Százhúsz óra közmunkára, ezenfelül a szabálysértési költség megfizetésére, valamint telefonjának és SIM-kártyájának elkobzására ítélt a Szolnoki Járásbíróság egy férfit, aki hamis bejelentést tett a tűzoltóságon – közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivő csütörtökön az MTI-vel.

S. Tóth Anikó tájékoztatása szerint a szolnoki fiatalember azzal a hamis riasztással hívta fel a tűzoltóságot, hogy a lakóházuknak lángol az alsó épülete, és az egész család életveszélyben van. Az ügyben tanúként hallgatták ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egyik munkatársát is, aki elmondta: a tárgyaláson a vádlott többször is elnézést kért, amiért szórakozásból félrevezette a segélyhívást fogadó kollégájukat.

A bíróság az eljárás során azt is figyelembe vette, hogy az utóbbi időben elszaporodtak a hasonló esetek, ezt súlyosbító körülményként értékelte.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legutóbb idén februárjában büntettek 30 óra közmunkára és 20 ezer forintos pénzbírságra egy szabálysértőt, aki szintén azzal szórakozott, hogy szándékosan megtévesztette a műveletirányítókat: azt állította, hogy lángol egy villanyóraszekrény. Tavaly a jászberényi bíróságon 70 ezer forintos büntetést szabtak ki egy férfira, aki – ugyancsak pusztán szórakozásból – többször is riasztotta a tűzoltókat.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Dulcinea: Ezt kell csinálni az összes kalózkodóval, a hamis mentő, rendőrség, tűzoltóság " megviccelőivel. Ne csak alkalmi eseteket szúrjanak ki. És legywen kemény az a fránya büntetés!
@martinpalermo: Bizony úgy van!
Dulcinea
Nagyon helyes...nem ártott volna némi pénzbírság sem...
martinpalermo
@Dulcinea:)))) tiszta nem normális emberek szaladgálnak ebben az országban!
varirmag
Plussz egy nyakonvágást is megérdemelt volna az idiótája.
silber13
@Dulcinea: Ezt kell csinálni az összes kalózkodóval, a hamis mentő, rendőrség, tűzoltóság " megviccelőivel. Ne csak alkalmi eseteket szúrjanak ki. És legywen kemény az a fránya büntetés!
@martinpalermo: Bizony úgy van!
TOTIMI_53
Csoda, hogy egyáltalán "találunk" erre is példát Magyarországon... Habár: jogszabály RENDELKEZIK erről... Viszont az is igaz: MINDEN jogszabály CSAK annyit ér, AMENNYIT végrehajtanak belőle... Pedig: a műszaki háttér már rendelkezésre áll az ilyen telefonok megtalálásához. Könnyebb nem bajlódni vele... RENGETEG "papírmunkát" igényel... Erre is kellene már egy "könnyen" alkalmazható jogszabály... Talán, talán "egyszer" majd lesz is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.