Félbeszakadt a paksi atomerőmű bővítéséről szóló javaslat név szerinti zárószavazása csütörtök délelőtt a parlamentben, miután az LMP megafonból szóló szirénázással tiltakozott az ülésteremben az indítvány elfogadása ellen. Kövér László házelnök a legnagyobb büntetést ígérte a rendzavaró képviselőknek.

Schiffer András frakcióvezető egy Magyarország eladva és eladósítva, párttársa, Lengyel Szilvia pedig egy Nem leszünk orosz atomgyarmat feliratú molinót tartott fel, míg az ugyancsak LMP-s Szél Bernadett és Ertsey Katalin kezében egy-egy folyamatosan szirénázó megafon volt.

Sziréna a parlamentben – megakadályozták a szavazást

Az elnöklő Jakab István felszólította Schiffer Andrást, hogy gondoskodjon a rendzavarás beszüntetéséről, majd felkérte a teremszolgálat munkatársait, hogy szüntessék meg "a súlyos rendzavarást". A fideszes Vitányi István, Szél Bernadett padtársa közben papírgalacsint dobált az egyik megafonba, vélhetően így próbálva elhallgattatni azt. Az LMP-s a Facebookon később azt írta: "leöntötték a megafont meg a cuccaimat egy jó adag vízzel. Azért ez sem semmi. Amúgy a plusz-megafont végül Kövér nyúlta le az asztalomról, gyorsan átadta Cser-Palkovicsnak, aki viszont eltüntette."

Miután az ellenzéki képviselőcsoport tiltakozó akciója folytatódott, az LMP-s Schiffer Andrást, Szél Bernadettet, Lengyel Szilviát és Ertsey Katalint az ülésnap hátralévő részéről Jakab István kezdeményezésére az Országgyűlés kizárta. Az alelnök összehívta a házbizottság rendkívüli ülését, és félórás szünetet rendelt el. Schiffer András, Szél Bernadett és Lengyel Szilvia ekkor elhagyta az üléstermet, Ertsey Katalin viszont a szünetben is ott maradt a karzaton, kezében a szirénázó megafonnal.

Kövér ismét lesújt

A kiszabható legnagyobb büntetésre tesz javaslatot az Országgyűlés elnöke azon LMP-s képviselők esetében, akik megzavarták a parlament ülését csütörtökön. Ezt maga Kövér László házelnök közölte újságírókkal a házbizottság rendkívüli ülése után.



Az Országgyűlés elnöke a házbizottsági tanácskozás után elmondta: megkérdezte Schiffer Andrást, az LMP frakcióvezetőjét, meg kívánják-e akadályozni, hogy a parlament folytassa a munkáját; erre Schiffer András nemmel válaszolt. Kövér László közölte, az LMP-s politikus szerint puszta figyelemfelhívás történt. Ezt vitathatnánk – jegyezte meg a házelnök. Tájékoztatása szerint a frakcióvezető azt az ígéretet tette a házbizottságnak, hogy normális menetben tud folytatódni a Ház ülése. Arra a kérdésre, hogy a rendzavaró képviselők mire számíthatnak, Kövér László elmondta, a maximális büntetésre tesz javaslatot, azaz a képviselői díj egyharmadának elvonására.

Schiffer András a tiltakozásról közölte, ezzel tudták felhívni a figyelmet arra, hogy évtizedekre, több generációra kiható kockázatot vállal fel az ország a paksi bővítéssel anélkül, hogy megismerte volna a döntést megalapozó számításokat.

Az Oroszországgal kötött megállapodást nem sokkal dél után végül a Fidesz-KDNP és a Jobbik többségével megszavazta a parlament.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Boszi27
Érdekes, hogy ki lehet tiltani az ülésteremből azokat a képviselőket, akik ellenvéleményt nyilvánítanak. Őket is a választóik juttatták be az országházba, Jó hogy a választókat ki nem tiltják az országból.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Helyes! Megnéztem a tegnapi M1 Estét. 32 percből kb. 25 percben a Simon Gábort és az MSZP-t alázta ez a óber, - mindent elkövetve, videó, és meghívottak...- majd a maradék időben a tud.ak. csodás teljesítményéről volt szó. Paks? Ugyan, ahhoz meg mi közünk van...
Szégyellje magát a köztévé.. az óbert nem írom, az erre képtelen, hányinger!
Pisti271
Néztem a közvetítést, csak nagytotál képet mutattak, nem a rendzavarókat.
A szünet elrendelésekor azonnal abba is maradt a közvetítés, pedig biztos
történtek izgalmas dolgok.
Boszi27
Érdekes, hogy ki lehet tiltani az ülésteremből azokat a képviselőket, akik ellenvéleményt nyilvánítanak. Őket is a választóik juttatták be az országházba, Jó hogy a választókat ki nem tiltják az országból.
mekkelek
@Boszi27: Csak ne adj ötleteket, mert még a váasztások előtt beleteszik az alkotmányba...
mekkelek
Mocskos tetvek, ha nincs mutyi akkor mire ez a nagy sietség?
bárzongora
A kormányoldalnak nincs vér a pucájában? Miért nem verték, rugdosták ki ezeket a mocskokat? Remélem bambán tűrik, hogy egy hangos kisebbség erőszakot tegyen a többség akaratán???

"A tehetetlen kor jött el, puhaságra serényebb
Gyermekek álltak elő az erősebb jámbor apáktól."

Remélem, lenyomják a torkukon az akaratunkat!!!
nyanya001
Kövér már hegyezi a ceruzáját, mennyi is legyen a pénzbüntetés !
m.macskosz
@nyanya001: Hehehe, a másik cikknél majdnem ugyanezt írtam. :)
m.macskosz
@nyanya001: "Na, köteleskövér hegyezheti a plajbászát, a büntetések kiszabásához."
moiszikf
@JAJMÁR: A "köz" médián nem kell meglepődni, nyilván nem sz@r(hat)nak oda, ahonnan enni kapnak. Vagy együtt üvöltenek a mindenkori farkasokkal, vagy húzhatnak a vérbe.
moiszikf
Nocsak! Tanulunk a "náciktól"? Vigyázat, mert bünti lesz! Nagybajszú Laci - amióta nem "ellenzéki" - nem csipázza a cirkuszt, jobban szereti a langyi dagonyát.
nyanya001
Most éppen megy a névsorolvasás a parlamentben !
Aztán megint megismétlik a szavazást !
JAJMÁR
@moiszikf: 12:21 Azért nem volt ez mindig így. Eddig legalább a híreket érdemes volt megnézni.
Ezt az egyoldalú fröcsögést, ami most megy és nem csak a köztévéken, lehetetlen nézni.
moiszikf
@JAJMÁR: Én ezt a problémát egy trükkös huszárvágással oldottam meg: Nem nézek TV-t!
JAJMÁR
@moiszikf: Én se vagyok mazochista :) A neten kerestem a Józsa- óber beszélgetést, mert valaki írta, hogy az óbernek úgy megnyúlt a képe, majdnem elfolyt. (Egyébként is olyan). Ezért megnéztem ezt az egyet, de többet nem tudok... :)
Boszi27
@mekkelek: Igaz, semeddig sem tart. Paksot is összehozzák néhány óra (moszkvai úttal együtt néhány hét)leforgása alatt..
Manhattan
Ki lehet ismerni Schiffert. Voltaképpen normális ember, de van benne egy kis populista hajlam, meg küldetéstudat is, némi önhittséggel társulva (Mindig nekem van igazam, ÉN látom jól a dolgokat!) Persze, ennél azért bonyolultabb, lehetne még reszelgetni, de a lényeg nagyjából ennyi.
lópicigáspár
@moiszikf: A PRO4-en MacGyver van! Többet ér mint a "köz" tv! :-)
adrenalink
Mi lesz a befolyt büntivel? Már eddig is több millcsit kasszírozott Maci Laci...
nehogymá
tisztelt jobbos honfitársak.az LMP (sajnos)nem akadályozott meg semmit,a figyelmet akarta felhivni arra,hogy egy ilyen jellegü döntés annál kicsit sulyosabb,minthogy kéthét alatt lezavarják. tetszenek e emlékezni amikor a Hankook idejött,mit össze hisztiztek ,hogy keresztbe tegyenek,pedig "csak" egy gumigyár. azért csak megkérdezném,igy összevetve a kettöt,nem ég le a bör a képükröl?
keresztapa
Tetszetek volna 8 év alatt nem lopni, hanem dolgozni az ország érdekében, akkor most nem lennének ellenzékben. De annyi önkritikájuk nincs, hogy ennek tudatában befogják a szájukat, most sem az ország érdekében tevékenykednek, hanem a hatalmukat akarják ismételten.
Dr. Felipe
Lőrés szemű csapajev elvtárs már írja a csekket.
Dr. Felipe
@keresztapa: Nem kicsit vagy eltévedve a sötét erdőben keresztapa. Az LMP nek nem volt 8 éve mert 2010 ben kerültek be a parlamentbe.
Az LMP nekem sem szimpatikus de Paks ügyében konkrétan igazuk van. Jól teszik hogy szirénával hívják fel az ország lakosságának a figyelmét az atommutyira.
keresztapa
@Dr. Felipe: Teszerinted én az LMP-t neveztem meg? De az LMP ha nem az ellenzéket képviseli, akkor kit? A jelenlegi feltörekvőkből jutott más következtetésre, hogy lehet másként is, a hatalom birtokosa lenni, nem csak mint a régi garnitúra szócsöveként szajkózni a hazugságokat, de velük menetelni, őket el nem hagyva!
F_Viktor
@bárzongora: Azért nem "rugdosták ki" ezeket a "mocskokat", mert az LMP - számodra elképzelhetetlen módon - szavazóit, a rájuk voksolt 383 876 választót képviseli, ott abban a fityesz által cirkusszá tett épületben!
Dr. Felipe
@keresztapa: Hát ebben a topicban az LMP s szirénáról van szó. Az LMP s ellenzéknek nem volt 8 évük. Nem kell összemosni mindent, a fehér pólót a fekete zoknival.
bukfenc
@Dr. Felipe: ma, 14:26

Van benne valami! (csapajevből!)

Ha jobban megnézed ennél a cikknél a kövér fejformáját, nézését, valahogy SZTÁLIN jut eszembe!!
Lehet - reinkarnálódott ??
Kövér is van annyira szadista örült, ha rajta múlna nem lenne ellenzék (csak a börtönökben)
Dr. Felipe
@bukfenc: Az biztos. Ha rajta múlna az egész Alföldből gulágot csinálna és ma már ott robotolnánk.
bukfenc
A jobbik is megszavazta a Paksi cuccot??

Na, ezek után, még a maradék szimpátiámat is elvesztették!

Igaz lett hát: -a fidess csatlós csapata lett, a választásokkor, ha vesztésre áll a fidess akkor bevetik a gárdát??

Kinézem a Vonától, cserében biztos kap majd valami zsíros mócsingot!
bukfenc
@keresztapa: ma, 14:22

Te valamit nagyon benéztél, vagy nagyon tájékozatlan vagy az aktuál politikában!

Hányas az olvasó szemüveged? 9 és feles??

Gondolkodtál már egy elektró mikroszkópon?? :)))
bencemacska
@keresztapa: Te csak nyugodtan várjad a valódi szirénát, meg fogod hallani, de akkor már késő lesz!
Dr. Felipe
@bukfenc: Csak a Gaudi nem szavazta meg de lehet hogy csak félrenyomott a büdös sajt miatt.
Dr. Felipe
Azért az se semmi hogy lőrés szemű csapajev elvtárs elkapkodja a megafont az ellenzéki képviselők elől.
Ez nem számít az országgyűlés rendjének súlyos megsértésének?
Mondjuk ha Klicskó elől próbálta volna elvenni akkor lehet hogy több füle lenne mint foga.
bencemacska
@bukfenc: Mióta rövid a haja - nem véletlenül vágatta le?- egyre jobban hasonlít. Kicsit még őszülni kell és egy kissé katonásabban járni!
bencemacska
@Dr. Felipe: Ez sima lopás! A - jelző nélküli megjelenésű - Cser-Palkovics pedig orgazda!
m.macskosz
@nyanya001: 404 – A keresett oldal nem található!
ma 12,25
m.macskosz
Sziréna a parlamentben – megakadályozták a szavazást

Nem lehet megnyitni. Klassz!

A TEK keze betette lábát a Propeller szerkesztőségébe?!
nehogymá
ez az emmutnyócév már rohadt unalmas.lelettek váltva nem fidesz szinpatizánsok általl is.tetszenek érteni?segitsek még?igaz 3 és fél év alatt még nem igen sikerült tul sokat felmutatni ezen bünökböl. DE hamár a többség váltást akart mert nem tetszett amit az elözöek csináltak,akkor ugy kellene lennie,hogy a mostaniakra még a gyanu árnyéka se vetüljön. na ez most nem igy van. nyilvánvalóan magukra gyártott törvények,arctalan agyatlan frakció,visszafele mutogatás,közpénzek olyan jellegü irányitgatása elosztása ami olyan pofátlan lopás ami nem nagyon volt még a huszonéves demokráciánkban.tere az ellenzéknek nem nagyon van.elöször a mediát zabálta föl,lehetetlenitette el a neki nem tetszö hangokat a fidesz. és a kritikus jobb oldalnak még kérdése sincs ?tömik a fidesz gazdsági társaság általl nekik ömlesztett szart magukba,azt mikor kiemelik a fejüket a ganéból csak annyit tudnak böfögni,hogy emmutnyócévkommunistagyurcsánylibahazaáruló.
keresztapa
@Dr. Felipe: @bukfenc: 14:22 Igazatok csak akkor lenne, ha én említést tettem volna LMP-re. Kellően tisztán olvashatóan közlöm ELLENZÉK 8 éve van górcső alatt, a kommentembe. Legyetek szívesek még egyszer elolvasni @bencemacska: Nem használtam sértő szavakat, és nem személyre menően fejtettem ki egyéni vélelmemet.
keresztapa
Ha a képviselők nem tudják, hogy miért van előttük jól láthatóan az igen, a nem, a tartózkodó gomb, vagy a név szerinti szavazás amivel a vélelmüket kifejezzék, akkor ez nem más mint tudatos rendzavarás, ami az országházában nem díjazható!
nezelodo
Ebben a cirkuszban szegény Jakab Trubadúr Gazdát sajnáltam. Olyan elveszett volt, mint amikor a neje kitálalt egy kereskedelmi TV-ben a félrelépése után!!!
F_Viktor
@keresztapa: Ne kívánj lehetetlent a képviselőktől, legtöbbször még azt sem tudják miről szavaznak (Paks esetében sem!).
Szerinted a az éppen ráérő fityesz frakcióvezető, vagy valamelyik helyettese miért kiabálja be gombnyomás előtt, hogy mit KELL nyomni?
Tudom, szánalmas, hogy ilyen képviselők képviselik (hahaha) választóikat, de sajnos ez az igazság.
gibgab
Az idiótákat Kövér a saját pártjában keresse! Nem is kell nagyon keresni, van ott jó sok. Kezdje a sort ő maga, nézzen a tükörbe.
moiszikf
@bukfenc: Itt elolvashatod a csúnya - csúnya Jobbik álláspontját.

alfahir.hu/vona_gabor_a_paksi_szavazasrol

Ui.: Azért ne nagyon lepődj meg, ha a fityesz inkább a "baloldallal" lép koalícióra, elvégre ők is "demokraták".
belga
@Manhattan: "de van benne egy kis populista hajlam, meg küldetéstudat is, némi önhittséggel társulva (Mindig nekem van igazam, ÉN látom jól a dolgokat"

Ezzel egyetértek. Sajnos azonban az ország vezetőjére mindez fokozottan igaz. Ráadásul Schiffer kiszámítható -konzekvens, az rá nem igaz, hogy hol ezt mondja, hol azt.
És a figyelem felhívásra szükség ott ahol az érvek semmit nem számítanak -sőt, tk már vita sincs, csak pitty-putty szavazás. Ilyen körülmények között a molinózás sőt a szirénázás mint figyelemfelkeltés sztem korrekt eszköz.
(S bár kormánypártnak én sem szavaznám meg az LMP-t kis ellenzéki pártként nagyon fog hiányozni, ha nem kerülnek be.)
lenhardtibolya
Mazohista módon - amikor tehetem - nézem a parlamenti közvetítéseket. Így történt ez tegnap is, amikor az LMP-sek megcsinálták a felfordulást a szirénával. Láttam, ahogy a képviselők felálltak és nézelődtek minden irányba, hogy most mi legyen. A házelnök pedig hiába kérte az LMP elnökét, hogy állítsa le a frakcióját, semmi nem történt. A parlamenti rendőrök sem csináltak semmi érdemlegeset, a sziréna csak sivított fülsiketítően. Mit oldottak meg ezzel az akcióval az LMP-sek? Nyilván semmit, felhívták a figyelmet arra, hogy nem akarják az atomerőmű bővítését. A zöldek már csak ilyenek, nem szeretik a nukleáris energiát, helyette megújulókról álmodoznak, ami ma még sajnos nagyon drágán állítja elő az áramot, tehát valami átmeneti megoldásra van szükség, amíg kedvezőbb lehetőségek nincsenek. "Megakadályozták a szavazást"? Tényleg? Dehogy akadályozták, csak tettek egy próbát, és ennyi. Lehet, hogy a választás után be sem fognak jutni a parlamentbe, így legalább emlékezünk rájuk valameddig, hogy volt egy ilyen társaság...
belga
@lenhardtibolya: "A zöldek már csak ilyenek, nem szeretik a nukleáris energiát, helyette megújulókról álmodoznak, ami ma még sajnos nagyon drágán állítja elő az áramot, tehát valami átmeneti megoldásra van szükség, amíg kedvezőbb lehetőségek nincsenek."

Na ezt kellet volna jobban átgondolni a pártpolitikai vircsaft helyett. A megújuló energia ma még valóban nem jelent szignifikáns megoldást. Ám az alatt a több évtized alatt ameddig ez az új blokkokkal bővített atomerőmű itt lesz a nyakunkon hatalmasat fejlődhet az alternatív energiaforrások felhasználása. Ráadásul a franciák elkezdik építeni a magfúziós erőművet -ez is lehet egy új irány. Szóval akárhogy is az hogy pitty-putty a pillanatnyi haszon reményében összehozták ezt a megállapodást az az országnak nem az érdeke. Ez egyrészt a rezsiharc része (megállapodás fejében Putyinék 2017-ig biztosítják a gázt- addig nem lesz gázár emelés) másrészt kezdődhet a jól fizetett előtanulmányok készítésével az újabb fidesz buli. Mármint a holdudvarnak.
bukfenc
@keresztapa: tegnap, 18:38

oksi! De,!, ez a cikk az lmp-ről szólt nem a hagyományos ellenzékről.
Persze, hogy félreérthető voltál..
bukfenc
@gibgab: m tegnap, 22:03

Szerintem, - nincs az a tükör amelyik kibírná röhögés nélkül.
Vagy az lenne, mint a SHREK-ben volt.. :))
pesti
@keresztapa: Orosz gyarmatnak lenni az jó?Tényleg ez az ország népe kívánsága?Ha igen,mért nincs róla népszavazás?Lásd Svájcot .Ott nem röstellik megkérdezni a polgárokat!
keresztapa
@bukfenc: Igazad van, néha összemosom őket, mert ellenzék a kormánypártokon kívül mindegyik, szerintem ideértve a Jobbikot is.
Akik nem tudnak viselkedni az Országházában,azok Magyarországot, népét, választóikat köpik szemben viselkedésükkel. Ők azok akik tehetségtelenségüket mindent zavarkeltő eszközzel, próbálnak figyelmet magukra vonni! Mivel határozott probléma megoldó ötletelésre alkalmatlanok, hatástalanok!
Fradigege
Ez nagyon durvi. Komolyan mondom ez vért kíván. Kövér Laci nem tudta megenni a melegszendvicsét a büfében. Nem igaz. Amikor lövöldözés volt itt az semmi se volt. Pálffy és Szanyi sem tudta meghúzni rendesen a butykost, mert ezek a "neónácizöldkomcsik" beszirénázták a műveleti területet. Hogyan lehet így dolgozni?! Mindenki menjen 2 hónap beteg szabira, 100%-os táppénzen! Ezt lelkileg nem bírták feldolgozni. Kambodzsában nem volt ennyire borzalamas munkahely!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.