Megállapodás született az uniós csúcstalálkozón az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb szabású tervéről, a bankunió létrehozásáról. Magyarország csak később dönti el, hogy csatlakozik-e hozzá, bár Orbán Viktor jelezte, hogy tetszik neki az ötlet. Péntek kora délután véget ért Brüsszelben az Európai Tanács kétnapos ülése, amelynek legnagyobb eredménye, hogy az uniós állam- és kormányfők elfogadták a bankunió megalapítását. A rendszer lényege, hogy az eurózóna tagországainak bankjait közös szervezet felügyeli, és csőd esetén közös alapból mentik meg.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
Milyen szerencsés ország vagyunk, hogy ilyen sokoldalú, mindenre nyitott minielnökünk van. Nincs olyan szegmense a világmindenségnek, melyhez ne értene, ne jobbító szándékkal állna. Be kell látnunk, igazi polihisztor, na!
Bárki meglátja, még világelnök lesz belőle.
pesti
@bakegya: Már volt ilyen a történelemben!Minden nagyon szép,Minden nagyon jó,
Mindennel meg vagyok elégedve!
Senara
Orbán ízlelgeti a nagy európai banktervet... A takarékbankot már meg is eszik :-(((
DR Eric CARTMEN
A bugris szotyiköpködő mit ért ebből egyáltalán???
kukac50
A Bankunió azt jelenti Orbánnak is az uniós jogok alapján kell dolgozni.
Dr. Felipe
Hát ami zorbánc elvtársnak tetszik az már eleve kudarcos. Amúgy a bankmentő alapba is bele kell tenni a pénzt valahonnét és hát hol van a pénz? Az adófizetőknél. Hát honnét veszik el? Az adófizetőktől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.