Több mint 700 védett madártetemre bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a napokban két olasz személyautóban a tompai határátkelőhelyen.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
"Még az olaszok sem szeretik az olasz vadászokat
Mélyhűtött védett madarak
Az idén már kétszer bukkantak a vámosok védett madarak tetemeire olasz állampolgároknál. Egy felmérés szerint saját honfitársaik sem szeretik az olasz vadászokat.
Népszabadság 2005. február 10.

Védett madarak fagyasztott tetemeire bukkant a szombathelyi vámkommandó olasz állampolgárok ellenőrzésekor néhány napja Rábafüzes közelében. A lakóbusz hűtőszekrényébe 155 madarat rejtettek el, és a szakértők az állatok eszmei értékét mintegy kétmillió forintra becsülték. A zsákmány többek között fenyőrigóból, sordélyból, citromsármányból, sárgabillegetőből állt, és egyelőre nem tudni, hogy a madarakat nálunk lőtték-e, vagy csak Magyarországon keresztül szállították volna át. A lakóbusz hat olasz utasa ellen természetkárosítás miatt eljárás indult. Ez egyébként az idén már a második fogás volt: legutóbb január 10-én 511 elpusztított madarat foglaltak le olasz állampolgároktól Rönök közelében, közúti ellenőrzés során. A szállítmány értékét szakértők ötmillió forintra tették. Az ügyben - óvadék letétbe helyezése mellett - egy olasz ellen folytatnak eljárást."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.