A Fidesz szóvivője szerint a baloldal Bajára hívta a "szobordöntögetőket", hogy a városba "importálják" a gyűlöletkampányt.

Zsigó Róbert – aki egyben Baja polgármestere – hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Baján "a baloldal ocsmány szobordöntögető akciójának egyik főszervezője riogatja az embereket", az MSZP, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció (DK) közös önkormányzatiképviselő-jelöltjének kampányfőnöke, Sztáronszky Ferenc ugyanis a Magyar Szolidaritás Mozgalom néhány nappal ezelőtti budapesti tüntetésén – a felvételek szerint – "büszkén hordozgatta" az Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló szobor levágott fejét.

Hozzátette, szomorúan látják, hogy az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon és Mesterházy Attila MSZP-elnök ahelyett, hogy elítélték volna ezt a felháborító akciót, inkább szorosabbra fűzik kapcsolatukat szövetségesükkel, és a bajai kampányban is együttműködnek velük.

"Ha ilyen emberekre bízzák helyben a kampányuk vezetését", egyértelművé teszik, hogy elfogadható számukra a szoborfeldarabolás, az erőszak – mondta Zsigó Róbert, aki arra szólította fel a bukott baloldalt, tartsa távol Bajától az erőszakot és a gyűlöletkeltést.

Varju László, a DK pártigazgatója hétfői tájékoztatóján arról beszélt, olyan híreik vannak, hogy csütörtökön több fideszes országgyűlési képviselő is arra készül, hogy "helyben pressziót gyakoroljon" a választókra. Ezzel kapcsolatban a Fidesz szóvivője azt mondta, nem tud ilyenről.

Baján szeptember 22-én tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en, Teket Melindára, az MSZP, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a DK közös jelöltjére pedig 406-an szavaztak. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el. A Kecskeméti Törvényszék múlt szombaton úgy döntött, hogy meg kell ismételni a szavazást a 32-es szavazókörben, mert kampánycsendsértés történt, a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra. A megismételt szavazás vasárnap lesz.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Mondják azok akiknek 100 millióból finanszírozott birkamenetelői vannak...azokhoz képest a szobrosok semmik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyuri Géderről
Mocskos ez a fideszkdmp. Már érzik a vesztüket. Minden aljasságra képesek, csak, hogy hatalomba maradhassanak.Félő, hogy nem csak Baját, hanem az egész országot lángba akarják borítani. Baja csak a főpróba.
szaboria1
@Gyuri Géderről: Nem csak Baja ha nem Fót is ilyen lesz már az említett Ajtai Tibor Fóton is szervezkedik.
szaboria1
@szablyafűrész: Mégis jól gondoltad a 200 főt kb ennyien fogják kiszolgálni.
szablyafűrész
@szaboria1: Ez, látod nem kizárt, mint ahogy duplájára emelte Szőrös Szájú Lézer is a min. elnökség létszámát !
mariaberta
Remélem tojást is visznek magukkal. Hátha eltanultak valamit a Fidesztől.
szablyafűrész
Teket Melindát támogatva szombaton Bajnai Gordon is tartott sajtótájékoztatót. Ezt Kubatov Gábor jobbkeze, Kiglovics Máté szervezésével zavarták meg a fideszesek.

Persze nem könnyű a helyi Fidesznek. A jelöltjük egy kevésbé alkalmasnak tűnő biztonsági őr, akit valószínűleg azért jelöltek a képviselőségre, mert Zsigó Róbert polgármester jó haverja. A jelölt terjedelmes kampányfilmjében semmit sem képes a körzete problémáiról és azok megoldásairól beszélni, csak mosolyoffenzívázik majd az ellenzéket multibérencezi.

Egyébként kicsit aggódunk Zsigó polgármesterért, aki most a Fidesz helyettes-szóvivője. A primitív propaganda ilyen típusú monoton ismétlése őt magát is megviselheti. Selmeczi Gabriellán is mutatkoznak rossz jelek...(fideszfigyelo.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.