Ha Medgyessy Péter visszaugorhatna az időben, Gyurcsány Ferencet a világért se hívná újra a kormányába, mert trójai falónak és árulónak tartja – ez derül ki az Indexnek adott interjújából.

A beszélgetés elején az kerül szóba, kik puccsolták meg annak idején Medgyessy Pétert a miniszterelnöki poszton. Felmerült Kovács László, Lendvai Ildikó, Kiss Péter, Szili Katalin, Kuncze Gábor neve, de Medgyessy szerint Gyurcsány Ferencnek is vezető szerepe volt a dologban, noha akkor nem volt az MSZP-elnökség tagja.

"Amit ebből az egészből fontos megjegyezni: ha akkor nem így történnek a dolgok, Magyarországnak más a sorsa. A Fidesz például 2010-ben biztos nem nyeri meg kétharmaddal a választásokat, és a baloldal nem nullázza le magát" – tette hozzá a korábbi miniszterelnök.

Gyurcsányt árulónak tartja, aki azzal hitegette, hogy noha vannak miniszterelnöki ambíciói, még tanulni akar, hogy felnőhessen a feladathoz. "Aztán mégis úgy ítélte meg, hogy gyorsan kormányfőnek kell lennie."

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
A D-209 es ügy miatt kellett lemondania és nem Gyurcsány miatt. A fideSS jött véres szájjal, még a fidelittaSS os hülyegyerekek is D-209 es pólóban üldögéltek a parlamentben. Akkor még nem számított a fideSSnek a parlament tekintélye. Most meg lőrés szemű csapajev elvtárs minden szarságot büntet.
Na meg a fideSS kinevezte tasnádi III/II es elvtársat államtitkárnak, mint amilyen Medgyessy is volt mert most már nem számít hogy komcsi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Aztán most kit érdekel ez a letyi -petyi már.
Ja,hogy az illiberós kurmányos felcsuti nagybankárkodását ezzel kell megfejelni,hogy legyen miből finanszírozni az önkurmányzóit?
volvós
Ez már múlt idö !!! Egyébként is a " mi kutyánk kölyke " volt
Akkor meg nem mindegy !!! Söpörjön mindenki a saját háza
táján, van ott elég szemét !!!
dömdödöm
Utelágazódáshoz értünk ! Majd bementek az erdőbe , nekimentek a közepén egy fának .
Ekútuk .Nem kicsit . Nagyon !
sentinel216
Szerintem Medgyessy úr örülhet, hogy Gyurcsány átvállalta azt a sok mocskot, amit az akkori ellenzék bandája - a sértődött, bosszúszomjas Orbánnal az élen - borított a baloldali kormányra. Igaz, Gyurcsány is csak addig bírta, amíg belülről meg nem puccsolták őt magát is. Győzőtt a tudatlanság, a hatalomvágy, a kivagyiság. Medgyessy örüljön, hogy ilyen könnyen megúszta.
karma1
Ha tudtuk volna, hogy orban ilyen lesz, akkor mar eloszor sem szavazunk ra. (Bar a csaladunkbol eloszor sem es azota sem szavazott ra az eb sem... Es nem azert , mert cigany, hanem azert, mert nem tetszett a politikaja...)
bencemacska
Akkor nem volt áruló, mikor a D-209-es ügyből mosogatta?

"Az SZDSZ frakció a botrány kirobbanásakor még a lemondatása mellett foglalt állást, másnap azonban a párt vezetői meggyőzték a frakciót Medgyessy támogatásáról. Kis János, a párt korábbi elnöke azonban ezt a politikai döntést élesen kritizálta, és morális érvekre hivatkozva lemondásra szólította fel a miniszterelnököt.[3] (Végül Kis 2002 júliusában emiatt kilépett az SZDSZ-ből.)"
silber13
@eberti: Nem jött rá ő semmire az égegyadta világon! Pitiáner, sértődött emberke! Csak így tovább Petike! Innen már csak pár lépés a Fityisz!
tivoli
@silber13: ma, 13:02
Éppenhogy nem forogsz.
Kevés olyan tisztességes normális ember van az országban, mint Medgyesi. Mellesleg, soha semmilyen pártnak nem volt tagja.
Dr. Felipe
A D-209 es ügy miatt kellett lemondania és nem Gyurcsány miatt. A fideSS jött véres szájjal, még a fidelittaSS os hülyegyerekek is D-209 es pólóban üldögéltek a parlamentben. Akkor még nem számított a fideSSnek a parlament tekintélye. Most meg lőrés szemű csapajev elvtárs minden szarságot büntet.
Na meg a fideSS kinevezte tasnádi III/II es elvtársat államtitkárnak, mint amilyen Medgyessy is volt mert most már nem számít hogy komcsi.
Pálinkafőző Rézüst
Kedves balosok! A hülyeséget lehet még fokozni??? Baxxátok meg tálcán kínáljátok fel magatokat a csúf kis törpének! boáááááááááááá...:((
bencemacska
@tivoli: "Mellesleg, soha semmilyen pártnak nem volt tagja."

Elfelejtetted a mondatod után kitenni a "vicc" jelzőt!!!
tivoli
@Dr. Felipe: Az SZDSZ kezdte ki. Csillag úr miatt.
KERKA
Van abban igazság, amit M.P.mond. Az 100 % -ig igaz, hogy Gyurcsány nem akart miniszterelnök lenni, s aztán egy hirtelen jött ötlettel kinevezte magát miniszterelnöknek.
De ehhez kellett egy Kovács László+ Lendvai Ildikó is.
Tessék csak visszaemlékezni: a teljes kampányt Medgyessy mellett a Kovács irányította, s aztán otthagyta, mint eb a szaharát.
De ezt már hagyni kellene a múltba M:Péter, nem kellene előhozakodni a mocsokkal
tivoli
@KERKA: ma, 15:56
Meg az SZDSZ vastagon.
Aztán amikor Gyurcsány sem pont úgy ugrált ahogy ők szerették volna, elküldték őt is a "picsába". Szó szerint.
vukkocska
@tivoli: Nem mondod? Az MSZMP-nek tagja volt. Akkor nem volt divat a pártonkívüli katona, amikor ő miniszterelnök helyettes volt. A cím megint domborít, meg a kivonatos része sem azt írja, amit Medgyessy mondott.
KERKA
@tivoli: azt nem tudom, hogy az SZDSZ-e, (ennyire nem láttam bele) de az igaz, hogy ahol érték ott gyalázták Gyurcsányt is. Öszöd után milyen gyorsan eltüntek GY mellől a támogatói. A fent leírt hölgyek és urak:((
tivoli
@KERKA: Bizony, már akkor divat volt egymás gyalázása.
tivoli
@vukkocska: ma, 16:09
Az még a rendszerváltozás előtt volt, de akkor mindenki az volt.
Mindentől függetlenül nagy koponya, a sok mostani sehol sincs mellette.
politikapedia.hu/medgyessy-peter-dr
coni
Micsoda véletlen, hogy a szenilis vénembernek éppen az önkormányzati választások előtt jut eszébe az emlékiratait felolvasni. Mennyit kaphat érte?
(Bár Gyurcsányról hasonló a véleményem, de ezt most akkor sem kellett volna, már ha a demokratikus oldalnak/az országnak szorítana).
gibgab
Azt hittem, hogy Medgyessy úriember, de már rég rájöttem, nem az.
1magyar
Medgyessyt nem a fidesz kezdte ki a D-209-es miatt?
tivoli
@gibgab: ma, 16:42
S honnan-e megvilágosodás?
KERKA
@1magyar: 16.43 De igen, aztán ugyanez kiderült Pokorny apukáról is, aztán csönd lett
1magyar
@KERKA: Valahogy én is így emlékeztem. Gyurcsány a sok szart csak átvette már.
Cicamama55
@silber13: Ő lehet Orbán titkos tanácsadója?! Gyurcsányozni tud, alkalmas!
KERKA
@Cicamama55: bocsánat, hogy beleszólok, a kommentet nem nekem címezted.

Ennyire nem aljas Medgyessy, ezt soha nem állítanám. Ő egy bankszakember, az akkori válság kezdetén kellett az ő szaktudása. És nem utolsósorban egy új pofika kellett a baloldalnak, akit a Kovács szépen bevitt a sűrűbe, s aztán otthagyta.
Sajnos a kommunikációs oldala gyenge volt, az Orbán simán lebeszélte a porondról.
Bezzeg a Gyurcsánnyal nem tudott szópárbajt vívni az Orbán:))
Cicamama55
@KERKA: Maga a szövegelés édes kevés, a tettek beszélnek, ill. beszélnének! De valaki nagyon tud időzíteni, hogy pont a választások előtt kerülnek be újra ezek az ügyek a köztudatba! Felelősség nélkül könnyebb ám nyilatkozni, mint ha ma is benne lenne a gépezetben! Akkor lett volna aktuális. Ez az egész kavar a baloldal szégyene, az okot maguk között kell keresni! Medgyessy szaktudását én is elismerem, a Bokroséval együtt...
Mobil123
Most miért is kellett ez a nyilatkozat??? Valamit kap cserébe a vezírtől?? (mert azt nem mondta el hogy miről társalgott a setét vezírrel!)
alte trottel
@tivoli: Na, egy biztos pont: akit ez a tivoli izé megdicsér, az minimum milliárdos sikkasztó, vagy olyan hülye, hogy a cipőfűzőjét se tudja megkötni egyedül!
alte trottel
@tivoli: Nabazmeg, én azért nem kívánom, hogy a te pénzügyedet egy _ENNYIRE_ nagy fas... (oppardon!) KOPONYA intézze. (hacsak nem akarsz belépni a szúfi dervisek közé)
alte trottel
@Cicamama55: Szaktudás? SZAK-TU-DÁÁÁÁÁÁS? Aki annyit nem ért a világból, hogy amit szétszór a plebs között (és ezzel kis híján felborítja a költségvetést) azt NE úgy adja, hogy az is őt anyázza, aki 10 év után először kap fizetésemelést?
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: És ez már csak így is fog maradni. A balosok nagyon okosak...:-) A Fidesz amíg csak létezik, kormányon fog maradni, ha másért nem, akkor az ellenzék miatt. Nekik mindegy, milyen okból kifolyólag.
Pálinkafőző Rézüst
@szandokan: "A Fidesz amíg csak létezik, kormányon fog maradni, ha másért nem, akkor az ellenzék miatt. " Ebben igazad van. Sajnos.
"Nekik mindegy, milyen okból kifolyólag. " Ebben nincs igazad, a lopás, csalás, rablás a mindenük. Te ezt tudod ugyebár...:((
gibgab
@tivoli: A megnyilatkozásai számomra visszataszítóak. Vagy talán túl finnyás vagyok?
Jó kis összegzés találtam 2010-ből. A gerinc azóta tovább görbült.
szebbjovo.hu/medgyessy-megint-eszt-oszt?page=0%2C0%2C0%2C11
Január
@alte trottel: Pedig, ha hiszed, ha nem van/volt elég szaktudása, nagyon sokan szeretnének csak annyival rendelkezni, mint ami a kisujjában van. Csak Ő nem politikus, az más "állat faj".
miazavalami
Ez azért már gyomorforgató , hogy a baloldal saját magát megerőszakolja, mert nem tud kire mutogatni.
dzurinda
@szandokan: "A Fidesz amíg csak létezik, kormányon fog maradni"

Ez viccnek jó, azért komolyan nem gondolhatod.
tivoli
@gibgab: ma, 19:12
Először is meg kell nézni, ki a feladó.
Egy szebbjovo.hu portál nem biztos, hogy objektív képet mutat 2010-ben, 2004-es eseményekről.
Talán más oldalakat is meg kellene nézni, és összevetni őket. Egy biztos, én még élénken emlékszem a regnálására,
JAJMÁR
@szandokan: 19:01 " A Fidesz amíg csak létezik, kormányon fog maradni," Nos, lehet, de csak amíg létezik... szerinted mennyi idő alatt tud megsemmisülni egy párt?
szandokan
@JAJMÁR: Mondjuk ha jön a világvége...:-))
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: Én nem tudom. Te biztosan.
szandokan
@dzurinda: Szerinted ez vicc? Hááát...Ahhoz 2018 - ban el is kellene menni mindenkinek szavazni, akik nem őket akarják.
dzurinda
@szandokan: "A Fidesz amíg csak létezik, kormányon fog maradni" - Ezt írtad, ez 2018-ra, 2022-re, 2026-ra, 2030-ra, stb. vonatkozik, feltéve, hogy addig még létezik a Fidesz. Nevetséges állítás, hogy eddig kormányon maradnak, senki nem maradna kormányon.
Pálinkafőző Rézüst
@szandokan: ne hazuggyámán megent...:))))) Odahaza, felétek mi újság?
gibgab
@tivoli: Nagyon tévedsz, ha azt gondolod, hogy erről a honlapról tájékozódom. Aki olvassa a hozzászólásaimat azt is tudja, hogy a szélsőjobboldali gondolkodás távol áll tőlem, de ezzel a cikkel egyetértek. Valamikor magam is úriembernek tartottam Medgyessyt-tévedés ne essék, nem a szakértelméről beszélek-, de az utóbbi években a megnyilatkozásai visszataszítóak (pl. a Duna TV-ben, a magyar nemzetben többször is). Egyébként az ATV-ben ma este egy politikai elemző szájából nagyon hasonló vélemény fogalmazódott meg. Nézd vissza Kálmán Olga műsorát!
mariaberta
Hatalmas sértettség munkálkodik Medgyessy Péterben, hogy ebben a nehéz helyzetben, amiben a baloldal van,- ennyi év után- nem csak Gyurcsány Ferencet nevezi árulónak, de az egész baloldalt szinte alkalmatlannak találja a kormányzásra.

Ezzel az interjúval ő vált árulóvá és nem Gyurcsány Ferenc. Veszíteni tudni kell, és nem azért veszített, mert kémelhárító volt, /és nem kém/.
Nagyra tartottam Medgyessy Pétert, Eddig!!! Minden esetre hozzásegítette a Fideszt egy jó kis csontocskához, most majd lesz mit rágcsálniuk.
Köszönet érte.
JAJMÁR
@szandokan: 20:47 Úgy is lehetne mondani, hogy kormányon kell maradnia, hogy létezzen... mert addig létezik :) Holnap, vagy holnapután, vagy egy, esetleg 4 év múlva, de darabjaira hullik.
Nyugi, ez nem a világ végét jelenti :)
JAJMÁR
A baloldali pártok már darabokra törtek, ideje lenne megszületnie az újnak :)
tivoli
@gibgab: ma, 21:07
Manapság az a trendi, hogy mindenki mindenkit igyekszik lejáratni, miért pont Medgyesi lenne kivétel? Kapott ő már annyi hideget-meleget, hogy nem lehet rajta csodálkozni.
gibgab
@tivoli: A kivételt nevezném én úriembernek. Maradjunk ennyiben! :))
alte trottel
@Cicamama55: 100 munkavállalóból 99 anyázta d-209 "ügynököt".
Mert az egységsugarú, halmozottan kátrányos helyzetű magyar furkó képtelen felfogni, hogy mit jelent az "alapbér 50 %-ával növelt munkabér"! Ők azt vették le a (egyébként röhejesen elkúrt) propagandából, hogy meg fogják duplázni a nettó bérüket! Ezért anyázta üvöltve megyót még az is, aki életében először kapott emelést!
Ha a szerencsétlen balfék előzetes ígérgetések nélkül, a decemberi bérfizetésre időzítve emel az alapbér 50 %-ának az első évben 10, a másodikban 20, majd 30 végül 40 ának megfelelő összeggel, akkor minden évben karácsony körül eldugulnak a menny csatornái a hálaimák tömkelegétől!
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: Mire vagy kíváncsi? Normálisan akarsz esetleg társalogni, vagy csak a kötözködés a célod? Abba ugyanis nem megyek bele többször.
szandokan
@JAJMÁR: Hol látsz te új baloldali pártot születőben?? Ja, tudom, egy már van, a Fidesz...:-)
szandokan
@dzurinda: Előre semmit nem lehet tudni, még azt sem, hogy mi hol leszünk.
Tulipánfa
"Miniszterelnök úr úgy áll itt mint egy nagyrakás szerencsétlenség" Azt hiszem ez az Áder-i
helyzetjelentés mára feltétlenül igaz. Szart sem ér az az ember, aki a gazemberek szokásos taktikájának megfelelően a választás előtti hetekben mocskolja korábbi munkatársát, az ellenzék egyik vezetőjét. Talán még árulónak is nevezhető.
Ugyan mi lesz a fizetség? Bizonyosan lesz.
Ismereteim szerint, Medgyesytől korábbi megbízói (MSZP, SZDSZ) vonták meg a bizalmat és Kis Pétert akarták helyette kineveztetni. Ez akadályozta meg Toller László hathatós támogatásával Gyurcsány.
kkalman
Ez is egy korkép "a zemúttnyócév" történelméből egy bal oldali, belső "kameraállásból". Érdekes lenne, ugyanezt látni egy másik, szintén bal oldali nézőpontból
A jobb oldalt, már ismerjük.
Cukkini
Balosok. Énekelgetni volna kedvetek, s elkergeti az ellenfelet, az volna jó szerintetek?

Menetekre csavarodott felfogásom,
fel fog számos zavarodott gondolatot?
szaboria1
@tivoli: Csak egy kicsit tévedsz mert MSZMP KB tagja volt.
szaboria1
@KERKA: Te is tévedsz mert az SZDSZ akarta Gyurcsányt és nem Kiss Péter. Ne feledjük akkor koalíció volt.
szaboria1
@szandokan: Nem biztos az állításod, mert most nagy belső harc van a FIDESZ háza táján. Még nem tudni ki ki győz le .A háttér irányítók még meglepetést okozhatnak Orbánnak.
Senara
Pont most választások előtt világosodott meg 209 elvtárs, már az öszödi beszéd lejárt lemez ! Medgyessi kémelhárító ? :-))) Boross Imrével egy csapatban voltak ( D 8 ) mikor kiderült Szt tiszti beosztása ...azt mondta zsarolással szervezték be .-)). ???
dzurinda
@szandokan: "Előre semmit nem lehet tudni, még azt sem, hogy mi hol leszünk."

Hát ez az, és te mégis azt írtad, hogy amíg a Fidesz létezik, addig kormányon lesz. Ez elég nagy ellentmondás.
dzurinda
@szandokan: "Hol látsz te új baloldali pártot születőben?? Ja, tudom, egy már van, a Fidesz...:-)"

Nem, a Fidesz jelenleg inkább szélsőbal, mint "sima" bal. Annyiban igazad van, hogy igazi jobboldali mellett igazi baloldali párt sincs nagyon. Ezért is nehéz pártot találniuk azoknak, akik tudják, hogy mi az, hogy jobboldali, és mi az, hogy baloldali.
Cicamama55
Nekem változatlanul az a véleményem, hogy a fideszből fog kinőni egy olyan párt, mely a mostaniakat váltja. A baloldaliak között szerintem senkinek nincs rá esélye.
coyote3
Egyre inkább világossá válik, hogy az Mszp-t Gyurcsány tartotta életben...
perfekt
Holló --a hollónak??-- a barátom akkoriban megmondta--" ma már a krampácsolás sem a régi".
mate03
@coyote3: Az MSZP-nek vége!Minden normális,baloldali,már a DK tagja!Aki olvasta vagy hallotta Gyurcsány Öszödi beszédét,az nem fikázza,hanem,megérti,hogy Gyurcsány mit mondott,és mit szeretett volna csinálni!Ez viszont akkor nem tetszett az MSZP akkori,vezető politikusainak!
tivoli
ennek a matenak nyomtam volna egy lájkot, de hát nem szólhatok hozzá, megtiltotta
JAJMÁR
@szandokan: 22:47
Egy vicc 1959-ből:
" Egy vidéki paraszt bácsi böngészi a feliratokat a klinika folyosóján, de sehogyan sem tud eligazodni. Végre egy orvoshoz fordul.

- Doktor úr, tessék már nekem megmondani, merre van a szemfülészet?

- Bácsikám, ilyen nincs! Van külön szemészet, és van fülészet.

- De nekem egyszerre kell mind a kettő, mert nem azt látom, amit hallok, és nem azt hallom, amit látok."
bencemacska
@tivoli: tegnap, 16:36

Szerinted a 800 ezer azonos a 10 millióval?! Figyelj már oda mit mondassz!
Manhattan
Egy politikus tudja mikor kell beszélni és hol! Azt is tudja, hogy választások előtt nem szarok oda ahol előtte "ettem" Ha ennyi esze nincs akkor nem érdemelte még azt a két évet sem amig az ország miniszterelnöke volt. Akkor nem más, mint egy sértett ember aki képtelen uralkodni sértettségén. Az is kérdés kinek a hatására kezdett el beszélni 10 év távlatából és mitől, mennyiért világosodott meg?
Manhattan
Feltámadnak a régi rendszer komcsijai, ha érzik hogy baj van! Örüljön,hogy nem lett elszámoltatva! Kiváncsi lennék, mennyit kap ezért Orbántól?
Talán megígérték neki,hogy nem firtatják a különböző bankszámláit külföldön?
csa-csa
Medgyessynek egy rossz húzása volt!
az idióta tanácsadóira hallgatott, mert nem építette be nyugdíjakba a 13. havit!
mondjuk azt sem Ő sem más a fizetésekbe sem építette be.
elvileg be lehetett volna "betonozni".
tivoli
@bencemacska: ma, 10:49
Mi? Mi? Mire gondolsz? A mindenkire?
A mindenki az volt, aki számított valakinek. Komolyabb funkcióban csak párttagok lehettek.
bencemacska
@tivoli: Komolyabb funkcióban igen, ezért nem mondhatja MP, hogy ő nem volt párttag.
Én viszont nem voltam. A baj csak az, hogy többször felszólítottak a belépésre, nem tudtak elfelejteni. És az nekem sokba került!
Ezért vagyok ideges, amikor ilyen hazugságokkal találkozom. És nem mindenki volt párttag, csak a megalkuvók!
Ja, és persze a meggyőződésesek, őket viszont nem ítélem el,de ők nem is tagadják le!
tivoli
@bencemacska: ma, 18:05
Miután megszűnt az MSZMP, utána nem volt sehol párttag M.P. Viszont funkci igen, de akkor már nem lehetett mondani, hogy pártvonalon fut.
Azért abban az időben is voltak tisztességes elvtársak. Pl. a legfőbb főnököm pártbizottsági tag volt, és erősen elkötelezett. Bizony nem lehetett bárki párttag nála, csak akit ő arra alkalmasnak talált. Viszont nem keverte össze a szakmai hozzáértést és az ideológiát. A közvetlen helyettesét ő maga nevezte ki maga mellé. de a pártba nem javasolta mert szerinte azt ki kell érdemelni.
bencemacska
@tivoli: Körülbelül ezt írtam én is. Én is különbséget teszek az "elkötelezettek" és az érdekből párttagok között.
Sajnos, akkor is különbséget tettem, és ezt meg is szenvedtem!
Tulipánfa
@Tulipánfa: Az utolsó mondat helyesen:
Ezt akadályozta meg Toller László hathatós támogatásával Gyurcsány.
Bástya Elvtárs
Elvtársak! Be kell csukni a boltot (MSZP, DK, Együtt 2014, LMP,stb.) , majd beállni mindegyikőtöknek egy komoly ember mögé (Munkáspárt)!
DogAdventures
@Cukkini: Eszed elment?Szarok a versikéid.
Nil
Medgyessyt sem az eszéért szereti aki szereti

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.