Eltiltaná a versenyhivatalt a Fidesz attól, hogy megakadályozza a fogyasztók és a gazdaság számára káros cégegyesüléseket. A változtatásra kevés ésszerű érv van, hacsak egy közeljövőben tervezett fúzióhoz nincs rá szüksége a kormánynak. A változtatás jól jöhet a közműcégek államosításakor és összevonásakor, vagy például a Takarékbank állami részesedésének továbbadásakor. A kormány azért bénítaná meg a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH), hogy szabad utat adjon egy jelentős hazai cégegyesítésnek a közeljövőben – ez az első kézenfekvő reakció, ami az elmúlt évek jogalkotási gyakorlata alapján eszünkbe juthat arról a kormánypárti javaslatról, mely szerint a GVH a jövőben nem vizsgálhatná azt a cégegyesülést, amelyet a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősít.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
Alakul a stratégia !!!
Ami a Tiéd, az a miénk is !!!
Ami a miénk, ahhoz Neked semmi közöd !!
Mint a kommunizmusban...Demokratikus, NEM ???
anonymouse
A demokrácia a főszereplő betegsége miatt elmarad. A rendszer emiatt későbbi időpontra érvényes vagy a helyszínen visszaváltják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.