A Fidesz több lapot is arról értesített, hogy „a külföldi sajtóorgánumok nagy számú jelentkezése" és a helyszűke miatt mégsem engedik be őket a párt esti, eredményváró rendezvényére. Így járt a Hír24, a Cink-444-páros és a Magyar Narancs is.

A Demokratikus Koalíció az MTV és a Hír TV regisztrációját nem fogadta el, mivel nemkívánatosnak tartja őket. Az Index szerkesztősége szerint a nyilvánosság ilyen korlátozása a pártok részéről érthetetlen és elfogadhatatlan, ezért bojkottáláják mindkét eseményt.

Nem sokkal később a hvg.hu is bejelentette, hogy nem tudósít a két párt választási rendezvényéről. "Beszámolunk arról, ami a televízión követhető, munkatársaink ott lesznek a két párt rendezvényeinek helyszíne előtt összegyűlt szimpatizánsok között, ám magáról hivatalos eseményekről nem tudósítunk." – írták.

Az Origo szerkesztősége szintén úgy döntött, hogy nem tudósít a Fidesz és a DK központjából. Bár kaptak akkreditációt mindkét helyre, de úgy gondolják, hogy ez a korlátozása a tudósítói munkának nem helyénvaló.

A NOL szintén csatlakozott a bojkotthoz. "Lapunk szolidáris a kitiltott újságírókkal, elutasítja a nyilvánosság efféle korlátozását, ezért nem vesz részt a két párt rendezvényénaz eseményekről csak a nyilvánosan elérhető információk alapján számolunk be" – írták.

A Propeller meg egyébként sem jár szar bulikba.

Reagált a Fidesz

A bojkottra közben reagát a Fidesz, azt írták: értékesítik az eredményváró rendezvényről kitiltott és az azt bojkottáló sajtóorgánumok akkreditációs helyét.

"A Fidesz várja az új sajtóakkreditációkat a megüresedett helyekre a párt Eredményvárójára" – közölte a párt sajtóirodája.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Máris új szelek fújnak. Végre legalább az újságírók szolidárisak egymással. Nem tartana itt az ország ha az emberek is össze tudnának fogni az igazságtalanul az "út szélén hagyottak" érdekében.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Na de azért csak fognak tudósítani...esetleg másodkézből.
Dr. Felipe
"A Propeller meg egyébként sem jár szar bulikba."

Ez a beszéd. Hajrá Propeller.
bögöly
És akkor mi van??
Kisnyúl.
Nem kapnak repi piát,kaját,duzzognak egy hangyabokányit,aztán a nyertes párt szekerét tolják ezerrel,mert egyikük sem akar útkarbantartó lenni!
Cicamama55
Az ATV egyenesben közvetíti az aktualitásokat...Majd kap érte büntit?!
Desischado
Én sem mentem volna a fidesz bulijára! Majd arra, amikor buknak, mert ha ezt folytatják, ebben már csak igaza lesz Gyurcsánynak, és nem töltik ki a négy évüket, bárha az Unió részletesen foglalkozna a választás lebonyolításával, akkor kiderülne a parasztgyalázat!
terlasz
"A Propeller meg egyébként sem jár szar bulikba." Így könnyű, a Propi semmilyen buliba nem jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.