A Jobbik és az MSZP is kardoskodik a miniszterelnök-jelölti vita mellett. Míg a jobbosok szerint Orbán biztosan nem fog gyáván megfutamodni, a baloldaliak szerint csak kiutat keres egy számára eleve vertnek tűnő helyeztből. Orbán Viktor eközben Karcagon ad át valamit.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Bármi is Orbán oka a vitától való elzárkózásra, valószínű, hogy mindkét említett ok közrejátszik döntésében: a félelem a vereségtől (illetve pszichikai összeomlástól) és a mérhetetlen gőg! Erre utal az is, hogy beszédeit kivétel nélkül papírból olvassa... Előre megírt szöveg nélkül, fejből elmondott beszédekkel évek óta nem lép már közönség elé, még saját hívei elé sem! Vajon nem képes már a spontán előadásokra, vagy itt is pszichikai állapota a probléma? Súlyos gond ez országunk számára, hiszen az az ember, akit ma a kormánypártok előtérbe helyeznek, aki a legfontosabb döntéseket hozza, és akin hazánk sorsa múlik, a jelek szerint korlátozott képességekkel rendelkezik csupán. A választáskor nem ártana erre is gondolni: jelenlegi vezetőnk, egy papírból dolgozó papírdiktátor.
gibgab
"És legfőképpen: miért nem teszi azt lehetővé, hogy nyílt vitában szembesíthessék állításait a valósággal?

Ez már messze nem a „demokratizmus vagy diktatúra?” kérdése - ez már az önbizalom kérdése: elég erősnek tartom-e magam ahhoz, hogy vitaképes lehessek? Vannak-e tisztességes érveim - vagy: már csak menekülök – a győzelembe, mert csak akkor őrizhetem meg a pozíciókat, amelyeket az elmúlt időszakban egy „Bármi áron!”-küzdelemben megszereztem magamnak és a körömnek.

Orbán Viktor 2009. szeptember 9. óta egyfolytában menekülőben van – de igazából már 2002. április 7. óta, amikor (Isten - ? - egyszeri és különös csodája révén…) elveszítette a választásokat. Orbán tudja, hogy a kormányzati és vezetési teljesítménye alapján nem lehetne hatalmon – és az őt támogató gazdasági, hatalmi és szellemi holdudvar is tudja magáról egyenként és együttesen, „osztályként” is, hogy semmijüknek sem a tudás és a teljesítmény az alapja, hanem csak és kizárólag a hatalom. Ha az elvész, akkor elvész minden. Elvész az, amit a múltban szereztek (mint írtam, a hatalom révén – pontosabban: azzal visszaélve, azt a maguk hasznára használva!). Orbán 2009. szeptember 9-én, Kötcsén azért nyilvánította ki támogatói előtt, hogy 15-20 évre akar a maguk számára „centrális erőteret” (értsd: hatalmi hegemóniát) kialakítani, mert pontosan tudta azt, hogy a majdani kormányzásuk önmagában semmiképpen sem biztosítaná e kormányzati pozíció megőrzését. Azért nem, mivel számukra az „országboldogítás” mellékes eszköz ahhoz, hogy hatalmat szerezhessenek és hatalmon maradhassanak. Ha nem így lett volna, ha valóban a jó kormányzati teljesítménnyel akarta-akarták volna elérni a hosszú távú pozíciókban maradást, akkor vajon miért sokadrangú „szakemberekkel” és fantasztákkal – egyes esetekben kifejezetten futóbolondokkal – töltöttek volna be végtelenül fontos posztokat, óriási teret-hatalmat adva ezeknek az érdemtelen embereknek?"
gibgab
"Nem: ők egy új (ám részben és mentalitásában nagyon is régi-régies!) „uralmi osztály” létrehozásán és bebetonozásán fáradoztak-fáradoznak! Ez a tevékenység pedig „illegális” egy demokráciában – és ezért nem is akarják, nem is merik „vitának kitenni”. Hiszen egy érdemi vitában kiderülne az igazság és ezt egy demokráciában csak egy lépés követheti: lemondás – annak összes, rájuk nézvést tragikus és végzetes következményével, ami sokuknál akár a végrehajtandó börtönbüntetés+vagyonelkobzás kombót is jelentené…"
Forrás:progressziv.blog.hu/2014/03/16/menekules_a_gyozelembe_264

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.