Manapság könnyen megkaphatja az ember – főleg az internetes kommunikáció „terepén” - a szitokszóként és minőségjelzőként egyaránt előszeretettel alkalmazott „libsi, bolsi, komcsi, szoclibsi” kifejezések et, főleg ha veszi a bátorságot, és kritizálni meri (bármilyen formában) a jelenlegi Fidesz-rendszert és annak uralkodó pártját! Mindössze két perc kell és rögtön szemét szoclibsi leszel, ha például a tévedhetetlennek beállított Orbán Viktorról (vagy annak valamelyik haverjáról) mondasz valami elmarasztalót. „Ha egy szabad társadalom nem képes segíteni a sokakon, akik szegények, akkor nem tudja megmenteni a keveseket, akik gazdagok.” (John Fitzgerald Kennedy) Amíg ezt - legalább nagyjából - fel nem fogja a Fidesz-csapat lelkes támogatói bázisa, addig marad számukra a komcsizás, bolsizás, és libsizés. Ez egyszerű, és nem igényel túl sok gondolkodást. Mondjuk az amúgy sem az erősségük.

Forrás: democrat.blog.hu
Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gibgab
"De komolyra fordítva szót: mégis szomorú, hogy ide jutott az internetes kommunikáció és a politikai közgondolkodás. Ma már egyre többen felismerik a Fidesz-rezsim valódi céljait, - vagyis azt, hogy Orbánék minden törvénye és tette mögött valójában a legfelső, kiváltságos kör meggazdagításának terve áll, és egy mindent átszövő politikai-gazdasági hálózat kiépítése, (mely hosszú évekre, netán évtizedekre biztosíthatja számukra a hatalmat és vagyonosodást). Akik ezt látják, mind kommunisták? Ha nem tapsikolnak az Orbán-vircsaft pofátlan gazdagodásához, az egymásnak „leosztott” pozíciókhoz (most te legyél az államfő, én meg leszek Jegybank elnök) ők mind, kritizálók, tiltakozók libsik, bolsik? Ilyen egyszerű volna? Ha annyi tagja lenne a Munkáspártnak, mint amennyi embert manapság lekommunistáznak, biztosan Thürmerék nyernék a választásokat! Pedig sokan utálják a Fidesz pofátlan, úthenger stílusát, populizmusát, mellyel beadják nekünk, hogy minden a mi érdekünkben történik. Naná! A 40 új adó bevezetése, az 5 ezer trafik, a kórházfelújítások helyett zajló stadionépítések, a százmilliós jutalmak kiosztása a haveroknak mind miértünk történik. Tisztasor. És ha nem tetszik, akkor persze bolsi vagyok."

Érdemes elolvasni. Nagyon jó.
Sujkos
Libsi, libsidék, ballibbant, balliberátor, komcsi, az, aki nácizza a nemzeti radikális Jobbikot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.