Nem kétséges, hogy Angela Merkel német kancellár után az újraválasztott Orbán Viktor magyar kormányfő Európa második legnagyobb hatást gyakorló politikusa – véli egy bolgár elemző. Szemben azokkal, akik úgy vélik, hogy Orbán árnyéka egykori önmagnak, szerinte nem sokat változott. Amikor egy európai társadalom megválaszt egy politikai erőt, amely ellenőrzése alá vonja a médiát, saját ízlése szerint átírja a választási szabályokat, hogy stabilizálja hatalmát, illetve korlátozza a jogszolgáltatás és a nemzeti bank függetlenségét, akkor elintézhetjük ezt azzal, hogy pechje volt. Amikor azonban ezt a politikai erőt másodszor is újraválasztják, akkor már kezd működőképesnek látszani ez a politikai modell – írja a Financial Timesban (FT) megjelent cikkében Ivan Krasztev, a szófiai Liberális Stratégiák Intézetének igazgatója.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Vaclav Havel Orbán Viktorról 2002-ben: "Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is.".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Hitler is mély benyomást tett világszerte. Még a TIME is az év emberének választotta.
A bulvárpletykák szerint utána volt valami II. világháború. De régi dolgok ezek ne firtassuk. Emlékezzük csak a szépre. Húzzunk leplezzünk el minden hónapban egy Horthy szobrot.
nyanya001
Vaclav Havel Orbán Viktorról 2002-ben: "Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is.".
human
@human: Na a végét még egyszer :) "Leplezzünk le minden hónapban egy Horthy szobrot!"
jancsik68
Amennyiben a gátlástalanság erény,ez igaz.Judás is Jézus legnagyobb hatású követője volt,de a pénz,a hatalom vakká tette.Viki is igy jár.Rákosi sem hitte,hogy hatalma nem sokáig tart, s utánna le sem szarják.,Igy járt Kadafi bajtárs is,de a románok nagy hatalmu ura is.
Yoda69
Populizmussal konnyu hirhedte valni, de az nem tesz naggya.
dömdödöm
Igen ez az orbán modell amit kitalált működik . Addig amíg valaki azt nem mondja hogy most vége , elég volt belőle ! A fanatikus szavazótáborának ezek szerint jó .
Ki tudja miért ? Talán mert szélsőségesen nacionalista és kiválóan adja elő a nemzet megmentője szerepet . Akkor sem tágítanak mellőle ha egyébként a mindennapokban ők is érzik hogy valami nem az igazi ,valahogy nem erre számítottak és nem erről álmodtak .Az elmúlt 4 évben szemet húnytak minden téves és botrányos cselekedet felett amit elkövettek mert sikerült elhitetni az emberek egy részével hogy ez a nemzet javát szolgálja . Visz még 4 évet ha egyáltalán kitölti (amit én személy szerint kétlek )
és akkor majd kiderül sikerült e a tetővel kezdve felépíteni egy házat :-(
libelle
Merkelt demokratikus körülmények között választották meg. Senki nem csalt a szavazatokkal. Merkel és pártja nem fizet a Németországba extra bejelentkezett ténlyegesen ördög tudja hol élö´polgárainak. Mindezt azért, hogy öt, mármint Merkelt válasszák.
coyote3
Így van! Akárcsak Joszif Viszarjonovics...:)
bögöly
Mit ne mondjak?
Egy bolgár liberális.
Teljesen liberális módon bántak el a török kisebbséggel,de azért tépi az orcáját ellenünk.
Senara
Orbán Európa második... legnagyobb ...hatású politikusa mondja Ivan Krasztev, a szófiai Liberális Stratégiák Intézetének igazgatója ... Szerintem csak a képet nézte meg :-)))
karma1
@lópicigáspár: Mondd, miert veszed ki a szambol a szot? En ezt akartam irni eppen, hogy "A negativ hatas is hatas"... Szoval, mi , kamcsatkaiak tartsunk ossze, mert mindjart jon a nagy Nemzeti Radir, oszt megmondja, mit tegyunk? Te meg me' nem iszol mar? A "palinkas joreggelt kivanok" Neked semmit se jelent? Hat nem koll Neked a cefre meg ingyen se? Nem is vagyol Te magyar, nemzeti, meg ilyenek,...

Csak siman gondolatolvaso...:-)))
karma1
@adrenalink: Nagyon jo volt, es egyebkent azert "furcsa" ez most mindenkinek, mert napjainkra mar minden allam kitermelte a maga maffiajat, eloszor az olaszok, aztan az amerikaiak a szeszcsempeszettel, a columbiaiak a kabitoszerrel, es a jakuzak sem tetlenkednek Japanban. De ezek mindegyike regebben tortent, mint 50 eve, tehat a mi szemunk elott (sot, az orrunk elott) bontakozik ki , express sebesseggel, es senki nem tesz ellene semmit sem... Ez az ijeszto benne, olyan, mint amikor a kigyo elaltatja az aldozatat, es egy villamgyors akcioval megis megoli... Mi most ebben a dermedt allapotban vagyunk, az alnok kigyo mukodik, es csak a megfelelo idot varja, hogy teljesen kicsinalja az orszagat,... Az ellenzeknek mar regen, meg a v alasztasi torveny megmanipulalasakor kellett volna rohannia Brusszelbe, hogy nem jo ez igy, kettosmerce az allampolgarok megiteleseben, osszeugrasztasa az embereknek mindenkivel, meg sokszor a sajat csaladjukkal, barataikkal is... ES NEM TETTEK, ES MOST SEM TESZIK!!! Pedig a romaniai magyarok levelszavazatait tutira megvarialtak, es ez igy utolag mar ellenorizhetetlen!
bencemacska
Ennyire sz...r lenne a felhozatal?! Nem tudom elképzelni!
nehogymá
nem tudom a fing mint olyan tud e nagy formátumú lenni,de nagy hatással van azemberekre ha pld megjelenik egy villamoson. lehetöség szerint mindenki húz a feltételezett születési helytöl elfelé.
csip-csop
ezt is csak a bolgàrok talàlhattàk ki, ilyen hulyesèget! Milyen hatàsa van ennek a hulye vikinek a politikàba? semmi, csak hulyènek nèzi a nèppèt, azt nemtudjàk, hogy csaltak a szavazàsnàl? ilyeneknek nem is kène nyilatkozni. A Merkel is egy kètszinu alak, egyszer dicsèri, egyszer szidja! menjen a fenèbe az is.
Zsuga
@karma1: Gondoljunk csak bele, Hitler például mekkora hatással bír még a mai napig is!?
Fradigege
Olyan full magyar, hogy a gyerekeinek héber neveket adott. Megmondta, hogyha az ország pénzéről van szó nagyon fukar. Ezért nem kaptam fizu emelést, biztos még nem eleget toltam oda a Nemzet asztalára, nem úgy, mint egyesek. Aztán lapát. Elég volt! Lámpavas!
karaj
Sajnos igaza van. :-(( Hogy az a radai ...
karma1
@nehogymá: Elso mondatodra a valasz: IGEN! Manifesztalodik a sz@rban!
Nil
@nyanya001: Sajnos Havelnek igaza van-és Merkel annyira buta hogy még támogatja is.
Előre az emberiség kiirtásának útján!!!
Mangu
@Nil: Szerintem tévedsz. Merkel nem buta (lásd pályafutását), Orbán Viktor tökéletes próbamalaca mind arra, amit még el kiván érni, meg akar csinálni (EU tűréshatár kitapogatása minden vonatkozásban) - ezért támogatják, nem véletlenül. Havelt elismerem, de csak abban tévedett, hogy nem Viktor csinálja a történelmet, hanem csak meglovagolja (lásd folyamatos alkalmazkodó képességét az események alakulása folyamán, - tanítják és jól tanul). Ki foglalkozik a társadalmi változásokkal, azok okaival, kit is érdekel igazán?
Tetszik vagy sem, a fidesz eszmeiségének nem csak itthon nagy a támogatottsága, hanem egyre több EU-s országban. Akár mennyire is nem tetszik bárkinek politikájuk, amit csinálnak (hatalom megszerzése, működtetése, megtartása), nem vitathatja senki, hogy egyenlőre jól és sikeresen teszik (jobban, mint az ellenfeleik).
karma1
@Nil: Nem buta, olvasd el Andrew_s cikket,... Merkel asszony a sorok kozt uzent orbannak, azt hiszem, itt csak Barroso az okor, aki elsokent es lelkesen gratulalt a gyozelemhez. Igaz, azota kussol, nincs egy tovabbi kommentje sem, dehat mit i varhatnank tole?
tivoli
Úgy fognak rá emlékezni, hogy valamilyen úton-módon megvette neki a 3. me.-séget a gazdasági összefogás.
bence
Üzenem a Bolgár elemzőnek,hogy orbánt nem a hazája népe választotta meg ! A megválasztását a hazánkon kívüli magyaroknak köszönheti,akik nem érzik a saját bőrükön orbán hazug, csaló ,hatalommániás a szegényeket még szegényebbé tevő politikáját !
adrenalink
@karma1: Nem lett volna az a választási rendszer, amelyben ez a baloldal győzött volna! Ezt még az MSZP szóvivője is elismerte a Hir TV-ben.
Amikor kiderült, hogy Attila lesz a m.elnök jelölt, gondoltam, hogy na, ezzel se lesz házibuli! Felsült okt.6.-án, aztán kijelentette, hogy a közvélemény kutatások szerint ő a legnépszerűbb baloldali politikus. És az volt a röhej, hogy el is hitte.
Aztán jött a felcsúti Maradonazása, Viktátorozása, a mélypont az volt, amikor az utolsó hétena fityisznek javasolta a kecske szexuális célu felhasználását. Ez legyen a m.elnökünk? Naneee! és ez nem a Majka műsor címe.
Végül is vasárnap du. 4 órakor csak azért mentem el szavazni, mert a részvételi %-ból kiderült, nagy a baj, csak legalább 2/3 ne legyen.
A héten csak azért néztem K. Olgát, mert kíváncsi voltam reakciókra. Hát Attila a portáson, és a négy évszakon kívül mindenkit hibáztatott a vereségért.
SZVSZ: ez a baloldal így halálra van ítélve! A fiatalokat nem tudják megszólítani, így az élet törvényszerűsége miatt is folyamatosan csökken a szavazóbázisa.
A piszok már belekerült a kagylóba, ha nem is igazgyöngyöt, de egy normális baloldali formációt előbb-utóbb csak "kihord".
És akkor ott van H.Csaba, az 1X már szintén bukott Bp-i főpolgármester aspiráns. Valamelyik reggel ő is kijelentette, hogy a közvélemény kutatások szerint ő a legnépszerűbb jelölt... Apa kezdődik!
bencemacska
@karma1: Ott is választások lesznek, bár azt hiszem Barroso nem indul(hat)
Kis Kutyauto
Inkább az első. A legnagyobb hatású. A legjobban őtőle fordul fell, a kontintensen minden értelmes ember gyomra, a legjobban ő tudja kiváltani a szánalommal vegyes nevetségesség érzését... Első hely illeti talán a viágon is, a legudnorítóbb féreg politikus listán... gratulálunk... :D
bencemacska
Nem tetszik, amit írtál, hanem igazad van!
Amikor egy ellene tüntető tömegnek válasz helyett elmondja az előre megírt szövegét, anélkül, hogy a helyben felmerülő kérdésekre válaszolt volna, mit lehet tőle várni?!
evacica
Na jól is nézne ki Európa , ha Orbán lenne a második leghatásosabb politikus, nem tudom, hogy ki volt az az eszement aki ezt kitalálta. Igaz, hogy valami bolgár, aki szerintem nem egy olyan fajsúlyú valaki akire oda kéne figyelni. Különben is már ne hogy Bulgária legyen a meghatározó vélemény Európában. Az meg enyhe túlzás, hogy Merkel után Orbánt említi a bolgár cikk.Az, hogy Orbán úgy szerzett 2/3, hogy olyan törvényt talált ki, hogy csak ő nyerhet, sportszerűtlen és inkorrekt! Úgy ragaszkodik a hatalomhoz, hogy minden aljasságra képes! Ezért aztán nincs is mit tisztelni egy ilyen emberen!
Desischado
@libelle: Tökéletesen igazad van, de a Kancellár asszonyt ne is említsük egy napon ezzel a hazug rablóval! Frau Merkel-re nézve ez sértés lenne!
Amúgy meg Dömdödöm véleményét osztom. Egy bizonyos hitler nevű egyén is így kezdte, aztán meg mi lett belőle!
Annyira biztosnak érzi már a hatalmát, hogy elbízta magát teljesen. Most majd még jobban kezdődik a rablás, a jogállamiság és az emberek, főleg a szegények semmibevétele. De eljön az idő, amikor a szegényektől már nem lesz mit elvenni, és akkor következnek azok, akik most tapsolnak neki! Majd ha nem lesz munka még ennyire sem, csak közmunka éhbérért, vagy segély, majd ha a postás kevesebb nyugdíjat hoz, akkor fognak sokan felébredni!
bukottbal
@bence: Te hatalmas tévedésben vagy, a határon túli magyarok csak azután választottak, amikor már itt is fölényesen nyert a Fidesz. Miért kell még a bukásotok után is vagdalkozni, hülyeségeket beszélni? Orbán valóban az, aminek a cikkben mondják.
Dr. Felipe
Bolseviktor elvtárs lesz még bukott diktátor is csak ki kell várni azt a napot. Az lesz a legnagyobb nemzeti ünnep mikor megbukik. Nagyobb lesz mint augusztus 20.
Azon a napon egy hatalmas örömtüzet rakunk a barátaimmal és a legjobb pezsgővel fogunk koccintani.
Sőt innét a propellerről is meghívok mindenkit a kertembe a tábortűz mellé ahol elégetjük bolseviktor elvtárs szalmabábuját és közösen énekeljük hogy "Ég a viktor ég, el ne aludjék"
kkalman
Akkor már csak arra kell vigyázni, nehogy utolérje, vagy lehagyja az elsőt.
Az első egy kis, senki festő volt, és Hitlernek hívták.
Nil
@karma1: Aki a harmadik világháborún dolgozik gőzerővel pedig elkerülhető lenne az buta - akkor is ha egy nagy ország vezetője
Mobil123
@bukottbal: Na fuss neki mégegyszer te is a hülyeségednek hát ha mégnagyobbat írsz.
nyanya001
Tevékenysége erősen kezd egy politikai kalandoréhoz hasonlítani !
Mobil123
@bukottbal: Igeen ! És le is hagytad már magad :-D
Desischado
@Dr. Felipe: Felipe, én is mehetek? Ha megrokkanok is, de összeverem a suskát az utiköltségre! Csak már ott tartanánk!
bence
@bukottbal: ! Álmodozz ! Azt azonban nem árt tudnod,hogy az álom az élet megrontója ! Mit gondolsz ?miért hozott ilyen szavazási törvényeket ? Tudod miért ? Mert tökéletesen tisztába volt azzal,hogy a kutya sem válassza meg rajtatok kívül ! A külhoni magyaroknak köszönheti ,hogy újra megválasztották ! Azoknak ,akik egy fillér adót be nem fizettek,akik a mai napig különböző juttatásokat kapnak velünk ellentétben ! Mert ők kapják azt ami jog szerint minket illetne ! pl : 4 miiliárd a romániai iskolának,nyugdíj az ukránoknak stb.Ha az lenne aminek állítod,akkor nem gúnyolnák ki világszerte ! Olvasd a külföldi lapokat,kísérd figyelemmel a hazánkon kívüli adók műsorait ! Majd megtudod,hogy minek is tartják ! Remélem belátod,hogy kettőnk közül TE vagy ,aki a hülyeségeket beszéli !!!
bukottbal
@bence: Az ukránok nyugdíját még a szocialista időkben vezették be, és érdekes módon a szocik sem tettek ellene semmit. Amúgy meg engem nem érdekel a baloldal folyamatos mocskolódása, ezt csinálják már 2010 óta, és a vereséget most sem tudják megemészteni. Nem baj, erőlködjön csak Gyurcsány, meg Mesterházy, egyszer csak kifulladnak...
bakegya
Populista hülyesége-naciönalista szemétkedések sorozata...dilimozis.
bence
@bukottbal: ! Az lehet,de mégsem tettetek ellene semmit az elmúlt négy év alatt ! A 4 milliárd románoknak adott iskola támogatásról miért nem beszélsz ? Hová lett a magánnyugdíj amit el síboltatok ? Folytassam még ? Ugye nem akarod ?!
Miért veszed mocskolódásnak azokat az észrevételeket,amit a rablásaitok ellen szóvá tesznek ?! Az amit ti műveltek azt minek nevezed ? Látod az a mocskolódás !
Ne reménykedj ! Ők nem azok a fajták akik beletébolyodnak a vesztésbe mint eggyesek!
Nem kell nekik erőlködniük ! Majd az emberek egy újabb négy év fosztogatás után felfognak ébredni ! Amikor ez megtörténik,nektek már reményetek sem marad,! Addig is érezd jól magad,mert kitudja ,hogy ez a jó érzésed meddig tart majd !
Dr. Felipe
@Desischado: Természetesen. Az lesz az igazi békemenet. Az útiköltséget én állom.
Desischado
@Dr. Felipe: Felipe, angyal vagy! Akkor azon legyünk, hogy minél hamarabb ünnepelhessünk! Induljon a banzáj! (megölelget)
kukac50
Csak nem tudja felfogni,hogy rossz irányt választott!
Fél év múlva vezeti be az újabb adókat mert üres az államkasza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.