A Magyar Posta által publikált első negyedéves adatok szerint három hónap alatt 875 fővel csökkent az állami vállalatnál foglalkoztatottak létszáma.

Tavaly 33 ezer 140 ember tartozott a céghez, most 32 ezer 265 munkavállaló- számolt be róla a Világgazdaság.

„A Magyar Posta kiemelt szempontja, hogy a versenykörülmények között is megfelelő hatékonysággal működő szervezetet alakítson ki. Ennek érdekében megkezdte tevékenységének átvilágítását, és a hatékonyságnövelés szempontjából releváns intézkedéseket tesz, amelynek része lehet egyes tevékenységek centralizációja, korszerűsítése. Az idei évben kiemelt hangsúly helyeződik az irányítási és az adminisztrációs területekre, amely érinti az ország teljes területén lévő szervezeti egységeket" - tájékoztatta a lapot a Magyar Posta.

Hozzátették: az egyszeri költségek tekintetében, a munkaviszony megszüntetésekor a kollektív szerződés figyelembevételével jártak el. A társaság 2012-es beszámolójából kiderült, hogy a szervezeti átalakításhoz kapcsolódó létszám racionalizálással, valamint a 40 éves szolgálati idővel rendelkező nők kedvezményes nyugdíjba vonulásával összefüggésben felmentési bérre 2,7 milliárd forintot, végkielégítésre pedig 342 millió forintot különítettek el.

Lassú ütemű leépítésről van szó, amely szervezeti egységenként haladt, így nem volt szükség csoportos létszámleépítés bejelentésére- írják. Döntően nem a végrehajtó személyzet, vagyis a kézbesítők és a felvételi ablakok mögött ülő ügyfélszolgálati munkatársak kerültek az utcára, hanem közép- és felsővezetők. A karcsúsítás fő indoka a januári piacnyitás és a versenyképesség javítása volt.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
és mind ezt szépen kussban senki meg ne tudja ,a munkahely védelmi program keretében :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Ma már tizenhatodika van és gy darab csekket sem kaptam meg
de ha késve adom fel - önhibámon kívül - nekem kell
a kamatot megfizetni !
Ja a másik, hogy a posta kézbesítője olvassa le a gázórámat is !
Tootsy
Anyukam szokta erre azt mondani, hogy a "ka'va-effektus" : nem sz@runk a kutba, csak a ka'va'ja'ra, es onnan belelokjuk a kutba..."

Azert, mert nem egyszerre tortenik meg ez az oriasi leepites, (es ezert nem volt koteles a Posta bejelenteni a mediakban), azert azt az 1000 szerencsetlen embert csak-csak kitaszitjak az utcara, vagy nem?

Szoval a sz@r igy is, ugy is belekerul a kutba, vagyis a hir a sajtoba, csak maskepp,...:o((

Most alakul a hely az egymillio munkahelyre,...:o((
mátmar
Ez nem számít! Az a lényeg, hogy a nagy nemzeti élelmiszerlánc létrehozott 80 új munkahelyet. Ez bizonyítja, hogy csak úgy dübörög a gazdaság!
Gyuri Géderről
Megszünteti a levelezést Orbán Viktor, mert az ország jobban teljesít. Minek a sok postás.
Dr. Felipe
Na megint egy "győzelem" A Dunafertől szintén sok embert küldenek el.
craven
1millióóóóóóóóóó munkahely!!!Jobbbbbbbaaaaaaan teljesíííííííít!!! Yess Vezír,yessss!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.