Az Orbán-kormánynak öt hónapjába telt, hogy Lázár János kirohanását igazolva rendőrségi ügyet kreáljon néhány civil szervezet működéséből, melyek egyetlen „bűne”, hogy az általuk osztott támogatásokat nem a kormány ellenőrzi, és ezekből kormánykritikus szervezetek is részesülnek. A történet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) tavaly év végi megszüntetésével kezdődött. A Norvég Alapokat finanszírozó országok (Norvégia, Izland, Lichtenstein) sérelmezték, hogy a kormány nem egyeztetett velük arról, hogy az NFÜ-t követően kit képzelnek el ún. nemzeti kapcsolattartónak, amely magyar oldalról a szerződések megkötése, teljesülése és ellenőrzése ügyében illetékes. Azt pedig, hogy a szerepét ki akarják vinni a központi kormányzati körből (mint ahogy az a Magyar Közlönyből kiderült, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. lett erre a szerepre kiszemelve), a megkötött szerződések megsértésének tekintették.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Csak szólok, ha nem lesznek független civil szervezetek, amik a visszásságokra hívják fel a figyelmet, adatokat kérnek ki a gyanús politikai ügyletekről, tiltakoznak az emberi jogok sérelme ellen, akkor már nem marad senki. Ezek a szervezetek kormánytól függetlenül működtek, bíráltak és számon kértek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
500-an mentek tüntetni? Semmi az. Ezreknek lenne ott helye, hát rólunk van szó!
(Igaz, hogy én innen hirtelen nem tudok ott teremni, de előre megfontoltan igen :) )
Manhattan
Kádár rendőreitől nem féltem, akkor ezektől sem fogok. Osztjónapot! Percemberkék. A gyerekeim biztonságban, nekem nincs mit vesztenem. Veszélyes vagyok, redves hatalom!
kumming
@Manhattan: Kádár rendőreitől én sem féltem. De most ott pislákol bennem egy kis félsz.
human
@kumming: Welsz óta nem is szerencsés rendőrautóba ülni.
bencemacska
@human: De nem kérdezik meg tőled, hogy be akarsz-e ülni!
tarkonyos
A hozzászólásokat végig olvasva bizonyított tény, hogy egy hazug felvezetéssel mennyire torz , egymást túllicitáló butaságok születnek. Nem a civilekre tört rá a hatóság, hanem olyan társaságra, mely a civil szervezetek működésére a norvégoktól kapott pénzt politikai mozgásokra, propagandára és kölcsönzésre fordította. Ha ez lett volna a felvezetés, akkor a hozzászólásoknak más lett volna a hangvétele. És propeller sem lett volna kútmérgező. BGG

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.