesek helyett fizet, mert a hitelesek is a vezetőink és barátaik zsebét tömi meg.Én már kifizettem az autómat októberben, egy évig tovább kell fizetnem, 38000 Ft helyett jelenleg 81000 Ft-ot. Következő hónapban 87000 Ft lesz. Rajtam kívül több ezer hiteles fizet min. kétszeres összeget.
Az állam nem támogatja és nem is fogja támogatni a hiteleseket, ez kacsa!!!
Mi hitelesek az elcsalt pénzünket kérjük vissza!!!

@outsider: irigység, kapzsiság, mohóság, butaság
A hiteles azért irigy, mert nem adakozik a bankoknak? A hiteles azért kapzsi, mert egy autót, vagy aki lakást, házat vett hitelre? A fiatal hiteles azért mohó, mert egy lakást vagy autót szeretett volna? A hiteles azért buta, mert hitelre vásárolt? Hmm, több száz éve létezik a hitel, szerintem minden családban vásároltak már. Persze vannak kivételek, de azok általában nem tisztességes munkával keresik a pénzüket.

Egyik hiteles sem akar több milliót elveszíteni, mindegyik kifizetné a tartozását, ha annyit kellene fizetni, mint amennyi a szerződésben rögzítve van. Gondolj bele, kifizetett több milliót, majd csak gondol egyet és nem fizet. Inkább az utcára megy, bujkál a végrehajtók, majd a rendőrség elől?

A rossz döntést hozók, az irigy, kapzsi, szégyentelen emberek a parlamentben ülnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.