Valami nem stimmel: az Index információi szerint a csehek semmit sem tudnak a néhány napja – a Honvédelmi Minisztérium állítása szerint – odaszállított harckocsikról.

Csehországban senki sem tud azokról a T-72-es tankokról, amelyek a magyar kormány szerint egy cseh vásárlónak értékesítettek – írja a Napi.hu nyomán az Index. "Az orosz RIA Novosztyi megkérdezte a cseh védelmi minisztériumot, hogy mi van a T-72-es, Magyarországról oda szállított tankokkal. Jan Pejsek, a tárca kommunikációs és promóciós osztályának igazgatója azt mondta: egyetlen olyan tankról sincs tudomása, amit Magyarországról szállítottak volna Csehországba" – írja a portál, holott, ahogy arról mi is beszámoltunk a Honvédelmi Minisztérium közleményt adott ki, miszerint: Magyarország felelősségteljesen járt el, hiszen úgy adta el a már nem használt harckocsikat, hogy azok nem kerülhetnek embargós országba. A Csehországba szállítás után, – a CFE szerződés szerint – a cseh hatóságok feladata és kötelessége a haditechnikai eszközök kezelésének, felhasználásának, továbbértékesítésének engedélyezése és figyelemmel kísérése.

Eltűntek a magyar tankok? A csehek semmiről sem tudnak vagy hazudnak - frissítés

Ezzel szemben a cseh ipari és kereskedelmi minisztériumnál pedig azt a tájékoztatást adták a RIA Novosztyinak, hogy egyetlen cseh vállalatnak sem adtak ki olyan engedélyt, amely felhatalmazta volna a céget magyar harckocsik importjára.

A hírre reagálva és a cseh állításokat némileg cáfolva a Magyar Nemzet Online bemutatott egy dokumentumot, mely állításuk szerint egy engedély a cseh kereskedelmi minisztériumtól magyar hadrendből kivont tankok beszállítására egy magáncég számára. A dokumentumon valóban látható a vevő neve, az eladó azonban ki van takarva. Az tehát ebből nem derül ki, hogy kik között bonyolódott az üzlet, és az sem világos továbbra sem, hogy hol vannak most a harckocsik.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
A tankok nem mentek Ukrajnába.
A tankok a "raktárba" mentek.
A tankok nincsenek a raktárban.
Akkor a tankok Csehországba mentek.
A tankok nincsenek Csehországban.
A Csehországba ment tankok, nem az Ukrajnába nem ment tankok, azok Kalocsáról nem mentek Csehországba.

A tankok Gyurcsány garázsában vannak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
DR Eric CARTMEN
Csak nem (megint) hazudtak a képünkbe?? Meg se lepődök már ezen.
F_Viktor
Papíron hulladék vas szerepelt, s nem T-72-es harckocsi.
pbalage
@F_Viktor: sőt még az is simán előfordulhat, hogy csupán rozsdát árul a vityacsapat.
m.macskosz
Ezek azok a tankok, amelyek nem mentek Ukrajnába? Vagy most mi van?!
F_Viktor
@pbalage: Lesz itt még titkosítás 80 évre.
Dr. Felipe
Akkor mégis csak volt tank mutyi. Mikor megakadályozták a nemzetvédelmi bizottság összehívását, már akkor tudtam hogy van takargatni valójuk.
human
Mint a baltás gyilkosnál.
- Hát mi azt hittük, hogy a dutyiba megy.
soljanka
A tankok nem mentek Ukrajnába.
A tankok a "raktárba" mentek.
A tankok nincsenek a raktárban.
Akkor a tankok Csehországba mentek.
A tankok nincsenek Csehországban.
A Csehországba ment tankok, nem az Ukrajnába nem ment tankok, azok Kalocsáról nem mentek Csehországba.

A tankok Gyurcsány garázsában vannak.
Toby
Talán Hende Hanta Bandi Csabának nem is a vesekő a legnagyobb gondja, a hazug ember és a sánta kutya effektus sokkal nagyobb gond !
nyanya001
Nem a csehek hazudnak hanem a mi politikusaink, szokás szerint !
esdi
Tulajdonképpen azok nem is tankok, hanem az eredményes népesedéspolitika miatt szükséges új kisfiú babakocsik. Hiszen mindenki láthatja
tivoli
Már ott gyanús volt a dolog, hogy Csehországba nem a Nyírségen keresztül visz az út.
soljanka
@tivoli: A Nyírségen keresztül Ukrajnába nem mentek!
A csehekhez Kalocsáról nem mentek. Tök egyszerű :)
joopapa
Há vazze ez már tiszta paranormális jelenség kategória! Vagy eltérítették a kisebbségi fémkereskedők és már szétflexelték :-)))
tivoli
@soljanka: ma, 18:48
Az biztos, hogy nem mentek. Vitték őket. Fillérekért, ócskavasként. Oszt a leleményes Ukrán majd csak kezd vele valamit.
Mobil123
Azt majd még kiderül hogy Putyin elvtárs azzal ment Kijevbe (így álcázta magát:-D)
F_Viktor
Nem bánnám, ha azokat a T-72-eseket Ukrajnában találnák meg.
KERKA
Valaki olvassa már el az állomás nevét. Valamit kibetűztem, a vége ...TIA
tivoli
@KERKA: ma, 20:27
Nem kilenc, öt. Külön táblán van 1-1 betű, oszt egymás mellé rakva, olyan neonvilágításos.
Van nagyító opcióm, azzal néztem meg,
kkalman
@KERKA: Az állomás "neve": POSTA! :-)))
Cicamama55
Biztosan a határnál Danny Blue eltüntette, mást elképzelni sem tudok! De mégis...Lehet hogy Gyurcsánynál vannak!
KERKA
@kkalman: Jó, legyen Posta! de akkor azt nézd meg, hogy ez a vasútvonal keskeny nyomtávú, Ukrajnában széles nyomtávú vasútvonal van. ezért kell Záhonynál átpakolni.
radios45
@KERKA: úgy lehet bizon, van 4átrakó vágány, este sötétedés után átrakják, aztán mehetnek Ukrajna keleti végébe a tankok.
Még az amcsi műholdak sem látják, éjszaka elindul a szerelvény, reggelre keletre ér.
KERKA
@radios45: már ott vannak.

strategia-22.livejournal.com/39770.html

На Украину в настоящее время поставляются образцы изношенного советского вооружения и техники из восточно-европейских стран членов НАТО.
Vadlaci
Kalasnyikov ügyet is elhazudtuk, aztán minden kiderült. Tesséék mondani, miért van ennyi hülye az ország "felelős" vezetésében?
kkalman
Nem értem, mi a gond? Csehországba lehet Záhony felé is menni, folyamatosan keleti irányba, csak egy kicsit hosszabb az út. :-)
nusika
A Kossuth rádió napokkal ezelött, azt mondta, hogy egy cég vette meg ocskavasnak, 2 millió ft-ért darabját.Ezek a tankok még üzemképesek, de mivel a katonaság leselejtezte, így eladták.
coni
Hihető, hogy pont akkor szállították az ukrán határ melletti raktárba a T72-es tankokat, amikor a csehek is vettek belőle vagy 58 (másik) darabot.

Ürügynek jól jön az oroszoknak mivel NATO tagok vagyunk (még). Az árképzés is érdekesen alakult.
karma1
Csak halkan megkerdezem: amikor ilyen k@rva feszult a nemzetkozi helyzet, ez a hulye Hende-hanta miert kurtoli tele a vilagot a hirrel, hogy a cseheknek eladtunk ennyi es ilyen harckocsit, az irakban harcolo kurdoknak meg ingyen loszert kuldtunk, amit az amerikaiak is jovahagytak?

Ne csodalkozzon senki, ha ezek utan elkezdik szetloni a seggunket, tobb iranybol is...
Putyinnal valoban nem erdemes ujjat huzni, ezt nem mondtak ennek a hulye kopasznak?
pbalage
Megvan a megoldás! A tankok a zeemútnyócévben tűntek el!
bundi
@F_Viktor: @soljanka: a legnagyobb gáz az lenne ha kiderulne mégis adtak el az ukránoknak...csak nem a kormányerőknek hanem a szakadároknak... Ès tegnap szállította le a ruszki kézbesítő...a nato meg ezeket fényképezte...
Na ez lenne az igazi csattanó...
whatthefuck
Számomra csak az a kérdés, hogy orbánovics vityovics a ruszki szakadároknak küldte a tankokat hogy kezelgesse a putyánuszt, vagy még a példaképét is átbaszta a palánkon és az ukránoknak küldte? Nekünk mindkét esetben semmi hasznunk nincs belőle, csak szokás szerint orsós cigány kavarja a szart, mert szarkavarás nélkül képtelen meglenni. Éppenséggel most arrafelé nem babra megy a játék, úgyhogy kavarja azt a jó édes anyukáját.
whatthefuck
Jobban belegondolva tök hülyeséget írtam, egyik eset sem jöhet szóba, hiszen ezek kiselejtezett cuccok, max kiállításra jók vagy leadni a vasboltba!
Cukkini
Tükörképünk, népünk összetörtségén sugározza vissza, tiszta életlenségét? Vélt ellenségét az ember háborúban ismeri meg, és ellene veti be halálos mérgét, hogy ember embertől haljon halomra, nem készülve mulatós lakodalomra?
mate03
@nyanya001: Eddig azt mondták,hogy a Nyírteleki,bázisra vitték a tankokat!Most meg azt mondják,hogy egy Cseh cég,vásárolta meg.A Cseh kormány,nem tud a vásárlásról!Könyörgöm,akkor ki hazudik?
karma1
@whatthefuck: Szerintem pedig egyaltalan nem irtal hulyeseget... Gondolj bele: senki sem latta a leselejtezo iratokat, es ha azt vesszuk, akkor a metrokocsikat is hasznaljak jelenleg a 3-as metron, akarmilyen sz@rok is. Lehet, hogy a NATO standard-jetol marha messze vannak, de haladni, meg loni veluk nagy valoszinuseggel meg mindig lehet...

Tudod, egy hete az oroszok is mondtak, hogy "juj, ronda ukranok, kuldtunk nekik Red Cross segelyt 200 teherautonyit, es nem akarnak beengedni bennunket..."

Aztan milyen szepen eletrekelt most a kuldemeny, ugye?
karma1
@mate03: Hat nem a csehek, ahogy a cikk cime sugallana,... Nekunk kene bizonyitani, hogy bizony az atment a csehekhez, de miert is nem csinaljak ezt suttyomban, ha szabad kerdeznem? Hogy az amerikaiaknak ezzel magyarazzak a hosszu jarmusort, amit azok fentrol lefotoztak?

Vagy csak egyszeruen a rogantonyo utotte nyelbe az uzletet, es pont ugyanazt csinalta, mint a sajat lakasaval? (Nem tudta a pontos negyzetmeteret haromszor sem megallapitani, es azt sem tudta, hogy kivel van tarstulajdonban... Mit mondjak, ez csak egy manifesztalodasa a kormany teljesen elb@szott politikajanak, megis, mit vartal toluk? Hirtelen megvilagosodast?
Senara
444.hu/2014/08/29/badarsag-hogy-en-ukrajnaba-viszem-a-magyar-tankokat/ ...„A Magyar Honvédségnek van egy raktára Kalocsán, azt most bezárják. Onnan szállítottak át 12 tankot Nyíregyházára, 12-t meg Taszárra. Azok vannak lefényképezve egy vonaton Nyíregyházán. Ebből is látszik, hogy azok nem a mi tankjaink, mi ugyanis nem vonattal, hanem trélerekkel szállítunk.”...Nofene 444 elérte a vevőt aki cseh állampolgár és tudomása van hazánkba hol vannak harckocsik ,merre szállíthatják az országban ...és tréleres szállítással viszi ki az országból(?) ...útvonal engedély hegyek , gondolom elöl hátul biztosító kocsikkal sokkal "olcsóbb" szállítani (?) Mindezt levajazni a szlovákokkal is :-))
F_Viktor
@Senara: Jaja, a vasútnál olcsóbb szállítás nincs.

Láttam képeket kiselejtezett, hatástalanított T55-ösökről, azokon pl. nem volt torony. a lövegcsövek szét voltak darabolva.
Mivel a T72-eseknél is a tornyot saját súlya tartja a helyén, nem értem, hogy itt miért nincs leemelve.
karma1
@F_Viktor: Mert lehet, hogy az elsutoszerkezet meg az iranyzek meg nagyon is jol mukodik rajta...:o)))
F_Viktor
@karma1: E kép alapján sokat nem lehet tudni, de kívülről nagyon egyben van. Pl. lánctalp.
Motorból sem látszik semmi.
Igen, ha irányzékot, lézertávmérőt, félautomata töltőrendszert is tartalmazza, akkor még motor nélkül is beásva kemény tűzerőt képviselhet.
karma1
@F_Viktor: Na, tudod en a fegyverekhez annyit ertek, hogy hangosak, (mar amelyik nem hangtompitos, pl. a nyuszilovo puska errefele), de tudod, most valoszinu eltalaltam a szarva kozt a to"gyit, vagyishogy szerintem igencsak egyben van...De erdekes volt, hogy Hende 72 db eladasarol szolt, a cseh fel meg 80-at rendelt meg a "szokasos modon"...(Anyam borogass! Merthogy o ugy veszi a tankokat, mint mi a kenyeret!... Legalabb ne ezt a hasonlatot mondta volna, hanem azt, hogy "parjaval, mint a csirket!" ...vagy valami hasonlot...)
Senara
@F_Viktor: ...Valami nagyon nem kerek , bontani itthon is tudnák , beolvasztanák és eladják a kiváló minőségű acélt . De mint fegyver sokkal többet ér , tehát nem bontani viszik .
Vasárnapiiskolás
@mate03: Milyen kérdés ez?Zemútnyócévesgyurcsánybajnai..természetesen!!
tivoli
De minek a cseheknek 72 db (vagy 80) T72-s tank? Tán gyaloghídnak a Moldvára?
F_Viktor
@Senara: Nem tudom a beolvasztás hol történt a T55-ösök esetében. Azt tudom, hogy a honvédség kalocsai telephelyén szétszerelt, illetve szétvágott állapotban álltak.
Kohászathoz sem értek, de az látszik, hogy nem homogén acélból áll egy harckocsi. Más ötvözet a lövegcső, más a lánctalp, s maga a tank teste kerámia szendvicspáncélzatból készült. Tehát nem tudom, hogy ezeket külön olvasztják be, esetleg egybe az egészet.
F_Viktor
@tivoli: Vissza a feladónak? :-)
A SZU mellett csehek és lengyelek is gyártottak T72-eseket.
bencemacska
Mindenesetre beolvasztás előtt fel darabolni, osztályozni stb. Ha kohónak akartuk volna eladni, akkor lett munkája a rejtett tartaléknak is!

Úgy büdös ez az ügylet, ahogy van!
Törölt felhasználó
Én azt a szeretném, hogy a Selmeczi nyilatkozzon az ügyről, hogy igazán fájjon..:)
radios45
@F_Viktor: természetesen a leselejtezett harckocsikat, először szétszerelik, majd a tornyot, a testet külön szétvágják lángvágóval, ezután mehet a kohóba mind, külön külön is.
De ezek a T72-ek szerintem máshova tüntek el, háborús övezetbe kerültek, ahol kipofozzák öket, és 1hét múlva, hadrendbe vannak állítva.
Persze nem hazudik senki, csak a Hende Cs.et, csúsztatgat, meg a honvédelmi tárca, ad ki félrevezetésképpen, nem valós közleményt, gondolják hogy így félre lehet vezetni egy országot.
Szerintük, na igen a FideSs-es része Mo-nak, elhiszi amit fentről mondanak..
alterego56
Ha a németek '43 nyarán ismerik már ezt a "technológiát", laposra verték volna a ruszkikat:)
human
Ha futár szolgálattal adták volna a fel a csomagokat, akkor nyomon követést is kérhettek volna. Csak felmennének a netre és látnák, melyik depoban van az a pár tank. De így csak simán postázni, hát nagy felelőtlenség volt. Kíváncsi is leszek, hogy lesz-e felelőse, aki szépen távozik posztjáról, mert azért itt tanok tűntek el és nem egy csomag koton. (Bár mondjuk a koton is védekezésre van és emberéletek millióit oltja ki :)
F_Viktor
@radios45: Értem én a pávatáncot, van benne logika, de ez a tankügy valahogyan nem fér bele.
Bátran feltételezhetjük, hogy az oroszoknak nem juttatunk páncélosokat, mivel nincs rá szükségük.
Az ukrán hadsereg kb. 2 200 harckocsival rendelkezik, ennek több, mint a fele 50 éves technika.
Nekik már érezhető erősödést jelenthet a mi húszon éves T72-eseink.

Számomra viszont ez nem fér bele a pávatáncba sem, mert az nem működik, hogy mindenkit hátba támadunk, szövetséges nuku.

Azt is el tudom képzelni, hogy Orbán tudta nélkül, egyszerű emberi kapzsiság van a háttérben.
TASzSz
Kimennek a tankok, bejönnek a bankok?!
bencemacska
@TASzSz: Jóóóó!

Csak nem szeretem a tankokat, nagyon ijesztőek!!!
Bástya Elvtárs
Bástya Béla: Dekád

Eltűntek a magyar tankok,
Bejönnek az orosz bankok.
Devizával seftelnek,
Legalább nem kertelnek.

...
surdillo
@F_Viktor: Na ez az egy dolog Magyarországon elképzelhetetlen,mármint üzletelni orbán engedélye v.nélkül!!!
Grafix69
Mi nekünk egy pár eltűnt tank itt már 3000 milliárd is eltűnt aztán azt se keresi senki.
human
Ki ez az Excalibur defense Kft.? Ez az eladó vagy a szállító? Mennyit kapott az eltűnt rakományért? Ki a felelős? A felelős miért nem tudja, hogy hol vannak a tankok?
human
Ja. És fideszesek! Hány tank is tűnt el a mocskos elmút nyóc évben??? Mekkora hazaárulózás lett volna akkor, ugye?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.