A közfoglalkoztatottak csupán a statisztikát javítják, munkájuk „nem ér semmit", mert „támasztják a gereblyét, ücsörögnek" – a Magyar Nemzet szerint erről beszélt Gyurcsány Ferenc Berettyóújfaluban, egy lakossági fórumon.

Demoralizál, mert a melós azt látja, támasztják a gereblyét, ücsörögnek, és azt mondják nekik, persze hogy nem kaptok érte többet. Nem is ér semmit, amit csinálnak – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke Berettyóújfalun tartott lakossági fórumán.

Polgármesterek beszámolóira hivatkozva Gyurcsány azt fejtegette, a közmunka csupán a statisztikákat javítja, és tömegével vesznek fel közmunkásokat, akiknek nem tudnak értelmes munkát adni.

A DK elnöke szerint olyan közmunkát kell csinálni, „aminek van annyi értéke", hogy azért minimálbért lehessen adni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Nem a közmunkásokat hanem a közmunkát - amiben igaza van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nanu52
Az egyforma bérezésen végzett munka a leglustábbhoz igazítja a kollektív szellemet.Amikor az értékteremtő ember átmegy a közterületek takarításába úgy érzem , hogy "most lopják meg az adófizetőt".
Eleken a közmunka egy része értéket termel.Megtermeli a 800 személy ebédjéhez szükséges zöldségfélék egy részét és beton lapokat készít. Most fóliaházakkal szaporítják a feladatukat.Ehhez kevés csak a közmunkás. Jó vezetői hozzáállás is kell!Lehet, hogy lassan a polgármesteri hivatalok kolhozok lesznek?
Dr plágium
Sajnálatos, de ebben az esetben igaza van!
modera
@joopapa: Ja, igaza van valóban, de ha ezt Orbán mondta volna, most egy nagy szemét lenne...
ila51
Elég , ha csak mozgásban vannak , látványosan .
...A napokban ezt mondta a főnökük a Mester utcában a négy fős csapatnak ...
joopapa
@modera: Ezt a Gyurcsány se mondta volna ha kormányon van, és ezt mondaná az orbán is ellenzékben! Ennyi! Sok a közmunkás és nem tudnak nekik munkát adni, és ott ténferegnek! Mondjuk én tudnák, de engem nem kérdeznek!
kukac50
@miazavalami: A Menyem is közmunkás volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.