Iparági elemzők ülnek ma össze a Nemzetgazdasági Minisztériumban, hogy választ találjanak arra a kérdésre, miért csökken drasztikusan a cigarettaforgalom – értesült piaci körökből a Napi Gazdaság.

A lap úgy tudja, az októberi előzetes adatok szerint a cigaretta jövedéki adójából származó bevétel 18 milliárd forint, ami alig több, mint a szeptemberi bevétel fele. A trend miatt az NGM elemzői szinten 26 milliárd forint kieséssel számol, ami áfabevétel-csökkenéssel együtt nagyjából 40 milliárd forint mínuszt jelenthet.

A probléma a Napi Gazdaság szerint az, hogy a fogyasztók nem szoktak le, csak feketén szerzik be a dohányt.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Dehogy csokken. Csak atrendezodik a fekete gazdasagba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dulcinea
Lehet, hogy a nemzeti dohányboltokban drasztikusan, csökken a forgalom, de a csempész forgalom meg egyre, növekvő tendenciát mutat! Sőt kis boltokban rendelésre, újra lehet kapni bagót, és olcsóbban!
sokanvagyunk
@Tekla: (7:58) Felmérés egy beavatkozás utáni állapotról - pár kérdés, hogy volt-e azóta újabb "esemény": mikor, mi stb. Utolsó kérdés: dohányzik? - Igen... - de mintha nem lenne jó pár egyéb, ennél sokkal több okot adó "újrázás"... (“Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok” - Churcill)
Tekla
@sokanvagyunk: Ultrahanggal kimutatott sok kis kőnek ,mindjárt melegében csináltam egy keserűsós ellazítást követő grépfrútlé -olíva olajos kő hajtást, ennek jó pár éve azt hiszem minden rendben van. Nem vagyok ,dohányos ,nem iszom és oda figyelek magamra. Azt tapasztalom ,hogy az epekövek miatt,- amit csak műteni akarnak- ,sok embernek inkább a cukrát próbálják mókolni. Ezért a sok cukor beteg?
coni
A házi pálinkafőzés engedélyezése jelentősen megemelte a pálinka fogyasztók számát, mivel az alkoholizmusban vezető helyet foglalunk el Európában, nem volt jó ötlet. Sokan azért nem ittak mert nem tudták megfizetni, de most újra isznak.
Most akkor cél vagy sem a lakosság leszoktatása a káros szenvedélyekről?
Desischado
aktív dohányosként tapasztalatból is megtudom erősíteni Tekla igazát! Amúgy meg igen, ez nekem nem újdonság, ész nélkül emelték a dohány árát, meg a tarfikmutyi is rátett egy lapáttal, íme az eredmény!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.