Kedves politikus hölgyek és urak, önök mit vacsoráznak? Nekem extrém napom volt, dolgoztam. Kaptam is a munkámért négyezer forintnyi bért, úgyhogy ma nagykanállal eszem. Szóval, kedves politikus hölgyek és urak, önök mit vacsoráznak? Nekem nem megy túl jól, tegnap kenőmájas zsömlét ettem, tegnapelőtt szintén kenőmájas zsömlét ettem. Ha jól belegondolok, öt napja kenőmájas zsömlét eszem.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@nyanya001: "Egy átlagos munkás akkor nem éhezett, a rezsit kitudta fizetni."

Emlékszem, hogy 1987-ben, mikor 11 éves voltam, apukám szinte egész évben a fővárosban dolgozott, úgyhogy két hetente egyszer járt haza. Hónap elején mindig az volt a "szertartás", hogy amikor hazahozta a papírtasakos fizetést, én számolhattam meg. Akkoriban még ugye a zöld ezres volt a legnagyobb címlet. Ha jól emlékszem, rendszeres 35-40 ezer forintokat számoltam meg, de hangsúlyozom, hogy egy negyed századdal ezelőtt, úgyhogy fel sem merült az a kérdés, ami a cikk címében, hogy mit vacsorázzunk? Röhejes és egyben elkeserítő belegondolni, hogy 26 évvel később egy közmunkás ugyanennyit keres, csak éppen az árak emelkedtek az akkori idők kábé hússzorosára.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nakimaga
Én majdnem minden nap pirítóst eszem,tegnap is,tegnap előtt is ,majdnem !
nyanya001
Sok százezren tengődnek havi pár ezer Forint segélyből
ellehet képzelni, hogy mit vacsoráznak, de én megmondom, semmit !
Ennyiből jó, ha naponta jut némi kenyérre !
Marad a kuka, a Rózsadombon és más frekventált helyek, ahol
a kukából kiszeghetik azt, amit gazdagék kidobtak, persze ezt is csak akkor,
ha a kuka kint van a ház előtt !
Na de majd jön Entero és megmagyarázza, hogy nagyon sokan nem akarnak dolgozni
ezért meg is érdemlik a sorsukat !
Én meg azt kívánom azoknak, akik így gondolkodnak, hogy
sorsuk legyen a nyomorultaké, váljanak nincstelenekké ! !
entero
@nyanya001: Rosszat kívánsz nekem egy cikk kapcsán? Te képes volnál 200 embert munkanélkülivé tenni? De rosszindulatú vagy...
nyanya001
@entero: Csakis azért, hogy megtapasztald az élet
árnyákos oldalát is a saját bőrödön !
entero
@Nakimaga: Este jó is az, nem terheli alvás előtt meg a gyomrot.
entero
@nyanya001: Tudod, én sem éltem így mindig. Az átkosban a nagy pártelnökök figyeltek fel arra, hogy olyan ötleteim vannak, ami nekik busás hasznot hozhat majd. Én sem voltam akkoriban több, mint egy átlagos munkás, aki a tehetségével vált azzá, amivé mindig is szeretett volna. A rendszerváltást követően maradhattam volna ennél sokkal kényelmesebb, és kevesebb felelősséggel járó pozícióban is, de én mást akartam. Hiába is szeretnéd, anyagi téren nekem már nem lesz többé árnyékos oldal, más téren viszont még lehet, a jövőt nem tudja senki.
nyanya001
@entero: egy átlagos munkás akkor nem éhezett, a rezsit kitudta fizetni,
gyermekei voltak, akiket iskoláztathatott, szóval ha nem élt fényesen, de a családja
nem éhezett !
Nehogy tévedésbe essék, nem irigylem az esetleges gazdagságodat,
én gazdagabb vagyok nálad sokkalta !
Veled az a baj, hogy lelki szegény vagy képtelen vagy empátiát érezni
a nyomorultak iránt !
Senkinek nem kívánok rosszat, még neked sem, de ez ami most van
az tarthatatlan, egyre több a munkanélküli, a nyomorgó !
Erről a pártod és kormányod miért nem pampog valamit ?
A Posta közel ezer embert bocsájtott el !
Kussban vannak mint az a bizonyos a gazban !
De az a hibás aki nem talál munkát ugye ?
Nézd csak meg mit műveltek a húsiparral, a Dunaferrel is !
Vagy a Nokiával !
entero
@nyanya001: Látod, ennek nagyon örülök, mármint hogy gazdag vagy, és (bár nem tudom, ezt honnan tudod) hogy még nálam is sokkal jobban. Rám soha nem volt jellemző a másokra való irigykedés, még akkor sem, amikor Daciám volt, a másiknak meg Opel Vectrája. Régebben is voltak elbocsájtások, szegény emberek, sajnos odáig jutottunk, hogy ez most a csúcsponton van, de ez egy hosszú folyamat része, amiben hibás az egész világ, nem csak ez a 3 év. Nekem az nem tetszik leginkább, hogy most mindenért ezt a 3 évek okolják, mintha előtte nem történt volna semmi rossz. Semmi nem azonnal alakul ki, még egy vesebetegség sem, hiába mondják azt ilyenkor, hogy semmi baja nem volt, hirtelen halt meg az illető. Ha járt volna szűrésre, a kezdeti stádium akár már tíz éve is fennállt volna. Én nem hinném, hogy ha a szocialisták maradtak volna, akkor jobb lett volna a helyzet. Még egyszer 4 év, és minden kiderül.
nyanya001
@entero: Nem lesz még egyszer 4 év ! Remélem ! És nem csak én de milliók reménye ez !
Elég volt a hazudozásból, a mutyiból, a lenyúlásokból !
Az előző hszből pedig kimaradt : egy szó ! Most bepótolom " Nehogy tévedésbe essék, nem irigylem az esetleges gazdagságodat,
én gazdagabb vagyok nálad sokkalta ... gazdagabb LELKIEKBEN !!
entero
Na meg még annyi, hogy azt írod, képtelen vagyok empátiát érezni a nyomorultak iránt. Tudod, azok a "nyomorultak" sok esetben 100 forintért is leütik az embert, és csak egy csalót látnak benned ismeretlenül is. A kocsmából próbálták a legnagyobb fiamtól elvenni a telefonját, meg a pénzét, amikor hazafelé tartott, csak kissé melléfogtak, mert igen jó a küzdősportokban...:-)) A folytatást már megírtam máshol. Igazán empátiát csak a gyerekek és az állatok iránt érzek, ők azok, akik elszenvedik azt is, amit nem kellene.
entero
Én is kihagytam valamit: A rokkantnyugdíjasok helyzetét is nagyon sajnálom, persze csak azokét, akik valóban azok.
entero
@nyanya001: Nem nyomtam rá kétszer a válasz gombra.
A Tündik bündije
Az a cikkben említett bizonyos halas tészta nem olyan rossz (én még némi fűszert tennék bele), az már persze más kérdés, hogy kedvtelésből vagy kényszerből eszi-e az ember?
entero
@nyanya001: Egyébként meg ugyan ki lenne jó helyettük? Tudsz te egyetlen olyan pártot mondani jelen pillanatban? Már csak a Jobbik maradt, aki bizonyíthatna, de inkább ne, ha lehet, mert a cigánykérdés ugyan elég aggasztó, de nem hinném, hogy demokratikus eszközökkel kezelni tudnák, ahogyan mást sem. Ez az ország már régen el van adósodva, itt változás csak nagyon lassan következhet be, sajnos.
Dr. Felipe
"Persze, stadiont, húsz méterre a tücsöklyuktól, azt tuti, hogy nem építenék, ahhoz már nagyon gátlástalan, hülye tücsöknek kell lenni."

Azért van olyan hülye tücsök is aki épít vagy inkább az már lótetű.
A Tündik bündije
@nyanya001: "Egy átlagos munkás akkor nem éhezett, a rezsit kitudta fizetni."

Emlékszem, hogy 1987-ben, mikor 11 éves voltam, apukám szinte egész évben a fővárosban dolgozott, úgyhogy két hetente egyszer járt haza. Hónap elején mindig az volt a "szertartás", hogy amikor hazahozta a papírtasakos fizetést, én számolhattam meg. Akkoriban még ugye a zöld ezres volt a legnagyobb címlet. Ha jól emlékszem, rendszeres 35-40 ezer forintokat számoltam meg, de hangsúlyozom, hogy egy negyed századdal ezelőtt, úgyhogy fel sem merült az a kérdés, ami a cikk címében, hogy mit vacsorázzunk? Röhejes és egyben elkeserítő belegondolni, hogy 26 évvel később egy közmunkás ugyanennyit keres, csak éppen az árak emelkedtek az akkori idők kábé hússzorosára.
nyanya001
@A Tündik bündije: Akkor egy kiló kenyér 10,60 Ft. volt, most
a legolcsóbb is 2-300 Ft. között van !
nyanya001
@entero: Az szomorú, hogy a gyermekeden próbálták kitölteni
az irántad érzett ellenszenvüket, netán utálatukat !
entero
@nyanya001: Inkább csak ki akarták rabolni, azt sem tudták, kinek a fia.
bencemacska
@entero: Látod, itt eltaláltad "szarva közt a tőgyit", hiába mész el időben az orvoshoz valamilyen betegség gyanújával, hiába diagnosztizál a háziorvos súlyos, gyorsan kezelendő betegséget, ha három hónap után kerülsz műszeres diagnosztikára, mire operáló orvost találsz - természetesen, ha van meglelő összeköttetésed és elegendő pénzed - későn van!
dzurinda
@entero: "de ez egy hosszú folyamat része, amiben hibás az egész világ, nem csak ez a 3 év."

A rossz gazdasági szerkezetünk a hibás, nem a világ.
dzurinda
@entero: "Egyébként meg ugyan ki lenne jó helyettük? Tudsz te egyetlen olyan pártot mondani jelen pillanatban?"

Bajnai jobb gazdaságpolitikát folytatna, egy fokkal mindenképp jobb lenne.
Bokros új pártja is jobb gazdaságpolitikát folytatna.

Nem értek egyet azzal, hogy a Fidesz a legkisebb rossz a jelenlegi helyzetben. Vannak kisebb rosszak, mint a Fidesz.
outsider
@nyanya001: Mi lesz a 200 emberrel (és azok családjával) ha modera, a nélkülözhetetlen csoda, a pótolhatatlan "értelmiségi" géniusz nem lesz?:)
entero
@dzurinda: Nem baj, ha nem értesz vele egyet, nem is kell. Bajnai gazdaságpolitikájáról meg nem kell semmit mondani, mert csak éles helyzetben mutatná meg magát, arra meg nem kerül sor.
entero
@outsider: Azoknak az embereknek én jelentem a biztonságot, és ha csak kötözködni jöttél, akkor máris távozhatsz, nem vagyok kíváncsi rád.
dzurinda
@entero: Egy évig kormányozott. Nem volt elég éles a helyzet?
outsider
@entero: 1. Most (ezt leszámítva ugye) nem szóltam hozzád.
2. Már megint iqlightoskodsz:)
Ha nyaralsz két hétig, akkor 200-an + a családok, azaz kb ezren mentek, mert nélküled úgysem tudnának dolgozni? Hosszabb távú távollétet tapintatból nem akartam vizionálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.