Magyarországon 2018-ra minden háztartásban lesz szélessávú internet – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a kabinet és a Magyar Telekom közötti partnerségi megállapodás aláírási ünnepségén.

Orbán 2018-ra szélessávot ígér mindenkinek

A kormányfő emlékeztetett, Magyarország az Európai Uniónak azt a vállalást tette, hogy 2020-ra minden magyar háztartásban lesz szélessávú internet. "A mi megállapodásunk azt teszi lehetővé, hogy ezt az állapotot (...) Magyarország 2018-ra eléri", tehát jóval az EU-s határidő előtt – hangsúlyozta. Hozzátette, az infrastruktúra kialakításához több száz milliárd forintra van szükség, amelyet részben a Deutsche Telekom, részben pedig a magyar állam teremt majd elő.

Orbán Viktor azt mondta, "most már nincs visszaút, mi leszünk a legjobbak", reális esélyünk van arra, hogy a magyar legyen Európa egyik legmodernebb, a legjobb telekommunikációs infrastruktúrával rendelkező gazdasága.

A Magyar Telekommal kötött megállapodást egy komoly múltra visszatekintő barátság megerősítésének nevezte a miniszterelnök. Kiemelte, a Magyar Telekom fő tulajdonosáról, a német Deutsche Telekomról elsőként a büszkeség jut eszébe, büszkének lenni arra, amit csinálnak, azaz hogy technológiájuk előreviszi a világot.

A Telekom az elmúlt húsz évben 1800 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre Magyarországon, ahol 12 ezer embert foglalkoztat – a beszállítóinál pedig további százezer munkavállaló dolgozik –, és évente 140 milliárd forint adót fizet, amivel az ország egyik legnagyobb adófizetője – sorolta az adatokat Orbán Viktor, úgy fogalmazva, hogy nem vásárlói, hanem "résztvevői vagyunk" a Deutsche Telekomnak, hiszen a magyaroknak is lehetőségük van a cég közös működtetésére.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Deutsche Telekom jelentős támogatója a magyar sportnak és kultúrának, így például a pénteki aláírási ceremóniának otthont adó Budapest Music Centernek is elkötelezett partnere, nagyban hozzájárul a működtetéséhez.

Beszéde végén a miniszterelnök rámutatott: a távközlési és IT-szektor ma a magyar GDP körülbelül 12-14 százalékát állítja elő, ami az időnként "a magyar gazdaság alulfejlettségéről szóló előadások fényében" meglepően magas szám. Tavaly a magyar gazdasági növekedés csaknem egynegyede ebből az üzletágból származott – tette hozzá.

"Azt a lovat kell ütni, amelyik húz. (...) Nem túl igazságos dolog ez, de a világot valóban azok viszik előre, akik jól húznak. És az IT-szektor jól húz Magyarországon, ezt kell ütni, ezt kell fejleszteni, itt kell beruházásokat végrehajtani. Abban kell még erősebbnek lenni, amiben egyébként is erősek vagyunk" – zárta szavait.

A Deutsche Telekom mintegy 50 országban van jelen, és több mint 230 ezer munkavállalót foglalkoztat világszerte. A cégcsoport 58,2 milliárd euró bevételt termelt a 2012-es üzleti évben, ennek több mint felét Németországon kívül.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
és ha elzavarják áprilisban a picsába?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
töky
és ha elzavarják áprilisban a picsába?
1magyar
Munkahelyet vagy jövedelmet,hogy ne éhezzünk - nem tudna???
varrólány
Persze csak akkor ha marad pénz az élelem meg a villany, gáz stb kifizetése után.
Remélem szélessávosan megy a francba áprilisba.
1magyar
Mindig a saját felső tízezrének a meggazdagodását erőlteti. Mert nagy üzlet lesz a vállalkozónak az biztos!
De sok házban még áram sincs, minek internet?
keresztapa
Végre valami,lélekfelemelő tevékenység, nekem még azt is megígérte, hogy az internet szolgáltatásért, ha igénybe veszem, ők fizetnek fájdalom díjat, a sok agyatlanságért amit az interneten kénytelen vagyok elviselni. Ezért esélyt kell adnom szavazatommal
Orbán Viktornak, hogy nyolc évet egyben kormányozhasson, ezt minden józan felelősséggel bíró választó polgárnak kötelessége belátni!
Dr. Felipe
Az lesz a veszted bolseviktor elvtárs mert az interneten fent van a fideSS összes piszkos üzlete és mindenki értesül róla.

Akkor már kevés lesz a közmédia hazudozása.
coyote3
Baromarcú! Hazudsz! Azt sugallod, hogy mindenki ingyen netezhet...
1magyar
@Nil: Persze, aki kiépíti a rendszert, - vállalkozónak a csókosból.
DR Eric CARTMEN
2018. Május 2. Graz. Ma itt járt néhány látogató Magyarországról. A ketteskével szerettek volna beszélni, mert az állítólag valami sávokat igért nekik, még 2014.-ben. Sajnos nem tudtak vele találkozni, mert ketteske csak azt motyogta egész nap: rezsiharc- támad az ellen-, és néha felsikoltott: FEEERIIII!!! Talán majd holnap.
pacsni
szèlesvàszont, vagy szèles koporsòt ez itt a kèrdès.
juditida
@keresztapa: ez az ember már mindent bebizonyított és mindennek az ellenkezőjét is!
Többet már nem kéne bizonyítania. Menjen haza, vagy bárhova, csak minket hagyjon élni szabadon, normálisan, emberhez méltóan !
Desischado
Kell a fenének cenzúrázott net! arról nem is szólva, hogy nem munkahelyeket kéne előbb teremteni, rendes bérrel? Ja, hogy ez nem megy? Milyen kár! És én is kérdezem, mi lesz, ha április 6 a csuti meg a banda Waterloo-ja lesz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.