A feltörekvő piacok egyes országaiban tapasztalható árfolyamválság közepette Matolcsy György magyar jegybankelnök szerdán kora délután az AmCham rendezvényén szólalt fel. A jegybankelnök Magyarország eredményeit méltatta, a siker titka pedig a strukturális reformok és tehermegosztás kombinációja volt. Matolcsy emellett kiemelte, hogy meglátása szerint továbbra is mérsékelt az inflációs nyomás itthon és az egész eurózónában, ez pedig további teret ad a kamatcsökkentésre.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Kit érdekel egyáltalán a Fideszből,hogy a hitelesekkel basznak ki.
hetöndöe
Mikor egy kváziközgazdász mondja meg a frankót,az előbb-utóbb csúnyán visszaüt.
Csak el kell olvasni ennek a kancsal agyalágyultnak az életrajzát és máris kiderül,hogy Ő csupán egy elméleti szakember a barnabőrű csodacsatárral együtt.
A probléma maximuma,mikor a hülyék még szorgalmasak is.
nyanya001
Ha tovább folytatja Matolcsy, államcsőd lesz a vége !
Lehet, hogy arra megy ki a játék ?
human
A spekulánsoknak jó csak a magas a jelenlegi árfolyam és a további forint romlás. Még jó, hogy a képviselők visszafizették már devizahiteleiket a kedvező törvényalkotások miatt.
spu00
Mi lenne, ha Önök megtanulnák, hogy mi befolyásolja egy ország fizető eszközének értékét.Amit leírnak az egyértelműen a hozzá nem értés magas iskolája.A Ft. egy gyenge gazdaság fizető eszköze, mely teljes mértékben ki van téve a világ gazdaságban folyó tevékenységének, azt a nagy lehetőséget, hogy 2006-2008 között belépjünk az Euró zónába, eljátszottuk, s most már 2020 az esetleges belépés időpontja.A kormány az MNB csak annyit tehet, hogy szűk kereten belül tartja a Ft. mozgását, azzal hogy a fizetési mérlegét az optimális határok között tartja, így előzve meg a nagyobb leértékelés lehetőségét.Ennek feltétele, hogy az MNB rendelkezzen az éves fizetési kötelezettségének fedezetével, mely meg van/ 2008-ban a fizetés képtelenség határán voltunk/. A hozzá nem értésüket deklarálják, hogy minden olyan témára, pl. Kósa Debreceni fórumán elhangzottakra a forint romlott, ez csak az mszp hitel rontó nyilatkozata, melyet Önök nagy ívben bevettek, bevesznek.Ha a jelenlegi infláció, banki kamat , az államháztartási hiány nem lenne ilyen alacsony, most a 400 Ft.-t verné az euró.Attól, hogy hozzá nem értő véleményt alkotnak, nem lesznek nagyobbak, okosabbak,legfeljebb kárt okoznak maguknak, az országnak, mert ilyen vélemények alapján akarnak választási véleményt alkotni, akkor még 2020-ban sem lesz euró, pedig az megvédené elméletileg az aktuális pénzünket.
hattorihanna
@spu00: És ettől most boldogabbnak kellene érezni magam?Akkor is car munkát végeztek a 4 év alatt,mert ilyen mélyponton már rég állt a forint,világ gazdaság ide vagy oda,a világ gazdaság 4 évvel ezelőtt is jelen volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.