Lengyelországban és Magyarországon alakult ki igazán súlyos helyzet a kelet-közép-európai régióban a kiterjedt devizahitelezés miatt, a két ország közül az utóbbi fenyegetőbbek a körülmények – figyelmeztet a Financial Times (FT) párhuzamos tudósításában. Tomasz Sadlik egyike azoknak a lengyel és magyar devizahiteleseknek, akik beperelték bankjukat a kölcsön miatt. Lengyelországban ő volt az első, aki azzal vádolta pénzintézetét, az osztrák Raiffeisen Bank leányvállalatát, hogy szinte rákényszerítette a devizahitelt annak ellenére, hogy az nem felelt meg az érdekeinek – kezdi a lengyel és a magyar helyzet összehasonlítását az FT. A bank üzletkötője közölte, hogy többet fizetnék, ha hazai valutában venném fel a 600 zezer zlotys (akkor 166 ezer euró) hitelt – idézi fel Sadlik a sok magyar számára is oly ismerős érvelést. A kölcsön értéke azonban majdnem kétszeresére ugrott, az adós ezért úgy gondolja: becsapták.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zabhegyező
Gyurcsány meg monnyon le!
Az pedig senkit ne zavarjon, hogy aki ezt a hibás terméket bevezettette a magyar piacra azt Orbán Viktornak hívják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libelle
@sbl: Nos, pont a Te commenteden vagyok nagyon meglepödve. Minden eddigi hozászólasod nagyon találó volt, ami orbánt és tsa.-it illeti. Nem is gondolom, hogy el kell neked magyarázni azt, hogy egy irkafirkász aki egy banknak az alkalmazottja- igy a munkaadója nevében nyilatkozott- mekora katasztrofát tud elinditani egy -egy országban. Nincs kölcsön, a vállakozások igy megvannak bénulva... azután minden elindul a lejtön lefelé ugy mint itt!!!.
sbl
Köszönöm az elismerést!
De én a sajtóval és a bankokkal szemben meglehetősen tartózkodó vagyok.
Mindkét társaság túldimenzionálja, vagy igyekszik túldimenzionálni magát.

Ráadásul az eladósodottság miatt miatt a bankok zsarolni képesek, a sajtó - inkább a médiáknak hívom - pedig a XX. sz. óta - főleg a valamilyen okból képzetlen, labilis embereket képesek irányítottan befolyásolni.
Ez a réteg azután már nem néz utána, hogy a hír sok esetben inkább álhír.

Ha pedig az, akit hamis kritikával illetnek, visszaszól, már el is indul a nagy ajvékoló kórus a szólásszabadság korlátozásáról, stb.
Darthon1
@nahát: Azt látom, hogy utálod Bajnait, de azért a tényeket is lásd meg, nem ő csinálta a gazdasági válságot! Bármennyire próbálod rá terelni a kakit. Orbán kezdte a deviza hitelezést azzal a konstrukcióvak, amikor bárki vehetett támogatott hitellel lakást. Egy családban több névre is felvehettek így hitelt és a forint hitel kamata magasabb volt. Volt olyan ismerősöm akinél a család egymásnak adogatta el a lakást és mindenki maradt ahol volt. A pénzt berakták a bankba és a különbözetet elrakták. Ez a Járai egyik trükkje volt az eredeti tőke felhalmozásra. Ami miatt az ellenzék nem sikítozik, annak az az oka, hogy ől ugyanúgy kihasználták a lehetőséget. Meg is szavazták gyorsan maguknak a végtörlesztés lehetőségét, amivel pozitív szaldóval tudtak kiszállni az ügyből. Itt néphülyítés folyik sajnos mindkét oldalon.
nahát
@Darthon1: a gazdasági válság globális volt, még sem vitte csődközelbe az országok 90%-t. A bajni 2006-tól a maszop kormány tagja volt - gazdsági vonalon, igen is részt vett a gazdaság elkúrásában ,a 6-8% éves költségvetési hiány fenntartásában, az önkormányzatok eladósításában, az uniós pénzek elosztásában( főleg a haveroknak) a hitelek felvételében és elherdálásában, a bankok megsegítésében, és nem tettek semmit a devizahitelek visszaszorítására, noha gazdasági elemzők jelentései bizonyítják hogy tudtak róla, hogy egyszer ez a lufi kipukkad, de ugye a bankoknak jó volt...
A dev hiteleket nem volt kötelező felvenni, volt választás, csak a kapzsiság erősebb volt a józan észnél... most meg sírnak!
stone
Fuldoklunk a devizahitelek miatt, és

"Mindenről az a Gyurcsány nevű tehet."

De:
Attól függetlenül a Magyar Államkötvényt euró és dollár alapon nyomjuk!

ki érti ezt?

Magyarország jobban teljesít!?
Darthon1
@nahát: @nahát: elbeszélünk egymás mellett és nem érted, vagy nem akarod érteni amit mondok. Vakok és süketek párbeszéde. :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.