Tarlós leégetése ugyanis, mint több próbálkozás is mutatja, sikertelen kísérlet. A kormányzatnak kell egy ilyen agresszíven bunkó stílusú ember a „bűnös város” élére. Büntetésként. Meghatni nem lehet, mert ahhoz olyan tulajdonságok kellenének, amivel a főpolgármester nem rendelkezik. Humánum, empátia, lelkiismeret, és hasonlók. Nem volna célszerűbb ...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Szerintem az ilyen önkéntes hajléktalanokat védő prókátorok nagyon egyoldalúan állnak a dolgok mellé. Ha tényleg védeni akarnák őket akkor nem barmolnának egy főpolgármestert mert az civilizált körülményeket akar biztosítani az utcán-élés helyett.
Az egész cikk azt sugallja, hogy jó a porba sárba, kartondobozba vagy műanyagfóliába takarózva a padol alatt tanyázni.
GeoCravker
Szerintem inkább azt sugallja, hogy táblamutogatás helyett a valós okokra kellene koncentrálni. Ebben Tarlós nem partner, és a kormányzat sem.
A Tarlós fle civilizált körülmények sem oldanak meg semmit. A szegénységet semmiképpen.
GeoCravker
@Csizmás Kond: amellett nem is biztos, hogy civilizáltabb. Nem próbáltam. Gyanítom, hogy Te sem.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Sokszor az ember akár képes is volna elhinni sokmindent ha nem volna minden ilyen nyílt Fidesz-ellenességen alapuló vakduma.
Próbálni nem próbáltam de meg tudom különböztetni a fedél alatti lakhatóságot a padalattitól.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Nyilt Fidesz-ellenesség? Szerinted ki van kormányon. Szerinted kinek a jelöltje volt az SzDSz-esből lett neofita bunkó? Csak nem a Fidesz-é. Pintér nem az Orbán-kormány belügyére?
Amúgy mókás, hogy egy cikkre, ami értelmetlennek tekinti azt a fajta akcionizmust, amit ma előadtak, előszeded a Fidesz-ellenességes lemezt.
A szegények elleni fellépés viszont valóban optikai tuning. Pont, mint a rezsiharc. Adjanak annyi munkát és teremtsenek valóban millányi munkahelyeket, és nem lessz annyi hajléktalan sem talán.
A gengszterváltáskor a hajléktaalnok zokból lettek, akiket a "ruszkik haza" ecokampfja jegyében kipenderítettek a munkásszállásokról.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Szerinted ki választotta oda és hányan ?
GeoCravker
@Csizmás Kond: A Fideszt? Szűk 52% . Szó sincs valós kétharmadról.
Tarlóst gyakorlatilag a Fidesz-fanok. Elég komoly távolmaradás mellett. No meg úgy, hogy az ügyészség elég komoly kampányt folytatott az önkormányzati választások környékén.
53% körüli eredménnyel lett főpolgármester. Tehát a választási matekot leszámítva elég bolsevik demagógia kétharmados támogatottságot emlegetni.
Hogy ki választotta? A hajléktalanok szinte biztosan nem.
Josla
@GeoCravker: Akárhogy csűröd-csavarod, a TÖBBSÉG támogatja! Ez pedig bőven elég ahhoz, hogaz legyen, amit mi akarumk! HEHHE!

És ahogy egy nagy "gondolkodó" megmondta: "Ha nem tetszik, el lehet innen menni!!!"
GeoCravker
@Josla: A többség egy erősen relatív fogalom :-) Javaslom a törikönyvet annak tanulmányozására, hogy mi a többség.
Ti? Ki az a Ti? Te akarhatsz valamit, és ennek hangot adhatsz a kocsmában a szavazáson, s akár itt is. Ha bárkik nevében beszélsz, akkor sorold, hogy kik az a Ti :-)
A nagy gondolkodó ugyan nem egészen ezt mondta a szövegkörnyzeetében, de a kivándorlási hullám nagyon régen nem volt akkora, mint mostanság.
Tehát valóban sokan mennek el.
Attól jobb lesz kicsibogár? Aligha. Azért csak drukkolj, hogy minél többen menjenek el. TAlán a végén sikerül egyedül maradnod.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Nézd, nem tudom milyen felfogással vagy elképzeléssel gondolod, hogy ki kéne a főpolgármester legyen de szerintem mindenkinek megvolt adva a lehetősége, hogy szavazzon és ha őt választották az azt jelenti hogy többen szavaztak rá mint másra a.
...ez a demokrácia vagy te nem így képzeled ?
GeoCravker
@Csizmás Kond: De. Csak tele a tököm, amikor támogatottsági mértéket blöfföl maga mögé. Egy csóró kis többsége volt. Ehhez képest a pofája akkora, mintha a passzát szelet is ő rángatná.
GeoCravker
@Csizmás Kond: A demokráciába az is beletartozik, hogy Tarlóst egy bunkó Fidesz-katonának tartsam.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...annak tartod aminek akarod az nem jelent semmit és nem azt kérdeztem hogy nálam vagy-e jobb hanem Tarlósnál...
GeoCravker
@Csizmás Kond: Emberileg? Remélem. Amúgy nem vagyok főpolgármester.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Szóval az emberileg azt jelenti, hogy lebunkózhatod ?
Josla
@GeoCravker: A többség fogalmát az óvodát kijártak már tudják konkrét fogalomként értelmezni: több, mint a másik rész.
A "mi" fogalmával ugyanez a helyzet. Kicsibogár. :-)
GeoCravker
@Csizmás Kond: Ezt írtam.
"A demokráciába az is beletartozik, hogy Tarlóst egy bunkó Fidesz-katonának tartsam. "
Nem bunkóztam le, hanem beletartozik a demokráciába, hogy annak tartsam.
Amit anno Kálmán Olgával szemben lépett, akár le is bunkőzhatnám különben.
GeoCravker
@Josla: A többség fogalma az oviban viszonyleg egyszerű. Nem egy esetben már ott is pofonokkal biztosított. Sztálinnak szinte abszolút többsége volt. Ezt a sulit kijártak általában tudják :-)
A "Mi" fogalma semmit nem jelent ebben az esetben.
Ti hunagristák? Ti Fideszisták? Ti Tarlós-funok? Ti nyóckeresek? Szóval ki is az a Ti, akik nevében nyulambulamkodol?
Josla
@GeoCravker: Nem nyulambulamkodom.

Az egyhazájúak nevében. :-)))
keresztapa
Most már csak a betartására kell koncentrálni! elégvolt már a szociális érzékenység jelszavával mindig a devianciát támogatják.
Azok akik önhibájukon kívül lettek hajléktalanok( ők a kisebbség) azok pont nem a köztereken fetrengenek egész nap részegen, büdösen, életszerűen. Azokra gondolok, akik hajlandóak az együttműködésre. Kérdezzék már meg a vörös kereszteseket, hogy miért könyörögnek a drogos, italos, erőszakos hajléktalanoknak, hogy ugyan már, menjenek velük, gondoskodnak ellátásukról. Nem és nem mennek, mert ott nem tudnak terrorizálni.
Nil
@Csizmás Kond: Talán mielőtt véleményt írsz menj el párszor utcai szociális munkásokkal, aztán menj el mondjuk a fűtött utcára aludni egy párszor de van még pár hajléktalanszálló amit ajánlanék- ami helyett az utca is jobb - nem is beszélve a saját kunyhóról itt ott eldugva az erdőkben. Nem jó látni őket? Hát nem! Persze hogy nem- az ember ilyenkor szembesül azzal hogy neki mennyivel nagyobb szerencséje van - és ha beszélgetsz velük akkor rájössz hogy bárkiből bármikor lehet hajléktalan - elég egyetlen rossz döntés - és utána kikapaszkodni már nagyon nehéz ... én láttam - egy összeveszés elég ... de láttam ápolónőt aki végigdolgozta az életét- nővérszállón lakott-és nyugdíjazásakor hajléktalan lett ... sorolhatnám
Nil
Én 1978-ban tanultam a hajléktalanságról - igen akkor amikor még elméletileg nem voltak hajléktalanok, mint ahogy drogosok sem-csak tanultunk róla. Mint problémáról ami egyre többször kerül elő. VAjon hányan tudják még mi volt a Lordok Háza?Aztán jött a rendszerváltás- a szabadság- emberek ezreinek szűnt meg a munkahelye- no ezek a jó szakemberek vannak az utcán, dolgoznak feketén mert dolgozni azt tudnak és szeretnek - csak közben megöregedtek - és már fekete munka sincs.
ÉS persze van aki nem akar dolgozni- vagy inkább nem akar rabszolgája lenni senkinek. Még van önérzete - vagy nincs? A hajléktalanok nagyon sokfélék- ahány ember annyi történet. Egyet megtanultam- ha hajléktalan lennék szállóra nem mennék ...
Nil
A szerzőnek üzenem: valami ellen harcolni nem helyes - valamiért kell!
Pl: nem mindegy hogy a háború ellen tüntet valaki vagy békéért.
GeoCravker
@Nil: Anno a Móriczon a sarki krimót hívta a környék a Lordok Házának :-) Ott volt, ahol most azt hiszem a csirkéző van a 6-os végállomásánál. Viaszosvászon asztalborítóval, műmárványos asztalokal. Savanyú, kimért borokkal, és csapolt kőbányaival. Nekem az maradt a Lordok Háza. Akkor is, ha Te nem arra gondoltál :-)
GeoCravker
@Nil: A linkelt cikkben szerintem van olyan gondolat, hogy az okok megszüntetéséért kellene tenni valamit. Amellett a városházi demo is valami ellen szólt.
Mondjuk személy szerint már régóta várok egy olyan programot egy párttól, ami nem vamai, valaki ellen definiálódik.
Csizmás Kond
@Nil: A véleményem ugyanaz, ha odajut valaki és fedelet ajánlanak neki akkor azt fogadja el és ne a köztereket válassza. Itt nem saját kunyhóról meg erdőszélről van szó hanem kimondottan nagyvárosi közterekről.
Nil
@GeoCravker: Ezért hagytam ott a szegénységellenes hálózatot- még a neve is szőrnyű és csodálkoznak hogy nem működik - és Az AVM-t is - bár ők azt mondják lakhatási jogokért küzdenek. Valamit azonban nem jól csinálnak mert a hajléktalanok helyzete egyre rosszabb mióta működnek - a demonstrációk sehova nem vezettek
Én is szeretnék már egy olyan szervezetet ami valamiért- mondjuk az emberek jóllétéért tesz és nem az egyéni boldogulás a céljuk - a forgatókönyv kész csak lépni kellene
Nil
@Csizmás Kond: Hát remélem sikerül majd kipróbálnod milyen az élet a szállón - főleg a fapadoson ahol ugye nem kell fizetni - mert ahol kell ott az akinek nincs jövedelme be se teheti a lábát ... azért gondolod amit gondolsz mert nem ismered a valóságot és a Patyomkin világod szép képébe belerondítanak a hajléktalanok - ráadásul azok közül is azok akik a legnagyobb bajban vannak - nem a lágerbe küldés a megoldás
GeoCravker
@Csizmás Kond: Ezért értek egyet a linkelt cuccból azzal, hogy demagógiák csatája zajlik. A feltétlen köztéri hugyozás feltétlen szabadságáért tüntetni is demagógia, mert nekem is jogom van nem TBC-t kapni egy aluljáróban. Viszont a puszta eltüntetés a szem elöl szintén demagógia. Amellett a Hungexpo hangárjai lehet hogy jó szükségszállások egy atomcsapás idején, de különben kifűthetetlen, drágán fenntartható hodályok. Még emlékszem, amikor kiállítási munkatársként voltam ott.

@Nil: A lakhatási jog kevés. A megfagyás ellen persze nagyon humánus egy jeges éjszakán. De csak ennyi. Az egyéjszakás puszta túlélés fontos, de kevés. A tüntetések nem fognak támogatást gründolni, amíg a (még) nem hajléktalanok jogain keresztül lépve akarnak valamit is tenni. Óhatatlanul támogatják a demagóg városvezetésket.
Csizmás Kond
@Nil: Ez úgy hangzik mint a kárörvendés...:(...de nincsen senki emberfia homlokára írva...
Nil
@GeoCravker: a lakatási jog szerintem is édeskevés- nekem még van lakásom-igaz fűteni nem tudok mert nem tellik rá - és fogalmam sincs mire megy el 200 energia amikor szinte semmit nem használok már...a jog az emberhez méltó élethez kellene hogy legyen- ez sem közmunkával, sem hajléktalanszállókkal nem lehet megoldani. Sajnos a politikának nem ez a terve
GeoCravker
@Nil: a hatalomnak nagyon is kényelmes állapot a tömeges, de féken tartott szegénység. Számos történelmik példa is van erre. A közrabszolga-programok legfeljebb csak a pogromokat hozzák közelebb. A megoldást nem.
kiskutyauto
Hát kérem pontosan ilyen egy seggfejország seggfejkormányának seggfejembere seggfejfőváros seggfej-főpolgármestere... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
GeoCravker
@kiskutyauto: Mert magyarhon lenézésben is jobban teljesít.
Nil
@GeoCravker: Kérdés meddig működik a fék - de ahogy nézem a nép pont olyan birka módon megy a vágóhídra ahogy anno a zsidóság és a többiek - mert ne felejtsük el táborokba nem csak a zsidókat vitték -

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.