A kormány 2010-ben befagyasztotta a rezsiárakat - mondta egy lakossági fórumon Völner Pál, a fejlesztési tárca államtitkára. A KSH adatai egyértelműen cáfolják a kormányzati emlékezetet - írja a Napi.hu.

Soltész Miklós a Tabon rendezett rezsicsökkentési fórumon elmondta, már megvalósult a 10 százalékos díjcsökkentés, ami még idén 20 százalékosra bővül. Ennek szükségességét bizonyítja, hogy összesen 2,2 millió aláírás gyűlt össze a rezsicsökkentés támogatásara.

A Napi.cikke szerint a kormányzati kommunikáció szembeállatja a szocialisták nyolc és a Fidesz három évét, konkrétan, hogy miként alakultak ezen idő alatt az árak. A KSH adatai azonban némileg árnyalják a kormányzati kommunikáció által fekete-fehérre festett képet, például azzal, hogy a rezsiköltségek az elmúlt 2,5 évben igenis emelkedtek.

A vezetékes gáz ára azonban az áfaemelésnél is gyorsabban, 18,3 százalékkal emelkedett 2010 és 2012 átlagában, erre jön majd a kétszer 10 százalékos rezsicsökkentés. Az elektromos energia ára azonban ennél lényegesen lassabban 4,1 százalékkal nőtt - ez megfeleltethető az áfa emelésével.

Részletek a Napi.hu oldalon >>>

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.