A vissza nem térítendő pályázati támogatás által lehetővé válik a magyarországi lakhellyel rendelkező nyugdíjas és nagycsaládos magánszemélyek számára, hogy állami támogatással, csökkentett vételáron szerezzék be új, magas energiahatékonyságú hűtő- vagy fagyasztó-berendezéseiket. A beruházások megvalósulásával - a hűtő- vagy fagyasztó-berendezés cserével - minimum 10 %-os energia- vagy 20 kg/év szén-dioxid-megtakarítást szükséges elérni.

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: épülettár.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
Szórnak egy kis morzsát a választóknak "rizsacsökkentés" helyett és, ha lesz is belőle valami, majd novemberben kiderül, hogy mennyibe fog ez kerülni a lakosságnak.
-Egyesek osztalékként többet "érdemelnek", nem is beszélve a "sikersportágról".
Gondolom, hogy a bennfentesek sikerrel pályáznak majd, hogy az újonnan szerzett palotáikat gépesíteni tudják "szegények"!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bretagne
Nem is értem, hogy csak interneten lehet pályázni. Mi van azokkal, akiknek nincs internet? Ők miért nem pályázhatnak? Ez megint ki van találva, minél kevesebben pályázzanak!
Jankó123
Szórnak egy kis morzsát a választóknak "rizsacsökkentés" helyett és, ha lesz is belőle valami, majd novemberben kiderül, hogy mennyibe fog ez kerülni a lakosságnak.
-Egyesek osztalékként többet "érdemelnek", nem is beszélve a "sikersportágról".
Gondolom, hogy a bennfentesek sikerrel pályáznak majd, hogy az újonnan szerzett palotáikat gépesíteni tudják "szegények"!
darwin
@bretagne: A nyugdíjasoknak nem nagyon van internetje,ráadásul igazolni kell,hogy saját tulajdona a lakás amiben lakik.Egyre több ember kényszerül albérletbe,aki még nem,már annak sem sajátja a háza.
m.macskosz
@darwin: Amivel igazolnia kell, hogy a sajátja az ingatlan, az a tulajdoni lap, amit 6.200,-Ft-ért már meg is kap, bár online is intézheti, feltéve, hogy van bankkártyája és élő ügyfélkapu regisztrációja. Utóbbi esetben ezerkétszázból megússza.
mariaberta
Remek ötlet, csak a hiányzó másik felét honnan szerezzük meg. Többségünk nem olyan ügyes mint Szíjártó elvtárs, hogy abból takarítsunk meg ami nincs.
mariaberta
Ja, elfelejtettem, hogy ez az akció elsősorban nyugdíjasoknak és nagycsaládosoknak szól. Na akkor van miből megtakarítani, hiszen ebben az évben elképesztő magas emelést kaptak a nyugdíjasok, a nagycsaládosok helyzete szintén nem olyan rózsás, mint azt odafönn elképzelik. Bár lehet, hogy a vásárlást elsősorban a 47.000,-ft-os jövedelemmel rendelkezők részére találták ki. Köszönet a gondoskodó államnak, hogy így akarja fellendíteni a kereskedelmet. Jobban örülnénk mi zemberek, ha a 27 %-os áfát csökkentenék, azzal biztosan mindkét "kategória" jobban járna.
Senara
@bretagne: Valóban a rászorultoknak tuti nincs internete . Máshol már leírtam , nekem a reklámújságos akciók jutnak az eszembe ...Akció ettől- eddig ... bemész másnap megvennéd de már elfogyott :-(((
bakegya
@bretagne: MIT NEM ÉRTESZ-MENJ RÁ A LINKRE ÉS -AZONNAL RÁJÖHETSZ-MÁR NEM IS LÉTEZIK.-De mire leszavaznak az adott réteg-talán kijavítják a hibát az informatikussaik!-SUNYI LÓ FIDESSNYIKK-ÉKEK NYOMORTANYÁIN MAJD EZEK A GÉPEK, MINT AHOGY@m.macskosz: ÍRJA IS.
Equilibrium
Valaki itt hűtőbizniszben utazik... Behozott pár tízezer hűtőszekrényt M.országra...
m.macskosz
@Equilibrium: Nem lesz tömeges jelentkezés, illetve nem a rászorulók között lesz. Az emberek kedvét elveszi a bürokrácia. A valódi kisnyugdíjas nem tud megelőlegezni egy-két százezer forintot, arról nem beszélve, hogy nincs is mit beletenni a hűtőszekrénybe, fagyasztóba.
Aki százezret zsebből tud invesztálni, az nem szorul rá a 25 ezerre, mert már megvette.
bretagne
@bakegya: Én nem akarok ilyen kazánt, csak arra gondoltam, - ha ez létezik - akkor miért nem lehet másképpen is igényelni? De ha azt mondod, hogy a link már nem létezik, akkor mindegy.
bretagne
@darwin: Jól kitaláltak itt mindent, épp úgy, mint a devizahitelesek megmentése.
tivoli
Jó ötlet, nem kell hitelt felvenniük.
m.macskosz
@bretagne: Nem is azért találták ki, hogy egyszerű és könnyen emészthető legyen!
Így aztán nem lesz tolongás, mert az emberek fele már itt bedobja a törölközőt.
m.macskosz
Kazáncsere ügyében nem vagyok érintett, de nem úgy működik a dolog, hogy az ember keres egy szakembert, akivel megállapodik, majd jelentkezik a pályázatra? Olyan könnyű leakasztani egy megbízható vállalkozót, hogy még beleférjen a pályázó a határidőbe?
M@bretagne:
bretagne
@m.macskosz: Amúgy sem lenne. Nem véletlen, hogy a nagycsaládosoknak és a nyugdíjasoknak szól a kedvezmény. Álságos, mint a többi intézkedés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.