A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az internetadóval kapcsolatos javaslatát, mert az akadályozná az internet magyarországi terjedését – kiáltozta Nyitrai Zsolt még 2008-ban, amikor az MSZP-SZDSZ kormány akarta megsarcolni a szolgáltatókat, tehát a felhasználókat. Azóta változott az álláspont: ma már nem számít különösebben, ha mélyül a digitális szakadék. Békemenethez nem kell informatikusnak lenni.

A most újra előkerült netadó mértéke a tervek szerint 150 forint lenne minden megkezdett gigabyte adatforgalom után, ami meglehetősen sok. Összehasonlításul: egy DVD-minőségű film 4-5 gigabyte, de néhány órányi youtubeozásból is hamar összejöhet ennyi.

A törvény emellett nem tiltja az adó áthárítását a fogyasztókra – bár ez nem is annyira lényeges, hiszen pl. amikor a banki különadók esetében tiltotta, a bankok akkor sem nagyon zavartatták magukat. Az adónak – szemben a telefonhívásokra kivetett adóval – nem lenne maximális összege sem, ezért egyes nagy adatforgalmat bonyolító cégek különösen mélyen a zsebükbe nyúlhatnak majd.

Az előfizetők számára a sarc valószínűleg a díjak drasztikus emelkedését és a korlátlan adatforgalmú díjcsomagok háttérbe szorulását, megszűnését fogja eredményezni, ha a törvényt elfogadja a parlament.

229 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
A fantázia kimeríthetetlen Qrbán és patkány csapata számára,egyik oldalon 5% rizsacsökkentés,a másikon 20 % emelés.

Tényleg nagyon hülye a magyar,ha ezt beveszi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
Nagyon helyes, a póóóóóógár úgyis túl sokat spórolt a rezsicsökkentéssel,
majd az interneten behozza a kormány. Jobb helyeken igyekeznek minél
olcsóbbá és elérhetőbbé tenni a XXI.század vívmányait, nálunk fordítva van,
na de egy illiberális, unortodox ország vezetőitől mit is várhatnánk.
hetöndöe
A fantázia kimeríthetetlen Qrbán és patkány csapata számára,egyik oldalon 5% rizsacsökkentés,a másikon 20 % emelés.

Tényleg nagyon hülye a magyar,ha ezt beveszi.
JAJMÁR
Szép, de ostobaság ! Tönkremennek az állami vállalatok, hát mi lesz így? A lézer bankjának, meg a rizsacsökkentésnek is annyi...
Jankó123
Ezért kellett akkor ezt beharangozni!

www.atv.hu/belfold/20140118-lazar-mindenkinek-szelessavu-internetet-adna/hirkereso

Itt az internetes rizsacsökkentés! Örüljetek birkák, így csökkent a vezír és népnemzeti együttese!
:-)
joopapa
@nyanya001: Csak most rengetegen szidják a remekbe b..ott kurmányt az interneten! Mert szerintem az internet adónak köze van ehhez is! Mert például én is itt olvasok híreket, nem az M1híradójából tájékozódom!
leszúrt rittberger
Az lesz szerintem, hogy bedobták ezt a 150 forintot, a törvényben majd lesz végül 50 forint (ami még mindig elképesztő féregség), és a végén megünnepeltetik magukat, hogy mennyire nagyvonalúak voltak megint...
Grafix69
Na tessék Szándokán most kiáltozzál ,na lehet megvédeni a fideszt , ez mind azért kell , hogy teljesen hülye legyen mindenki ez asztán nem semmi. Képzelem aki 30 gigával használ havonta netet akkor 7000 ft plusz .
tor
Úgy látszik minden szakmai dilettáns vezető pozicióba jutott, s ezt a remek ötletet most jogszabályba ülteti. adott egy hálózat, a neve leginkább pókhálót jelent. kérdésem, melyik routeren/csomóponton mérjük az átmenő forgalmat? két szomszédos lakos/azonos szolgáltató torrentező egy ip szegmensen, ebben az esetben hol mérjünk forgalmat ? egy ugyanazon byte-ot a küldő és fogadó oldalon is adó terheli ? mert akkor több mint 300 jön ki egy giga forgalomra. ki lesz aki ezek után felhőbe akar dolgozni / menteni ? elzárjuk az összes full HD térfigyelő kamerát ? vpn forgalmat is megadóztatjuk telephelyek között ? egyáltalán, egy felhasználónál lévő eszközből hogy lehet hiteles statisztikát nyerni, összeadjuk az áramszünetek között forgalmazott mennyiségeket? vagy jön a leolvasó és engedjem be a kéglibe/ routerembe ? ha még egy cég ezután reklámot mer küldeni a postafiókomba, esküszöm folyamatos feljelentgetéssel fogom tölteni az időmet, a szándékos károkozásáért.
nezelodo
Majd jönnek azzal, hogy nem érezhető a hatása a frissen kitalált, ellenzékben elátkozott internet adónak. akárcsak a telefonadóról mondták. Simán duplája lett ugyanannyi telefonálás mellett, mert a szolgáltatók azonnal ugrottak, csak a saját hálózatukon lehetett az addig szabadon felhasználható előfizetést lebeszélni. Nem is értem, hogy ezek a "jó magyar" emberek miért cigánykodnak a kárunkra évek óta?! Lenne annyi vér a pucájukban, hogy egyenesen megmondják magyar létükre a szemünkbe, hogy hülye, rám szavaztál hát most szívsz!
pityuka
Kezdődik. Lehet tapsolni agyhalott fideszbarmok.
tor
ja , azt kiszámoltátok, mennyi lesz az IP-TV előfizetésetek ?
miazavalami
Ez 2008-bab volt. Azóta már szinte minden lakásban van internet. És ott az emberek tájékozódnak..., na ez az ami nem tetszik...a rendszer ellensége lett az internet.
nezelodo
"miazavalami"
Látod, nem hiába ment tanulmányútra Kínába a Dakota! Arról viszont nem tájékozódott, mi lesz azokkal, akik korrupcióba keverednek! Nem szeret szembesülni azzal, mi történik a lebukottakkal, hátha eltanuljuk a módszerüket! Meg is némult már egy hete!
miazavalami
@nezelodo: Hááát a keleti diktátorok se végzik mind fazékban...
köhögő bolha
A narancsbirka most csodálkozik azon,amit mi már szavazás előtt tudtunk. Ez a cigány uzsorás a legrosszabb fajta,ő az ország uzsorása!
Törölt felhasználó
Semmilyen internetadó nem lesz! Kellett egy ügy, amivel a széles közönség érdeklődését el lehet terelni a maffia állám vs. amerika harcról:)
micfild
@miazavalami: EZ teljesen igy van. Semmi más céljuk nincs, csak annyi, hogy megakadályozzák a tájékozodást.. de mégazt is , hogy bármit is szervezkedjenek az neten
miazavalami
@micfild: Az interneten annyi lap, oldal , közösség ...van hogy nem lehet mindet kinyírni, mint most teszik az RTL-klubbal. Így az egészet el kell lehetetleníteni, azt pedig úgy a legkönnyebb ha az emberek nem tudják megfizetni, a kormánynak pedig még bevétele is származik belőle, amit a reszicsökkentés címén, és az egykulcsos adó révén odaad a gazdagoknak , akik persze megengedhetik maguknak az internetet...
micfild
@miazavalami: Sajnos erre csak szomorúan bólogatni lehet. igy van
szandokan
@Grafix69: @miazavalami: @pityuka: @Horizont: @hetöndöe: Nincs ezzel semmi baj. Talán sokaknak el kellene azon gondolkozniuk, hogy eddig mennyi filmet, zenét, játékot szedtek le a torrent oldalakon keresztül, potom előfizetésért.
m.macskosz
@ziziplanet: Naív vagy, lesz internetadó, meg az önkormányzatok is szabadkezet kaptak,
hogy szipolyozhassák az embereket. Kell a pénz, tudtuk ezt már rég.
micfild
Gondoljatok bele. Mi minden a neten bonyolódik. Gyakorlatilag nincs az életnek olyan területe, ami ne a neten zajlana. A háztartásokban használatos, leginkább szórakozásos vagy tájékozodásos net- forgalom csak a jéghegy csúcsa, amitől fosik ez a csúti paraszt. És ssötét paraszt, a javából- szerintem nem is ért hozzá még a legkisebb mértékben sem.
Viszont bárhova nézel.. mindenféle területen hatalmas adatforgalmakat bonyolitanak le.
Azért eszembe jutott valami.. a kedves- nemtisztelt képviselőuraságok..- akik a parlamentben az ülések alatt CSIt játszanak vagy pornófilmet néznek! AZT ki fogja fizetni??
miazavalami
@szandokan: Kabirbedi! Te azt a kis jót is sajnálod tőlünk?
nezelodo
"Talán sokaknak el kellene azon gondolkozniuk, hogy eddig mennyi filmet, zenét, játékot szedtek le a torrent oldalakon keresztül, potom előfizetésért." Kolléga csak azt nem a dakota kormány szolgáltatja, vagy azzal akarsz etetni bennünket, hogy az adóból kifizeti nekik? Na ne röhögtess, mert megfájdul a hasam..
mekkelek
@szandokan: Te háborodott, ha legálisan tötesz le filmeket/zenét/játékot, IP TV-d van, youtube-ot nézel akkor is rá lesz verve pluszba az internet adó. De csak csápoljál nekik szokás szerint. 2008-ban még ellene voltak, mi változott mostanra (azon kívül hogy hatalmon vannak)?
Ha ennyire dübörög a gazdaság és ennyire jó teljesít Magyarország mint ahogy a kormánypropaganda állítja (meg ahogy a fidesz klán gyarapodásábó látszik), akkor mi szükség újabb és újabb különadókra?
micfild
@szandokan: aha,,kabirbedi.. akkor most ülj le fiacskám oszt számold ki mennyi adatforgalmat is bonyolit a te céged!
már persze akkor ha nem valami fémtolvaj vállalkozásod van
m.macskosz
@szandokan: ma, 19:55 Bizony, bizony, ilyen galádak az emberek, hogy élnek a lehetőséggel, amit biztosít számukra a szolgáltató! Képzeld, amíg megfizethetőek
voltak az éttermek, mozik, színházak az átlagemberek számára, oda is eljártak,
nem is egyszer. Aztán, ahogy csökkentek a jövedelmek, és emelkedtek az árak,
úgy kezdtek leszokni róla a polgárok. Tehát, hajrá fidesz, emeljük az internet
árát, nehogy már az is meg tudja fizetni, AKI NEM ÉR ANNYIT!
Január
Akkor még egy adalék, ahhoz, hogy mire is használják/használnák az internetet. Pl. akadálymentesítésre. Kiknek? A hallássérülteknek. Európa többi országában már bevezették,... ha még adót is kell fizetni utána, ez már sok a "jóból"...
micfild
@Január: és megszünik a freeWifi is ezzel.. abban biztosak lehettek
Fosnak nagyon.. ez lehet a fő ok.
Január
@micfild: Pedig pont a freeWifi kell a rendszer működéséhez.
micfild
@Január: Aha..
De a kúrmány nem nagyon szeretné ha te meg én meg mindannyian neteznénk. 150ft gigánként.. egyszerűen( kabirbedin kivül.. ) nem lehet kifizetni.
Gondolj bele mi mindent csinálsz a neten.. azon kivül, hogy ide irkálsz vagy hireket olvasol vagy filmet töltesz le.
A legnagyobb bűn, hogy irsz ide.. meg én is.. meg a többiek is.
Ez gyakorlatilag a szólásszabadság sárba tiprása is.
Ha ezentúl nekem valaki szidja a Balkánt azt esküszöm pofán verem.
Boszi27
@szandokan: Ha nincs ezzel semmi baj, akkor nem kellene állandóan ezt a nyomi rezsicsökkentést emlegetni. Ami havi vagy akármilyen rendszerességgel kell fizetni, az rezsi. Bocsika, de a XXI. sz-ban vagyunk, az életünkhöz hozzátartozik a Net, én pl. többnyire dolgozni használom. Észre kellene venni minden épeszű embernek, hogy szélsebesen megyünk visszafelé az időben, itt Európa közepén. Nem beszélve róla, hogy igen, a cégek áthárítják az adókat a fogyasztóra és meg fog jelenni a termékek fogyasztói árában, és ha így lesz, márpedig tuti, akkor minden vakegér vegye elő a főnök brossúráját, mi szerint Mo jobban teljesít, szeretem a munkahelyem, csak a fidesz, több tiszteletet a magyaroknak, és nyalogassa, mint vén kecske a sót. Üdv
Jankó123
Ezért imádom én ezt a XXI. századot!
-Lovasfutáradó VAZZE!

Csak halkan kérdezem meg : Kenyér áfacsökkentés? Az nem lehetséges, mert a kenyeret is használják az emberek!

propeller.hu/itthon/3002451-leszavazta-fidesz-elelmiszerarak-csokkenteset#c1179048
m.macskosz
@micfild: Bizony, hogy itt van az eb elhantolva leginkább, a büdzsé bevétele csak hab a tortán, de leginkább elterelő hadművelet. Az interneten keringő fidesz kritika nem teljesen ellenőrizhető, akkor irtsuk ki a lehetőségét is!
Grafix69
@szandokan: Nyilván ebben teljesen igazad van , viszont ez a cikk nem erről szól. Már csak azért sem mert ha akarnák törvényileg lehetne korlátozni vagy beszüntetni a torrent oldalakat, viszont itt nem ez történik. Itt olyan pénz szedés van amivel korlátozzák még ha puhítva is a szabad információ áramlást persze nem direktbe csak amolyan fizetős módszerrel. Tehát a kérdés nem az volt mennyit lopnak zenét , filmet vagy szoftvereket hanem az , hogy mit szólsz hozzá ,hogy teljesen fizetős lesz az úgy mond ingyenes web oladal elérése ,olvasása,komunikáció stb , szóval erre várnám válaszod.
Január
@m.macskosz: Pedig ebben az évben 3x nyertek választást...nincs mitől tartaniuk.
human
Ez sem megszorítás? De akkor mi a megszorítás?
m.macskosz
@Január: Na, ja, ha tisztességes körülmények között, előzetes machinációk nélkül,
korrekt módon lett volna meg a 2/3-uk, nem is fosnának.
micfild
@Grafix69: Én inkább arra várnám kabirbedi meséjét, hogy miért korlátozza a kúrmány a XXI. században a korlátlan forgalmú internet- elérést és ezzel gyakorlatilag a sajtó és szólásszabadságot.
És miért éppen most.. találták ki.. miután az USA pár fidesznyiknek az orrára koppintott.
Grafix69
@Grafix69: Még egy apróság ha már a torrentnél tartunk : Németországban nem lehet torrentezni semennyire sem , de ingyenes a net mindenkinek még a széles sávú is :))))
Jankó123
@Boszi27: Keleti nyitás stratégia. Úgy netezhetünk majd, mint a Kínaiak!
A kormány engedélyezi, hogy milyen oldalakat látogathatunk, és milyet nem!
coni
A magyarok nagy része már nem tud más szórakozást megfizetni mint az internet vagy a köztévé. Ez most leszűkül a köztévére mert az adó magasabb lesz mint a havidíj.
Célja ugyanúgy mint a reklámadónak: információzárlat.
Grafix69
@micfild: Azért mert az interneten terjedő komunikáció teljes ellentétben van az Orbán komunikációval , a neten szerintem lemérhető mennyire utálják a kormányt és politikáját.
nezelodo
@Január: Pedig amint látszik semmilyen csodaszer sem csillapítja a vékonyfosásukat. Rá is szolgáltak.
micfild
@coni: Erről van szó!
éljen a sötét középkor kezdete magyarországon. fosnak a főurak.
micfild
@Grafix69: És pont ettől vannak betojva. Gondolj csak bele.. olvassák.. mindenhol.
Egymást nem is ismerő és soha nem találkozó emberek felháborodását azon amit művelnek. És ha már innen "ismerjük" egymást.. meg a többi akármilyen oldalról... ??
hm?? mekkora ijedtséget válthat ez ki belölük? Komolyan.. én egy - két kabirbedi- től eltekintve nem olvastam soha semmi elismerőt a tevékenységükről.
De .. és ez nagyon fontos.. azok akik M1et néznek egytől -egyik hisznek neki. Apám 76 éves.. naponta netezik.. elég sokat. És dühöng a hasonló korú szomszédai tájékozottságán akik szajkózzák az M1en hallottakat.
És elhiszik.
De akárhogy is ragozom.. szerintem ez a sajtó és szólásszabadság eltiprása.
Boszi27
@Jankó123: Nagykorú vagyok, el tudom dönteni, és el is akarom, hogy milyen oldalakat nézek, :):)Kicsit felszaladt az agyvizem, főleg a feltétel nélküli hívők miatt.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Miért nem volt ezeknek taposòakna a járókàjukban?
human
@micfild: A mostani botrányhoz nincs köze szerintem. A (nem)megszorításokat már jóval korábban kiagyalták csak mostanra volt kitűzve a közlése. Amúgy is teljesen illik a kormány eddigi logikájába, lásd telefonadó.
micfild
@Horizont: Szerintem Viktor Viktorovics az első helyre pályázik.
Amugy a ruszkikat nem látom a listán.
micfild
@human: Az is lehet.
De szerintem ezt most a félelem vezérelte..
Be vannak tojva. A pénz, ahogy valaki korábban irta.. az csak hab a tortájukon.
Mert netet muszáj használni munkához. Abból bejön a lové.. ami kell.
A fő ok.. ne dumálj és ne tájékozodj
Meine Ehre heisst Treue
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Vagy egy cápa a magzatvízben.
hetöndöe
@szandokan: Akkor ellenzékből miért tiltakoztak oly bőszen ezek a tetvek ellene?
nusika
Ez ua mint a vizitdíj. 5 milliárdért népszavazás - most meg szaporodnak a fizetős szakrendelők!!! Ha gyógyulni szeretnél, akkor nem vársz egy fél évet, hanem fizetsz, mint a k...választás elött...és után...
micfild
@Horizont: Na.. mondom én, hogy az első helyre pályázik Viktorovics. végül is neki mindenben elsőnek kell lennie. Miért éppen ebben ne akarna első lenni?
Meddig van még elmebetegre bizva az ország?
Manhattan
Nem elég, hogy a bérünk 60 %-a adóba megy? Az egy dolog, hogy internet adó, de vége lesz a korlátlan internet használatnak, perc alapú előfizetést terveznek, mint a 90-es években.
Ez nem véletlen..Sokkal inkább politikai, mint gazdasági oka van. Elveszik tőlünk a szabad tájékozódás lehetőségét.
Boszi27
@szandokan: Aki letölt filmeket, játékokat fizessen , kit érdekel. Én pl soha semmilyen filmet, játékot nem töltöttem le. A lényeg az infó szűkítése, + adóemelés. Tudsz olyan céget, amelyik nem használ netet? Pl a tiéd? Meg is nézhetnéd magad, mert ugye infó=hatalom. És a céged játékokat filmeket szokott letölteni? Ugye nem.
köhögő bolha
A birkák nem használnak internetet,ők a közszolgálati vitya megmondót nézik,ott edzik a IQ-t 65-ről 66-ra!
human
Annak idején mit erőlködtek, hogy mindenkinek számlája legyen és kártyával fizessen. Most meg megyünk visszafele. Büntetik aki kártyával fizet.
micfild
@Horizont: Te is tudod, hogy nem arról van szó.
ill.. azért abból a 20 milliárdból még épülhet ám újabb stadion és jól jön az még a közgépnek is..
Ne mondhassa azt a nép, hogy nem szórakozhat.. ottand van a stadion ahol nézheted a harmadosztályú focit. Ne siránkozz - magyarnak az is jó..

kérdésem.. hány munkahely fog ennek hatására megszünni??
soljanka
Ne szomorkodjatok!
A lényeg, hogy a tank és a mézes pálesz áfamentes lesz.
desert
Aki a film/zene letöltögetéssel takarózva védi ezt az agyrémet annak felhívnám a figyelmét, hogy pár éve mindenféle adathordozó árába be van építve a szerzői jogdíj. Ergo ugye alapból feltételezik, hogy arra a dvdre, flash drivera vagy winchesterre "illegális tartalmat" fog a felhasználó tölteni.
www.hwsw.hu/hirek/47976/merevlemez-ssd-jogdij-artisjus.html
Mindezek mellett egy szolgáltatás után, amire alapból fizeti az ember az áfát különadót kivetni, ráadásul ilyen mértékben, rendkívüli gerinctelenségről tesz tanúbizonyságot. De hát valakik mégis csak őket választották...
KERKA
Kell a pénz az újabb beruházásokra. Felcsút szállodát és repteret kap. Az önkormányzat már ki is jelölte az ennek megfelelő területet

nol.hu/belfold/20140127-szalloda_es_repuloter-1440617
Tulipánfa
Valószínű ez a Klub rádió ellehetetlenítését befejezi. A Bp-től távolabb élők csak az interneten keresztül tudják hallgatni. A gátlástalan gazemberek ezt is megoldják?!
nezelodo
@desert: Most miért verted képen ezzel a ténnyel a maláj harcost? Olyan sallert adtál ezzel, hogy Orbán is megirigyelheti! Mert bizony a jogszabály (és az alkotói, nyilván magukból kiindulva), alapból csalónak néznek, pedig csak az unokám saját magam által készített képeit tárolom a kártyán, amit teljesen betakar a jogdíjfizetést bizonyító hologramos matrica.
desert
@nezelodo: akkor gondolom mehetsz, mint alkotó Te is az artisjushoz és kérheted a befolyt összeg után járó saját jogdíjadat, avagy rosszul gondolom? :)
Bár az se lehet egy mennybemenetel, ha Andy Vajnák képviselik az érdekeidet.
micfild
@KERKA: én azon gondolkodom.. hogy miért is kussol az ellenzék az elmúlt napok történésein.
A jobbik is puhapöcs.. miért nem szólal meg sehol a vona?
leszúrt rittberger
@micfild: Szerinted miért nyerhettek annyi helyet áprilisban is, meg most is? Valamit valamiért. Kaptok egy kis levegőt, cserébe kussci.
micfild
@leszúrt rittberger: Nekem is úgy tünik.. :-(
KERKA
@micfild: na ez egy jó felvetés, már napok óta keresem a vona véleményét valahol is, de a szavazás után eltünt, mint szürke szamár a ködben. Sehol egy tombolás, sehol egy fenyegetés. Mi van?

Ez a netadó meg talán bedobott gumicsont, hogy elterelje Amerikáról a figyelmet.:))
szandokan
@Grafix69: @m.macskosz: @Horizont: @Boszi27: @hetöndöe: Amennyiben bevezetnék, úgy én sem volnék mellette, ami a munka részét illeti a dolognak, vagy éppen a böngészgetést. Én a letöltések esetében lennék kissé kegyetlen, mert csak gondoljatok bele abba, hogy megjelenik egy éveken át érlelt mű, és ezt egyszerűen csak letöltik szinte ingyen. Hol marad az alkotó megbecsülése?
micfild
@KERKA: szerintem nem gumicsont. Komolyan gondolják.
De lehet éppen ámerika miatt találták ki... az ilyeneknek nem lenne ám szabad kiderülnie és nem szabad, hogy tömegeket megtudják.,
Tömeg maradjon az M1 hiradónál.
KERKA
@micfild: ezt találtam a netadóról:

Az adó ráadásul versenytorzító is, legalábbis annyiban, hogy a nagy szolgáltatóknak kedvez, hogy a társasági adóval csökkenthető a netadó.

Annyi biztos, hogy húszmilliárd forintot szedne be a magyar netezőktől a kormány, legalábbis Banai Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára szerint."
Na ennyiért már lehet hazudni azt hogy nem lesz adóemelés:))
hattorihanna
Én tutira nem vagyok hajlandó az agyonadóztatott pénzünkből erre áldozni,úgyhogy
nyugodtan bekaphatják.Ha valaki nagyobb sávszélességet fizet,akkor éppen azért fizet többet,aki meg kevesebbet az úgy sem tud semmi komolyat letölteni.
Tudtam hogy ez lesz,ezt találták ki elsőként,és még ki tudja mit akarnak beadagolni a jó népnek.Mindenképpen megyek tüntetni!
bundi
@szandokan: ehhez semmi köze a jogdíjnak...
te is tudod...ne terelj...
én napi 1-1,5 gigát használom az internetrádiót...pl...igaz itt 13 fonttól korlátlan a mobilnet a three-nél
micfild
@szandokan: Ne szórakozz kaberbedi, mert te is pontosan tudod, hogy az egésznek semmi köze a jogdijhoz!
De ülj le és számold ki, hogy mennyi adatforgalmat bonyolit a te céged!!
human
Namost. Az adatforgalom két részből tevődik össze. Feltöltés és letöltés. Ha mindkettőt adóztatják, akkor valamelyik egész biztosan duplán van adóztatva, mert amit mondjuk letöltök, azt valakinek fel kellett töltenie. Ő is és én is ugyanazt az adót fizetjük meg. Tehát ugyanannak a terméknek az adóját kétszer szedi be az állam. Ez szerintem törvénybe ütköző.
desert
@szandokan: pontosan 10 kommentel a Tied előtt írtam le, hogy "hol marad az alkotó megbecsülése". Kicsit görgess feljebb, ott van az még mindig.
Amúgy abban azért van igazság, hogy vélhetően az artisjushoz befolyó irdatlan pénzekből sem méltányosan részesülnek az előadók. Egy metal banda valszeg sokkal kevesebbet lát belőle mint valamelyik trendi "nagy lila művész".
Hellcat
@szandokan: Jólvan ne tereljél már ilyen álszent szöveggel...nem is ez a cikk lényege. Arról beszélj hogyan csinál ismét segget a szájából a kedvenc pártod. Ugyan úgy a nemtandíjjal meg a nemmegszorítás. Egyértelmű bizonyíték van rá mint látod.
micfild
@human: Ne foglalkozz kicsinységgel! Meddig tart átirni holmi törvényt?
nezelodo
@desert: Na azt várhatod mikor fizetnek ezek...Még csak egy asztali csocsót, vagy egy játékrulettet sem dobnak utánad, nem hogy egy kaszinót! Mi még azok használatában is nemzetbiztonsági kockázat vagyunk a Dakotának.
szandokan
@desert: A metal bandákat az olyan rajongók tartják életben, mint például én is. Gondolnád, hogy egy vezető embernek, aki nap mint nap öltönyben jár szinte, van több, mint ötezer cd - je, meg vagy 2000 bakelit lemeze? Bizony létezik ilyen. Én azért is védem az alkotókat, mert én is az vagyok, csak szerencsére én le tudom védetni azt, amit én találok fel, de a zene az másolható szabadon. Mondjuk azért a külföldi metal bandákat nem féltem az éhenhalástól...:-))
desert
@szandokan: Na ez az... én a közalkalmazotti fizetésemből csak azoknak az előadónak a lemezeit tudom megengedni magamnak, akikért élek-halok, azt is csak beosztással. Mondjuk az más kérdés, hogy van olyan magyar metal banda aki a csóró magyar rockernek 1000 Ft/album áron adja a muzsikát, miközben maga is majd' éhendöglik.
A filmesekért meg ha nem baj nem ejtenék könnyet. Sírjon értük az Andy Vajna. :)
petike
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
karma1
@szandokan: Te elhiszed, hogy ebbol a penzbol rohannanak mondjuk Sir Peter Jacksonnak befizetni a Lord of The Ring-ert jaro szerzoi jogdijat?

Hany eves vagy kiralyfi? ... Huszonhet! ... Es meg hiszel a mesekben?

Egyebkent en sem szorfolok sem a youtube-on, sem nem toltok le filmet, zenet, sem a torrent-en keresztul, sem illegalisan.

Es tudod mit? Nem sajnalok egyetlen celebet sem, "eveken at erlelt muveszeti termekeik" ingyenes letolteseert, mert ok ezt mar belekalkulaljak kesziteskor a budget-jukba...
( Lattal te mar ehezo celebet az internetes lopkodas miatt? Mert en nem...)
bundi
@szandokan: ez most hogy jön ide?
megint önpolír?
szandokan
@karma1: Messze nem a celebekre gondoltam.
szandokan
@bundi: Csak beszélgettem deserttel, minek szólsz egyáltalán bele?
szandokan
@petike: Kár, hogy az intelligenciát nem lehet tanítani. Az vagy van, vagy nincs.
whatthefuck
Azt számolgatom 150 forintba hány fideszt bíráló komment fér bele.:)
Viccen kívül, szerintem ez itt a lényeg, ezen a terepen is korlátozni a megnyilvánulásokat.
szandokan
@desert: A Tankcsapda is csinált ilyen húzást egyszer, holott nem fenyegeti őket az éhenhalás. Szerintem sok együttes úgy van vele, hogy már 2000 - ért sem fogja tudni eladni a lemezt, akkor legalább vigyék ezerért, hátha akkor nem töltik majd le. A valóság azonban az, hogy még akkor is inkább letölti az emberek jó része, ha 500 - ért adnák.
desert
@whatthefuck: már 1 után is fizetsz, hiszen megkezdett gigabyte-nak minősül, úgyhogy minél több, annál ócsssssób darabja :)
szandokan
@whatthefuck: Ha egy Fideszes kommentel, neki is pörög ugyanúgy az óra:-)
petike
@szandokan: Ez így van. De annyi intelligencia jutott nekem is, hogy nem szavazok meg, és nem védek egy ilyen maffiakormányt.
mekkelek
@szandokan: Te terelôgép, a tervezetben egy árva szó sincs az alkotók védelmérôl, ez csak a Te agyszüleményed. Ha azt akarnák azt is meg tudnák csinálni mint pl németek, angolok stb. 150Ft/GB adó nélkül. De itt csak az újabb lehúzásról van csak szó, mert a kis gömböc úgy nyeli az adófizetôi forintokat mint a feneketlen kút, kell az újabb Szíjjártóvoillához vagy vezíred újabb stadionjához.
Mégegyszer leírom, de erre nem fogsz reagálni mint ahogy elôször sem tetted. Azok is fizetnek minden megkezdett GB után 150Ft adót akik legálisan töltenek le filmeket/zenét/játékokat/szoftvereket, internet rádiót hallgatnak, youtube-ot, vimeo-t, redbull tv-t vagy bármilyen XXI.-ik századi internetes alkalmazást használnak, netán internetre kapcsolt TV-jük, vagy ipTV-jük, okostelefonjuk, tabletjük van. Te erre csak terelsz, félrebeszélsz és mosdatod ôket mint ahogy egy hûséges alattvalóhoz/pártkatonához illik.
Én a fideszre szavazókkal fizettetném meg ezeket a különadókat, akik idevarrták ezeket a korrupt barmokat a nyakunkba...
mekkelek
@petike: De csak terel. Ezért küldték ide. :)
levi
@szandokan: Hopp válaszolni akartam, meg is teszem most, első komentedhez visszatérve, csodállak, hogy a kormány minden hülyeségére van mentséged.
Egyrészt nincs mindenkinek havi 2milliós fizetése amiből cd meg dvd gyűjteményt vehetne, másrészt nem is erről van szó.
Csak egy példa, amikor egyetemen be kell jelentkezni sok egyetemista másfél-2 napokat ül gép előtt mire a hülye rendszer betölt, azt ki fizeti majd? Ha már egyszer fizetünk a netért akkor miért kell még rá fizetnünk, ráadásul irreálisan sokat?
Vagy majd az lesz, hogy mindenki csak 1 órát netezhet, mer enni is akarnak még? csakhogy egy óra alatt is el lehet érni 1 giga adatmennyiséget, elég ha e-mailben kapsz valami csatolmányt, ha youtubeon megnézel pár videót, vagy ne adj isten bűnös lélekkel egy jóféle pornót kapcsolsz be. Ne legyünk már idióták kéremszépen, ezen nincs mit szépíteni, ez egy kikurt nagy baromság, hogy finoman szóljak.
1 hónap alatt letöltesz mondjuk 10 gigát, amio nevetségesen alacsony ha figyelembe veszed, hogy sok fiatal mennyit ül a gép előtt, facebook, youtube, vagy mint kistesóm aki online ,ingyenes játékokkal játszik, egy ilyen játék is szedi ám a megákat rendesen...
Szóval ne gyere nekem a letöltésekkel meg az egyéb hülyeségekkel, ezzel csak a fidesz akar gazdagodni, ráteszem a bal kezemet, amint ezt behozták, kiürítik innen az összes netes céget, és e fölött is átveszik a hatalmat, szóval ez a pénz is az ő zsebükbe megy.
whatthefuck
@desert: természetesen korrekt. :)
A második 150-ig érdekes. Ennek érdekében csökkenteni kell majd az összes felesleges szemetet, képeket és hasonlókat, hogy olcsóbb legyen a portálokat látogatni.

Elfogyott az ellopott 3ezer milliárd, meg a rizsacsökkentést is pótolni kell valahonnan. Az oroszok fenekének nyalása is sokba lesz, lásd paks2 stb.
levi
Meg majd lesz ilyen adatmennyiség számláló? Le kell tölteni a nemzeti adat-számláló app-ot ami 10 giga szal alapból 1500 plusz 27%osz áfa (tényleg akkor ezt is megadóztatják majd???) És úgy kell nézni, majd pereg mint a benzin-kúton?
Vagy ha rosszabodik a netes dzsídípí azaz kevesebb lesz a letöltés akkor majd emelkedik az ára???
"Te Józsi mennyi most az adat-árfolyam?
"Tudja a bré, reggel néztem akkor 350 körül mozgott , épphogy rá néztem azt már fizethettem is verjem"
Gyünyürű lesz mondhatom...és el is tudom képzelni.
Ez kb. olyan lesz mint a mobil-net, csak itt még az alapot is kifizeted...
whatthefuck
@mekkelek: nyalni ingyen és bérmentve a legjobb. Én a seggnyalásra vetnék ki adót, minden megkezdett óráért 150Ft. Amennyi nyalonc van, ez egy igazán profitábilis adónem lenne, és abszolúte igazságos is.
kkalman
Nem lehetett volna a születésük pillanatában átengedni ezeket egy szecskavágón?
szandokan
@mekkelek: Engem nem küldött senki ide, hátha majd egyszer megérted, hogy nem csak balosok létezhetnek egy oldalon. Egyébként meg ebből nem lesz semmi, az origó kitalálta (oda se megyek többet, azt az alpárizmust, ami ott megy), és már ugrott is rá mindenki. Írod, te a Fideszre szavazókkal fizettetnéd meg az egészet. Megnyugodhatsz, én már fizettem annyit életemben, amennyit az emberek többsége még csak bankrablásnál látott filmekben. Most is kifogom, ha oda kerülne a sor.
mekkelek
@levi: 40-50 giga minden erôlködés és illegális letötés nélkül megy, pláne ha családról van szó. Most fizetek 5500Ft-ot T-Home-os TV és korlátlan Net (ebben benne van a világbajnok 27% áfa). 150Ft/GB-vel triplája lesz az adó az internet elôfizetésnek, tehát a szolgáltatás értékének 3x-osát lenyúlja az állam adóként. Kell a megalomániás új stadionjára, vagy valamelyik fidesznyik új villájára.
szandokan
@whatthefuck: Vannak olyan pornófilmek, ahol ezt szokták csinálni, és sokkal többet fizetnek, mint óránkét 150 ft :-))
szandokan
@levi: Nincs bevezetve semmiféle adó, és nem is lesz.
mekkelek
@szandokan: Hátha majd egyszer megérted hogy nem mindenki balos aki ezen az oldalon kritizálja ezt a korrupt klánt. Te valami furcsa lény vagy az biztos :) Érdemben semmit nem reagálsz, csak ferdítesz, vetítesz, terelsz, magadat fényezed és a végén azzal jössz hogy ez csak kitaláció. Nézz utána jobban mert ez sajnos nem az, bár lehet hogy az MNO még nem hozta le. Reagálásaid tipikus bértollnokra utalnak, és azt még el is fogadnám hogy fizetségért csinálod pl. közmunkásként. :)
Hogy te mennyit fizettél életedben az senkit nem érdekel - legalábbis engem rohadtul nem -, az én szememben attól nem leszel több/jobb mint egy minimálbérbôl életét tengetô takarítónô. Tudom, egyik példaképed azt mondta, hogy mindenki annyi amennyije van, és láthatóan iparkodnak is a fiúk ennek megfelelni - a mi pénzünkbôl természetesen. Ha kell a nagyobb vityilló majd kitalálnak pár újabb adót, amit természetesen nem a zemberek fizetnek meg.
levi
@mekkelek: Na igen, a 10giga nagyon alap, sőt, ugye ha csak 1 percre mész fel az megkezdtett 1 gigának számít...akár 10-20 ezer forint is kijöhet majd belőle, főleg ott ahol több a gyerek.
@szandokan: Nagyon remélem, de tetszenek az észérveid, öröm veled az eszmecsere :D
Hellcat
@szandokan: Neharagudj de szánalmas. Ezzel mentegetőzöl, hogy még nincs bevezetve? Tudod mit mondok? Ha bevezetik, akkor új adó lesz, amit mi fogunk megintcsak megfizetni, ha nem vezetik be akkor pedig egyértelműen elterelés a kurva kínos fidesz maffia lebukás miatt...amcsik jól bekavartak az egész NAVos adócsaló fideszpereputtynak és most próbálják elterelni róla a figyelmet. Ebből már sehogyse jön ki jól a fidesz. Bármi történik, bárhogy is végződik mindenhogyan sárosak. Azért megpróbálhatod védeni a védhetetlent.
Desischado
@Horizont: Hagyd, szandokan menthetetlen. Neki okés, mert ő meg tudja fizetni. Az meg nem zavarja, hogy más nem. De ha ezt a mocskot tényleg bevezetik, jól írtad, visszamegyünk húsz évet. Rengetegen lemondják az internet előfizetésüket, mert nem fogják tudni megfizetni. És nagyon aljasnak találom, hogy még ettől is meg akarják fosztani az embert. Remélem, hogy most lesz összefogás, és megakadályozzuk, hogy ez megvalósuljon! A szolgáltatóknak sem érdeke, mert ha én értem, akkor ők még jobban értik, hogy ilyen összegek mellett drasztikusan fog csökkenni az előfizetők száma. A másik meg az, hogy sokan csak így tudják skype-on tartani a kapcsolatot a külföldön élő családtagjaikkal, és innen lehet egy filmet megnézni, és még sorolhatnám. A cégek is szívni fognak, de mivel már rengeteg minden számítógépen van, és az internetről bonyolítanak sok mindent, gondolom, logikus, hogy egy csomó szolgáltatásnak úgy fel fog menni az ára, hogy arról koldulunk! Nesze neked, rezsicsökkentés! Vajon mi van még a tarsolyukban? Aljas szemét harácsoló banda! Hogy fulladnának meg! És király lenne ha csak azok szívnának, akik annyira velük tartanak! Mint szandokan is. Bezzeg a korrupciós ügynél csend volt! Egyetértesz ugye?
Desischado
@szandokan: Honnan veszed, hogy kitaláció? Kik az informátoraid, hogy ennyire biztos vagy benne? Akkor nem ismered a fideszt! Megcsinálják, ha csak a népfelháborodás meg nem akadályozza!
whatthefuck
@Desischado: Mire volt itt még összefogás? Legfeljebb a magunk alatti fa vágására, lásd választások. 2018-ig már nem lesz választás, úgyhogy szopóág mindenkinek. Hajrá fidesz!
Nézzük a jó oldalát, nem éri meg otthon recskázni az internetre, ezzel fellendítik a prostik forgalmát. :)
micfild
@Desischado: Nem fogja. EZT is lenyomják a torkunkon. Max a nagy szolgáltatók-- talán esetleg. Mint a Telekom vagy a UPC-- mert ez nekik is a végüket jelenti. Képtelenség azt kifizetni egy átlagembernek amit kitaláltak. De ha csökken az előfizetők száma, akkor a kisebb szolgáltatók 1 hónap alatt mennek tönkre.. a nagyobbak meg 3 hónap alatt. Kérdezem.. - mennyi ember munkahelyébe fog ez kerülni?
silber13
@szandokan: Te a " metal zenén " kívül ugye nem is ismersz mást??? Szomoró!!:-((
dzurinda
@szandokan: "Nincs bevezetve semmiféle adó, és nem is lesz."

Azért már a mandineren is megjelent a hír, ami nem éppen baloldali portál.
petike
@szandokan: Mint ahogy megvédték a nyugdíjakat, meg verseny van, és nem hárítják át a bankok a tranzakciós adót.
Védjed őket, a véleményem nem változik (rólad sem).
petike
@micfild: Az őket nem érdekli, mennyi munkanélküli lesz. A 20milliárdból löknek 2 hónap közmunkát, oszt meg van oldva a foglalkoztatási statisztika.
De ezzel nekik többszörös a haszon: 1. nem lesz kapcsolat az ellenzőik közt, mert nem tudják megfizetni, 2. ha nem lesznek előfizetők, a szolgáltatók elmennek, 3. a kiüresedő piacot átveszi egy csókos, aki a még befolyó pénzt kitalicskázza felcsútra.
coni
Aranyos, hogy konkrét törvény van az internetadóra, de még most is van olyan hitbuzgó (szandokan) aki szerint

"Nincs bevezetve semmiféle adó, és nem is lesz. "

Vajon ezek az emberek a pártkönyvükön kívül olvasnak más irodalmat is?
mate03
@coni: Igen ! Orbán Viktor válogatott ,beszédeit ! Bőr kötésben,mint Lenin összes műveit!
kukac50
A Fidesz mindenre adót szab ki amit több mint 4 millió Magyar már nem tud megfizetni. Az célja Orbánnak minél kevesebben tájékozódjanak.
karma1
@szandokan: 22.54-re: Azt irtad, (csak a lenyeget ismetlem, nem szo szerint, mert nem akarok orakat tolteni a visszakeresessel), hogy nem tisztesseges, hogy a muveszek szellemi termeket, amire esetleg eveket aldoznak, csak ugy letolthesse a pornep ingyen, esetleg feketen ellopva. En erre irtam, hogy ezek a celebek - nem csak a szineszek, hanem hires zeneszek, filmrendezok, tancosok tartoznak ebbe a kategoriaba - szerintem.

Ez nemcsak ezert szemetseg, hanem azert, mert pl. vannak olyan iskolak (mar kozepiskolak is), meg egyetemek, ahol egyes targyakat nem is tanulhatsz maskent, csak az interneten keresztul. Az internet nyujtott segiteget ahhoz is, hogy a tanulok gyorsabban talaljanak adatokat a neten, Google-on, mintha el kellene menniuk egy konyvtarba, ahol esetleg napokat kellene tolteniuk egy egyszeru adat megszerzesere.

Ne legyel alszent, es ne mondd, hogy ezeknek a diakoknak majd lesz valami kedvezmeny, mert ez nem fog az oktatas fejlesztesere jotekonyan hatni, hanem meg jobban visszaveti oket lehetosegekben...
herczeg0210
Tudja-e valaki, hogy a kinaiak ezt, hogy csinálják? Egyszerűen letiltanak honlapokat és kész. Ennél a mini Szterelnöknek több az esze, mert tudja így pénzt lehet csinálni. Igaz régebben ellene volt, de megjött az esze/?/.A keleti nyitás szele...
bundi
@szandokan: mert a kutyát sem érdekli a terelésed...a cikk arról szól, hogy a fidesz segget csinálva a szájából bevezeti az internetadót, amit nem is oly rág még maga vétóztatott meg a csúnyagyurcsánnyal...
erre te jössz a jogdíjas szövegeddel, meg hogy te mennyit fizetsz ill. fizettél már a közösbe, meg neked mennyi pénzed is van...amire egyébként a saját dicsekvéseden kívül semmi bizonyíték...ezt már írtam párszor...de...ha beszélgetni szeretnél valakivel, tedd privát üzenetben...és nem szeretnék beletaposni hófehér kicsi rózsaszín virágocskás lelkedbe, de tudod az ilyenek ellen akkor kell felemelnie az embereknek(és nem az olyan zembereknek mint te) a hangjukat amikor még csak gondolatcsíra a vezetőik elkorcsosult agyacskájában...mert ha már bevezették...akkor a neved kuss...mehetsz a pénztárhoz fizetni...de tudod ti ehhez adtátok a nevetek...erre adtatok felhatalmazást...és most rosszul esik a kritika? hát essen...
emlékszel a manyup lenyúlásra? ott is ez volt...úgy sem csinálják meg...hahahaha...
hát most miért ne tennék...
mint említettem max a narancsos nagyiknál fogja kiverni a biztosítékot, hogy hogyhogy csak egyszer beszélhet az unokával a skypon havonta...de tudod mit aki hülye...az is marad...még, még még ...
és most jöhet a lexusozásod, meg hogy te így meg úgy...
egyébként a lexus normál autó...egy kategória a mercivel, vagy a jaguárral...talán kicsit olcsóbb is, tehát nem tudom mire vered magad ennyire vele...főleg hogy már négy éve is ezt tetted...és egy 4 éves lexus nem nagy szám...
karma1
@nyanya001: Szerintem azt csinalta orban, hogy amit az elmult 25 evben tamadott, (amig ellenzekben volt), mert a baloldali kormanyok beszeltek azoknak a torvenyeknek a bevezeteserol (300 forintos vizitdij, meg most az internetado), azt most mind eloveszi, leporolja, es erobol be is vezeti, mert nincs olyan harcias ellenzek, aki azt mondana nekik, hogy eddig es ne tovabb!

Az egy csoppet sem zavarja orbant meg a bandajat, hogy minden intezkedese, amit eddig eroszakosan atnyomott torvenykent az Alapkatyvaszba, homlokegyenest ellentmond annak, amit elozoleg mondott, igert, sot - ellenzekben - kifejezetten tamadott.

Igy kell modszeresen segget csinalni a szankbol, ahogy o csinalja...

Lehet, ez megy neki meg a seggnyaloinak, de nekem mar regen forog a gyomrom ennyi nyilvanvalo hazugsag lattan...
nyanya001
@szandokan: Csak nyomod a fideszes propaganda szöveget
te is kiskorúnak nézed az embereket, akik nem tudják miről van szó ?
Egyértelmű, hogy korlátozni akarja a Fidesz a felhasználást
ugyanis ha valaki ingyen letölt, azt a tulajdonosa megtudja akadályozni,
sőt, azt hiszem már van is ilyen !
sokkal inkább az a cél, hogy minél kevesebb legyen az információ
ami a kormányt illeti, mert ugye kapja a sallerokat mindenhonnan
az idióta kül- és belpolitikája miatt !
Mert kiderülnek a Szijjártók, Kósák , Rogánok és társaik feltűnő vagyongyarapodása !
A legutolsó olajügyről már ne is beszéljek !
KERKA
@nyanya001: Ez az internetadó éppen hogy a kis és középvállalkozásokat érinti majd érzékenyen, kíváncsi vagyok mit szól majd ahhoz szandokán. Vagy zsebből fizet, mint a csekonics báró:))
nyanya001
@KERKA: Őt nem fogja megrázni, mert sikeres vállalkozó ! :)
szandokan
@bundi: Az idén cseréltem le éppen, tudod, minimum két évente leszoktam. Egyébként meg nem vagyok annyira elájulva az autóktól, nekem egy ilyen szar 40 milliós verda tökéletesen megteszi. Olcsó kategória? Lehet. Mindenesetre ennek örülök, mert akkor nem számít ez luxusnak, másnak is van hasonló, vagy akár jobb is. Nekem ez elég, ez van. Igénytelen vagyok, de az is lehet, hogy csak nem akarok sportkocsival járni.
bundi
@szandokan: látod látod...megint ráraboltál a saját farkadra...
miért teszed ezt...ez közérdekű közlés? vagy szeretnéd ha ezt tudná mindenki?
"nekem egy ilyen szar 40 milliós verda tökéletesen megteszi. Olcsó kategória? Lehet. Mindenesetre ennek örülök, mert akkor nem számít ez luxusnak, másnak is van hasonló, vagy akár jobb is. Nekem ez elég, ez van. Igénytelen vagyok, de az is lehet, hogy csak nem akarok sportkocsival járni."
még mindig nem érted, hogy ezzel magad égeted?
de a cikkre megint nem reagáltál...tehát ez csak terelés a cikktől, mivel erre sokan ugrani fognak, hogy téged anyázzanak...és le sem sz...ják a cikket...tehát ez nem lehet véletlen...jól látom?
egyébként mert te azt mondod...az még nem jelent semmit ez az internet és anonim...
KERKA
@szandokan: 13.22 Most tulajdonképpen mire is válaszoltál? Te most sajnáltatod, vagy kinevetteted magad? Hozzád minden esetre papízsepi kell:))
szandokan
@bundi: Égetem magam? Itt, egy anonim fórumon? Ahol csak néhányan ismernek valójában? Nem hinném. Te viszont leállhatnál már, kezdem unni kicsit.
szandokan
@KERKA: Az internetadó nem biztos, hogy be lesz vezetve. Egyébként éppen most értesültem arról, ha mégis, mekkora lesz kb. a mértéke. Kibírható kategória egy komolyabb cég esetében, a magánszemélyeknek sem jelent sokkal több kiadást, ugyanis maximalizálva lesz a felső határa.
bundi
@szandokan: hát ha jól emlékszem én mindig azután kezdem ezt erőltetni miután előjössz hasonlókkal..."nekem egy ilyen szar 40 milliós verda tökéletesen megteszi. Olcsó kategória? Lehet. Mindenesetre ennek örülök, mert akkor nem számít ez luxusnak, másnak is van hasonló, vagy akár jobb is. Nekem ez elég, ez van. Igénytelen vagyok,"
de tudod ezt csak olyankor szoktam látni, ha a témára már mást nem tudsz lépni annyira védhetetlen, és csak így tudod tompítani a hsz-eket...
mint most is...jöttél előadókkal, jogdíjakkal, illegális letöltéssel, és miután mind elvérzett jött ez az ócska szöveg...
és kérdezed égeted magad? hát szerintem igen...és ahogy látom mások szerint is...
na de vissza a témához...ez a havi 700 plusz a gigánként 150 ft nem sok ez egy kicsit?
valamint ha hozzácsapjuk az másik felvetődöttet...
www.origo.hu/gazdasag/20141022-a-szappant-es-a-sampont-is-megadoztatja-a-kormany.html
és mondom miért is kellene leállnom? mikor te mindig újra kezded ezt a lökött szöveget...
KERKA
@szandokan: Köszönöm,, de éppen most olvastam én is a Rogán nyilatkozatát.:))
szandokan
@bundi: Mert ezt már biztosan tudod, bevezették? Gigánként 150 ft - ot nem kell majd fizetni egy felhasználónak sem, majd meglátod. Na, már meg a szappan...Ki a fenét érdekelnek az ilyen marhaságok? Mert engem nem, nem szoktam fürödni csak egyszer egy hónapban.-))
szandokan
@bundi: Friss hír, hogy az Index információi szerint, a párt javaslata alapján, a magánszemélyek előfizetései után havonta legfeljebb 700 forint, az üzleti vállalkozások esetében pedig 5000 forint lehet a legmagasabb adómérték a netadón.
bundi
@szandokan: még frissebb...
"Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót. Ilyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. A nemzeti hírügynökség, és annak nyomán több lap, így mi is reggel azt írtuk: az adó összege havonta maximum 700 forint lehet. Ez nem igaz.
Csupán az adó hanghívásra és üzenetküldésre eső része lesz legfeljebb 700 forint, az internetes adatforgalmi részt érintő adó mértéke az eredeti javaslat szerint is minden megkezdett gigabyte után 150 forint lesz.
A távközlési szolgáltatóknak jelenleg magánszemélyek után 2 forintot, üzleti előfizetők esetében 3 forintot kell fizetniük hívásonként és megkezdett percenként. A küldött üzenetek – szöveges és multimédiás – adója magánszemélyeknél 2 forint, nem magánszemély előfizetőknél pedig 3 forint.
A hívószámról indított hívások, küldött üzenetek utáni adó összege havonta magánszemélyek esetében legfeljebb 700 forint lehet, míg cégek esetében 5000 forint.
Csökkenthető az adóalany által fizetendő havi adó az adómegállapítás hónapját megelőzően utoljára benyújtott társasági adóbevallásban bevallott és megfizetett társasági adó egytizenketted részével. A szolgáltatóknak az adót havonta a hívást, üzenetküldést, adatforgalom lebonyolítását követő második hónap huszadik napjáig kell megfizetniük.
Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára azt mondta, a kormány 20 milliárd forint pluszbevételre számít a távközlési adó kiterjesztéséből."
forrás
propeller.hu/itthon/3006652-onnek-havonta-700-forint-lehet#c1184845
szandokan
@bundi: Szerintem várjuk ki a végét. Az imént felmentem az origó oldalára, még írtam is pár szót, nem kellett volna. Ahhoz képest a propi egy mega kultúr oldal...
bundi
@szandokan: ti várhatjátok...ti dolgotok...amíg a vezéred nem táncol ki az unióból addig úgy szívatja a népet ahogy szeretné...de ha a jó pár száz ezer embernek haza kell mennie miatta a semmibe...akkor lesz ereszd el a hajam...és ez sajna tény...és most nagyon erre felé haladnak a dolgok...tehát ne sértődj meg ha a kintiek egyre mérgesebb hangnemben fognak támadni...és addig jó amíg csak szóban teszik ezt...
de a cikkhez visszatérve...ezek a hirtelen bedobott pár milliárdos új adók akkor szoktak feltűnni, mikor a háttérben egyre nagyobb a gáz mint most is...
hvg.hu/gazdasag/20141018_zarolhatjak_korrupcio_kitiltott_magyar
"Beszélgetőtársunk felidézte azt, hogy nemrég derült ki, borzalmasan alakult a magyar ipari termelés augusztusban. Az elemzők jelentős növekedést vártak, ezzel szemben a termelés 5,7 százalékkal múlta alul a júliusit. Elsőre senki nem tudta, mi lehet az oka a megtorpanásnak, aztán, ahogyan a Portfolio.hu megírta, világossá vált, a német Audi a nyár utolsó hónapjában három hétre leállította a motorgyártást, pedig előzetesen még a termelés felfutása volt várható a német autógyár új termelési kapacitásainak üzembe helyezése miatt. A leállást az Audi nem jelezte előzetesen, ami szokatlannak mondható, ahogyan a világpiaci autóipari kereslet sem torpant meg, így az sem indokolta a csaknem teljes havi leállást. Forrásunk szerint ezzel a lépéssel érzékeltette azt Németország a magyar kormánnyal, mennyire függ a magyar gazdaság a németektől, ha egy nagy autógyár 3 heti termeléskiesése is ekkora zuhanást képes előidézni az ipari termelésben."
nem gondolod ez a netadó csak terelés? mármint hogy inkább emiatt vergődjön a nép, mint a gazdaság egyik hónapról a másikra történő 5.7 százalékos visszaesésén...
nyanya001
@szandokan: Mellesleg nem ártana, ha erről a témáról
tájékozódnál egy informatikai szakemberrel , hogy mit jelent ez az
internetadó ebben a formában !
De ahogy látom, a rendelkezés meghozóinak sincs halvány fingjuk sem !
Bercifiu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
petike
@Bercifiu: És akkor még a cafetéria adóemeléséről nem beszéltünk.
szandokan
@Bercifiu: @petike: Miért is akartok mindent ingyen? Például a skype esetében meg is értem az adót, mert az tulajdonképpen telefonálás. Mégis hogyan gondoljátok azt, hogy naponta több órát lehessen telefonálni 3000 ft - os előfizetésért? Ez enyhén szólva is nonszensz. Ja, és Bercifiú, moderáld magad, rendben?
whatthefuck
A fidesz úgy tartogatta ezeket az új adókat a választások utánra, mint zsúfolt villamoson a fingot. Már kékült a feje, megígért mindent a népnek, akik rábuktak a csecsre, pecsre és szopikáztak szorgalmasan. Csak már más jön belőle, nem tej, ne tessenek csodálkozni rajta birkucik.
szandokan
@whatthefuck: Ha lesz is internetadó, majd a szolgáltató fogja eldönteni, mennyit hárít át a fogyasztóra, már ha átfognak egyáltalán. Eddig sem került sokba az internet, vagy szerinted több százezer forint értékben letölteni programokat, naponta órákat a skype - on lógni 3-4000 ft - ért az rendben van?
Csizmás Kond
Nehezen tudom elképzelni, hogy amikor egyre több lehetőség van ingyennetezni akár vonat busz iskola intézmény stb akkor ezt hogy fogják megadózni.
...és eszeket európai normák írják elő...
nyanya001
vasárnap rokonlátogatásra mentem Siófokra, Szárszóra, egész úton nem láttam más táblát, mint " Tovább csökkentjük a rezsit "
Köszönjük, nem kérünk belőle, belőletek !
pbalage
@szandokan: piacgazdaságról hallottál már? Mi az hogy e-mailezel, mikor ott a posta is?
Sőt, kéne egy olyan opció is a propellerre, hogy képeslapon beküldöd, amit szeretnél.
szandokan
@pbalage: Nekem beszélsz piacgazdaságról???
nyanya001
@szandokan: Nem véletlen, ebbe nagyon beletenyerelt volna,
persze, nyugtával dicsérd a napot... a felháborodásról már nem is beszélve !
Egy igazán demokratikus országban az internetet nem megadóztatják,
hanem alanyi jogon adják !
levi
@coni: Várjál eddig azt mondta, hogy nagyszerű dolog...aztán meg azt, hogy nincs is ilyen. Így lehet hinni nekik:D
dzurinda
@szandokan: A torrentezés lopás, de a Skype-ozás közel sem az. Szerinted nem az lenne a jövő, ha mindenki olcsón tudna kommunikálni egymással? A Skype egy mindenki számára elérhető program, amely nagyon praktikus.
dzurinda
@szandokan: "Nekem beszélsz piacgazdaságról???"

Bocs, hogy beleszólok, de aki a Fideszt támogatja, az bizony jelenleg a piacgazdaság páros lábbal tiprását támogatja.
rugacs
Pár éve (2008-ban) még kormányellenes voltam!
A cikk írója szerint ami 2008-ban még rossz ötletnek tűnt, az 7 évvel később is annak kell lennie!
Ezek szerint a világ egy helyben áll.
Amit valaki egyszer kiejt a száján, annak évek, évtizedek múlva is helyénvalónak kell (illik) lennie! Főleg, ha Fideszes.
1987-ben a kormány még a rothadó kapitalizmusról szónokolt.
1990-ben ugyanazok az emberek már milliomos, milliárdos kapitalisták voltak!
Akik '89 előtt a disszidenseket bebörtönözték, most a nyugati hatalmakat istenítik.
De hogy visszatérjek a napi problémára, érdemes lenne megnézni a 2008-as és a jelenlegi internetezők számát.
Ha már akkor kivetették volna ezt a fajta adót, talán sohasem értük volna el a mai szintet.
Persze szarügy, mindenkit érint, aki használja, én is ellenzem, de ha politikai szemmel tudnám nézni, akkor biztosan jó ötletnek tartanám, hiszen szép kis bevétel várható ettől.
A jól tejelő teheneket sem ölik le idő előtt...
Arról viszont ne is álmodjunk, hogy a szolgáltatók nem fogják ránk terhelni ... :-(
mate03
@joopapa: Nem veszitek észre hogy ez megint egy gumi csont? Ezzel akarják elterelni a figyelmet,az adó és ÁFA-csalási botrányról! Ami komojan érinti a kormányt és a NAV-ot!
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Toby: Kultúrára téged nem tanítottak meg a szüleid? Látszik...
rosalinda57
Egyet tudok. Aki 2008 évben támogatta az internet elterjedését, ha most meg ezzel szemben áll, az " más testrészt" csinál a szájából. Igaz, amit eddig mondtak és ígértek az is mind ellentéte annak, amit csináltak. Megbízhatók ? Átláthatók ? Az internet megadóztatásával is rezsit csökkentenek ? A frászt. Ez is egy elterelő hadművelete a hazudozásnak.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Szimba
@joopapa: Tetszik ez a kurmány szó. Nagyon jó!!!
Szimba
"Ha van valami, amivel jó nagy rombolást lehet okozni egy nép fejlõdésében, az az oktatás, kultúra, és egyre inkább az információhoz, a hatalmas mennyiségû adathoz, tudáshoz való hozzáférés nehezítése, drágítása. Ebbõl a szempontból a Magyarországon belengetett internetadó kifejezetten jól teljesít: "
www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/16-citadella/6017-
sekele
Nagyon úgy tűnik ez csak a kormányzatot ért korrupció gyanúról akarja elterelni a figyelmet. A törvényjavaslatban szereplő mérték nem 20 Milliárd hanem többszáz Milliárd költségvetési bevételt jelentene, ekkorát még egy unortodox gazdasági miniszter sem tévedhet. Arról nem beszélve, hogy még a kormánypárt sem támogatja, nem mellesleg komplett cégeket azonnal tönkretenne.
Ezt most találta ki valaki a reggeli kávéja mellett...
Grafix69
@szandokan: Apám Te egy nagyképű beképzelt öntelt ... vagy , ki a tökömet érdekli mennyi a vagyonod , ha ennyire érdekel ez a fellengzős téma menj egy sznob klubba aztán ott lehet rivalizálni melyikőtök okádik drágább autóban a kaviár után. Komolyan már nem tudsz mire hivatkozni csak ,hogy mid van . Elárulok neked valamit amikor már nem leszel mert az élet mulandó a szájba vágott 40 millád autódban amit egész életedben dédelgettél , csirkéket fognak keltetni a helyi hajlékonyak és egy bazi nagy kályha kürt fog kilógni a tetején mert azzal fűtenek.
micfild
@Grafix69: Szerintem az a legizgibb, hogy kabirbedi még mindig nem mondta, mennyi adatforgalmat bonyolit az ő cége.
Kezdek biztos lenni abban, hogy fémgyüjtőgetős vállalkozása van.
Végül is a mi kedvenc polgmesterünk a helyi fémgyüjtőssel szokott nyaralgatni Mauritiuson.
Mi másért védené ennyire az összes mocskot??
Grafix69
@micfild: Nincs nekem azzal semmi bajom ,hogy Ő milyen politikai rendszert ajnároz , nem ezzel van a gondom , de az már felettébb idegesítő ,hogy minden harmadik beröffenése a nekem mim van meg nekem ez nem sok meg nekem ennyim mindig volt meg már akkor is volt ennyim mikor senkinek. Most komolyan bebasznám egy dzsungelbe gatyába aztán meglátjuk mire elég a sok lóvé.
szandokan
@Toby: Viszont itt már nem leszel sokáig, hiába vagy illemtanár.
szandokan
@Grafix69: @micfild: Ez most így jött ki, sajnálom. Bundi elkezdte, én meg belementem. Amúgy Micfild, majd a kedvedért a jövő héten utána nézek az adatforgalomnak, tudod, ezzel nem én foglalkoztam soha. Az meg jó lenne, ha nem fémgyűjtőznél itt nekem.
szandokan
@sekele: Én is ezt próbálom elmagyarázni az őrjöngő tömegnek...Nem lesz semmiféle internetadó.
pbalage
aki chrome-ot használ, és csak internetezik, annak kábé jó ez a mérő, nyugodtan telepítse fel:

chrome.google.com/webstore/detail/internetad%C3%B3-m%C3%A9r%C5%91/lkbigpgceegkmmkepkhdjfhgnfpiofla

megjelenik egy karika gomb jobb felül, abból nézheted, hogy mennyi a "fogyasztásod".
(én a routerből néztem ki, mert nem csak web van, nálam ma a chrome 329-et jelzett, de a routerből gyorsan kiszámoltam, hogy 1920 volt a cucc.
(nem hiszem, hogy a chrome-os alkalmazás hibája, tényleg nagy az adatforgalmam)
bundi
@szandokan: miszösz...megint modera leszel...vagy csak kimondassz mindenkit...
szandokan
@Desischado: @bundi: Örülök, ha nektek tetszett Toby megnyilvánulása, mert az egyben titeket is minősít.
Egyébként meg: www.hir24.hu/velemeny/2014/10/22/nem-lesz-internetado/
Toby
@szandokan: Ne itt érzékenykedj te faszfej, olvasgasd a bibliát te barom, aztán leszophatsz csendben !
nyanya001
@szandokan: Áruld már el légy szíves, ennek a kormánynak
milyen piacgazdasága van a különadók kivetésén kívül ?
Ez ugyanis nem piacgazdaság, hanem az emberek újabb megsarcolása !
lalikirály001
Minden rosszban van valami jó is,az a sok szemellenző is, és aki nem ment el szavazni az ugyan úgy fizet!!!A sok agymosott most tapsikolhat!
bundi
@Csizmás Kond: ha ezt bevezetik ezek a lehetőségek megszűnnek...kb ennyi...
Csizmás Kond
@bundi: Akkor lesz igazi amikor nem lesz ott a ha.
bundi
@szandokan: "@nyanya001: @pbalage: @bundi: propeller.hu/itthon/3007135-fides...
Tetszik Válasz erre Jelentem tegnap, 18:09"
és szerinted azért mert fény gyúlt beszűkült agyacskájukban, vagy metr látták az interneten fellángoló indulatokat...és elgondolkodtak azon mennyit veszíthetnek...
és ez jóformán azoknak köszönhető akik itt és máshol felemelték a hangjukat ellene...és nem neked, aki csak csöndben sunyít, és mantrázza, hogy úgyse tennének ilyet...erről ennyit
...de szerintem elérték a céljukat...az emberek erről beszélnek és nem a gazdaság megtorpanásáról...
tudod a németek...amit már linkeltem neked...vagy hogy megszűnt a kereslet az államkötvények iránt...
propeller.hu/itthon/3007026-kutyanak-sem-kellenek-magyar-allamkotvenyek
vagy itt...
www.portfolio.hu/gazdasag/allampapirpiac/nem_sikerult_rovid_allampapirokat_eladnia_a_magyar_allamnak.205392.html
emlékszel az imf hitel azért kellett, hogy nehogy előálljon ez a helyzet...na bumm...most sikerült...
bundi
@szandokan: "@Desischado: @bundi: Örülök, ha nektek tetszett Toby megnyilvánulása, mert az egyben titeket is minősít.
Egyébként meg: www.hir24.hu/velemeny/2014/10/22/..."
nem akarok a lelkedbe tiporni, de ha elolvasod a tegnap 15,42-es kommentemet rájössz hogy én is kb hasonlóról beszéltem, csak az indok volt szerintem más...és még mindig tartom ehhez magam...csak értő módon kellene megtanulnod olvasni, és értelmezni...ha már a gazdaságpolitikában ily jártasnak érzed magad...és ez egyben téged is minősít...hogy a te szavaiddal éljek...
más...
"Ez most így jött ki, sajnálom. Bundi elkezdte, én meg belementem. Amúgy Micfild, majd a kedvedért a jövő héten utána nézek az adatforgalomnak, tudod, ezzel nem én foglalkoztam soha. Az meg jó lenne, ha nem fémgyűjtőznél itt nekem."
mit is kezdtem én?
"Megnyugodhatsz, én már fizettem annyit életemben, amennyit az emberek többsége még csak bankrablásnál látott filmekben. Most is kifogom, ha oda kerülne a sor.
Tetszik Válasz erre Jelentem tegnap, 00:12"
én csak azután szóltam , hogy nekiálltál villogni...
adj nevet telefonszámot magadhoz...akkor le lehet ellenőrizni ki is vagy...de amíg ilyen nincs, addig coki...
mondhatsz bármit, csak az hiszi aki akarja...
Toby
@Horizont: " Én is szoktam káromkodni, de ne ess túlzásba ha kérhetjük! "

És mi a túlzás - ha kérhetem !
Toby
@Horizont: ja és hányan hatalmaztak fel, hogy a nevükben is beszélj ?
bundi
@Csizmás Kond: www.hir24.hu/velemeny/2014/10/22/nem-lesz-internetado/
ezt szandokan tette ide...olvasd el a végét is...
az igazi indok ehhez hasonló, csak nem az amcsik vannak benne, hanem hogy fű alatt bedőlt az ország...nem tudnak új finanszírozókat bevonni a hiány finanszírozására...
www.portfolio.hu/deviza_kotveny/allampapirpiac/rendkivuli_dolog_tortent_a_magyar_kincstarjegy_aukciojan.3.205324.html
és a németek is keresztbetettek rendesen...
hvg.hu/gazdasag/20141018_zarolhatjak_korrupcio_kitiltott_magyar
vége felé van az autóiparról...de ezt már olvastad máshol, mert válaszoltál is rá...
ennyi...és most megy a terelés ezerrel...
ilyen az amcsi ügy is, mert annak is jobb esetben csak az a 6 balek a kárvallottja, de az országra nézve tétje nincs...
és gondolkozz el, ha netán ez igaz lenne, mik lehetnek a következmények...
whatthefuck
@szandokan: Teljesen mindegy hogy mit talál ki a gazdád, nincs az a szánalmasan erőltetett indoklás, amit ne akarnál azonnal, teljes mellbedobással védeni. Totál hiteltelen alak vagy, mindenki megveti a szervilitásodat amit itt előadsz, hovatovább téged. Nem értem hogy vállalhat egy magára adó ember ilyen szerepet. Borzalmas mélyrepülése ez a magyar emberek öntudatának, értékválasztásának. Szégyellem magam helyetted. Pedig ennél te többet érsz, nézz magadba és gondold át, hogy hány tál lencséért éri meg eladni a lelkedet!
bundi
@Toby: nem...de mások is megkérhetnek...ne menj le arra a szintre...
ez téged is minősít... vegyél nagy levegőt számolj el tízig...és relax...úgy könnyebb írni is...és könnyebb elmagyarázni egyes egybites de magukat sokra tartó szószólóknak is, hogy szar van a palacsintában, nem nutella...
Csizmás Kond
@bundi: idézek a cikkből :
" el lehet terelni a közvélemény figyelmét az ősz egyik legforróbb politikai témájáról, "
Nézd lehet sokaknak csak egyvalamire képes járjon az esze viszont egy átlagember képes mindkét dolgor egyszerre elképzelnie, meggondolnia és vitatkozzon is róla. ...ennyit az elterelésről.
A második linked na az amit amúgy sem ért senki. ez az elterelési akarat mert ott bármit írnak csak tátogni tudunk.
A harmadik meg ugye nincs tisztázva. A tény, hogy amerikából kitíltottak néhány embert akik valami módon kapcsolatban vannak a kormánnyal és korrupciós tettekkel gyanúsítják. Van egy érdekes oldala az egész ügynek, éspedig az, hogy épp az amerikaiak azok akik hangoztatják minden magyarázkodásukban, hogy különböző országok különböző szokásokkal rendelkeznek, van ahol legális a csúszópénz elfogadása. Namármost ha netalán kiderülne hogy azok a korrupciós akármik amivel a magyarokat vádolják csak egy szokásjog, ugyanis azért kértek támogatásíi pénzt mert azzal állami akármit támogatnának és ehhez joga van az államnak akkor mit tudnának tenni ?
herczeg0210
Van egy régi ötletem, a sapka adó! Ha van azért, ha nincs azért. de fizetni mindenképpen kell. És nem megszorítás, csak fizetés.
bundi
@Csizmás Kond: ha a kormány ilyen kaliberű híreket dobál a köztudatba...mert ezt ugye ők tették fel a netre (ha jól tudom a heti gazdaság volt a kirobbantó)...annak oka lehet...mert ugye általában akivel ezt teszik az nem igazán szokott ilyennel dicsekedni hanem meghúzza magát és próbálja tisztázni a nevét...tehát valami más miatt csináltak ekkora ügyet belőle...
és mi lehet a fő ok?
lehet találgatni...
a ipari termelés bővülés helyett 5,7 százalékkal visszaesett...
vagy megszünt az államadósság finanszírozása...
és az amerikaiak, ha utánanézel nem is tehettek mást...
www.atv.hu/belfold/20141022-akar-az-egyesult-allamokban-is-birosag-ele-allithatjak-a-hat-kitiltott-magyart
olvasd el ezt is...így már jobban fogod érteni miért is tették ezt diszkréten minden reklám nélkül...a dolog felfújását még egyszer mondom a kormány tette...
Csizmás Kond
@bundi: Lehet találgatni...és te mint látom meg is teszed...:)
Nadekérlekszépen az az emlegetett ipari visszaesés abból adódott (mármint a hírek szerint), hogy az audi gyár nem adott motrot egy olyan szerelőrészlegnek ami magyarországon működik, vagyis akarattal gátolta a termelést tehát zsarolt. ...vagy azért telepített ide gyárakat, hogy azzal harcolja ki a hazája politikáját ?
a korrupciót már lebeszéltük ismételni semmi értelme.
bundi
@Csizmás Kond: és a kehi? a kormányzati nyomás gyokorlás a civil szervezetekre, az smafu?...
egyébként fordítva ültök a lovon...amíg onnan jön a pénz, addig velük kell jóban lenni, és nem harcolni, meg vitézkedni... de ha a keleti nyitás mégis csak bejönne? (bár a jelek ennek pont az ellenkezőjét mutatják) akkor lehet az ilyen nyomás gyakorlást figyelmen kívül hagyni...szerinted mi az ország érdeke, és mi viktoré...és melyik az, amelyik előbbre való?
Csizmás Kond
@bundi: " .amíg onnan jön a pénz, addig "...ne haragudj de ez nekem kolduspolitika.
Nem hajbókolni kell vagy leszopni minden nap, hanem kiállni az ország érdekei ellen és azt úgy intézni, hogy elsősorban az ittélőknek legyen jó és csak azután azoknak akik szopatnak.A pénzbeáramlás nem joindulaton mulik hanem meghatározott törvényeken, csak a nyugati demokrácia ne tudja elviselni, hogy más is megakar élni önállóan, mert neki a hajlongás meg a hasonló behódolás jelenti a demokráciát.
szandokan
@bundi: Mert aki nem osztja a te véleményedet, az csakis egybites lehet. Érdekes felfogás, de ezen nem lepődöm meg. Azért majd térjünk vissza erre az internetadóra később, amikor már tényleg bevezették, de ha nem fogják, akkor hunyászkodj meg egy cseppet majd. Egy 1000, vagy 5000 forintos adó még simán belefér, de 54 ezret nem fognak kiszámlázni 30 giga adatforgalomért meg napi 2 óra youtube bámulásért.
MR.Dagadék
Milyen szépen elfelejti ilyenkor mindenki az interneten eddig ingyenes dolgokat... Steam, EA-Games Orange, GOG (játékok, alkalmazások)
Linux disztribúciók, Windows frissítések, alkalmazások, ingyenes programok, (bármi, ami ingyenes és a winhez tartozik, dx, vc, stb) Ingyenes tanulást segítő szorgalmazó oldalak- programok...stb. Amik eddig ingyenesek voltak, az adó bevezetése után NEM! ...ugye...
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
bundi
@szandokan: tudod ha netán visszakoznának az javarészt a hirtelen kirobbant tiltakozásnak lenne köszönhető...hacsak nem terelés lett volna...másrészt egy alapcsomagra ami korlátlan netet tartalmazott eddig még majd még egyszer annyit fizetni csak adóban...na az érdekes lenne...
www.t-home.hu/lakossagi/internet/dijcsomagok
de ha jól értem, te most azt szeretnéd ha netán visszatáncolnának mert az emberek felemelték a szavukat miatta, az emberek kérjenek bocsánatot, mert nem vezették be...
illetve én kérjek bocsánatot tőled?
vagy ezt hogy értsem?
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@bundi: Értsd úgy, ahogy akarod, vagy beszéld meg ezzel az unintelligens senkiházival itt fentebb, habár remélem, nem állsz szóba olyanokkal, akiket még az őskorban sem vettek volna majomszámba...:-)
szandokan
@Horizont: Szerintem hagyni kell ezt az őslényt, hadd szárnyaljon, amíg megteheti. Ez legyen az életben a legnagyobb öröme (habár szerintem nincs is neki több).
varrólány
Majd ráérünk bosszankodni amikor már megtudjuk milyen lesz mennyi lesz mert még konkrétan zavaros az egész!
szandokan
@varrólány: Azt hiszem, a tied volt az első értelmes megnyilvánulás a témában.
varrólány
@szandokan: 18:01 Főleg hogy el se olvastam rendesen a cikket!:-))
varrólány
@szandokan: Bocsánat azt hittem , borozunk elnéztem a témát! :-))
Boszi27
@Grafix69:index.hu/tech/jog/2010/07/02/alanyi_jog_lett_az_internet_finnosrszagban/
Ők előrefelé mennek, mi pedig hátra. Majd kukoricafosztásra összegyűlnek az utcabeliek, és suttyomban hallgatjuk a SZE Rádiót. Bravó.
szandokan
@Boszi27: Több más európai országban, így Svájcban és Nagy-Britanniában is voltak már hasonló törekvések, de törvényt még sehol sem hoztak erre, legfeljebb ajánlásokat. "Az alanyi jogon járó internet elve ütközik a több országban bevezetett három csapás törvény online verziójával, ami az illegális fájlok letöltésén és megosztásán kapott felhasználókat letiltaná a netről három ilyen alkalom után. Finnországban az illegális fájlcserélők csak figyelmeztetést kapnak, az internetelérésüket nem vonják meg."
Szerinted nálunk hány embert tiltanának le a netről?
bundi
@szandokan: az illegális fájlcserélőknek és azok büntethetősége hogyan is függ össze ezzel az új adóval? Ami ugyebár csupán új pénzbevonási lehetőség miután az akk zrt kibocsájtásai lassan kezdenek kifulladni...
dzurinda
@szandokan: Igen, büntetni kellene az illegális fájlcserét, de ez nem függ össze az internetadóval - ahogyan bundi is mondta. Az internetadó mellett nem jó érv az, hogy más országokban büntetik a torrentezést, ez csak a torrentezés büntetése mellett jó érv.
coni
Az internetadó nálunk olyasmi lenne mint a levegő adó, mert sokan csak interneten keresztül tudnak tévézni, rádiózni. Egyes cégek olyan nagyságú forgalmat bonyolítanak munkavégzésük során, hogy a benyújtott törvénytervezet életbelépésével tömegesen lehúznák a rolót. A nem túl fejlett távmunkát tönkretenné ami a hátrányos helyzetű térségeket érintené leginkább.

Hatalmas versenyhátrány lesz az országnak, Amerikában törvény van arra, hogy egyik állam sem vethet ki internetadót.
spu00
Még nem törvény amit bejelentettek. Pontosították, nem lakóssági, FIDESZ egyből támadta. s minimális összegre tett ajánlatot. A FIDESZ támadta 2008-ban mert kormány azt mondta, hogy az ország gazdasága rendben, ilyen esetben miért kell adót emelni.Ugyan 2008 okt.ben kiderült, hogy nincs rendben, mert csőd közelben az ország, dec.-i fizetni valóra már nem lesz pénz, s jött a hitelfelvétel, melynek csak a kamatainak a fizetése még mindig és még sokáig fog tartani, melyet fizetni kell, s ez a meglevő kedvezmények mellett megszorításokat is eredményezhet.Tudják a hitel meglétéig jogos a nyolcévezés, az évi 1.300-1.400 milliárdos kamatot fizetni kell, az akkori kormány nem vitte magával. Nem szabad ilyen dolgokat elfelejteni.
Tényleg, Önöknél nem verte le a hús áfájának 5%-ra való csökkentés a lécet? Nem látom a felháborodást, ezt Önöknek nem szabad elfogadni, ez átverés, nem ? Inkább nettezni kell, nem húst zabálni, ki hallott már ilyent?
Toby
@Horizont: Beccuppanthatsz a "betlehembe" - józsibogár ! Mondtam, hogy a kutya ül és nem pofázik !
kamazuka
Fantáziálgatok! Minden megkezdett gyga byteután kell adót fizetni.Azt is írják,hogy a fizetést a törvény lehetővé teszi átnyomni az előfizető kontójára!Ez eddíg rendben is van.A bibi ott kezdődik,hogy minden byte 6 bit-ből és egy ellenőrző bitből épűl fel az 1024-es szorzóval,már olyanért is fizetni kellene,melyet valójában nem vettünk igénybe,mivel adatot nem tartalmaz,mert más a rendeltetése,de jelen van,és így alkotja az egészet.Azt semmilyen törvény nem írja elő,hogy program nyelvet nem lehet fejleszteni magánszorgalomból.Azért mert a karakter kódolás egy világnyelvként van jelen,még nem jelenti azt,hogy már karakterkódolásu program nyelvezetek nem jöhetnek(tek) létre,vagy nincsennek egyáltalán használsatban.Amennyiben elgondolásomra valós példát is lehetne felmutatni,az azt bizonyítaná,hogy egyes magukat az adófizetési kötelezettség alól magukat mentesnek vélők, szabadon grasszálhatnak a világhálón,míg az elszenvedő többség fizet!a különös játékot abban látom,hogy amit nem látunk az nincsen s ráébredünk a vezeték ráz!
csa-csa
"még 2008-ban, amikor az MSZP-SZDSZ kormány akarta megsarcolni a szolgáltatókat,.."
AZ NEM SZÁMÍTOTT VOLNA MI?
mindig mondom: egyik nagyobb szemét mint a másik!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.