Gépekkel és kézi erővel is folytatják a két lakó után a kutatást, valamint a romok eltakarítását annál a III. kerületi Tímár utcai háznál, amelyben szerda hajnalban feltehetően gázrobbanás történt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Hajdu Márton elmondta: az épület tetejének egyharmadát már lebontották, és a harmadik szintet már kézzel is átvizsgálták. Ahogy haladnak a romok eltakarításával, a Hunor Mentőcsapat tagjai folyamatosan vizsgálják át a területet, ha kell, kutyákkal is.

Mindezidáig, semmit, illetve senkit nem találtak - tette hozzá a helyettes szóvivő.

A munkálatokat addig folytatják, amíg a romokat el nem takarítják, illetve a keresett embereket meg nem találják.

Hajnalban a budapesti III. kerületben, a Pacsirtamező és a Tímár utca sarkán lévő társasházban történt robbanás, a lakók mentésére is szükség volt. A ház legfelső két szintje leomlott. A balesetben egy férfi sérült meg. Két idős lakót még keresnek. A bontási munkák miatt lezárták a környéket.

A III. kerületi önkormányzat közölte, várhatóan csütörtökön újabb statikai vizsgálatot végeznek a házon, hogy tisztázzák, mely lakásokba lehet visszamenni a személyes holmikért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.