Iparági elemzők ülnek ma össze a Nemzetgazdasági Minisztériumban, hogy választ találjanak arra a kérdésre, miért csökken drasztikusan a cigarettaforgalom – értesült piaci körökből a Napi Gazdaság.

A lap úgy tudja, az októberi előzetes adatok szerint a cigaretta jövedéki adójából származó bevétel 18 milliárd forint, ami alig több, mint a szeptemberi bevétel fele. A trend miatt az NGM elemzői szinten 26 milliárd forint kieséssel számol, ami áfabevétel-csökkenéssel együtt nagyjából 40 milliárd forint mínuszt jelenthet.

A probléma a Napi Gazdaság szerint az, hogy a fogyasztók nem szoktak le, csak feketén szerzik be a dohányt.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Dehogy csokken. Csak atrendezodik a fekete gazdasagba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Dehogy csokken. Csak atrendezodik a fekete gazdasagba.
Pisti271
Csányi: Lázár tehetséges fiatalember, ezt a trafikügyet is milyen ügyesen elintézte
szaboria1
Aki egy nap egy dobozzal is elszívott annak más megoldást kellett keresnie, mert havi 30000,-ft túl sok lenne kiadásként.
hallgatag
Csókosok, mutyisok, ez ám a karrier !!!
töky
Hát nem látják hogy elérték a kitűzött célt? Bölcs Nemzetvezetőnk elvárásának eleget téve nagyon sokan leszoktak a dohányzásról az isteni kívánságának alávetve magukat. ( hatalmas taps, mint észak Koreában...)
Meine Ehre heisst Treue
Nem hülyék az emberek, még ha annak is nézik őket...
Yoda69
Tud valaki egyetlen olyan peldat hozni, amit nem baszott el a fidesz szakerto kurmanya, amihez hozzanyult?
tuba7
Én nap egy dobozzal szivtam, 30 éven át de leszoktam 50 évesen,aki tudja csinálja utánnam.
valakiaki
Ebből is majd kimutatják statisztikailag, hogy javult a közegészségügy, mint ahogy ugyanilyen alapon javultak a munkanélküli mutatók is. Barom állatok!
A Tündik bündije
"Iparági elemzők ülnek ma össze a Nemzetgazdasági Minisztériumban, hogy választ találjanak arra a kérdésre, miért csökken drasztikusan a cigarettaforgalom."

Jellemző ezekre a dilettáns hülyékre, hogy ehhez is elemző kell. Megmondom én nektek egy mondatban: mert megveszik feketén feleannyiért, ahelyett, hogy a haverjaitok zsebeit tömnék.
csikknorisz
Nem csak a feketepiac miatt csökkenhet az adóbevétel, hanem attól is, hogy egyre többen térnek át a töltésre. A vágott dohány ára is akörül van, mint a kész cigarettáé, csak abból kevesebb, mint feleannyit is elég vásárolni ugyanakkora mennyiséghez.
valakiaki
@A Tündik bündije: Tulajdonképpen szinte mindegy hogy melyik maffiának fizetnek az emberek.
Meine Ehre heisst Treue
@Yoda69: Én ugyan nem vagyok megrögzött fidesz pártoló, de ennek ellenére is mondok, azaz írok:

A nemdohányzók védelme (jó helyen írom, ahol pont a bagóról van szó). Ez nagyon jó, csak a betartatása nem működik.
Tootsy
Paraszt bacsi pisil a Nagykorut kozepen. Arra megy a rendor, es odaszol a bacsikanak.

- Bacsikam, hagyja abba a pisilest es tegye el a farkat a nadragjaba de gyorsan, mert ha nem, akkor nagyon megbuntetem. Kozteruleten nem lehet pisilni.

Bacsika szot fogad, azonnal elteszi a szerszamat a nadragba, majd hangosan elkezd kacagni a rendor kepebe.
- Most meg mit kacag, bacsikam?
- Na mit gondol, biztos ur, ABBAHAGYTAM?...:o))

Ezt en a legelso kommentekben mar leirtam, hogy pont annyit fognak ezzel a trafikmutyival elerni, mint az amerikaiak a szesztilalommal. Akkor is csak a gengszterek gazdagodtak meg, fegyverkeztek fel, az allamnak meg szepen el kellett tekintenie a hivatalos adotol.
Nem "szakertoknek", meg "tanacsadoknak" kene ehhez osszedugni a fejuket, ezt egy 5 eves talpraesett kiskolyok is elmondhatta volna nekik, ingyer,...:o(( Sok hulye toketlen...

De egy baratom szerint a kib@szosdihoz mindig legalabb 2 ember kell: ahogy orban kicseszett szerencsetlen dohanyosokkal, a dohanyosok megvaltozott hozzaallasa pontosan ugy kibaltazott a sok ujonnan meggazdagodni akaro hulyevel,...:o(( Valahogy nem tudom oket sajnalni,...(marmint a jo sok ujdonsult trafiktulajdonost...)
nehogymá
ugy eszembe jut,amikor azt mondták az adócsökkentés fogyasztás növekedést okoz.amikor kiderült,hogy mégse vargaurr(mi is most a foglakozása?)ugy reagált elöbb utobb elromlik a hütö a mosógép és akkor ujat kell venni.nnna kérem,ez a fidesz gazdasági szakértelme.ezek ilyen ésszel hoznak döntéseket akár ugy,hogy nem lehet majd változtani se rajta. kétharmad,mi?
Nil
@tuba7: Aztán ha majd sorra jönnek betegségek -cukorbaj, magasvérnyomás, elhízás és egyebek, akkor keress meg ...
Dr. Felipe
Nem baj, rövidesen jön a kaszinómutyi is.
Nil
A WHO szerint az emberek leszoktak - :-) - vagy mégsem? Nem így kell védeni a nemdohányzókat - a betegségeket nem a cigaretta okozza - tapasztalat és tudás. Az autók mennyi káros anyagot bocsátanak ki? Mi van az ólommal és a többivel? De át kell egy bűnbak - mint mindig. Az OK hogy egy munkahelyen ne dohányozzanak-de miért nem lehet egy dohányzó? Egy szórakozóhelyen vagy étteremben is megoldották a dohányosok és nem dohányosok elkülönítését. Kíváncsi lennék a parlamenti gyönyörű kis dohányzót megszüntették-e és a parlament 5 méteres körzetén kívül dohányoznak-e az ott dolgozók. Mióta van ez törvény olyan szépek a megállók-szépen körbe vannak dobálva csikkekkel - pedig ár kezdték megszokni az emberek hogy bele kell dobni a szemetesbe. De oké legyen így- de akkor legyenek megint utcaseprők- nyugdíjas állásként - és legyen megint tiszta Bp. és a többi település.
darwin
@Nil: Valóban igazad van.Hét éve szoktam le,hat hónap elteltével a cukorbetegségen kívül minden játszott nálam.Plusz még néhány nyalánkság: Sokizületi megbetegedés, allergia /többféle:étel és légúti/,epe,érszűkület.Ha most kezdeném,nem szoknék rá. Leszokásnál viszont vigyázni kell.
bretagne
Nem tudom, miért kell ezen meglepődni? Annyira várható volt! Éljen a feketepiac!
dömdödöm
mit kell ezen számolni ,most kiderült hogy a 18 év alatti fiatalok 40 milliárdot szívtak el ami nem meglepő mert minden második képéből lógott a cigaretta . :-(
coyote3
Hurrá! Ráadásul egy csomó ebből élő trafikos alól kihúzták a sámlit...
qxy
Amióta van ez az állami cigi bolt , azóta most voltam otthon a múlt héten. és a Spárba a pénztárnál kértem is a Magyar cigit. Olyan furcsán néztek rám. a benzinkúton is. majd be kattant! ja, csak a Viktornál lehet kapni.
Vizual
Győztünk !
De azt hiszem, hogy ez a bűncselekmény kategória, mármint a csempészés, titkosítva lesz megint, elfedve a győzelem árát.
soljanka
Minek ehhez elemző???
Kérdezzék meg Pista bácsit két fröccs között bármelyik faluban, és megmondja a frankót:

balfékek vagytok Mutyikáim. Amihez nyúltok annak vége. De legalább csináltatok 2 milliárdost ( a felcsúti polgi meg a dohányos fickó)
coni
Náluk már az is becsülendő, hogy nem hazudoznak tovább (leszoktak az emberek, tartalékoltak, stb..) hanem összedugják a fejüket, hogy még nagyobb h@lyeségre jussanak.
dr. prédikátor
@Yoda69: Én tudok: a lopást és a hazudozást nem baszták el!!!
ujbuda
@csikknorisz: 1 kg vágott dohány 10-12 e ft!!
csa-csa
@tuba7: gratula! a Zuram 45 én 37 évig szívtunk fejenként egy-másfél dobozzal! 9 éve tettük le. Mit mondjak igen nehéz volt!
P-Márta
Az ismeretségi, baráti körünkben is sokan leszoktak a dohányzásról !!!
Volt olyan ismerősünk, aki úgy tette fel a kérdést, még fizessek is a cigarettáért minél többet, hogy a rák betegítsen meg? - nem, azóta nem gyújtott rá egyetlen cigire sem!

Végül is az EGÉSZSÉG ÉRDEKÉBEN a DOHÁNYOSOK SZÁMÁNAK CSÖKKENÉSE jó hír...!!!
Tootsy
@Meine Ehre heisst Treue: 10.54-re: Szia, Igazad van, KELL vedeni a nemdohanyzokat (en is az vagyok!) de nem esz nelkul! Hiszen orban mar a kozteruleten valo (lasd: kapu elott, utcan, parkban, ahol a madar se jar) akarta megtiltani a dohanyzast, ami nonszensz.
Szenvedelybetegeket nem lehet egy tollvonassal meggyogyitani, tehat nagyobb a valoszinusege, hogy inkabb a csempeszcigit reszesitik elonyben, mint a meregdraga nemzeti arudait.
Mind a ket esetben - akar a nemzeti boltit, akar a csempeszcigit szivjak tovabb az emberek, mindenkeppen a dohanyosok jarnak rosszul, es a kornyezetuket nem a fusttel, hanem a cigire koltott, csaladtol elvont penzzel teszik tonkre, hisz az allam a csillagos egekig emelte a cigiarakat.
öcsi55
Ezt akarta a kedves vezető,vagy még se?Csökkent a dohányosok száma,vagy még se? A hivatalosan eladott cigaretta száma csökkent,a csempész cigi száma nőtt,vagy is a dohányosok mondhatni aranya nem változott! Csak az adó bevételek csökkentek.Ezek a hitvány senki háziak akarják a magyar bagóst megfogni?Ahhoz még egyszer meg kéne nekik születni,mire ezek feleszméltek arra már öt évre való cigit behoztak az országba.
m.macskosz
@tuba7: tegnap, 09:55 Negyven évig szívtam, az utolsó egy-két évben már közel másfél dobozzal, több mint hat éve már, hogy nem bagózom.
Tekla
@Nil: Semmi nem bizonyítja ,hogy ezek a dohányzás miatt alakultak ki. Valami dili-doki ráfogta azt ennyi. A dohányzok sokkal kevesebbet betegszenek meg mint a nem dohányzók ,ez a tapasztalat. bármit is írnak a tudományos akárkik. A dohányzás egy olyan stressz kezelési technika ami rengeteg pszichoszomatikus dolgot megold! A tüdőről meg amiket mutogatnak képeket , kérdezz meg patológust . Olyat még sohasem láttak dohányzó embernél. A dohányzásban a legártalmasabb ,az én véleményem szerint ,hogy baromságot írnak a dobozra és ez külön agyi programot indít a feladat megvalósítására. Ja és amit itt árulnak az nem dohány, ezért a pálinka főzéshez hasonlóan a saját dohány szükséglet erejéig meg kellene engedni a termesztést házilag. Nem egy bonyolult dolog.
mariaberta
Helyes, a fidesz célja az volt, hogy emberek, főleg fiatalok leszokjanak a bagóról.
Ez történt, örüljenek, hogy a trafik mutyi " jobban teljesít"
Senara
@mariaberta: Helyes, a fidesz célja az volt, hogy emberek, főleg fiatalok leszokjanak a bagóról.
Ez történt, örüljenek, hogy a trafik mutyi " jobban teljesít"... aha és minden fiatal leszokott ? Francokat , megveszik az ellenőrizetlen forrásból származó csempész cigit . A fidesz célja a haverokat helyzetbe hozni ,több tízezer vállalkozás kárára !
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Senkit nem ismerek a környezetemből akik leszoktak volna,csak onnan veszik" ahol nem működik a statisztika" Ezt fidesznyikék megszívták,bár semmi kétségem,hogy rajtunk hajtsák be a kieső bevételt.
űrbán
@Tekla: Egy volt osztálytársam mondta, hogy ő azért nem fázik meg télen soha, azért nem magas a vérnyomása,koleszterinje, vércukra, mert a saját maga által főzött szilvapálinkát fogyasztja. Napi max. fél litert elmondása szerint, válóban nem betegeskedett sokat, a máj cirrózis 4 hónap alatt vitte el.
Brother Louie
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: a most kiesett bevétel minden fillérjével számoltak. Mint ahogy az elbarmolt útdíj és elbarmolt pénztárgép törvény végrehajtása miatt kieső tízmilliárdokkal.

Karácsony előtt majd lesz 30% az ÁFA vagy 600 forint egy liter benzin.
Tekla
@űrbán: Ehhez inni sem kell a Szekszárdi gasztroenterológián dolgozik XY doktornő ,nálam van a vizsgálati lap . Azt írta rá ,hogy akkor ír fel gyógyszert a kimutatott epekövemre kőoldásra, ha májcirrózisom lesz! Ezt várja a drága már évek óta!
F_Viktor
Az államkasszába 40 milliárd hiány, viszont a hódmezővásárhelyi Continentalos Sánta Jánosnak - aki mellesleg az egész trafik törvényt írta - sikerült az ország 150 leggazdagabb emberei közé beverekednie magát!
Sok sikert neki, ahogyan a felcsúti polgármesternek, Mészáros úrnak is!
Lám, lám, a munka gyümölcse mily gyorsan beérik.
kiskutyauto
Ha arrogáns agyhalott pszichopata hazaáruló bűnözők kezére kerül az ország, akkor a fekete lesz a fehér... megszenvedte már ugyanezt a magyar nemzet párszor a történelme, során... nincs új a nap alatt... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
Dulcinea
Lehet, hogy a nemzeti dohányboltokban drasztikusan, csökken a forgalom, de a csempész forgalom meg egyre, növekvő tendenciát mutat! Sőt kis boltokban rendelésre, újra lehet kapni bagót, és olcsóbban!
sokanvagyunk
@Tekla: (7:58) Felmérés egy beavatkozás utáni állapotról - pár kérdés, hogy volt-e azóta újabb "esemény": mikor, mi stb. Utolsó kérdés: dohányzik? - Igen... - de mintha nem lenne jó pár egyéb, ennél sokkal több okot adó "újrázás"... (“Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok” - Churcill)
Tekla
@sokanvagyunk: Ultrahanggal kimutatott sok kis kőnek ,mindjárt melegében csináltam egy keserűsós ellazítást követő grépfrútlé -olíva olajos kő hajtást, ennek jó pár éve azt hiszem minden rendben van. Nem vagyok ,dohányos ,nem iszom és oda figyelek magamra. Azt tapasztalom ,hogy az epekövek miatt,- amit csak műteni akarnak- ,sok embernek inkább a cukrát próbálják mókolni. Ezért a sok cukor beteg?
coni
A házi pálinkafőzés engedélyezése jelentősen megemelte a pálinka fogyasztók számát, mivel az alkoholizmusban vezető helyet foglalunk el Európában, nem volt jó ötlet. Sokan azért nem ittak mert nem tudták megfizetni, de most újra isznak.
Most akkor cél vagy sem a lakosság leszoktatása a káros szenvedélyekről?
Desischado
aktív dohányosként tapasztalatból is megtudom erősíteni Tekla igazát! Amúgy meg igen, ez nekem nem újdonság, ész nélkül emelték a dohány árát, meg a tarfikmutyi is rátett egy lapáttal, íme az eredmény!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.