Az Átlátszó blog szólaltatta meg Jancsics Dávid korrupciókutató azzal kapcsolatban, hogy mi állhat a mögött az amerikai lépés mögött, hogy közel tíz magyar személyt – köztük a NAV elnökét és kormányközeli szereplőket – tiltottak ki a múlt héten az Egyesült Államokból.

Az ELTE-n végzett, jelenleg a City University of New York falai között dolgozó kutató hosszan beszél arról a bizonyos 7750-es számú proklamációról, amit eddig csak dél-amerikai drog- és emberkereskedők, és velük kapcsolatban álló állami tisztviselők ellen alkalmaztak, most azonban Magyarországgal kapcsolatban is előkerült.

Jancsics azt írja, hogy két egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy a magyar kormányhoz közel álló szereplők két amerikai cégtől követeltek kétmilliárd forintnyi kenőpénzt, cserébe adókedvezményt és áfakulcs-változtatást ígértek. A kenőpénzt egy kormányközeli alapítványon keresztül kellett volna kutatási és elemzési megrendelések formájában kifizetni – írja a korrupciókutató.

A felajánlásban állítólag az is benne volt, hogy a NAV a cégek üzleti ellenfeleire szintén milliárdos nagyágrendű bírságokat szabna ki, ezzel jelentősen gyengítené a konkurenciát és komoly piaci előnyhöz juttatná az amcsikat – olvasható az Átlátszó cikkében. Mivel a megzsarolt vállalatok nem adták be a derekukat, a NAV elkezdte szorongatni őket, ezért azok végül felnyomták az egész társaságot a kormányuknál. Az, hogy nagy valószínűséggel NAV-os csúcsvezetők is az amerikai tiltólistán vannak, egybecseng ezzel a verzióval – írják.

218 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
"Az amerikai külögyminisztériumot törvény kötelezi, hogy tartsa titokban minden 7750 alapján visszavont vízum ügyét. Ezt bizonyára Szijjártó Péter és Rogán Antal is nagyon jól tudja, ezért óriási PR-fogás a részükről, hogy felszólították az amcsikat, hozzák nyilvánosságra bizonyítékaikat."
Tóni mindenkit hülyének néz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
A fideszbűnözök a korrupciós bűncselekményeiket nem az USA, hanem Magyarország területén követték el! Ezért az USA csak annyit tehet, hogy a tudomására jutott infókat átadja az illetékes ország nyomozóhatóságainak. Nem pedig nyilvánosságra hozza. Ez így korrekt.
human
@Manhattan: Itt a nagykövet nyilatkozataiból nekem az jön le, hogy nyomozati adatokat nem adnak ki, hanem a kormányra bízzák a dolgot. Nyomozzanak ők, gyűjtsenek adatokat ők és találják meg a felelősöket és ítélkezzenek. Ezzel gondolom az USA ki akarja védeni azt a várható támadást, hogy esetleg ő befolyásolt bármilyen eljárást Magyarországon.
Ha pedig a magyarok nemlépnek semmit az ügyben, akkor az amcsik fogják borítani a bilit, de annak gazdasági következményei is lesznek.
pbalage
hmm.. jó vicc ez a kitiltás, ahogy a Ronyó mondta, szerintem el is kuncogok rajta vagy decemberig.
Manhattan
@human: Egy héttel ezelőtt a külügy kapott tájékoztatást. A kitiltottak mindegyike szintén!
human
Ekkora összeggel megzsarolni valakit és ilyen kiemelkedő szolgáltatás ígérni cserébe valóban csak kormánytagok és kormányalkalmazottak tudnak.
leszúrt rittberger
@Manhattan: Ja, mert az tök logikus és értelmes, hogy az "illetékes ország hatósága" megzsarol valamivel, majd ezután ugyanennek az "illetékes ország hatóságának" elpanaszolod, hogy "hello, megzsaroltatok".

Biztos jól kivizsgálják majd saját magukat :)
karma1
@Manhattan: Ezt azert nem tudhatjuk olyan biztosan... Szerintem volt olyan, hogy helybe utaztak a magyarok, igy lehetett egyszerubb (foleg, ha olyan cegekrol volt szo, akiket igy akartak becsalni a magyar piacra, mert meg nincs magyarorszagi bazisuk)

Bar ki tudja: erdemes megvarni, mit lepnek eloszor a kormany reszerol? Lehet, hogy akkor mi is tobbet fogunk tudni...
human
@Manhattan: Nem volt kötelező. Ezért gondolom ezt támpontnak adták, hogy itthon is elinduljon a nyomozás és a feljelentés.
Manhattan
"Az amerikai külögyminisztériumot törvény kötelezi, hogy tartsa titokban minden 7750 alapján visszavont vízum ügyét. Ezt bizonyára Szijjártó Péter és Rogán Antal is nagyon jól tudja, ezért óriási PR-fogás a részükről, hogy felszólították az amcsikat, hozzák nyilvánosságra bizonyítékaikat."
Tóni mindenkit hülyének néz.
volvós
Csúsztatás, hazudozás, egymásra mutogatás
csináljátok csak gazember, bünözö f@szfejek !!!
Manhattan
Akiknek a nevei nyilvánosságra kerültek, mint kitiltottak, helyreigazítást kértek. Habony és Heim Péter ezt megtette, Vida Ildikó pedig mélyen hallgat. Ez több, mint érdekes. Mindenképpen kötelessége lenne nyilatkozni, az adófizetők pénzéből van ott, ahol!
Manhattan
Szanyi szerint:
Itt a teljes lista:
Orbán Viktor
Lévai Anikó
Garancsi István
Simicska Lajos
Lázár János
Rogán Antal
Vida Ildikó
Mészáros Lőrinc
Szíjjártó Péter (kivéve hivatalos alkalmak)
Senara
Jancsics azt írja, hogy két egymástól független forrásból is úgy értesült, "... Nem mondják el a neveket , de kiszivárogtatják amit ez a nyilatkozat is ékesen bizonyít ...Szerintem a stratégiai partnerek egy része szintén átlépte ezt a küszöböt . A másik érdekesség a milliárdos bírság kiszabásának megemlítése , jaj nem jut az eszembe kikre szabtak ki kartelezésért bírságot .
tivoli
Szaros kétmilliárd forintért cirkuszolnának az Amcsik? Kizárt. Máshol lehet a kutya elkaparva.
Kamcsatka
@Manhattan: Annak fényében, hogy a rendőrség és az ügyészség a fideszes maffia szerves részét képezi, biztosan bízhatunk a nemlétező jogállam helyes eljárásában.
Maszlag a félázsiai gazembereknek.
pbalage
@Manhattan: na várjál, a norvégokon már begyakoroltuk, hogy hogyan kell főzni a illmutyizást.
Ha norvégoknál megy, akkor a reciprokát rápróbálják a jenkikre.
(Ám azért azt tegyük még hozzá, hogy a jenkik cowboykalapban jönnek, az igazságérzetüket pedig elég keményen szokták kifejezni, tudod hatlövetű meg bunkósbot kombó)
coyote3
jajjj, jajjj, mire fel ez a nagy cirkusz??? Csak megkérték az USA -t, hogy az államadósság kezelő alapba dobjon már be rongyos két milliárdot a NER épülése miatt... Csak azt nem mondták nekik, hogy forintra gondoltak...
bundi
@human: @tivoli: miért vajna megkapta...és a 7 milliárdos kedvezményt meg a konkurencia leépítését is...csakhogy az amcsiknak otthon is el kell számolni...ott meg szigorúbbak...
apropó... kiket is tiltottak eddig ilyen látványosan európából...
az oroszokat a janukovicsot és orbán bábjait...szép társaság...
human
@bundi: Ki tudja. Talán még büszkék is a társaságukra.
alterego56
@Manhattan: A Napi Gazdaság internetes portál piszkálta meg a dolgot, ami ugyancsak "fidesz közeli". Hülyék lettek volna az amik azok után hallgatni amikor azt állítja a portál hogy adó hatósági vegzálás miatt tiltottak NAV alkalmazottakat az USA-ból. Szerintem meg így korrekt. Így legalább a tájékozódni akaró embereket nem verheti át a kormány. A hülyéknek persze mindegy.
világlátó
@tivoli: Kérlek, olvasd el még egyszer a Jancsics féle verziót. Ő szélesebb körben lát további korrupciós kérdéseket. A kétmilliárd valóban nem sok a Horváth András által megnevezett ezer milliárdokhoz képest. Elég egy konkrét eset ahhoz, hogy egyszerre csak feltáruljon minden disznóság, ami itt történt és történik ma is. Ha mi egyszerű kisemberek is csak legyintünk az ilyen jelentéktelen két milliárd Ft.-ra, akkor megérdemeljük hogy béreinket befagyasszák, nyugdíjainkat harmadolják, szociális támogatásokat egyszer és mindenkorra eltöröljék, mert a korrupció szabadjára engedett lovait valamiből, - ez pedig az adók --finanszírozzák azok, akik ebben élen járnak, értékeiket, javaikat pedig éppen amerikai bankokba menekítik. Ha a korrupciót nem tudjuk erősen csökkenteni, folyamatosan kutatva annak " szűk keresztmetszeteit " és elzárni a csapokat, az kihat a mindennapjainkra is. Lecsorog és holnap már azt veszed észre, hogy bármit el akarsz érni, előbb különféle raffinált pénzügyi machinációk útján ide ötezer, oda tízezer Ft.-okat kell majd utalnod. Vagy a kérésed elutasításra kerül. Én ezt már itt - ott ma is tapasztalom. Nyugtaadás elmaradása, illetve számlával? vagy anélkül kéri? .Ez most még csak az áfa csalás alsó szintje, de holnap ez már keményebb lesz. Persze, mindehhez hozzátartozik az elviselhetetlen elvonások rendszere, a mindennapi zaklatás és a lealjasult próbavásárlások gyakorlata. Nemzeti sport ez, amelyben a kicsik eleve a vesztesek, a nagyok pedig a partnerek, amíg döl a lé, hagyják őket lopni, csalni és hazudni.
Én így látom ezt, azzal együtt, hogy minden nap látom, hallom, elszenvedem, vagy éppen abban a pillanatban jól jön helyzeteket sokmillió társammal együtt.
Talán nem tévedek nagyot, ha azt gondolom, a hatalomért, pozícióért, kedvezményekért, a pártkasszát folyamatosan degeszre tömött állapotban kell tartani.
Kell a média, a CÖF. a hazai támogatók számára a sok lakás, szántóföld, zsíros állás, külföldi befolyás megszerzése, tanácsadók javadalmaz.
tivoli
@világlátó: ma, 13:24
Szeretem olvasni az írásaid, még ha néha kissé körülményesnek tűnnek is, mint ez a mostani is.
Én ezt írtam "Szaros kétmilliárd forintért cirkuszolnának az Amcsik? Kizárt. Máshol lehet a kutya elkaparva."
És akkor azt feszegessük, hogy miért cirkuszol Az USA olyasmiért hirtelen, ami mindig is nyilvánvaló volt, és amiben mindig is partner volt. Különben honnan lenne magyar üzletembereknek szóra, akarom mondani zárolásra méltó vagyona náluk?
Nem tartanak esetleg attól, hogy ugyanazzal az ostorral még sokakat eltalálhatnak, ha összevissza csapkodnak vele?
bundi
@tivoli: "Szaros kétmilliárd forintért cirkuszolnának az Amcsik? Kizárt. Máshol lehet a kutya elkaparva."
és még másért is...
index.hu/gazdasag/2014/10/20/usa_kitiltas_korrupcio_nav_szijjarto_orban_kormany_bunge_kormanykozeli_alapitvany_afacsalas_botrany/
ha ráérsz olvasd el...
perfekt
Az olaj,már csak olyan természeténél fogva,hogy ha belobban nehezen oltható--és baromira csúszós.Ha étolaj--ha nem!
tivoli
@bundi: ma, 13:42
Elolvastam, és eszembe jutott a Növényolaj sorsa közvetlen a rendszerváltozás idején. Az is figyelemre méltó történet.

Érdekesek ezek az üzleti összefogások, valakinek mindig a tyúkszemére lépnek, s akkor az ordítozni kezd.
mecseki111
Ezt hívják maffia-bűnözésnek,amikor az állami szervek és a bűnözök együttműködnek---ma ezt történik itthon.Ez egy MAFFIA-ÁLLAM.
miazavalami
@Manhattan: Ja. Mert tisztában vannak vele, hogy az amerikaiak nem fognak visszamenőleg törvényt módosítani, hogy törvénysértést követhessenek el. Ez a fidesz specialitása.
Toby
Mikor a patkányok sírnak, hogy kosz és büdös van a csatornában...
coni
Ha Magyar Bálint 2 kötetét elolvassa valaki, akkor csak egyetlen kérdése marad: hogyhogy KEVESEBB mint 10 személyt tiltottak ki?
m.macskosz
@Manhattan: Szóval 900ezer kormánytisztviselő és 43ezer NAV-alkalmazott.
*Akkor azt már értem, miért kellenek a megszorítások:
egy GDP-termelőre 1,5 GDP-fogysztó jut.
*Azt viszont nem értem, hogy miért vannak még ÁFA-csalások.
levi
És akkor ettől most mi változik tess' mondani?
Valószínűleg nem a demokrácia titkos összetevőjéért látogattak el vezérünk kutyái oroszországba,kínába, észak-koreába meg egyéb figyelemreméltó helyre.
Aztán majd pislogunk mint bornyú a szatyorban amikor kapunk egy csekket innen -onnan pár milliárdról...
Igazmondó1
A végén még az is kiderülhet, hogy Győzike és Bejja asszony is benne van a buliban és ezért nem cibál ujjat velük a NAV. Na, miért ment nemrég a szegény Győzi Amerikába?
m.macskosz
@Horizont: Sőt, atyagatya köbön, ha a fizetésüket, jutalmukat,prémiumukat, cafetériájukat, miegyebüket kiszámoljuk. Épp most saccoltam meg, vajon mennyibe fájhat nekünk, adófizetőknek egyedül a NAV alkalmazottak jövedelme.
A kormánytisztviselők meg ugye nem nettó 250ezerbe fájnak,
tehát legkevesebb 129.000.000.000 x 2,5 x 4 = 16.641.000.000.000.000.000.000.000.000 HUF:(
Persze, az elemi matematika n(s)em az erősségem, ezért lehet,
hogy tévedek. Így számoltam: havi nettó 1 milla.
Csizmás Kond
...még az a szerencsénk hogy nem fogták ránk, hogy tömegpusztító fegyverünk van...
coni
4 év alatt úgy megugrott a kormánytisztviselők száma, hogy évente plusz 540 Milliárd a plusz kiadás (összesen a GDP 10,6%-a!!!, az uniós átlag 4%)
Mire ennyi embert végigkérdeznek, hogy
"mond csak Téged tiltottak ki?"

Már ha elhisszük, hogy nem a legfelső kőrben kell keresgélni.
Csizmás Kond
@Horizont: lehet hogy igaz, de bizobónyíték nélkül minden csak rágalom.
Csizmás Kond
@Horizont: ...hogy csak belefut...még jó hogy nem lő...
almosd
És mennyi mindenről nem tudunk még , de ez talált és süllyedt .
Csizmás Kond
@Horizont: Nem...inkább az hogy a világ megengedi, hogy amerika bárkit faszra vegyen.
Toby
almosd:

Ezt olvasd el ! És még ezek a mocskos, korrupt tetvek óbégatnak a jenki lépés miatt ?

Kanadai Magyar Hírlap: A Gripen-ügy ! Az Orbán-maffia nyakig benne !
m.macskosz
@Horizont: Megpróbáltam önmagamat kontrollálni, de nem lettem okosabb,
-valószínűleg megzavart az a rengeteg nulla-, elfogadom a számításaidat, ráadásul
Coni még rá is tett egy lapáttal, ti. a bürokrácia Ft-bani emelkedése 540 milliárd!
dr. prédikátor
Na fütyi-sz bégető birkák!!! lehet tapsolni!!!Erről mi a véleményetek???A "tisztességes" kormányotok leégeti a becsületes magyarokat!!!
hetöndöe
@Csizmás Kond: Ezek szerint Fletó ellen is a zemútnyócba minden csak rágalom volt,mert bizonyítékot a mai napig nem láttunk.Bajnainál ugyanez,bírósági helyreigazítási ítéletet annál többet.És akkor még nem beszéltünk a több ezer ügyről,amivel rágalmaztak fitymaszék,oszt utána csak a nagy csend honol,vagy felmentés.
Csizmás Kond
@Horizont: Amerikától nem de tőled igen...:)
Csizmás Kond
@hetöndöe: Minden viccnek fele való..itt is és Fletó esetében is.
Nem angyal egyik sem viszont nem is olyan fekete mint ahogy lefestik.
Amerika nem Fletó, már azért sem mert míg Fletó belügy saját dolgunk addig Amerika egy kívülálló haszonhúzó akármi. Az egésznek akkor volna értlme ha államközi vállalkozásokról lenne szó de nemaz hanem beavatkozás egy másik állam dolgaiba.
Csizmás Kond
@Horizont: ...és miből gondolod, hogy csak én veszíthetek ?
coni
Érdemes elolvasni Schmitt plágium hónapokig tartó tagadását, az újságírók mocskolását.
Pedig csak 60 oldalt kellett volna elolvasni, hogy kiderüljön a szó szerinti egyezés.

Itt Horváth András zöldfüzetét kellett volna elolvasni és nem elkobozni. Ez az ügy is benne volt.
Csizmás Kond
@coni: csak azt lehet elolvasniami megvan...de mint pl a Ferenc dolgozata azt miért nem olvasod el ?
Knapp75
@Csizmás Kond: Szerintem inkább olvasgass a kognitív disszonanciáról, hátha magadra ismersz. ;)

Amikor fidesznyikék békemenetestül mocskolódnak, akkor nem sziszegsz az ártatlanság vélelme miatt, a helyreigazítási perek eredménye meg valahogy elkerüli a figyelmedet.
Egyébként meg az amcsik nem kezdtek rágalmazni, csak hoztak egy döntést: van, akit nem akarnak az országuk területén látni.
Mivel az igaz magyarok egyébként sem akarnak odamenni, így ez nem is lehet probléma...
Csizmás Kond
@Knapp75: Most inkább itt olvasgatok...és mindig magismerem ki kicsoda.
Nem sziszegek soha. Az, hogy miről írok vélemény az a saját egyéni dolgom, abba senki nem fog gelesziszegni.
Az amcsik olyan döntést hozna amilyen akarnak az még nem fog engem véleményileg befolyásolni,
hetöndöe
@Csizmás Kond: Az igazságról értekezünk és nem arról,hogy szerinted ki kinek a haszonélvezője,ami ismételten csupán üres rágalom.Fletó,Bajnai és a szocik egyéb vélt viselt dolgait szajkóztátok itt hosszú éveken keresztül tényként kezelve és most bizonyítékot követeltek?Nem röhejes ez egy kicsit?Ráadásul annak fügvényében,hogy a szocikra kent szar 90 %-a lepörgött róluk a jog asztalánál,ami sajnos nem találta el fitymaszékat Polt Péternek köszönhetően.Ennyi mocskos rágalmazás után egy normális országban a fideszes szarhányók nagy része már rég börtönben ülne,csak a baloldal volt annyira hülye,hogy futni hagyta őket.
Csizmás Kond
@Horizont: Azért teszikeltelek, mert magadat dicséred...és mert nem tudod, hogy az öndícséret öngyalázat.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Nem szajkóztuk hanem ma is szajkózzuk...ha ez a megemlítésre érted ...mindegy...
Azzal, hogy őket szajkózom nem azt fejezem ki, hogy csak ők a gazemberek, hanem azt hogy mindig is volt gazember csak mindenkinek más.
Azzal, hogy néhány beírásomra ráugrasz még nem jelenti azt, hogy minden véleményemet ismered.
Csizmás Kond
@Horizont: ...az utómagyarázat csak gyanúsabbá tesz.
Csizmás Kond
@Horizont: A véleményeim azok amiket leírok, vagyis közzéteszek...dugdosni meg egyebet szoktam, de arról nem beszélek...:)
hetöndöe
@Csizmás Kond: Mellébeszélsz,mint minden fitymaszos birka.
Csizmás Kond
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...látom szereted ezt a játékot..
hetöndöe
@Csizmás Kond: Tán én kezdtem a mellébeszélést?Tipikus fitymaszos vagy,mikor szembesítenek a tényekkel,egészen másról beszélsz és lemész dedóba.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Te a kiakadást kezdted mint mindig...gyenge az idegrendszered...inkább játsz a sárga gumikacsáddal az nyugtat.
Csizmás Kond
@Horizont: na jó akkor beszéljünk másról...voltál menyaszony a múlt éjszaka ?
kukac50
Rogánnak, Szijjártónak Kósának akartak kérni egy kis segélyt,vagy Orbánnak,hogy legyen miből a várba költözni szegénynek.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Csak tényeket soroltam,a bunkózást te kezdted "Kis sárga gumikacsa"!:-)))
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...ha már szereted ezt a játékot kedvedre teszek...te kezdtél bírkázni én folytattam az ákossal...
hetöndöe
@Csizmás Kond: Momdom,hogy lementél dedóba,neked is kínosak a tények,mint a hasonszőrüeknek.Nem tudsz vele mit kezdeni,csak okádni.
Csizmás Kond
@Horizont: ...szóval nem voltál...én sem de már jelzett az asszony, hogy be kell pótoljam...:)
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...tényleg bajok vannak az idegeiddel...próbálj társalogni másokkal is hátha lazul a feszültséged ...
Toby
@nyanya001: És még ezek a mocskos férgek vannak megsértődve a kitiltáson ? Európából kellene kitltani ezeket aztáűn rögtön kivinni Szibériába egy kis favágásra az egész mocskos tetves korrupt bagázst !
nyanya001
@Toby: Én itt már többször leírtam, de megismétlem !
Még egy ilyen aljas kormánya nem volt ennek az országnak !
Toby
@nyanya001: Az emberiség szemete ez a csorda, a DNS-lánc szégyene ez a mutáció !
Knapp75
A csizmáskond-félékről mindig az jut eszembe, hogy mivel Orbánék legnagyobb ellensége az olvasott, tájékozott ember, így muszáj fizetett trollokkal vagy önkéntes papagájokkal szétb@szni a fórumokat, hogy elvegyék az emberek kedvét az olvasástól...
Csizmás Kond
@Knapp75: ..te most ismét nagyot akartál remekelni de csak egy sovány öndícséretre futotta.
..olvasott ember...és azt a rengeteg tudásodat itt pazarolod a propi pletykarovatán...
Knapp75
@Csizmás Kond: Van időm, a magam ura vagyok és bizony szórakoztat, mikor mondjuk egy hozzád hasonló felszáll a szopórollerre és szaladunk egy kört! :)
Csizmás Kond
@Knapp75: Ja, persze mert azt gondolod hogy van mit szopni rajtad...a butaságodnál csak a beképzeltséged nagyobb.
Knapp75
Nem lesz most Békemenet ez ügyben?

Bayer Szlovákrendszám Zsóti szervezhetne egyet, hogy kiálljon a NAV elnöke mellett...
Rossz idő esetén Szijjártó Petiék amerikai konyhájában is meg lehetne tartani.
Toby
@Csizmás Kond: Pécs visszaigazolta, hogy Gyurcsnyáén kívül még két, másik szakdoli is eltűnt !
Toby
@Knapp75: Bayer Büdös Bogár Zsolt igen csendben van mostanában, hátha megkérdezik tőle, hogy mit csinált a potya 25 millióval, amit a gazdi odatolt az orra alá ?
A NAV-os Vida meg szedjen össze három napi hideg élelmet és tűkön ülve várja a Kozma utcai "behívóját "! Régen megérett rá ez a korrupt nőstény !
Knapp75
@Csizmás Kond: Amiket pár napja a stadionokról írtál, az egy kordokumentum és egyben egy kórtörténet is... :)
Sokat röhögök, mikor visszagondolok rá, milyen elkeseredetten kerestél indokot a stadionépítésekre. ("a külföldi játékosoknak kell a jakuzzi", meg "akkor lehet fogadni egy meccsre, ha normális stadionban játsszák"...)

Az ilyenek tényleg viccesek.
Bár azt nem tudom, neked miért jó, hogy olyan témákban is elszánt vagy, amiről gőzöd sincs... (írogatás helyett utána is olvashatnál! nem lesz ettől drágább a neted! ;) )
Csizmás Kond
@Knapp75: ..neked csak eddig ér az eszed..és még büszke is vagy rá.
Csizmás Kond
@Toby: Az ami nincs soha em fog előkerülni, bárkié is legyen.
Toby
@Csizmás Kond: Az egyetem rektora nyilatkozta, hogy megvolt, de eltűnt , két másikkal együtt ! Ezen ezért nem érdemes rugózni, hisz nyilvántartást vezetnek a szakdogákról.
human
Most volt Horváth András az ATV-n. Elmondása alapján a következő szűrhető le.
A NAV állam az államban, azaz mondhatni a farok csóvája a kutyát esete. A kormánynál is nagyobb befolyású önjáró gépezet működik a NAV-on belül. Gyakorlatilag a kis és nagyvállalkozások élet-halál urai. Eldönthetik, hogy melyik vállalkozás maradjon életben a piacon.
Tudomása van egy cégről ami csak azért nem kapott 500 milliós büntetést, mert a cégvezető megmondta, hogy már megkereste Horváth Andrást és ha valóban 500 millióra büntetik, akkor felhatalmazza, hogy minden információt hozzon nyilvánosságra a NAV vele kapcsolatos piszkos ügyleteiről.
bencemacska
@human: ...akik OV nélkül nem tesznek semmit.
human
@bencemacska: Úgy rémlik azt mondta, hogy olyan oligarchák állnak mögötte, hogy OVi-nak sincs ráhatása. De majd holnap fent lesz az ATV Egyenes Beszéd oldalán és újra megnézem.
rugacs
"Állítólag így, állítólag úgy" :-)))
Úgy tudja, úgy hallotta... :-)))
Ezek bizony komoly érvek!
Bizonyítékra már nincs is szükség.
Láttam egy csomó amerikai filmet, ami Amerikában játszódik, amerikai szereplőkkel, amerikai szinészekkel, az amerikai korrupcióról, az amerikai elnökök, cégek vezetőinek megvesztegethetőségéről szólnak! :-)))
Én ezekből azt szűrtem le, hogy Amerikában igen magas szinten vagy a korrupció!
Főleg, hogy a színészek a saját országuk vezetőit kritizálják ily módon és ily gyakran!!
De nem hallottam, hogy akár csak egyszer is per lett volna belőle!
Gondolom azért, mert ezekben van némi igazság is.
Szóval már megint: bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű?!
alte trottel
@rugacs: Én meg láttam csomó amerikai filmet ahol verik a négereket!
Csizmás Kond
@Toby: Ja persze, mert a sazkdolgozatára általában senki sem vigyáz...miért nem tartotta magánál ?
Csizmás Kond
@human: álítólag, mert ezt mostanig csak az amcsik állítják.
spu00
Nem figyelnek, ez a Horváth igaz mondó navos emberke ma bejelentette, hogy valami búza üzletről van szó, csak akkor nem érthető, hogy miként jön ide az ÁFA csökkentés, mert akkor kevesebb lesz a nyereség. Várjuk meg, hogy kinek a kottájából játszanak, mert most már össze kevernek mindent. Múlt héten még 10 ember volt, ma már csak 6. Most 4 embert felmentettek, vagy elég 6, vagy lehet, hogy még ez is csökken? Tudják, ahogy a regie csökkentés, fokozatosan. Ezek az amerikaiak is tudnak lopni. Tényleg, AMERIKÁBAN NINCS KORRUPCIÓ? Az EU felmérés szerint M.o-n kisebb, mint az EU átlag. Lehet, hogy ez bűn? Szólni kell O.V-nak, hogy beszéljen már az ellenzékkel, hogy segítsenek.Hagyó biztos, hogy otthon van, talán segítene.
bencemacska
@Csizmás Kond: Ne szégyenítsd meg már szegény elmegyógyászt, azzal hogy ajánlod és te vagy a referenciája! A végén még bevonják a diplomáját!
bencemacska
@human: Én is megnézem újra, mert most nem tudtam figyelni, csak háttérként hallgattam!
miazavalami
@rugacs: Hát na. Muszáj Orbánnak amerikaliázódni, ha már Putyinizálódni elkezdett!
miazavalami
@spu00: Ez csak azért van mert az érintettek nem mutatnak magukra hogy igen én vagyok. Kicsi gerinc kellene hozzá!
Csizmás Kond
@bencemacska: na de miért, én mi8ért ne lehetnék hülye ?
Csizmás Kond
@miazavalami: Olyasmiket írogatnak, hogy csak a magánbeutazást tiltották meg a hivatalost nem...ezek még csak spekulációk...akár minden igaz lehet de csak akkor amikor valami hovatalos.
Knapp75
@Csizmás Kond: Neked a gyurcsányozás a komfortzónád, semmiképpen ne hagyd el, mert az azon kívüli világ veszélyes terület és még majmot csinálsz magadból! ;)

Az a gáz, hogy azt sem tudod, miket írogatsz!
gyurcsányozol, miközben tőled idézek:

"Csizmás Kond
lehet hogy igaz, de bizobónyíték nélkül minden csak rágalom.
Tetszik Válasz erre Jelentem ma, 17:21"

Mutass nekem bizobónyítékot!! Most!!
bencemacska
@Csizmás Kond: Ugye költői kérdés volt?

(Arra nem szokás válaszolni!)
Csizmás Kond
@Knapp75: Ha idegesít amit írok akkor ne válaszolj...és hamarább befejeződik, ..
ha meg társalogni akarsz akkor ne idegeskedj mert az leleplezi a modorodat.
milyen bizonyítékot akarsz ?
rugacs
@alte trottel: Jó példa! Annak is van jócskán igazságtartalma. Gondolj csak a Klukluxklan-ra, ők nem csak verték szerencsétleneket. A filmek egy részének alapötletét a valóság adja. A másik része meg fantazmagória.
GeoCravker
@Toby: Orbáné sajnos nem. pdig lehet, hogy kellett volna. Most aggódhat, hogy Felleginek mikor jár el a szája.
endresy.blogspot.hu/2012/05/konyvtari-osszeeskuves.html
Csizmás Kond
@bencemacska: az előző neked szól...
ez is bizonyíték...:)
alte trottel
@rugacs: Sokkal jobb mint hinnéd!
A magyarok ugyebár lóhátról hátrafelé nyilaznak, az angolok kiirtják az erdőiket és sorhajóflottákat építenek belőle, az aztékok a templompiramisok csúcsán minden reggel foglyok még dobogó szívét vágják ki obszidián késsel és a komancsok lóháton rohanják le a postakocsikat és megskalpolják a telepeseket!
rugacs
@alte trottel: Értem... :-) Szóval azt hiszed, a Klu-klux-klan már nem létezik, ahogyan az amerikai korrupció sem?! Amerika a demokrácia fellegvára. Az amerikai életmodell a követendő példa.
Végül is ez is egy vélemény..
Desischado
@leszúrt rittberger: Bocsi, véletlenül lájkoltam!
Én azt remélem, hogy ez a rémes eset az első, és végre rájuk jár a rúd! amúgy meg Amerika nem hülye, hogy ilyen volumenű dolgot lépjen meg, ha nincs rá bizonyítéka!
Toby
@Csizmás Kond: Irattározott példány volt, tekintve, hogy a szakdoli nem 1 példányban készül ! Még a sógora szakdolijával is kapcsolatba hozták ! Hogyan tehették volna meg, ha nem ismerték Gyurcsány szakdolijának témáját ?Le is szálltak róla !
nezelodo
Nem tanácsolta vajon még senki ennek a Jancsicsnak, hogy kármentésként kössön egy marha nagy életbiztosítást, külön záradékkal az osztrák vircsaft félvak zsebszerződéses sofőrjeivel való esti találkozásra?
Csizmás Kond
@Toby: Leszáltak mert nem került elő egyetlen példány sem...
alte trottel
@rugacs: Méghozzá olyan vélemény amivel nem kötelező egyetérteni. Nyugodtan tarthatod minden szempontból jobbnak Burkina Faso, Felső Volta, Zimbabve, Szudán vagy Észak Korea társadalmi berendezkedését.
(azért megsúgom, az USA olyan velejéig korrupt diktatúra, ahol kormányzót és képviselőt ítéltek már el korrupció miatt, a lobbizást rohadtul szigorú törvények szabályozzák és ítéltek már börtönre hivatalban lévő elnököt, csak azért nem ült, mert az utóda kegyelmet adott neki - bele is bukott a választáson)
coni
@Csizmás Kond: "@coni: csak azt lehet elolvasniami megvan...de mint pl a Ferenc dolgozata azt miért nem olvasod el ? "

Engedd meg, hogy ezt lefordítsam magyarra:
Ha Gy.F. csalt az államvizsgán, akkor elfogadható, hogy évente több ezer Milliárdot bukjanak a magyar családok ÁFA és adócsaláson! Jól értelek?
bundi
@Csizmás Kond: a rágalomról...
www.google.co.uk/search?q=halabja+chemical+attack&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=aR1GVNCaDMbY7Ab_nICACA&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1598&bih=815#facrc=_&imgdii=_&imgrc=hCGgidfKhSV3RM%253A%3B1UwYvlh1FfCBdM%3Bhttp%253A%252F%252Fp5.img.cctvpic.com%252Fprogram%252Fworldwidewatch%252F20100126%252Fimages%252F1264468869186_1264468869186_r.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fenglish.cctv.com%252Fprogram%252Fworldwidewatch%252F20100126%252F101316_3.shtml%3B399%3B250
és a másik...
"Olyasmiket írogatnak, hogy csak a magánbeutazást tiltották meg a hivatalost nem...ezek még csak spekulációk...akár minden igaz lehet de csak akkor amikor valami hovatalos."
ezzel szemben...
"Goodfriend elmondta: a konkrét magyarországi esetekről nem a médiából tájékozódtak, hanem saját bizonyítékokkal rendelkeznek. Ezért kapcsolatba léptek a külügyi tárcával, tárgyaltak Magyar Levente államtitkárral és Szijjártó Péter miniszterrel. Végül értesítették az érintett személyeket, akik "kevesebb mint tízen" vannak."
tehát a szíjjártóék akármennyire is játszák a hülyét tudtak erről okt. 6 óta...
de nyugodtan gyurcsányozz...csak így 5-6 év távlatából kissé hülyén hangzik... a fidesz ha lett volna fogás rajta már rég keresztre feszítette volna...
de addig amíg semmi bizonyíték csak rágalom az egész...és a fidesz ebben kiváló...
bundi
@Csizmás Kond: "lehet hogy igaz, de bizobónyíték nélkül minden csak rágalom."
tudod ha nyilvánosságra hoznák, és belebukna a viktorkád (remélem a képecskéjét a szíved fölött hordod még vörös tokban) te hörögnél itt legjobban, hogy az usa beleszól a magyar politikába...holott most is ezt követeled...
bundi
@Csizmás Kond: " Nem...inkább az hogy a világ megengedi, hogy amerika bárkit faszra vegyen."
jobb szeretnéd ha téged a nagymedve farkalna?
hidd el az fájdalmasabb...kérdezd a grúzokat az örményeket az ukránokat a csecseneket...
bundi
@Csizmás Kond: de nézzük tovább...
"Az amcsik olyan döntést hozna amilyen akarnak az még nem fog engem véleményileg befolyásolni,"
gondolom akkor sem fog érdekelni, amikor útlevél kell az osztrákok, a szlovákok, a horvátok, és a románok felé is...mert tudod ez a döntés nem csak az amcsiké...
"Beszélgetőtársunk felidézte azt, hogy nemrég derült ki, borzalmasan alakult a magyar ipari termelés augusztusban. Az elemzők jelentős növekedést vártak, ezzel szemben a termelés 5,7 százalékkal múlta alul a júliusit. Elsőre senki nem tudta, mi lehet az oka a megtorpanásnak, aztán, ahogyan a Portfolio.hu megírta, világossá vált, a német Audi a nyár utolsó hónapjában három hétre leállította a motorgyártást, pedig előzetesen még a termelés felfutása volt várható a német autógyár új termelési kapacitásainak üzembe helyezése miatt. A leállást az Audi nem jelezte előzetesen, ami szokatlannak mondható, ahogyan a világpiaci autóipari kereslet sem torpant meg, így az sem indokolta a csaknem teljes havi leállást. Forrásunk szerint ezzel a lépéssel érzékeltette azt Németország a magyar kormánnyal, mennyire függ a magyar gazdaság a németektől, ha egy nagy autógyár 3 heti termeléskiesése is ekkora zuhanást képes előidézni az ipari termelésben."
tudod az, hogy kitiltanak örökre hat embert, az usából az semmi...inkább a németekre hörögj...
hvg.hu/gazdasag/20141018_zarolhatjak_korrupcio_kitiltott_magyar
vagy az nem érinti a gazdi magánszámláit az usában? az mindegy?
rugacs
@alte trottel: Nálunk sosem volt és nem is lesz sosem Amerika. (remélem a többi sem)
Kivéve persze egyesek számára!
Mellesleg a Burkina Faso és a Felső Volta egészen véletlenül nem ugyanaz az ország?
Látom te csak a végleteket ismered, középút nincs.
Mondjuk a norvég vagy svéd vagy dán modell jobban tetszik.
Azért bízom benne, hogy itthon mindig Magyarországon leszek s nem Amerikában vagy Burkinában. Nem kívánom sem egyiket, sem másikat.
De ha te jobban érzed magad máshol, ne tartsd vissza magad, telepedj le nyugodtan ott, ahol tetszik, ahol megfelelő számodra az életszínvonal.
Amerikában vagy az USA-ban :-)
rugacs
@bundi: Szinte látom, ahogy izzik a szemed az izgalomtól, hogy mielőbb büntessék az országunkat a nyugati hatalmak!
Te egy igazi nyugat-bérenc seggnyalonc vagy!
Én az itthoni bégető sutáknál csak az olyanokat utálom jobban, akik a nyugati létben fikázzák a hazámat!
Én sosem fogom bánni, ha itt sosem lesz amerika, de már most is sokkal jobb nélkületek!
Ja, és a korrupciót a jobb a baltól tanulta el. Sajnos ezt a példát látták.
Toby
@Csizmás Kond: Akkor honnan vették, hogy Gy. szakdolija sokban megegyezik a sógoráéval ?
bundi
@rugacs: hörr hörrr kis harcos...
látom nagyon kihúztam a gyufát nálad...
utálsz mi? "nyugat-bérenc seggnyalonc" meg..."z olyanokat utálom jobban, akik a nyugati létben fikázzák a hazámat!"
kisember hol is "fikáztam" magyarországot? esetleg valami hivatkozás arra mikor büntit követeltem az országra?
az hogy suta fejecskédben összemosódik a dicső vezér portréja és a magyar nemzet? ...hát az a te butuska világnézeted minősíti... az hogy egy velejéig korrupt pénzéhes csürhe minősítése aki elüldöz mindenkit aki nem a seggében lefetyel szerinted egyet jelent a haza becsmérlésével az csak a te torz elferdült beteg elméd agyszüleménye...
de mondom esetleg rávilágíthatnál hol is követeltem izzó szemmel izgalomtól lihegve büntetést magyarországra...ez megkönnyítené a dolgomat...de
mindegy választ tőled?...eddig is hiába vártam...csak hörrensz egyet aztán annyi kifújt a játékmaci...
kamazuka
Bigott fideszesként úgy gondolom,hogy én,nem vagyok korrumpálható!
A becsületem nem lehet alku tárgya!
Lehet hogy nem is vagyok fideszes,csak szimplán idióta?
hetöndöe
@Csizmás Kond: Hát kis haver,te rendesen belekavarodtál a "bizonyhitvány" magyarázatába,a valós tények egyre zavaróbbak számodra.:-)))
bencemacska
Mondja már meg valaki hány éves a kapitány?

Azaz mit csinál jelen helyzetben a washingtoni magyar nagykövet, azon kívül, hogy most fogadja a főnökét?
Feltételezem, hogy őt nem tiltották ki?! Csak megnémult?
miazavalami
@Csizmás Kond: Khm! Mintha nem beszélnénk...
Épp ezért a találgatások elkerülése végett álljanak ki a nyilvánosság elé. Pont. És akkor lehet magyarázkodni.
human
@bencemacska: "...akik OV nélkül nem tesznek semmit."
Nem mernék megesküdni rá, hogy a NAV a bábu és Orbán rángatja a drótokat. Lehet az fordítva is.
bencemacska
@human: Lehet. Ez nagyon sötét ló.
Vida állítólag Simicska embere. Most az a kérdés OV meri-e meneszteni. Ebben az ügyben biztos több adu van Simicska kezében. mint OV-éban!
Majd most a vőura öccse leellenőrzi, hogy van-e Simicskának belépési lehetősége!
rugacs
Hurrá, már ott tartunk, hogy az amcsik sem hajlandóak további tájékoztatást adni! :-)
Marha sok bizonyítékuk lehet :-)
Innentől kezdve tényleg viccszerű a helyzet :-)
Közlik nyilvánosan, hogy megvádoltak valakiket valamivel, amiért megtiltották nekik, hogy beutazzanak Amerikába. A többi akkora titok, hogy hagyják, mindenki nyugodtan találgasson, kiről és miről van szó.
Ez egy igazán demokratikus amerikai eljárás! :-)
Ha az érdekeltek úgy döntenek, nem mennek többé Amerika közelébe, sosem fog kiderülni, hogy kikről is van szó!
Feltéve persze, hogy egyáltalán van konkrét személy az ügyben.
Szerintem ez egyelőre egy komolytalan vádaskodás csak, a "bajai videó"-hoz hasonlít leginkább.
Lehet, hogy valaki külföldi cimborák segítségével próbálja feltüzelni a suta evtársakat! Mondjuk választások előtt még érteném is a tréfát.
rugacs
A legjobban az tetszik, hogy:
"a megzsarolt vállalatok nem adták be a derekukat, a NAV elkezdte szorongatni őket"
Nohiszen, akkor minden NAV által ellenőrzött gondolhatna és utalhatna hasonló indokokra!
Lehet, hogy Amerikában nem ismerik az adóellenőrzés fogalmát? Vagy egyszerűen nincs humorérzékük?
Pár napja olvastam ugyanitt, hogy egy boltos "berágott" a NAV-ra és az ajtajára kiragasztotta, hogy az elmúlt két hónapban hányszor kapott ellenőrzést (vagy tízszer)! Akkor mit szóljon ő?! De a vállalkozó ehhez képest egészen viccesen reagált a történtekre.
Másrészt ugyan ki hinné el, hogy 2 milliárdért képes lenne valaki adókedvezményt adni vagy az Áfát lecsökkenteni??!!
Az utóbbihoz minimum törvénymódosításra lenne szükség.
A 2 milliárd nekem ugyan sokat jelentene, de állami szinten aprópénz!
Ezért szerintem ez csak egy suták keze által összetákolt mese habbal.
rugacs
@bundi: Köszi, hogy becézgetsz, bár már megbeszéltük (de meredek a felejtési görbéd), hogy a fiam is idősebb nálad, apukám :-)
Ha téged a jelen politikai hatalom üldözött el, akkor megállapíthatom: végre tettek valami igazán nagyszerűt az itthon maradottakért :-)) Megérte!
Ne aggódj, nyugodtan berendezkedhetsz hosszú távra, mert itthon a helyzet változatlan, nincs miért visszacuccolnod! :-)
És ne aggódj az esetleges hazatoloncolásod esetében ragaszkodni fogunk ahhoz, hogy ez ne következhessen be!
Ezért ha lehet ne hozz szégyent ránk, próbálj megfelelni a minimum elvárásoknak, próbálj valahogyan beilleszkedni és inkább őket gyengítsd a jelenléteddel, mint bennünket, :-)
Bízom benne, hogy nagy igyekezetedben hamarosan a nyelvünket is elfelejted - mint szokták a hozzád hasonló primitív lények!
S ha nem írok, ne válaszolj! :-)))
alte trottel
@rugacs: Kedves Bodóné, én nem arról beszélek, amire válaszolsz! (nem először) Lásd még: "szalmabáb érvelés".
És ha már választani lehet (_MÉG_ lehet, _MÉG_ nyitva a határ) _ÉN_ inkább élek az USA kukluxklános, négerverő, velejéig korrupt rendszerében mint a szépen szabályozott, szépen nyírt üzbég, türkmén, azeri vagy észak-koreai _NÉPI_ demokráciában. Tudod nyuszifül, én az első perctől az utolsóig végigéltem ennek egy eleinte elég szigorú (Rákosi) majd egy lájtosabb (Kádár) változatát és semmi kedvem kipróbálni az orbánista szegényházi, harmadlagos frissességűt, sok-sok vitéz kőbányai áthallással.
bundi
@tivoli: erre?és te pártatlan vagy...
bundi
@rugacs: haki kiskalóz...beugrottál...te vagy az akit apu otthagyott mert mennie kellett dolgozni mert több diplomával otthon nem kapott munkát emlékszem már erre, csak még nem leltem mikor volt ez...
áááá...megvan aug 26...
propeller.hu/itthon/2975041-elore-megfontolt-szandek-elszegenyitesunk-mogott?all#comments
"Ha van diplomád, tapasztalatod, nyelvtudásod, akkor van lehetőséged is. Nem biztos, hogy pont itt, hanem lehet, hogy néhány országgal arrébb. Nem kell ettől hanyattesni. Az Apám a rendszerváltás előtt is odament, ahol munkát kapott. Volt vagy 3 aranydiplomája. A család maradt a helyén (vagy mentünk vele). Volt, hogy 4-en 4 fele voltunk."
látom még mindig piszkálja a csőröd...de ezzel inkább orvoshoz kellene menned...de igen igazad van az is megoldás, ha itt és most kibeszéled magadból...
de mint említettem...
"de mondom esetleg rávilágíthatnál hol is követeltem izzó szemmel izgalomtól lihegve büntetést magyarországra...ez megkönnyítené a dolgomat...de
mindegy választ tőled?...eddig is hiába vártam...csak hörrensz egyet aztán annyi kifújt a játékmaci..."
tehát hol is becsméreltem a szeretve tisztelt országot?
mert eddig csak légboksz amit csinálsz semmi adat semmi tény, csak hörögsz hörögsz...
és szerintem kissé fura hogy így letolt gytyával rózsaszín seggel feroltok rá a ruszkikra, miután 40 évig rátok nehezedtek...és hörögtök mindenkire aki ezt szóvá teszi...
de hát ti tudjátok...elég fura az ízlésetek...
a másik...a korod...ha belegondolok, akkor te még vígan rohangálhattál akkor esténként lódenben fekete autóban...legalább is a stílusod szerint...gondolom megint előkerült és már tisztára törölve várja a következő bevetést a polcodon...a párttagkönyv meg gondolom a bal felső zsebben lapul...
és újra a régi kérdésem...apád büszke lenne rád?
tehát...hol becsméreltem az országot...
?
rugacs
@alte trottel: Kedves Véntrotty!
Megpróbáltam visszakeresni kivel is keversz, de hiába. Mindazonáltal köszönöm, hogy velem ily civilizáltan társalogsz (másokkal ellentétben). :-)
Feltételezem, ha végigélted a szigort s a vigyort, s még lehetőséged is adódott (jól megszedted magad), hogy magad válaszd meg további léted új helyét, vagy tán pont ezért kényszerből kerestél magadnak biztosabb jövőt. Sokan választották ezt az utat a régi sztálinisták közül. Ennek tudatában már érthető, hogy nem kívánod az "orbánista szegényházi, harmadlagos frissességűt", hiszen te mint az elvhű komcsi az uralkodást s nem a középszerűséget élvezed. Márpedig itt a te időd lejárt. Én azt is megértem, hogy a szocializmusban (mikor nem volt még magántulajdon állítólag!) összeherdált vagyonodból szeretnél főúri módon élni, de ehhez új hazát kellett keresni, ahol nem firtatják millióid eredetét. Kétségtelen, ehhez az "USA kukluxklános, négerverő, velejéig korrupt rendszere" sokkal inkább megfelelő, mint a "szépen szabályozott, szépen nyírt üzbég, türkmén, azeri vagy észak-koreai _NÉPI_ demokráciák".
silber13
@rugacs: 00:22-re: Bolond lyukból bolond szél fúj! Igaz rugacska?:-)))
rugacs
@tivoli: Bugris bundinak már kijárt...
Utálom, ha valaki itthon megszedi magát, aztán nyugatról fikázza az itthoniakat!
bundi
@rugacs: de mondom folytathatjuk a másik cikknél...ott sem voltál túl bőbeszédű...csak a hörgés meg a vicsor...se tény, se adat...hogy mire is lehetnétek olyan optimisták...aztán meg nagy kuss...és semmi... és az idő nem téged igazolt...
de hát nézzük itt mit írtál eddig...
"Hurrá, már ott tartunk, hogy az amcsik sem hajlandóak további tájékoztatást adni! :-)
Marha sok bizonyítékuk lehet :-)
Innentől kezdve tényleg viccszerű a helyzet :-)
Közlik nyilvánosan, hogy megvádoltak valakiket valamivel, amiért megtiltották nekik, hogy beutazzanak Amerikába. A többi akkora titok, hogy hagyják, mindenki nyugodtan találgasson, kiről és miről van szó.
Ez egy igazán demokratikus amerikai eljárás! :-)"
tudod máshol a személyiségi jogokról szóló törvényeket komolyn veszik, nem úgy mint ti...de...ha a választások előtt ezt nevekkel ügyekkel megfejelve kiszivárogtatták volna...akkor most azon vernéd magad a földhöz, hogy amerika beleszól a magyar politikába...és milyen jogon, meg hogy képzelik el...ehelyett most térden csúszhatnál az amerikaiak előtt és csókolgathatnád a lábuk nyomát hogy nem tették ezt...de te...bőszmagyar vagy...hörrr hörrrr...
amit utána írtál...az meg ...téged minősít...
ahogy @tivoli: is mondta szaros kétmilliárdért...
hát ha minden hivatalnok ennyire visszafogottan állapítaná meg a díjszabását...elég hamar felkúszna ez az ár 10-20 milliárdra is...de tudod ezt az összeget az olyan együgyűeken vernék le mint te...nem áthárítva rátok a plusz terheket...
de mondom lássuk te mire alapozod, hogy az amcsik csak vicceltek...ja és mellesleg az amcsik csak ezt a lépést tették ...egyenlőre...de a németek beleszartak rendesen a gazdaságba...rájuk nem fened a fogad?
vagy a svédek, vagy norvégok...azok csak 20-30 milliárdot fogtak eddig vissza...
ha majd útlevél kell minden szomszéd felé vízummal, és te esténként grasszálhatsz az üres utcákon a kijárási tilalomban a lódenedben ...na akkor boldog leszel?
bundi
@rugacs: hát lássuk bugris bundi mit kap most...
bundi
@rugacs: látom ez nehezebb szülés lesz mint gondoltam...de talán @tivoli: ellenzéki elvtárs majd besegít...tehát hajrá...
bundi
@rugacs: @tivoli: ja azt el is felejtettem kérdezni a ksh-nak így választások után már van pénze kiadni azt a nyüves szegénységről készült vizsgálatot...vagy csak az interneta dó után?
bundi
@rugacs: ezt olvastad?
"A magyar kormányhoz közel álló szereplők két amerikai cégtől követeltek kenőpénzt adókedvezményért és áfakulcs-változtatásért cserébe – Jancsics Dávid korrupciókutató úgy értesült, hogy ez állhat a Fidesz-közeli figurákat érintő amerikai beutazási tiltás mögött.

Az Átlátszó blogra írta meg Jancsics Dávid korrupciókutató – akinek nemrég egy kivételes tanulmányáról mi is beszámoltunk –, hogy értesülései szerint mi állhat a mögött az amerikai lépés mögött, hogy közel tíz magyar személynek ezentúl nem adnak beutazási engedélyt az Egyesült Államokba.

Jancsics azt írja, hogy két egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy a magyar kormányhoz közel álló szereplők két amerikai cégtől követeltek kétmilliárd forintnyi kenőpénzt, cserébe adókedvezményt, áfakulcs-változtatást, és a konkurencia adóhatósági zaklatását ígérték. A kenőpénzt egy kormányközeli alapítványon keresztül kellett volna kutatási és elemzési megrendelések formájában kifizetni – írja a korrupciókutató.

Mivel a megzsarolt vállalatok nem adták be a derekukat, a NAV elkezdte szorongatni őket, ezért azok végül felnyomták az egész társaságot a kormányuknál, és ezzel a verzióval függ össze, hogy nagy valószínűséggel NAV-os csúcsvezetők is az amerikai tiltólistán vannak – írta.

Jancsics megjegyzi még, hogy a történet azért egészen hajmeresztő, mert azt sugallja, a kormányzati intézményrendszer csúcsán szerveződő korrupt hálózatok zsarolásra, megfélemlítésre és a konkurenciával való leszámolásra egyaránt előszeretettel használják az adóhivatalt. Az, hogy informális klikkek közvetlenül irányíthatnak egy ilyen hatalommal rendelkező szervezetet, azt jelenti, hogy a kisvállalkozótól az amerikai nagyvállalatig bárki levadászható prédának számít."
ez igazából messze van a ma 00,32-es verziódtól...
de vajon kinek higyjek kinek higyjek...neked, vagy mindenkimásnak...
rugacs
@bundi: Ostoba vagy és láthatóan már a magyart sem érted!
Én élveztem, hogy négyen négyfele voltunk, mert így 4! otthonom volt!
Neked, ha jól számolom talán már egy sincs, innen már kiutáltak, ott még nem fogadtak el... :-)
Még csak angliában izzadsz, de már gyakorolod az amcsi mentalitást? Nem ők azok, akik minden csipcsup dolog miatt rohannak az agykurkászukhoz?!
Gondolom már neked is van ilyen..., ezért lehet, hogy már az éhhalál fenyegeti az agyrágóbogaradat.
Néha a vak tyúk is talál szemet: van volt több autóm, de sosem volt fekete egy sem. Én a színeset szeretem, a fekete meg nem szín szerintem (sötétben minden macska fekete). A legutolsó "olyan" könyvem a Kisz-tagkönyv volt (amit a farzsebemben hordtam vagy a táskám mélyén) és a városunkban az első voltam, aki KILÉPETT közülük - s nem kirúgtak, mert olyan is volt - ebből jókora botrány is lett!! Akkoriban nem volt jellemző a kilépés!
Lódenem (nem bírom a meleget) sosem volt, de nemrég beszereztem egyet a sógoroktól, emlékbe!
S bizony, mivel az Apám sosem bírta a komcsikat, ahogy én sem, büszke lenne rám most is, ahogy büszke volt rám még életében is!
Koromsötét van nálad, ha azt hiszed, élek-halok az oroszokért. Én a hazámért élek-halok. De nem vagyok olyan elfuserált mérnök, aki elhiszi azt a marhaságot, hogy egy orosz atomreaktort az amerikaiakkal kellene bővíttetni! Mint ahogy azt sem, hogy jobb és kifizetődőbb a világ másik felén lévővel jóban lenni, mint azzal, aki itt van egy karnyújtásnyira!
Mint ahogy azt sem hiszem - veled ellentétben -, hogy attól várjam a kánaánt, aki 1000 évig a létünket fenyegette, s akinek az ország területének kétharmada elvesztését köszönhetjük!!
Ezt csak azok az agyrágóbogár tartó pojácák hiszik, akik a nyugat majmolása közben elvesztették minden józan ítélőképességüket! Már ha egyáltalán volt olyanjuk valaha!
bundi
@rugacs: ja tudod forrás...
hvg.hu/gazdasag/20141020_Egy_korrupciokutato_megirta_mi_allhat_az/
az amit te soha nem adsz meg...csak mindig másnak és máskor...
"Nagy baj lehet nálatok otthon, ha éjjel 11:30-kor azzal foglalkozol, hogy engem kioktass, ahelyett, hogy bájos, fiatal nejed más jellegű igényét elégítenéd ki! :-)
Veled ellenében én nem vagyok ilyen hanyag a "házi munkát" illetően, így most biztos nem fogok neked semminek sem utána járni.
Mint mondtam, jó párszor tettem ide adatokat (tavaly és idén év elején), de ebbe már totál belefáradtam, ráadásul nem is érzem értelmét."
forrás:
propeller.hu/itthon/2975041-elore-megfontolt-szandek-elszegenyitesunk-mogott?all#comments
"Tetszik Válasz erre Jelentem augusztus 26., 01:03"
és te mivel szoktad tölteni az éjjszakát...mert ha jól látom
"rugacs
Tetszik1 Válasz erre Jelentem ma, 00:43"
mintha te is éjjszakáznál...
rugacs
@silber13: Ezt most magadra érted vagy az amcsikra?
Ha magadra (én mostanában nem piszkáltalak), akkor dícséretes az önkritikád, ha az amcsikra, akkor egyetértek!
bundi
@rugacs: tehát a válasz megint kitérő...hol is becsméreltem magyarországot?
"rugacs
@bundi: Szinte látom, ahogy izzik a szemed az izgalomtól, hogy mielőbb büntessék az országunkat a nyugati hatalmak!
Te egy igazi nyugat-bérenc seggnyalonc vagy!
Én az itthoni bégető sutáknál csak az olyanokat utálom jobban, akik a nyugati létben fikázzák a hazámat!
Én sosem fogom bánni, ha itt sosem lesz amerika, de már most is sokkal jobb nélkületek!
Ja, és a korrupciót a jobb a baltól tanulta el. Sajnos ezt a példát látták.
Tetszik1 Válasz erre Jelentem tegnap, 12:44"
egyébként biztos hogy személyeskedni akarsz?
mert ez egy kis alpáriságon kívül nem igazán ment eddig...
de erről mondjuk inkább kívülállókat kellene kérdezni mert elfogult vagyok...
de tudod ha belemegyek a játékodba én is terelném a témát...
tehát...
miért is hinném el a te verziód, mikor ott a másik épp a hsz-ed előtt...
az valószínűbb...
de nyugodtan támaszd alá valamilyen cikkel vagy adattal, hogy az amcsik azért csinálták ezt, mert a nav vizsgált két céget...
házi feladva lássuk sikerül-e
ja és a másik...a németekre, az unióra most miért is nem hörögtök? azok csúnyábban alátettek az országnak...
bundi
@rugacs: huppszi ahogy elnézem közben becsúszott még egy pofon...
hvg.hu/itthon/20141022_Az_Okotars_vezetojet_szeptemberben_fogadt
"Móra Veronika egy nemzetközi szakértői csapat tagjaként szeptember második felében járt az amerikai elnöknél, Barack Obamanál – tudta meg a hvg.hu. Mindez azért érdekes, mert a hagyományokkal ellentétben a frissen kinevezett Szíjjártó Pétert csak John Kerry külügyminiszter helyettese fogadta az egyesült államokbeli keddi látogatásán."
nesze nektek...kell rázni azt a pofonfát?
rugacs
@bundi: Éjsötétke! Nekem a napom nem abból áll (veled ellentétben), hogy reggeltől estig a kormányellenes lapokat bújjam.
Te állítólag angliában dolgozol, de milyen minőségben? Mint munkanélküli eltartott?
Mert állandóan itt irogatod a mérföldes monológjaidat.
Én későn fekvő és korán(sem) kelő vagyok.
És én veled ellentétben nem olvasok el minden "állítólagos" hírt, szeretem megvárni a valós, tényleges bejelentést. A többire nem vagyok vevő, az neked, nektek készül, akik ráérősen csámcsognak minden marhaságon, és tényként kezelitek azt.
Tudod, hiába körmölsz olyan fontoskodóan, nekem most van egy sokkal izgalmasabb olvasmányom, inkább azt bújom.
Ezért csak csipegetek belőled:
- a térden csúszás, nyalás nem az én műfajom. Én nem szándékozom nyugatra települni, ezért sincs ilyenre szükségem.
- írtam, de neked elkerülte a figyelmedet: a 2 milliárd nekem nagy összeg lenne, de szerintem állami szinten ez aprópénz lehet.
- "Jancsics Dávid korrupciókutató"-t nem ismerem, az ő kijelentései számomra nem jelentenek semmire sem garanciát. S bár azt írta, két egymástól független forrásból szedte az információit, nem lehet tudni, hogy mik ezek a források. Esetleg: 1, a bejárónője, 2, az Átlátszó nevű rémhírterjesztő. Persze lehetnek mások is: hallotta a metrón, olvasta az újságból, mesélte a felesége, informálta a szeretője, kitálalt a postás (aki náluk is 2x csenget), kioktatta a főnöke, stb. szabadon választott.
Éjsötétke, te olyan körülményes és unalmas vagy ... :-(
bundi
@rugacs: csak hogy fokozzam az unalmad...mikor is becsméreltem az országot?... Tudodamiért elkezdtél fröcsögni ezerrel...
JAJMÁR
A hozzászólásokat olvasva, igazán elszomorító, hogy még a tények sem tudják felrázni az embereket a kábultságból ! Remélem olvasgatják majd ezeket az unokáink is, - mert lesz rá lehetőségük -, és tanulmányozhatják, hogy mi, miért és miként esett anno'2014-ben :)
alte trottel
@rugacs: Ne erőlködj, cipőtalpon bűzölgő kutyai eredetű RAGACS, a saját családi históriád extrapolálása másokra (akik felmenőiddel ellentétben nem besúgóként bomlasztották a rendszert) érvnek szánalmas, sértésnek meg olyannyira elcsépelt (a MAGADFAJTÁKTÓL), hogy még a "szarok rá" helyett is csak egy ásítást ér meg.
Piszokul emlékeztetsz egy volt beosztottamra akit többszöri kisebb értékű lopás és munkaidő alatti ittasság miatt fegyelmivel gyaktam ki a hóra, az tudott ilyen szép kacifántos és a lényegről gondosan hallgató irodalmi mélységgel magyarázni, hogy ő mekkora párttag és ezért vissza kell venni. Te voltál, vagy a kedves papa?
bundi
@rugacs: tudod az a janics az akinek a cikkéhez is írsz éppen...
nem szeretnélek elszomorítani, de ez negyon nem vet jó fényt rád, ha írsz valamihez, és amikor valaki egy másik oldalra utaló hivatkozást tesz be, ugyanarról a hírről akkor te ezt írod rá egy napnyi vergődés után...
""Jancsics Dávid korrupciókutató"-t nem ismerem, az ő kijelentései számomra nem jelentenek semmire sem garanciát. S bár azt írta, két egymástól független forrásból szedte az információit, nem lehet tudni, hogy mik ezek a források. Esetleg: 1, a bejárónője, 2, az Átlátszó nevű rémhírterjesztő. Persze lehetnek mások is: hallotta a metrón, olvasta az újságból, mesélte a felesége, informálta a szeretője, kitálalt a postás (aki náluk is 2x csenget), kioktatta a főnöke, stb. szabadon választott.
Éjsötétke, te olyan körülményes és unalmas vagy ... :-("
akkor minek esz itt a fene? kérdezném diszkréten...ha ennyire nem jelent neked semmit...
de kis háttérinfó...talán segít...
hvg.hu/itthon/20140821_Nalunk_nem_kellett_Amerikaban_dijaztak
olvasgass...nem árt még ily vén csontoknak sem...tudod a kort nem, csak a tudást lehet tisztelni...
egyébként jóapád nem tanított arra, hogy becsmérléssel nem illik mondatot kezdeni...na mindegy egy másik kérdésedre a válaszom...épületfelméréssel látványtervvel animációval foglalkozom jelenleg...a munkaidő rugalmas mivel elég sokat kell mozogni...és te? bölcs nyugdíjas éveid tengeted a gép előtt...de ha jól hallom már nem sokáig...jön a zinternetadóóóó...aztán mi lesz veled?
bundi
@rugacs: ja még egy kis infó a cikkről...ami téged nem érdekel...mégis itt esz a fene...
www.karpatinfo.net/cikk/politika/sarga-lap-magyarorszagnak-beutazasi-tilalom-nemzetkozi-sajtoban
tehát ezt a felhajtást ha olvasod nem az amcsik dobták be a köztudatba, hanem a vezérék internetes lapja a napi gazdaság...
onnan idézgettél egyébként te is...és van egy sanda gyanúm ezzel csak a németek által okozott jelzés szerű gazdasági blokkolásról akarjátok terelni a figyelmet...
ja arról mi is a véleményed?
"Beszélgetőtársunk felidézte azt, hogy nemrég derült ki, borzalmasan alakult a magyar ipari termelés augusztusban. Az elemzők jelentős növekedést vártak, ezzel szemben a termelés 5,7 százalékkal múlta alul a júliusit. Elsőre senki nem tudta, mi lehet az oka a megtorpanásnak, aztán, ahogyan a Portfolio.hu megírta, világossá vált, a német Audi a nyár utolsó hónapjában három hétre leállította a motorgyártást, pedig előzetesen még a termelés felfutása volt várható a német autógyár új termelési kapacitásainak üzembe helyezése miatt. A leállást az Audi nem jelezte előzetesen, ami szokatlannak mondható, ahogyan a világpiaci autóipari kereslet sem torpant meg, így az sem indokolta a csaknem teljes havi leállást. Forrásunk szerint ezzel a lépéssel érzékeltette azt Németország a magyar kormánnyal, mennyire függ a magyar gazdaság a németektől, ha egy nagy autógyár 3 heti termeléskiesése is ekkora zuhanást képes előidézni az ipari termelésben."
hvg.hu/gazdasag/20141018_zarolhatjak_korrupcio_kitiltott_magyar
mert nekem nagyon úgy tűnik az egész csak terelés erről...
rugacs
@alte trottel: Kedves Véntrotty! Az utóbbi 30 évben a közvetlen főnököm a Jóisten. Tudod, akihez a Danone joghurtosok óbégatnak. Akik előtte voltak, azok meg már alulról szagolják az ibolyát, vén komcsi. :-))
Szóval nem csak vaskalapos komcsi, még ráadásul a legrosszabb fajta pártvezér is voltál akit azzal tüntettek ki, hogy egy tolvaj banda főnöke lehettél! Ahol a kisebb lopásokat a beosztottaid, a nagy rablásokat személyesen intézhetted. :-)
Egyébként akkori beosztottadtól tanulhattál volna egy kis irodalmi illemtant, vagy inkább etikát...
Hogy valami egészséges is ragadt volna rád a sötét korszakból... :-)
Csizmás Kond
@bundi: Látom ez az Audis szopatás nálad nagyon bejött, kimondottam élvezed...
Na de gondolj bele, az Audi magáncég, az országok vitája meg polirika a kettőnek semmi köze egymáshoz de a nyugar ne szégeyelli bevetni ha elakar érni valamit. Ezt a viselkedést nálunk cigánykodásnak nevezik.
Csizmás Kond
@Toby: Állítólag volt és a róla készült elemzés megmaradt...de el kellett tünjön mert az elemzés szerint másolta a sógoráéról.
Toby
@Csizmás Kond: Nem tudom, mi lehet az igazság, az mindenesetre érekes, hogy a pécsi FIDESZES (!) rektor tette a nyilatkozatot, úgy tűnik Gy.F. javára !
Csizmás Kond
@hetöndöe: Ne akartam belekavarodni csak hasonlításként említettem viszont voltak akik ráharaptak és folytatódott a vita.
..ha tudsz valami konkrétabbat ne legyél szemérmes hanem írd le.
rugacs
@bundi: Bugris, én a Propeller cikkére posztolok. Ami idézte a Janics véleményét:
"Jancsics azt írja, hogy ..." Látod pont erről beszéltem, hogy lassan (naiv voltam, hiszen gyorsan) elfelejted a magyart! Vagy tán sosem ismerted igazán a stilisztikát?
Ha ez a Janics cikke lenne, miért idézné saját magát?!
Bugris, voltál te egyáltalán valaha magyar? Úgy istenigazából, vagy csak magyarkodsz?! Már abban is kezdek kételkedni, hogy diplomás mérnök vagy! Abban is folyamatosan másokat idéztél? Mint itt! Vagy tán olyan "hiteles" a te diplomád is, mint a fletóé?
De bugris, most őszintén: mi a fenét agyaljak az Audi termelési visszaesésén? Ők főleg nem magyar piacra termelnek. Még csak nem is magyar cég. Ők azért vannak itt, mert a magyar szakmunkások ugyanolyan minőséget produkálnak (mint a németek), csak ötöd annyi pénzért!!! Vagyis az olcsó munkaerő miatt!!
Te most azt hiszed, én azt hiszem, az olcsó munkaerő miatt bevonult nyugati cégek fogják fellendíteni a magyar gazdaságot??!
Te tényleg ilyen korlátolt vagy?!
Egyébként lehet, hogy az elemzők mást vártak, de én (pedig nem közöm sincs az Audihoz) tudtam, hogy kisebb lesz a termelésük, hiszen pont nyár végén álltak át két műszakból háromba, ami azért okozott némi fennakadást, ráadásul új típust kezdtek el gyártani, ami szintén befolyásolta a termelékenységet.
Ha lövésed lenne az ipari folyamatokhoz (de látszik, hogy nincs), akkor nem tennél ilyen ostoba kijelentéseket!
Csizmás Kond
@Toby: A lényeg hogy nincs diploma..a többi csak magyarázat...és ha nem bánod jobb ha befejezzük mi is mert nem ez a téma ...
Toby
@Csizmás Kond: Tőlem akár...azért még egyszer a tények kedvéért: - a pécsi FIDESZES rektor alábeszélt Gyurcsánynak !
hattorihanna
A leírtakból szinte azonnal ráismerni a fidess maffia módszereire.Ha nem megy szép szóval,akkor majd megzsaroljuk őket,csak most picikét rá baszarintottak az efftársak,
mert az usá-ban piszkosul megbüntethetik a korrupt politikusokat,üzletembereket.Meg kicsit túl becsülték az erejüket,mikor zsarolni kezdtek amerikai vállalat vezetőket.
Remélem elindítanak valamit,és végre észbe kap a birkanyáj,bár sajnos úgy gondolom hogy itt már csak egy atombomba rázná fel a kedélyeket sajnos...Az a baj hogy ki tudna jogszerűen eljárni mikor pont az adóhatóság és a politikai elitről van szó? Ha még a legfelsőbb bírósághoz is kerülne az ügy,ott van Polt petike,az meg fogja állapítani hogy nincs itt semmi szabálytalanság,mindenki patyolat tiszta.
rugacs
@alte trottel: Én is köszöntelek: a jobb kezem középső ujjával! :-)
bundi
@rugacs: mi van kiskalóz...elgurult a gyógyszer...?
bundi
@rugacs: olvasgatlak...szerintem ennek fuss neki mégegyszer...kissé sűrű lehetett a napod...látom elfáradtál...szimpla becsmérlésen kívül nem futja másra...?
rugacs
@bundi: bu(rgu)ndi, az eredben vörösbor, a fejedben üresség, a szemedben kérdőjel, a válaszom: tünjmárel! :-)
Megint úgy fogsz járni, mint hetekkel ezelőtt, mikor kérdőjelbe sem vettelek, s itt tipródtál, hogy miért nem méltatlak válaszra.
Igen tévedtem, mert értelmesnek tartottalak - még az elején -, de már látom, összes tudományod mások idézgetése saját ötlet, gondolat nélkül. Kipusztult a szürke állományod. Próbálj növeszteni másikat vagy kérj kölcsön.
A "szimpla becsmérlésemet" ne vedd dicséretnek, nem annak szántam.
bundi
@rugacs: hát ha ezt humornak szántad...elég szánalmas...de mikor is vecsméreltem az országot és követeltem izzó szemmel hogy büntessék meg?...
Mert tudod innen indultunk...
bundi
@Csizmás Kond: látom te is mobilról vagy tabletről írsz talán... de vissza a cikkhez...lehet nálatok azt annak hívják...máshol figyelmeztetésnek...ha elolvastad a cikket..vagy nyomásgyakorlásnak...a vezéreddel elszaladt a ló, és helyre teszik...vagy szép szóval próbálják, mint clinton, és obama, vagy ha nem megy lehetnek keményebbek is...a vezéredék, meg hiába játszák a nagyfiút...nincs náluk semmi nagy lap...még a blöffhöz is kevés...lásd itt...
www.portfolio.hu/gazdasag/allampapirpiac/nem_sikerult_rovid_allampapirokat_eladnia_a_magyar_allamnak.205392.html
de ezt is raktam már fel nektek máshova...
gondolkozz el mi jöhet ezután...vagy visszafogjátok magatok, vagy...
" Ilyen helyzetbe nagyon ritkán kerül a magyar állam: a globális pénzügyi válság legmélyebb szakaszában (2008 ősz és 2009 tavasz) sem volt ilyen. Egyedül a 2011-es végtörlesztés bejelentését követően láttunk hasonló esetet a 12 hónapos diszkontkincstárjegyek esetében."
és ezt már nem lehet gyurcsányra vagy bajnaira fogni...
bundi
@rugacs: "Az Átlátszó blog szólaltatta meg Jancsics Dávid korrupciókutató azzal kapcsolatban, hogy mi állhat a mögött az amerikai lépés mögött, hogy közel tíz magyar személyt – köztük a NAV elnökét és kormányközeli szereplőket – tiltottak ki a múlt héten az Egyesült Államokból.
Az ELTE-n végzett, jelenleg a City University of New York falai között dolgozó kutató hosszan beszél arról a bizonyos 7750-es számú proklamációról, amit eddig csak dél-amerikai drog- és emberkereskedők, és velük kapcsolatban álló állami tisztviselők ellen alkalmaztak, most azonban Magyarországgal kapcsolatban is előkerült."
bevezetés...előzmények leírása, ismertetése...majd következik ainterjú lényege kivonatolva...
miért kell hülyét csinálni magadból...hm?
és a ma 01,56-os hsz-ed?
hát...ez gáz
Csizmás Kond
@bundi: Nyomásgyakorlás...magyarul zsarolás.
...és ha megkérhetlek olyan linkeket próbálj megmagyarázni amihez értesz, mert ezek amiket itt előszeretettel mutogatsz az szerintem meghaladják a kéépességeidet és nem csak a tiedet hanem sokunkét. Ezk nem azért vannak hogy megértsük, hanem azért hogy olyannal tudják vádolni a kormányt amihez nem tudun hozzászólni.
bundi
@Csizmás Kond: esetleg olvass utána...nem nehéz megérteni nem ördöngösség...egyetem 1-2 év vállalkozásszervezés...de mindenhol oktatják...
Csizmás Kond
@bundi: Nézd, én nem vitatom sem a diplomádat sem a funkciódat míg nem erőlteted az túl.
...nekem az amit leírsz magadról egy betűje sem ér semmit én csak arról itélek amint fogalmazol és viselkedsz. ...a hozzáértésed pedig nem arányos azzal amiket magadról állítasz tehát ne erőltesd.
bundi
@Csizmás Kond: nem erőltetem...csak ara célzok, hogy szerintem mi lehet a háttérben...egyet lehet vele érteni, vagy sem...de az, hogy ne mondjak semmit inkább, mert nem értek hozzá? nem mondtam hogy értek...csak azt, hogy tanultam anno hasonlót mint mindenki más...és lehet véleményem erről...jó vagy rossz, azt majd az idő bizonyítja...de mondom...te is elmondhatod, szerinted minek lett ekkorára fújva ez a kormányzati lufi, aminek az országra nézve egyenlőre elenyésző hatása van...tudod csak 6 ember...és nem minősítlek sem téged, sem a szakmai tudásod...kb ennyi...
Csizmás Kond
@bundi: Semmi olyannal nem lehet egyetérteni ami akár a kommunizmusban arról szól, hogy csak az elv működjön. Az, hogy Magyarorsszág az orosszal kötött szerződést egy olyan beruházás megvalósításában ami amúgy is orosz fejlesztés és ezért a nyigat a demokratikus uzsorabanda minden erőfeszítésévek a megbutatásunkért harcol azt nem fogadom el és enki becsületes gondolkodású ember nem tudja elfogadni.
Ez a háttér.
rugacs
@bundi: Ebben van valami belőled is, vagy csak idézgetsz, ahogy szoktál? Én erről a Jancsicsról még sosem hallottam, függetlenül attól, hogy hol végzett. Neked barátod, összejártok?
Őt kérdezték, mert ez a szakmája. Oké.
És ő rögtön válaszolt is. Nyilván nem lehet véletlen, hiszen N.Y.-ben él és munkálkodik.
De nyilatkozatából érződik, hogy ő is csak találgat.
Ahogy te is, pedig már konkrétan kiderült, hogy 6 főről van szó, ami nem "közel 10 személy". :-)
Nem igazán értem, most mit bizonyítottál, hiszen ennél már jóval többet tudunk.
Nekem személy szerint az nem tetszik (de ez magánügy), hogy egyesek rögtön a hír kiszivárgása után véleményt nyilvánít a maga ostoba módján. Szerintem ez a gáz!
Az okos ember megvárja, míg kiderül az igazság.
Ami lehet az, hogy van a hírnek valóság alapja, ekkor bűnhődjön a bűnös, akármilyen párt tagja vagy patronáltja.
De az is lehet, hogy kacsa, vagy félreértés, vagy provokáció. Akkor viszont azok bűnhődjenek, akik felelősei egy ilyen vádaskodásnak.
Szerintem nem gáz az ilyen hozzáállás, főként a bajai videó meg a többi álhír tudatában.
S mielőtt azt állítanád, hogy az amcsik sosem tévednek, akkor közlöm veled, épp tegnap este hallottam a tévében, hogy "egészen véletlenül" az egyik legnagyobb ellenségüknek tartott Iszlám Államnak dobtak le fegyvereket ejtőernyővel, amit az arabok gúnyosan meg is köszöntek. Az amcsik meg értetlenül vizsgálják, hogy történhetett ez meg... :-)
De ha mindez gáz, ne tüdőzd le!
rugacs
@bundi: Na ezért sem értem, hogy akkor te a nagy eszeddel mit nem értesz sosem?!
bundi
@Csizmás Kond: akkor ez a kitiltás most a paks 2 miatt van szerinted?
bundi
@rugacs: szerinted akkor ez kacsa vagy állhír?
tivoli
@bundi: ma, 12:00
Nem humor, megállapítás.
rugacs
@bundi: Látod, ez pont az a határeset, ami akár igaz is lehet.
Mert mint írtam: a pénz egyenlő a hatalommal, és a hatalom egyenlő a pénzzel.
De itt jön az Okos ember hozzáállása: nem fogok előre pálcát törni senki felett sem, míg ki nem derül az igazság!
Addig minden csak találgatás.
bundi
@rugacs: ok...meghallgattalak titeket...de...
"De az is lehet, hogy kacsa, vagy félreértés, vagy provokáció. Akkor viszont azok bűnhődjenek, akik felelősei egy ilyen vádaskodásnak."
ott lezáródott az ügy meghozták a döntést...kitiltották őket, ezt közölték is velük...a közel tíz a napi gazdaság száma volt a hivatalos adat kevesebb mint tíz volt ...és miután közölték ezt velük lehetőségük is volt, hogy fellebbezzenek... nem tették, nem éltek vele, elfogadták a határozatot ennyi...
tehát "De itt jön az Okos ember hozzáállása: nem fogok előre pálcát törni senki felett sem, míg ki nem derül az igazság!
Addig minden csak találgatás."
a pálcatörés csak ezután történt...erről véleményed, okos ember?
a többi amit írtál merő hablaty...
és itt erre gondolok...
"De bugris, most őszintén: mi a fenét agyaljak az Audi termelési visszaesésén? Ők főleg nem magyar piacra termelnek. Még csak nem is magyar cég. Ők azért vannak itt, mert a magyar szakmunkások ugyanolyan minőséget produkálnak (mint a németek), csak ötöd annyi pénzért!!! Vagyis az olcsó munkaerő miatt!!
Te most azt hiszed, én azt hiszem, az olcsó munkaerő miatt bevonult nyugati cégek fogják fellendíteni a magyar gazdaságot??!
Te tényleg ilyen korlátolt vagy?!"
tehát ha csak az audi 3 hetes leállása 5,7 százalékkal vetette vissza az ipari termelést... akkor ki lendíti fel?
bundi
@Csizmás Kond: és akkor mi van...nem értesz egyet...ennyi...de ők adják a pénzt...illetve az unió...és most nem adnak...tehát büszkén vonulsz...illetve vonultatod a magyarokat a nyomorba...mert?...mert miért is?...a vezér büszkesége miatt?
nem neki kellene a népért dolgoznia? és ha kell a szappanért lehajolnia?
ki a fontosabb illetve kik?
vagy a keleti nyitással kiválthatja a nyugati piacot?
bundi
@rugacs: @Csizmás Kond: @tivoli: oké nektek legyen igazatok...de ha mégsem ...mint említettem érdemes elgondolkodni azon mik is lehetnek a következmények...
ha minden oldalra csak vízum igényléssel, és útlevéllel lehet majd kilépni az országból...csatlakoztok az oroszokhoz? merre az a közös határ, ahol segíthetnek?
"uniós tagállamok méltatlanul viselkednek, és ezért büntetőintézkedéseket kell hozni ellenük, vagy akár a tagság megvonása is szükségessé válhat."
és ezt a die welt írta ami konzervatív, és a néppárthoz szól...
vs.hu/kozelet/osszes/orban-kizarasat-javasolja-a-neppartnak-a-die-welt-0829#!s2
vagy a mostanira itt...
index.hu/belfold/2014/10/23/nemzetkozi_ossztuz_zudult_a_magyar_kormanyra/
@rugacs: és akármennyire is zavar a jövőben is kiteszem, hogy mire alapozva mondom iletve írom amit írok...nem csak úgy ahogy te...szimplán árnyékbokszoltok...
Csizmás Kond
@bundi: Te csak végletekben tudsz gondolkodni.
Nem hadakozni kell hanem egyszerűen nem hagyni magadat, mert ami most folyik az csak a megalázkodásról szól.
rugacs
@bundi: Asszem, visszatérek a bugrisozáshoz!
Emberszámba vettelek, emberként kezeltelek, emberi hangon szóltam hozzád, osztottam neked az észt, de MINEK?!
Lezárult a nyomozás, ítéletet hirdettek, nem védekeztek...
Hiszen még azt sem tudod, kiről beszélsz!!
Nem is értem, miért nem téged kérdeznek a nevekről ezek szerint?!
Mert az RTL Klub éppen most adja elő, hogy még mindig nincsenek konkrét nevek, sőt, szerintük állítólag az amcsik még hivatalosan meg sem keresték ez ügyben a magyar kormányt!
De te már ítéletet is hirdettél a nevenincs bűnösök ügyében!
Te tényleg egy ritka sötét bugris vagy! :-))
rugacs
Jut eszembe: van itt egy bugris, aki azt állította, a megvádolt (bár még név nélküli) tisztviselőknek lett volna lehetőségük tisztázni magukat.
Az állítólagos vizsgálat Amerikában történt.
Ahonnan kitiltották őket.
Most meg azt írják, hogy akár Amerikában is bíróság elé állíthatják őket.
Egészen véletlenül nem ellentmondásos ez a történet?
Akit kormányzatilag kitiltottak, azt hogyan állítják ott bíróság elé?
Számomra az sem világos, hogy eddig minden esetben inkább Amerikába akartak cibálni minden ellenük vétkezőt, most meg inkább kitiltják ezeket, mint ha terroristák lennének.
Ráadásul hogy védheti meg magát valaki ilyen vádak ellen, ha be sem engedik oda, ahol a vizsgálat folyik?!
Ez teljesen abszurd!! És főleg nem demokratikus!!!
bundi
@rugacs: és rám mpndod hogy bugris...ejnye bejnye ez önirónia akar lenni?
human
@rugacs: "Mert az RTL Klub éppen most adja elő, hogy még mindig nincsenek konkrét nevek, sőt, szerintük állítólag az amcsik még hivatalosan meg sem keresték ez ügyben a magyar kormányt! "
Írd már le azt a linket, ahol az rtl azt mondja, még a kormányt sem keresték meg az ügyben.
A két legmagasabb rangú NAV vezetőnek szerinted most az a dolga, hogy furcsa mód együtt repüljenek szabadságra. Nem inkább a gyanút kellett volna lenullázniuk, azzal, hogy bizonyítják, nincsenek kitiltva az USA-ból? És akkor itt pattoghatnál, hogy na ugye.
bundi
@rugacs: de látom megint hozod a megszokott formád... gondolom ezt hiányolod, hogy én is így írjak és ezért panaszkodsz a stílusomra...elszomorítalak...sajna én nem megyek le erre a szintre...
de ha te ott érzed jól magad, hát tedd...
szóval a cikkről...hiányolod a neveket...na azokat hiányolhatod is...mert a személyiségi jogok miatt amíg az érintett nem járul hozzá az amcsik nem is hozhatják nyilvánosságra...
"Nem is értem, miért nem téged kérdeznek a nevekről ezek szerint?!
Mert az RTL Klub éppen most adja elő, hogy még mindig nincsenek konkrét nevek, sőt, szerintük állítólag az amcsik még hivatalosan meg sem keresték ez ügyben a magyar kormányt!
De te már ítéletet is hirdettél a nevenincs bűnösök ügyében!
Te tényleg egy ritka sötét bugris vagy! :-))"
gondolom ezt humorosnak szántad...hát elég torz a humorról alkotott elképzelésed...
tehát a nevekre válaszoltam...
"Az amerikai nagykövetség ügyvivője hétfő délutáni sajtótájékoztatóján válaszolt a magyar média kérdéseire. André Goodfriend megismételte: először október 6-án, hétfőn tájékoztatta a magyar külügyminisztériumot, és beszélt meg találkozót Magyar Levente külügyi államtitkárral.
Elmagyarázta neki, hogy a 7750-es elnöki proklamáció értelmében hogyan működik a kitiltás, és pontosan miről is van szó. Az USA-ból kitiltottak neveit nem árulta el Magyarnak, de azt igen, hogy
felvették a kapcsolatot az érintett magánszemélyekkel. Mivel kormánytisztviselőkről is van szó, ezért tájékoztatták a magyar külügyet.
Október 13-án Szijjártó Péterrel is megbeszélte Goodfriend ugyanezt, es ugyanazokat az információkat mondta el neki is. Ezt a találkozót már a magyar fél kérte. Szijjártó megkérdezte, tud-e neki konkrét információkat adni, mire Goodfriend azt válaszolta, a magyar kormánytól nem vár konkrét lépéseket, és egyébként is, a magyar fél rendelkezésére állnak a vonatkozó információk."
bundi
@rugacs: tehát hivatalosan először 6-án, majd 12-én lett a kormány értesítve...tehát ha játszák a hülyét azzal csak az olyan egyszerű zembereket vezetik meg mint te...
tehát az hogy nem tudnak róla megint pipa...
tovább...
"De te már ítéletet is hirdettél a nevenincs bűnösök ügyében!
Te tényleg egy ritka sötét bugris vagy! :-))"
ööööö...oké
"André Goodfriend szavaiból is ez tűnt ki. Az ilyen alkalmakkor az amerikaiak elmondták, amit a magyar kormányzat valószínűleg egyébként is tud és ezek alapján a magyar hatóságoknak kellene eljárniuk, az amerikaiak a saját területükre vonatkozóan hajtanak végre szankciókat. Ezek keretében ottani bankszámlák befagyasztására is sor kerülhet.
A kitiltás csak akkor vizsgálható felül, ha a kitiltott személy vállalja, hogy aláveti magát az amerikai joghatóság vizsgálatának – véli Valki, viszont ha valóban bűnösnek találják, akkor további intézkedések is várhatóak vele szemben."
tehát az amcsik az érintettek tudomására hozták a kitiltást, ami csak amerikára vonatkozik...ezt megtették okt 6 előtt...azóta senki sem járult hozzá ahhoz, hogy nyilvánosságra hozzák a nevét, senki kérte a felülvizsgálatot...gondolom a fent említett cikkből kiderül miért is...mert ugye ha tényleg megáll a bíróságon is a vád, akkor ennek komoly következményei is lehetnek...
vagy te nem így gondolod?
esetleg a te verziód...mondom hivatkozásokkal, amikre alapozva a saját következtetésed vontad le...
az enyémek...
index.hu/belfold/2014/10/20/hat_embert_tiltottak_ki_amerikabol/
vagy
www.hir24.hu/belfold/2014/10/21/orbannak-tudnia-kell-arrol-hogy-kiket-tiltottak-ki-amerikabol/
vagy
444.hu/2014/10/20/hat-magyart-tiltottak-ki-az-egyesult-allamokbol/
@Csizmás Kond: @tivoli: ti meg ezt a bugrisozót hergelitek rám?
hát ti tudjátok...ez mindenek előtt titeket is minősít...
bundi
@Csizmás Kond: ezt most mire érted?
de a hsz elejére...tudod az emberi természet, hogy általában mindig a legrosszabbra készül fel, és az ellen védekezik, még ha esélye van arra, hogy jobban is kijöhet belőle...
például...dől a fa...te automatikusan elfutsz, még ha esélyes az is, hogy nem trafál telibe...nem?
jelen esetben én távolabbról szemlélem a dolgokat, és ordítok, hogy fussatok mert esélyes, hogy rátok dől az egész...
emlékszel erre?
www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
most valahogy én ezt érzem az országgal kapcsolatban...
de mondom ha te úgy érzed ott egyre jobb minden, mond el mire alapozod ezt...
bundi
@Csizmás Kond: egyébként ezeket a végleteket nem én találtam ki, hanem a néppárt egyik lapja, a die welt...
rugacs
@human: Linket? Ha-ha-ha!!!
TÉVÉ!!!
Tudod az az elektronikai szórakoztató eszköz, ahol különféle csatornákon más, más műsort foghatsz.
Van hagyományos tévé, lcd tévé, meg újabban ledes tévé.
Neked nincs???
Vegyél egy smart tévét, azon linkelhetsz is! :-))))
Csizmás Kond
@bundi: ...a dőlő fa esetében...hát aki nemlátott dőlő fát az kb így vélekedik.
human
@rugacs: De nem csak a hangok mondták a fejedben, ugye? Nyugtass meg :)
bundi
@Csizmás Kond: miért te a dőlő fa esetében mit lépnél?
És a màsik a németeknél kevesen olvassák a heti választ...ami mást ír...természetesen azis pénzért...
Csizmás Kond
.@bundi:
Egy fa csak úgy nem dől. Ha kivágják akkor a dőlését lehet irányítani, ha vihartól vagy egyéb más erőktől dől akkor meg nincs mit keresni alatta.
bundi
@Csizmás Kond: gondolom te is tisztában vagy vele hogy ez a terelés elég sutára sikeredett...de a mai kövér interjú után még mindig úgy gondolod, hogy csak a végletekben tudok gondolkodni?
Csizmás Kond
@bundi: Dedhogy , az a meggyőződésem rólad, hogy nem is gondolkodol hanem írod amit diktálnak...mongyuk náha belekomponálsz néhány magánvéleményt de az rögtün kirí a többi közül ezért könnyü felismerni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.