Szeptembertől debütál az új hit- és erkölcstan, illetve ennek világiasabb változata, az erkölcstan.

Ez az elsősök és ötödikesek új tantárgya lesz, aztán évente felmenő rendszerben mindenkié. A minisztérium több kérdést is magának szegezett ezzel kapcsolatban, az egyik arra vonatkozott, hogy a hittanosoknak kell-e templomba járniuk vasárnaponként.

A válasz nem egy kategorikus nem, hanem a következő: "a hit- és erkölcstan tantárgyának meghatározása az azt oktató egyházi jogi személy feladata és joga, tehát ők határozzák meg annak tartalmát." Amúgy akár iskolaidőn túl, sőt az iskola épületén kívül, templomban is megtartható a hittanóra, ha erről az iskola igazgatója, az egyház képviselője és az összes szülő megegyezik - olvasható a 444.hu cikkében.

És még valami: év közben nem lehet váltani, ha valaki rossz döntést hozott, hogy erkölcstanra vagy hit- és erkölcstanra iratta a gyerekét, az csak a következő tanévben válthat.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wolk
A gazdagok nagyobb felelősségvállalására és az egyenlőtlenségek csökkentésére szólította fel a világot Ferenc pápa, aki julius 25-én este felkereste Rio de Janeiro egyik nyomortelepét, ahol egy egyszerű fából épített kápolnában misézett.

Ferenc pápa a szolidaritás kultúrájának szükségességéről beszélt az önzés és az individualizmus világában. - Soha ne fáradjunk bele abba, hogy egy jobb, igazságosabb világért dolgozzunk - szólította fel a világot, a politikusokat, az állami hivatalnokokat és persze a vállalati szférát a pápa, aki kezdettől fogva a társadalmi egyenlőtlenség elleni harcra buzdított.

Vajon meghallották-e a magyar "felsőtizezer" tagjai vagy a KNDP-Fidesz elkötelezettjei a pápa üzenetét? Talán nem (mert mélységes csend honol e-tájon és Ózdon is)
Brother Louie
@wolk: Hogyne hallották volna meg!!!

Az idézeted hallatára például Semjén Zsolt módosította az adóbevallásán a "kifelejtett' 20 milliós éves jövedelme után fizetendő személyi jövedelemadót.

Utána elment felavatni egy vadászmúzeumot mert ugye az öldöklés meg a kereszténység jól megfér egymással.
Brother Louie
@wolk: Hoffmann Rózsa meg igéretet tett, hogy visszafizeti a felvett bankszámlaköltség-térítését ami valami oknál fogva csak a nekik járt.
aremy
de csak iskolai óra keretén belül? mert a szabad idejükhöz semmi közük szenteknek
vagy lehet hogy keresztel fogják be kergetni a gyerekeket de azért az ötlet szerzőréje igazán rá dőlhetne egy olyan husvéti bazi nagy kereszt ja és zsótika reád is
antal kelemen
@Manhattan: Te vadbarom, poloskaképű.Remélem még 10 éven aluli , fejletlen agyú embrió!Ne üsd az orrod a politikába (hanem másba),mert nem értesz hozzá, de az is lehet,hogy semmihez se értesz és akkor jobb ha elmész cipőpucolónak a Blahára!
wolk
2013. augusztus 8.18:04 @Brother Louie: Igen a képmutatás és aljasság netovábbja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.