Az állami intézkedések miatt kieső bevételek kompenzációjának elmaradása miatt június 30-át követően hét megyében financiális okok miatt leáll a kéményseprő-ipari közszolgáltatás – közölte Vidra Zoltán, a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének elnöke pénteki szolnoki szakmai összejövetelük után az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a szolgáltatás leállása Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Somogy megyében összesen 842 települést érint majd.

Vidra Zoltán hozzátette: a jelen lévő tagvállalatok képviselői – beleértve az önkormányzati tulajdonú társaságokat is – kijelentették, hogy a jelenlegi jogszabályi követelményeknek megfelelő színvonalon nem képesek a kieső szolgáltatásokat még kijelölés esetén sem pótolni, mert sem létszámban, sem eszközben nincsenek felkészülve, és likviditási helyzetükben sincsenek tartalékok.

Vidra Zoltán – aki a szolnoki Fűtéstechnikai Kft. ügyvezetője – elmondta: a kormány 2013 májusában hozott döntést a kéményseprés rezsióradíjának csökkentéséről. Azóta a közszolgáltatást ellátó magyar tulajdonú vállalkozás folyamatosan kompenzációra szorul. Esetükben Szolnok megyei jogú város önkormányzatához fordultak pénzügyi segítségéért, mindeddig eredménytelenül.

A társaság jövőjét firtató kérdésre azt válaszolta, hogy nem lát más utat, mint a cég felszámolását, ebben az esetben 92 dolgozó veszítené el az állását.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Hogy szakadna rá már a mennyezet erre a gazember kormányra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Hogy szakadna rá már a mennyezet erre a gazember kormányra!
levarosbukta
Várható volt. De azért had ne szakadjon meg már a szívem a kéményseprőkért, pofátlan módon képesek súlyos ezer forintokat elkérni - főleg a társasházaknál - csak azért - jobb esetben - egy műszert a kéménylukba oszt kész. Ennyi az egész. Kéményt seperni én még soha nem láttam őket.
levarosbukta
Ezt hogy hoztam össze a fene se tudja, de a lényeg remélem érthető! :)
Pisti271
Én ügyfele lennék a szolnoki cégnek, de évek óta nem fizettem nekik.
Hosszú éveken keresztül jött nyáron a kéményseprő, fizettem és el volt intézve.
Aztán racionalizálhattak, vagyis megszűnhetett a faluban a státus, mert bedobtak
februárban értesítést, hogy majd megint jönnek, de a nyaralóban jellemzően
nincs senki télen. Bementem a központba, hogy fizetnék, de azt mondták,
mit képzelek, a kéményseprőnek látni kell a kéményt, csak úgy vállalhat felelősséget.
Egyeztettünk időpontot és elutaztunk én is meg a kéményseprő is, hogy fizethessek.
A kéményre persze rá se nézett, de ez volt vagy három éve az utolsó eset.
Ezután ugyanaz történt, értesítés, levél, hogy akármilyen paragrafus szerint akadályozom
a munkájukat. Központlátogatás, de nem tudtak időpontot adni, megadtam én a
telefonszámomat, de nem kerestek. Aztán megint értesítés, levél, hogy akármilyen
paragrafus szerint akadályozom a munkájukat. Ismét központlátogatás, most már
a levelezési címet is átírattam, hogy ne a nyaralóba küldözzék a levelet, de nem kerestek.
kkalman
Ahogy ez várható volt, úgy be is következett. Az lesz majd a meglepetés, ha a többi, valóban közüzemi szolgáltató is bejelenti, hogy kivonul.
bundi
Es meg csak ket honapja voltak a valasztasok...gondolom erre utal az a masik cikk is hogy magyarorszag kihuzta magat a godorbol...
kamazuka
Nálunk itt zsák akarom mondani zsakk településen évente 2x jelent meg a seperős bácsi,eddíg.1x csinált is valamit,azaz ellenőrzött,1x pénzért jött csak.Legutóbb azt rebegtük neki ha dolgozol lesz zsé.Azóta nem láttuk.Kicsit sokalltuk a számlát.Sebaj.Ez is olyan mint a sertés fülébe helyezett krotália.Az állatorvos 3000Ft-ért helyezi be sertésenként,míg a jobban teljesítő osztrák gazda saját maga ingyen.Innen az ötlet kefélést kéményemre vállalok!
pbalage
nincs ebben semmi, kormos marad hét megye, azt kész.
ez az ügy sem fogja átütni a társadalmi ingerküszöböt.
bakegya
@kkalman: mi az hogy kivonulnak-csődbe vitetik,hogy azután a jobbanteljesítők bevonulhassanak a történelembe mint föld-víz-levegő-és napenergiahasznosító a-ka-dé-mikuss: vitéz felcsuti csőszervizesünk,lőrinc-gerinc.
bakegya
Kb egyezerötszázért vettem egy kéménykefét és kész.Ez vidéken megoldható-a városban tap szerint -a társasházakban-most azt a hülyítést találták ki,hogy a legmagasabb szomszédos ház fölé viszik a kéménymonstrumként égtelenkedő fém kéménytoldásokat-milliókat húznak ki a lakók zsebéből a fityess törvény következtében.
A BELVÁROSBAN EZ AZ EGYIK LEHÚZÓ AKCIÓZÁS FOLYIK MOST MÁR KÉMÉNYÜGYBEN IS-tehát orbán viktor bebizonyította:GYŐZTÜNK,DE NAGYON GYŐZTÜNK -szarrá vágjuk azt is aki már feltartotta az üres tenyerét is-füstadó-ezt is kicsinálják a magyar emberek érdekében...ugyan ez lesz a gázzal is...szivárgást jelent az akinek érdeke és már jön is a "lőrinc"vitéz-felcsutról!
bretagne
Ellepi az országot majd a szemét. Még több lesz a szén-dioxid-mérgezés. Az a fő, hogy Magyarország jobban teljesít!
nezelodo
@pbalage: Igazad van, az sem ütötte át az ingerküszöböt, hogy a naaaaagy rezsicsökkentés eredményeként ha felújítasz egy lakást, a használatbavételhez "szakvéleményt kell adni a kormos cégnek, Korábban (Orbán előtt) simán aláírta a kéményseprő az igazolást, ha ügyfelük voltál évi 2900 Ft körüli összegért kéményenként. Ma méterenként háromezerért, rezsicsökkentve, van szakvélemény ez átlag harmincezer csak úgy dakotásan...
Dr plágium
HURRÁ! Írjunk még alá néhány rezsicsökkentést kérő papírt...és kitör a teljes káosz!
Köszönjük ennwek a sok seggnyalónak aki havi 2-300 ftért rinyál a kormánynak!
karma1
@Pisti271: Most oszinten... Van egyaltalan kemenyed?...:-))) (jo,jo, csak hulyultem...:-)))
karma1
Egy masik kommentemben mar megirtam, hogy itt a fustado...

Amikor ugy altalaban bejelentettek a 10 %-os csokkentest az aramra, azzal kb. egyidoben megemlitettek, hogy a kemenysepres 50 %-os engedmenyu lesz, jaj de jo!

Meg is latszik az eredmeny, gratulalok...
Majd ahogy egymas utan dolnek be a cegek (na nem a gerinctelenlorince!), es aram sem lesz, kivancsi leszek, mi lesz a magyarazat erre? (Szerintem mar lazasan torik rajta a fejuket...)
karma1
@nyanya001: Igen Dragam, en is ezt mondom mar egy jo ideje hogy a valasztasok utan minden visszaall az eredeti szintre (ha szerencsesek vagyunk), es nem joval magasabb szintre,... Szemet bagazs...Csak arra leszek kivancsi, hogy mivel fogjak 4 ev mulva hulyiteni a nepet, mert egyre szukul a lehetosegeik kore,... Mar mindenben hazudtak, Persze, ha egyaltalan meg ott lesznek a kormanyban, es nem kergeti el oket joval elobb a nep...
gazdag dezső
Talán a kéményseprők nagyon is megérdemlik a helyzetüket!!Még az is sok amit most kaphatnak!A semmiért kapják a pénzüket,és az ilyen füstadó,kalapadók kiverik a biztosítékot minden normálisan gondolkodó embernél!Képesek voltak persze felélni akármennyi bevételeiket is,de ez az eset nem csak náluk fordul elő,mert van még rajtuk kívül jó néhány ilyen pénzbeszedő szervezet!Hát az a kalapadó,füstadó amely nem is az állam kasszájába jut be ,hanem valamely kiváltságos ember,vagy emberek zsebébe !. Sajnálom ,hogy nem mindenki osztja ezt a véleményt,de Ők fizessenek többet ,mert szabad!Gyakorlatilag majdnem a semmiért kell fizetni nekik!Nálam még soha sem tisztítottak kéményt,pedig már több mint 50 éve vagyok ház tulajdonos/,több lakással is rendelkezem/Akkor miért is kell fizetnem mégis ???
postamester
@karma1: május 31., 15:48

Èdesem !!! Ha megéli ez a kormány, az lesz a szlogenjük:
" ...Folytatjuk, és CSAK !!!... "
karma1
@postamester: Sajna, tudom ezt en is, Dragam, de tudod, mennel magasabbra kapaszkodnak, annal nagyobbat esnek pofara,...

A szamok kegyetlenek, es a matek mukodik, ha akarjuk, ha nem,... Ideig-oraig lehet kozmetikazni az eredmenyeket, a statisztikakat, de van egy pont, amikor az egesz katyvasz meginog, es rajuk szakad...

En TUDOM, hogy ez be fog kovetkezni, mert a jin es a yang nagyon jol mukodik, es a mukodesebe SENKI nem szolhat bele,... Foleg nem "folulrol"...:-))))
postamester
Bizzunk Isten akaratában !!! Ha a MAGYAR NÉP nem akarja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.