18 év után otthagyja az Origot György Péter, aki 1996 óta dolgozott a lap körül – értesült a 444.

Állítólag Sáling Gergő főszerkesztő kirúgásának a módja háborította fel, szerinte ezek után az Origo nem lesz többet valódi újság. A 444 szerint György Péter hamarosan hivatalosan is bejelenti távozását.

György Péter alapító is otthagyja az Origot

György Péter esztéta kezdettől meghatározó ember volt az Origo körül. 1996-ban lett tanácsadó a Matávnál, ahol a cég akkori vezetését rábeszélte, hogy foglalkozzanak komolyan az internettel, és így tartalomszolgáltatással is.

Sálingot hétfőn politikai nyomásra rúgták ki, az utolcsó csepp valószínűleg a Lázár János luxusköltéseivel foglalkozó cikksorozat lehetett. Bár az Origo Zrt. vezetése határozottan cáfolta, hogy politikai nyomásra tisztogatnának, a 444 szerint a szerkesztőségében mindenki tudja, hogy a Miniszterelnökség folyamatosan panaszkodott az Origo cikkeire, részben a Deutsche Telekom vezetőinél, részben pedig a lap vezetőinél.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kórókárókatona
--Kitiltva.

(Akit kitiltunk, nem azért tiltjuk, hogy más néven visszasomfordáljon. Vagy ennyire hülyének nézed a moderátort? Lehet próbálkozni, de te fogod hamarabb megunni.)
pbalage
az Origo át lesz nevezve Oriwent -re,
A kilépettek új ellenzéki portálja pedig a Oricome lesz.

De vajon ki lehet az az Ori?
:)
JAJMÁR
@kórókárókatona: 10:08 Te ingyen netezel? Én nem, én fizetek érte :)
A lényeg, hogy egy újság, média hitelességét és olvasottságát az olvasó közönség döntse el, ne felülről az éppen regnáló hatalom. Az emberek - vagyis én - független sajtót és médiát szeretnék, de ha egy főszerkesztőt így el lehet távolítani, akkor semmilyen hír nem hír, hanem egy eszköz.
Hellcat
Lehet menni békemenetelni a diktatúraépítés mellett...
mate03
@kórókárókatona: Szóval szerinted ha valakinek nem tetszik a kormány őrültsége,annak takarodni kell? Tisztességes jó nevű újság írók tiltakoznak a sajtó szabadság megmentéséért!
amaramaistanna
Nagyon nehéz szívvel hozhatta meg ezt a döntést.Tiszteletem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.