A „hobbicukrászok” kiléte, elérhetősége szájról-szájra terjed, ezért nehezen akad rájuk az adóhatóság. Most ketten lebuktak, jól meg is büntették őket. Otthon dolgozó cukrászokat ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tolna megyei revizorai. Többükről kiderült, hogy adószám nélkül végezte a tevékenységét. A hivatal munkatársai 160 ezer forint mulasztási bírságot szabtak ki.

Forrás: teol.hu
Feltöltő: ancika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Jól van, most jön az aprómunka. Eszerint a H.A. által bejelentett ÁFA csalásoknak (zöld dosszié) már a végére jártak, megvolt minden szükséges házkutatás a bejelentőnél. Nem utazik már a gabona a cukor, a hús a tej, se a műanyag darálék se a műszaki cikk, stb. papíron, se kamionban. Szóval jöhet a rendszer fő adócsalója elleni hajsza, cél a Juli néni, a húsz számla nélkül eladott sárga tojása, a tortakészítőknek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@1magyar: Csak ugye míg a sufniszervíz vagy hobbicukrász termel, teljesítménye van, bár feketén, de munkát teremt addig az áfacsaló nagyok pár papír kitöltésével érték előállítása nélkül jutnak extra profithoz. Még csak azt sem lehet mondani, hogy emelnék az alkalmazottaik bérét. Egyszerűen csak kell a plusz pénz a vezetőségnek, hogy pár héttel tovább nyaralhassanak egy egzotikus országban.
Én is elítélem a fekete munkásokat abban a pillanatban, amint a valódi kárt okozó nagy csalókat hajlandó lesz a NAV felderíteni. De egyenlőre úgy néz ki, hogy ha feljelentést teszel nagy csalás ügyében először téged fognak megvádolni ezzel-azzal, ahogy a volt NAV-ossal is tették.
1magyar
@human: Na itt a baj, ezért lesz mindig is, a kisember is összezár valahol, csak ha konkrét sérelme van akkor jelent.
Nem is akarnak itt igazi rendet tenni mert akkor az összes vezető bukna.
human
@1magyar: Kicsit elkanyarodok.
Ezért van szükség független szervezetekre, mint az átlátszó.hu vagy a TASZ. Ezek tudják felhívni a figyelmet, ha sérülnek az emberek jogai, vagy az egyenlő bánásmód. A kormánynak ugyanis nem érdeke, hogy a hibás működésekre fény derüljön. A jelenlegi kormány ráadásul még ki is akarja végezni ezeket a független szervezeteket, a védelem utolsó bástyáit. És aki ezeket azzal vádolja, hogy balliberális szervezetek, az nézzen vissza, hogy más kormányok alatt vajon hallgattak-e ezek a szervezetek. Egy kormányzás mindig a kritikától lesz jobb és nem a seggnyalástól.
1magyar
@human: Igaz, de a Tasz-nak is vannak túlkapásai.
human
@1magyar: Vannak, voltak és lesznek túlzások. Ezért mindenki belátása szerint helyén kell, hogy kezelje a dolgokat.
Annak idején az Amnesty International akasztott cigány gyerek lábával kampányolt a rasszizmus ellen plakáton. Felháborító volt és túl erősnek találtam a kritikát. Aztán elkezdték legyilkolni válogatás nélkül még a gyerekeket is itthon.
nyanya001
Ócska piti társaság !
"Egy biztonsági őr jelezte, hogy a NAV egyik irodáját vállalkozón, alvállalkozókon keresztül egy munkaerő-kölcsönző cég alkalmazottjaként védi. Munkaszerződése van, elszámolást kap, fizetést is, az orvos ellátja, de az ügyfélkapun nyoma sincs, hogy legálisan dolgozna, amikor pedig megbízta a NAV-ot, készítsék el az adóbevallását, megtudta, hogy sem bevallás, sem befizetés nem érkezett a munkáltatójától. Akkor – mint Varga Mihály is utalt erre – az adóhatóság vizsgálatot indított, de csak annyi történt, hogy más munkaerő-kölcsönző vette át. Ő ugyanott dolgozik, ugyanazt csinálja, semmi nem változott, csak a cégek csődöltek be és alakultak újra. "

www.hir24.hu/belfold/2014/07/17/feketen-orzik-a-nav-ot-de-kuzd-ellene/

A saját háza táját sem képes rendbe tenni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.