A Fidesz szerint a baloldalon semmit sem tanultak a múlt hibáiból, és ha megtehetnék, újra megszorításokat vezetnének be. Erről a kormánypárt kommunikációs igazgatója beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Kocsis Máté azt mondta, hogy Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője a hétvégén beismerte, ha újból miniszterelnök lesz, újra fájni fog. Ezt pedig először 2009-ben mondta, amikor a baloldali kormány számos megszorítást vezetett be – tette hozzá a fideszes képviselő.

Szerinte Bajnai Gordon korábbi nyilatkozataiból és pártja programjából kiderül, ha újra hatalomra kerülne, szűkítené a családi adókedvezményt, megemelné a személyi jövedelemadót. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a családi adókedvezmény eltörlése negyven százalékos adóemelést jelent – figyelmeztetett, úgy folytatva: Bajnaiék csökkentenék a minimálbért, megadóztatnák a nyugdíjakat és eltörölnék a rezsicsökkentést.

Ezért a Fidesz tudni szeretné, mit jelent az, hogy Bajnai Gordon újra úgy fogalmazott, fájni fog – közölte.

Jó lenne, ha a további elképzeléseiket már a választások előtt megismertetnék a választókkal – mondta Kocsis Máté, megjegyezve, jó lenne, ha megválaszolnák azt a kérdést, mi mindenre készülnek a már megismert terveken kívül.

A kommunikációs igazgató szerint világosan látszik, hogy a baloldalon semmit nem tanultak a múlt hibáiból, és ha megtehetnék, újra megtennék, amit megtettek. A felsorolt megszorításokat újra bevezetnék, ez pedig valóban fájni fog a családoknak – jelentette ki, arra kérve Bajnai Gordont és pártját, illetve baloldali szövetségeseiket, hogy öntsenek tiszta vizet a pohárba, és álljanak elő azzal, mi mindenre készülnének, ha újra hatalomra kerülnének.

Mint mondta, 2009-ben mindenki megtudhatta, hogy mit jelent a "fájni fog": a baloldali kormány elvette a 13. havi bért, a nyugdíjat, megcsonkította a gázárkompenzációt, befagyasztotta a családi pótlékot; megszüntették a lakástámogatást, ezzel devizahitelbe hajszolták a családokat, csökkentették a gyes, a gyed, a táppénz időtartamát.

Hozzátette: a baloldali kormány több alkalommal megemelte a rezsiköltségeket, emellett nőtt a munkanélküliség, hét százalék volt a költségvetési hiány, zuhant a gazdaság teljesítménye, az IMF-hitel felvételével brutálisan megugrott az államadósság.

Az, hogy Bajnai Gordon ismét azt mondta, fájni fog, semmi jót nem jelent – mondta.

Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció vezetőjének a baloldali összefogásba való bevonásáról kérdésre válaszolva közölte, ugyanazok az emberek vannak a baloldalon, mint régen, ugyanazok az elképzeléseik és ugyanazt csinálnák, ha hatalomra kerülnének. Nincs ebben semmi meglepő szerintem – jegyezte meg.

Arra a kérdésre, mit szólna ahhoz, ha a parlamenti képviselőket is meg lehetne szondáztatni munka közben, Kocsis Máté azt mondta, örülne neki, bár nem tartja fontosnak a bevezetését, mert ezt a kérdést nem sorolja az ország legfontosabb problémái közé. Azzal egyetért – folytatta –, hogy egy országgyűlési képviselő "legyen kedves" munkájának ellátása idejére illő, és megfelelő fizikai és mentális állapotba hozni magát. Hozzátette, szeretné, hogy ha ezt a kérdést Szanyi Tibornak (MSZP) is feltennék.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Fájni fog az összes Fideszes feje mert megszűnik a húsosfazék,
a síbolás, a mutyizás !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
excep
mikor miniszter volt az sem fájt annyira mint most orbán alatt pedig Magyarország most jól teljesit
A Tündik bündije
Főleg a simicska-talicskának. De túléljük, ha beledöglik is :-)
Desischado
A csókos rablóbandának feltétlenül, mert, ójajajajjajj! Nem lehet majd orrba-szájba lopni! Az adóemelés nekik lenne baj!
Pálinkafőző Rézüst
@Desischado: helyesen: nem lehet Orbán szájba lopni..Sztem...
Dr. Álamfö
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.