Egyértelmű nyomok árulkodnak a Bükki Nemzeti Parkban arról, hogy hosszú évek után ismét szabadon születtek farkaskölykök. Néhány évtizedet kellett várni arra, hogy ez a fokozottan védett nagyragadozó faj újra élőhelyet találjon magának magyarországi erdőkben. Igaz, a becslések szerint számuk még nem éri el az egy tucatot. Ám már ez is elég ahhoz, hogy megkezdődjön a lakosság felkészítése egy véletlen találkozásra.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
@csikknorisz: Nem, nagyon komolyan gondolom. Én kiirtanám az összes emberre veszélyes állatot.
nemkati
@gabrella: Nincs itt semmiféle választás, hogy vagy ők, vagy az emberek. De amilyen az ember, a farkasoknak van esélyük kihalni. Remélem, az emberiség előbb pusztítja el saját magát, mint az állatokat. Mert akkor még lehet esélyünk az egysejtűből egyszer emberré válnunk.
nemkati
@gabrella: Nincs emberre veszélyes állat. Csak állatra veszélyes ember van.
gabrella
@nemkati: Ha kimennél az erdőbe sétálni, mert lehet igényed rá, találkozol egy-két farkassal, hogyan reagálsz?
Ha én kimennék az erdőbe nem szeretnék ilyen helyzetbe kerülni.
nemkati
@gabrella: Igaz, nem egyformák az esélyek. Ha kimegy a farkas az erdőbe sétálni, mert igénye van rá, és találkozik egy emberrel, akkor nem csinál semmit. Lelövődik.

Megárthatott Neked a sok kismalacos, Piroskás, gidás farkasos mese gyerekkorodban.
csikknorisz
@gabrella: A farkas miért volna veszélyes emberre? Ahol több farkas van, onnan se nagyon hallani ilyet. Igazából egyáltalán nem. Kutyák egy év alatt több embert marcangolnak halálra, mint farkasok száz alatt. És nem azért, mert kutya több van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.