Mintegy egymillió olyan munkavállaló van, aki a KSH által számított létminimum alatti összeget visz haza 8 órás, teljes állású munkával – írja a Napi.hu.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkártól – aki a szegénység világnapja alkalmából az ország egyik legszegényebb városrészében, a György-telepen tartott sajtótájékoztatót –, hogy a kormányzat elkötelezett az iránt, hogy elérje: Magyarországon ne legyen olyan család, amely nyomorban tengődik – írja a lap.

A valóság jelenleg az, hogy a legálisan járó bérek nagysága ugyanis akár 1 millió ember esetében sem érik el a létminimum szintjét. Ez azt jelenti, hogy a mintegy 4 millió munkavállaló negyede olyan bért visz haza, amely a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által számított összeg szerint még arra sem elegendő, hogy a XXI. századi minimális igényeknek megfelelő életet biztosítsa.

93 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Nem érdeke a Fidesznek a szegénységgel foglalkozni.Mivel távol tudja tartani az urnáktól a szegény szavazókat.
Mert a szegényeket nem érdekli a politika elvan foglalva a mindennapos megélhetési gondokkal.
Ők már lemondtak a mindenről.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Vegigolvastam a cikket - persze, csak a hulye nem latja, hogy mi a problema a berekkel, es hogy ki a felelos ezert...
Azt is mindenki tudja, hogy ha a nyugati szintet nem is erjuk el (mert 10-15-szoros fizuemeles ugysem lesz nalunk soha, csak a haldoklo nyugat kepes ezt a magas berszintet fenntartani), de mar azt is eredmenynek fogadnak el, ha legalabb a minimalbert elerne az a sok szerencsetlen ember, akik gombert dolgoznak mostanaban...

De azon kifejezetten jot mulattam, hogy lezerannyitiser bejelentette, hogy a Kulugyminiszteriumnal kezdi a 220 fos leepitest!

Ez az! Ez az a 220 ember, akit valszinuleg kitiltottak az USA-bol, ha egyszer ugyse utazhatnak oda, ne szorja mar rajuk a magyar allam a draga fizetest - az oroszokkal meg eleg, ha orban utazik suttyomban kvaterkazni a Nagy Medvevel, oda meg protokoll sem kell, csak par uveg vodka meg uborka a zsebbe, oszt jonapot...:o)))
1magyar
Kizsigerelik a dolgozókat minimálbérért, éhbérért. Miközben milliárdokat lopnak,csalnak a gazdagok.
nyanya001
Sajnos egy hibbant stadionmániás ezeket a számokat
sosem fogja elolvasni és a holdudvarába tartozó lakájok
sem fogják vele ismertetni bár kétlem, ha el is olvasná az agya nemigen tudná feldolgozni !
1magyar
@nyanya001: Ki építi a stadionokat? Melyik cég?
nyanya001
@1magyar: Talán jelen esetben nem ez a lényeg - véleményem szerint -
A stadionok éppen olyan mint a közmunkabér, csak viszi a pénzt, hasznot,
piacgazdaságot nem teremt !
Valaki kiszámolta már, hogy a stadionok fenntartása mennyibe kerül az adófizetőknek ?
1magyar
@nyanya001: Viszi a pénzt mután felépítették még utána is. De gondolom csókos cég az építő.
nyanya001
@1magyar: Utaltam rá a válaszomban, a fenntartási költségre gondolva !
A zsíros megbízásokat csakis a csókosok kapják, más cég szóba sem jöhet
és ez nem csak a stadion építésre vonatkozik hanem mindenre !
lópicigáspár
Felejtsük el a nyugati jóléti társadalmat! Ezt ugye megmondta a szépvezető! Csak azt nem értem, hogy aki tisztességesen dolgozik, annak miért kell éhendögleni a fizetéséből, miért van az, hogy ott a hanyatló libsi bolsi nyugaton, az utolsó - elnézést tőlük - takarítónő is többet keres az itthoni vidéki háziorvosnál!?
human
@nyanya001: Bizony nem csak felépíteni kell azt. De a cégek a kormánymegendelésért cserébe szívesen adakoznak erre a célra is.
Szimba
"..." a kormányzat elkötelezett az iránt, hogy elérje: Magyarországon ne legyen olyan család, amely nyomorban tengődik" - nem elkötelezettnek kell lennie a szavak szintjén, hanem tettekkel kéne bizonyítani. Vagy lehet, hogy már megtették a segélyek elvonásának bejelentésével és a munkahely NEM teremtéssel?
magyarbakancs
Nem érdeke a Fidesznek a szegénységgel foglalkozni.Mivel távol tudja tartani az urnáktól a szegény szavazókat.
Mert a szegényeket nem érdekli a politika elvan foglalva a mindennapos megélhetési gondokkal.
Ők már lemondtak a mindenről.
Judit0101
Azt nem tudom ki hökkent meg ezeken a számokon??? Az hol élt eddig???
miazavalami
@Judit0101: Narancsligetben tengetik fárasztó napjaikat::-)
Borda
Ha a kormány minden embere minimálbérből élne,nem pedig milliós gázsiból,akkor talán létrejöhetne egy szépen virágzó Magyarország. Mindaddig amíg ők ilyen bérezés mellett dolgoznak a HAZÁÉRT, s nem forgatják vissza a gazdaságba,hogy valóban ne szenvedjen hiányt egy magyar család sem, csak növelik a gettósodást. Dolgozzanak 50 vagy 100 ropiért ,mert gombot nyomogatni meg egy előre megírt más agyszüleményét egy általános iskolás gyerek is tud. XY-nak tetszik az ötlete,hú iktassuk már beee! Valakik régen megalkottak egy kormányzási rendszert ami alapján szépen,gördülékenyen működhet egy ország gazdasága és most csak klikkelgetnek kihasználva más szellemi termékét. Ezért jár nekik annyi gázsi? Ugyan már!
szandokan
@Borda: Fordítva: Minden becsületes dolgozó embernek milliós, de minimum több százezres fizetésből kellene élni. Ehhez olyan vállalkozókra, cégekre, stb. van szükség, akik képesek a komoly termelésre, fizető képes piacok megszerzésére, mellette a dolgozóknak is tisztességes bért fizetnek. Kevesen vagyunk még ilyenek, az a baj.
nemjoezigy
@szandokan: Mit fordítva? A Borda, + karma1 is teljesen igazat írt, én még nem találkoztam olyan vállalkozóval, akinek az alkalmazottai elégedettek lennének a jövedelmükkel, úgy hogy ismerik a cég működési adatait és a vezető gyarapodását. ÉS EZZEL NEM MONDOM, HOGY NINCS ILYEN. De azt igazán Te is jól tudhatod, hogy a környezet sem megfelelő a vállalkozásoknak, aminek jó része meg kormányzati felelősség. De amíg Te és az elvbarátaid ennyire védik a fideszkdnp tevékenységét, addig a dolgozóknak sose lesz jobb!
Jut eszembe a mostani nyugat európai sztrájk hullám, a mi kormányunknak és a vállalkozóknak ettől nálunk nem kell tartani, mert a dolgozóknak nincsenek tartalékaik, a szakszervezeteket a "rendszerváltáskor" ellehetetlenítették, tehát azoknak sincs pénzük, márpedig a sztrájk alatt is vannak kiadások.
+ meglehet nézni az egyre nő a dolgozói szegénység oldalt is!
@Borda: @karma1:
szandokan
@nemjoezigy: Nem véletlen voltam mindig is büszke arra, hogy nálam elégedett emberek dolgoztak kizárólag, mind a fizetéssel, mind a hozzáállásommal, mind a szakértelmemmel kapcsolatosan. Sajnos, valóban nem ez a jellemző.
tivoli
@nemjoezigy: ma, 14:45
"én még nem találkoztam olyan vállalkozóval, akinek az alkalmazottai elégedettek lennének a jövedelmükkel,"
Na látod! Érdemes túlfizetni őket? Ma még örülnek egy kis plusz pénznek, holnap már több kell.
Egyébként az általános bérszínvonal emelés nem jelent megoldást a problémára, mert a többlet pénzkiáramlás drágulást hoz maga után, s mindenki rövidesen ott találja magát ahol a part szakad. Csak a legkisebb jövedelműek járnak még rosszabbul.
Nil
@szandokan: a vállalkozók akiket én ismerek feketén dolgoztatnak és tömik a saját zsebüket miközben eljátsszák hogy nincs bevételük nincs miből adózni.
A jelen vállalkozója ilyen - kevés a rendes közöttük
Borda
@szandokan: Az nem lenne rossz,ha olyan szép fizunk lenne,de sokat lendítene a gazdaságon,ha nem a kormány dolgozóit kellene perpillanat eltartani. A vállalkozók is az olcsó munkaerőt keresik,akikre juttatásokat vehetnek fel,köszönhető a jogszabályoknak. A 25-50 éves korosztály a jelenlegi rendszernek köszönhetően le van sz.rv.. Nem kell a szakmai tudásuk,tapasztalatuk. Természetesen van olyan vállalkozó ami ritka,aki a tényleges szakembert keresi,ha megtudja fizetni. Inkább gyártanak selejtet,hozzá nem értő emberekkel,mintsem egy megbízható szaktudással rendelkező jól dolgozó embert felvegyen. Ezzel kapcsolatban megy épp műsor a tévében.
Tekla
Sok fidesz-idióta még ennyit sem érdemelne, dolgoznak lelkesedésből!
spu00
Lehetne olyan szép fizetés, mint Ausztriában, csak az a baj, hogy ott 1955-től nem voltak szovjet megszállók, nem voltak kommunista kormányok , egy párt rendszer, s a világ fejlesztésének aktív tagjai, résztvevői, s haszonélvezői voltak. És mi...???
Ahhoz, hogy jobb fizetést kapjanak az emberek, csökkenteni kellene az ország adósságát, mert az évi 1.300-1.400 milliárdos kamat törlesztés, melyben a tőke törlesztés nem szerepel.Olyan értéket kellene termelni, mely fedezetet adna a béremelésre. T.i fedezet nélküli béremelés olyan inflációt okozhat, mely pengő 1945-s korszakát hozhatná vissza.Jelenleg a multik az eladott magyar iparból kitermelt jelenleg annyi nyereséget visznek ki, mint amennyit az EU-tól kapunk adomány formájában. T.i azt mondták az okosok, akiket még mindig sokan támogatnak, s vissza várnak, hogy az állam rossz gazda, s ezért eladták sok nyugati államnak. S még most is sokan sírnak, hogy a jelenlegi kormány lassan vissza veszi ezen vállalatokat.
Ettől függetlenül megnézném, hogy a jelzett emberek közül mennyinek van autója, plazma TV-je stb.De az is érdekes, hogy milyen képzettséget képviselnek. Nagy többsége zsebbe kapott pénzét nem vallja be, s néha ezek sírnak a legtöbbet.Nem azt akarom mondani, hogy nincsenek szegények, sajnos vannak, de nem a rendszer, kormány okából. Nézzenek körül vidéken, a kertek több, mint fele nincs megművelve, nincs takarítva, s ez nem pénz kérdése.Tudják van olyan mondás,hogy " segíts magadon, az Isten is megsegít", a másik, " Kohn kéri az Istent, hogy segítse egy Lottó ötöshöz, s az Isten azt mondja, Kohn legalább vegyél egy szelvényt "
Borda
Aki esetleg éppen atv-t néz,legyen szíves már megírni nekem,hogy ki ez az idős hölgy az Egyenes beszédben,mert nagyon jól lát dolgokat,jól beszél!
mate03
@Borda: Heller Ágnes Filozófus,egyetemi tanár!
Borda
@spu00: Művelt már meg 300 négyszögöles kertet? Tudja-e, hogy mennyibe kerül egy szántás,baronálás? A vetőmagot nem kérdem,mert az változó. Egyébként sok faluban azért nincsenek megművelve,takarítva kertek,mert vagy elhunyt a gazdája,vagy egy cigány vette meg egy magyar házát,amit lelak és feltüzeli még a kerítést is és persze a kerti munka nem motiválja max. ha lopni kell belőle. A mi kertünk szépen megmunkált,mindig a csodájára járnak az emberek. Viszont amíg voltak TSZ-ek,a föld megművelése is hatékonyabban működött. Nem beszélve az állattartásról,mert évente kaptak "háztájit" is a tagok. Megérte állatot is tartani,mert le lehetett adni jó pénzért,ami már jelenleg nem kivitelezhető,mert olyan drága a takarmány. Nagyon kemény pénzbe kerül egy sertés vagy szárnyas vágóállat nevelése,nem lehet csak kerti szinten takarmányt termelni. Csupán répa,burgonya stb. megtermelésével nem lehet egy ember létfenntartását megtartani.
szandokan
@Borda: A szakember és a vezető is én vagyok (voltam), tehát csak a jó munkaerőre van szükség normál esetben. Jó fizetésért meg bármikor találni olyat.
szandokan
@Nil: A minimálbéres adócsaló vállalkozó már nem mai jelenség.
rugacs
@nemjoezigy: Hogy a magyar vállalkozók nem fizetik meg rendesen a dolgozóikat, az nem a mostani kormány bűne! Az, hogy több százezer vállalkozó, vállalkozás tönkrement (leginkább a multik miatt), az meg főleg nem a mostani kormány bűne! És ha a kormány követné mindig az Uniós előírásokat, akkor az történne, hogy lenne pár igen gazdag, jól menő vállalkozás, és még több szegény munkavállaló. Ennek semmi értelme. Az Eu a multikat támogatja, azokat, akik alig tartanak dolgozókat. A bankokat, akik segítenek eladósítani a lakosságot. Mert ez a nyugati modell. Persze, lehet, hogy ti is pont ezek közül valók vagytok, tehát nektek pont ez az érdeketek. De a tömegeknek NEM!
Desischado
Ekkora ordas hazugságot! Nyilván ezért vitte le a segélyeket, és ezért csinált közmunka bért, vagy ezért vette el az adójóváírást a minimálbérből! Hát most ezek engem hülyének néznek, hogy beveszem a meséjüket?! Nagyon úgy néz ki! A szegényeket lenézik, és nem az út szélén hagyják őket, hanem belelökik az árokba, de úgy, hogy ki se tudjanak jönni! Ezt tapasztalom a saját bőrömön! Aljas, hazug banda! Ki az a hülye, aki hisz ezeknek?!
szaboria1
Nem is kell meg már meglepődni miért is titkolóztak a választások előtt az 2015-ös költségvetés benyújtásával valamint a KSH adatokkal. Én már semmilyen statisztikának a gazdaság növekedésével kapcsolatban nem tudok hinni.
kamazuka
Azt gondolom,bár még nagyon korai,esetleg viccesen koreai az elképzelés,de a következő időszak egyik legnagyobb kihívása ha lehet mondani,a az ellenzéknek,hogy a labda fel van dobva,hogy a bérszínvonalak emelését meghatározó módon lehetne növelni.Ezt meg lehet tenni,nem is túl bonyolúlt,csak akarat kérdése.Akár kistérségi szinten,akár országra kiterjedően.Nincsen vele semmi probléma,mert a gazdaságra ösztönző hatással lesz.Hónbapról hónapra növekedhetnek a munkabérek.Azt gondolom,hogy a fedezetarányos bérnövekedés egyik kulcspontja maga a foglalkoztatásban és a megtakarításokban rejlik.Hogy mit értek e két összefüggés mögött,azt itt most nem írom le,de tény a következő választás befutójának e felismerés,és nem rejtem véka alá,ezért az ötletért rendesen tartom a markom,szóval a megvalósítási lépések nagyban befojásolják a voksok arányának eloszlását.
kukac50
Ez azért van mert Orbán jól teljesít.
Kevesebbet visznek haza a minimálbéresek és a közmunkások mint az előző kormány idején.
Feraj49
Czibere úr tetszett szólni a kormánynak is ? Ők még ott tartanak,hogy havi 47 000Ft.-ból meg lehet élni!

Ha egymillió ember él mélyszegénységben,valószínű nekik ez jó,ezért is nem mennek el szavazni . Megérdemlik.1989-ben több mint egymillió ember vonult fel és tiltakozott a létbiztonság,a közbiztonság a kötelező munkavégzés az ingyenes orvosi ellátás ellen. Cinikus vagyok MEGKAPTÁK.Négy évente a választások idején reggel 6 és este hat óra között nincs félórája,hogy a saját sorsának változtatása érdekében tegyen valamit ? Csak az siránkozhat jogosan,aki elment és mégis ezt a szart kapta.
szaboria1
Már a novemberei adatok a munkavállalással kapcsolatban sem lesznek jók ugyanis megint rengeteg közmunkásnak okt.31-ével lejár a szerződése. A választást megelőző 3 hónapra hívtak be sok közmunkást akik már alig tudtak valamit csinálni itt nálunk.
Ludas Matyi
@szandokan: teljes mertekig igazat adok neked. Egy jo szakmunkas mindenhol szinten nyugaton is kerestetik. A tököm vakarom es politizalok egesz nap nyafogoknak miert is adnal többet mint a minimal ber.
Ludas Matyi
@Feraj49: Ejjo, nagyon jo! Nemetorszagban 3 millio lakos el a szegenyseg alatti szinvonalon. 7 Millio a munkanelküliek szama. Sok nyugdijasnak akik 43-45 evet lehuztak Nemetorszagban mint munkavallalo lenyaljak 240-300 Euro nyugdijjal.
Nem kell magyarorszagra menni nyafogni es panaszkodni. Az egesz EU szarsag ugy tönkre fog menni, hogy meg idöd sem lesz nyafogni. A magyarnak meg mindig jobb sora van mint a görögnek, spanyolnak vagy a portugalnak.
Ludas Matyi
@Desischado: Ne Magyar kormanyt szidjad, hanem azt aki ezt a szar EU-t kitalalta! Amit az Orban müvel azt müveli ugy a nemet, mint akar az angol kormany. Es az Orban miert is azt csinalja amit csinal? Mert ö joval többet tud az EU allamok vezetöiröl, mint a szürke Magyar allampolgar. Ne dudd meg, hogy az Orban az csak talan a 30 %-at csinalja annak a szarnak amit mas europai orszagok vezetöi!
szaboria1
@Ludas Matyi: Azért ne ferdíts mert aki ledolgozott 40 évnél többet a németeknél annak 800 eu körüli a havi a nyugdíja.
1magyar
@Ludas Matyi: Nem tetsziket akartam, véletlenül volt. Ne hazudj,hogy Németeknél 300 euros nyugdíj létezik 40 év után!
Főlökött
@Ludas Matyi: Több témát tetszett érinteni, melyek alapján javaslom olvasgatni kellene.

- "a szar EU", ha nem lenne számunkra, akkor a beruházások 80-90%-a nem is lenne, mivel az EU. dotálja. Az építkezések esetén ez 90-95%.
- A mostani és az előző vezetés is, nem arra hajtott, hogy felzázkóztassa az országot. Árak tekintetében felzárkóztunk, fizetések tekintetében nem.
A privatizáció ilyen típusú végrehajtásával, gyárainkat - üzemeinket kiárusították, főleg a konkurenciának. Több dolgot is nyert vele a konkurencia, márkás - minőségi termék. mint olyan megszűnt létezni ( pl. túró rudi, cukorgyártás, tejüzemek, stb. stb. ) és mivel megszüntette a gyártást, így piacot teremtett a konkurencia, saját magának. Arról már nem is beszélve, hogy ezzel munkahelyek ezreit dobták a kukába.
Mivel megteremtették az országban a felvásárlói kört és megszüntették az álláslehetőségeket, így a dolgozni tudók és akarók elvonultak oda, ahol ezen lehetőségek adottak. Tessék megnézni Angol, Német gazdaságot, illetve adóbevételeiket. Nem oly rég volt egy cikk, nem tudják mire költsék a hatalmas adóbevételeiket.
Itthon pedig a sógor-koma-jóbarátokat dugdossuk vezető pozícióba, hogy mindenen rajta tartsuk a kezünket. Közben a nép felé pedig kicsit szabadságharcolunk.
Önteltségünkben azt sem vesszük észre, hogy barátaink - üzlettársaink finoman, majd határozottabban figyelmeztetnek bennünket arra, nem jó irányba szabadságharcolunk.
A helyett, hogy levonnánk a következtetéseket és lépnénk, kötözködünk, megmutatjuk, mi egy büszke nemzet vagyunk. Na ez az arrogancia és az önteltség.

Szóval itt már nem dominál az elmúlt 8 év, mivel az elmúl 4 után nem dőlnek, hanem ömlenek a csontvázak.
nemjoezigy
@rugacs: október 24., 22:14:
"Hogy a magyar vállalkozók nem fizetik meg rendesen a dolgozóikat, az nem a mostani kormány bűne!" Ez hülyeség, mert a mindenkori kormány bűne. VAGY ugyan már miért úgy hívja ide a külföldi cégeket ov, hogy olcsó a munkaerő?
"Az, hogy több százezer vállalkozó, vállalkozás tönkrement (leginkább a multik miatt), az meg főleg nem a mostani kormány bűne!" Szegény fidesz kormány, hol van a jogbiztonság? Meg kell kérdezni a szakembereket miket csinálnak ezek!
"... akkor az történne, hogy lenne pár igen gazdag, jól menő vállalkozás, és még több szegény munkavállaló." Mert most mi van? Nézd meg pl a fidesz emblematikus figuráját a mészárost, vagy a közgépet, vagy az orbán papát, vagy a többi oligarchát. Mit gondolsz miből, miért lett ilyen rövid idő alatt ekkora vagyonuk? Mert minimálbéren dolgoztatnak, mert minden 'verseny' tárgyalást megnyernek, mert többet vesznek ki a cégeikből év végén egy összegben, mint amit az összes dolgozóiknak adnak.
"Az Eu a multikat támogatja, azokat, akik alig tartanak dolgozókat. A bankokat, akik segítenek eladósítani a lakosságot."1. Lásd feljebb. 2. Ha olyan nagyon védené az állampolgárait, ahogy propagálja, de nem teszi, akkor a rezsi csökkentést kiterjesztetné a bankokra is, hogy mindegyik külföldi csak olyan kamattal hitelezhetne itt is mind a hazájában. És ezt miért nem teszi? mert akkor az otp-s csányi és az mnb, meg a többi magyar bankár haver nem tudna így gazdagodni. A rezsi csökkentés is a gazdagokat és a pazarlókat támogatja inkább, nem a szegényeket, mer azok csak minimális támogatást kapnak.
"Persze, lehet, hogy ti is pont ezek közül valók vagytok, tehát nektek pont ez az érdeketek. De a tömegeknek NEM!" Na ezen rágtam be, ezért válaszoltam. Mert 3 iskolás gyereket nevelek, jelenleg közmunkásként, 1,5 év álláskeresés után, a nejem alkalmi munkát talál csak, banki pereskedés. Na cserélünk vagyoni helyzetet?
Tetszik1 Válasz erre Jelentem
rugacs
@nemjoezigy: Amit az elején felsorolsz, az eddig minden kormányra és hűbéresére igaz volt, tehát nem újdonság. Mindig minden hatalom a saját hűbéreseit, támogatóit részesíti előnyben. Így volt ez a Horn, a Medgyessy, a Fleto idejében is.
Az Unio meg nem hogy csak támogatja a multikat és a bankokat, hanem konkrétan rájuk is épül.
A Fidesz sosem hangoztatta, hogy kizárólag a szegényeket támogatja. Viszont ők az egyedüliek, akik arányosan őket is segíti. Még ha többek ezt kevésnek is találják. Viszont elődeihez képest ők támogatják a szegényebbeket, míg az elődeiknél ez elő sem fordult. Tehát lehetett olyanra voksolni aki segít, meg olyanokra, akik nem. Persze, én is sok mindent másként csinálnék, mint ők, de nem én vagyok ott. És a Fidesz még mindig jobb, mint bármelyik baloldali csődtömeg párt.
Csak megjegyzem, olyan párt sosem volt (és szerintem sosem lesz), akik nem a saját oldalukat fogják favorizálni, akik úgy fogják a javakat elosztani, hogy mindenkinek jó legyen. Mert ilyen nincs.
És még valami: a Fidesz talán kevesebbet ad és másként, mint szeretnénk, de ad! A többi előtte meg csak elvett!!! Nagy különbség!!!
Engem személy szerint nem zavar, hogy a párt tagjai meg a közeli barátok, hozzátartozók mit harácsolna össze, ha tőlem nem vesznek el, és nem az én javaim kell nekik! Én úgy sem leszek soha sem ilyen vagy olyan párt közeli támogató, tehát nem leszek olyan helyzetben (én nem is tenném), hogy az én zsebembe dugdossák a milliárdokat! Nem is vágyom rá, mert a világnézetem az enyém, attól eltérni nem fogok kenőpénzért sem.
Nem kívánom közre adni vagyoni helyzetemet, de ez nem jelenti azt, hogy momentán sokkal jobb lenne a tiednél :-( Bár a gyerekek már kiröpültek, deviza hitelem nekem is van, és nem csak az! (van olyan ismerősöm, aki 3! diplomával keres munkát hónapok óta, de azért nem kell félteni, van Almádiban kacsalábon forgó kulipintyója, több milliós luxus autója, vastag bankbetétje, stb. a neje háztartásbeli. Tehát hasonlókat ő is írhat, mint te - a...
spu00
@Borda: Igen, műveltem, nem 300-t, 600-t. Először ásóval, majd Robyval, csak akarni kell.Ne hozza a TSZ-s világot elő, mert aki akarta és sokan akarták, akkor csinálták is. Az, hogy ma nem akarják megművelni a saját kertjüket sem, az nem a lopás miatt van, mert az ellen is lehet tenni, s ahol akarnak, ott rend van, vagy elmennek a tolvajok. Hivatkozási alap van, annak aki nem akar dolgozni.Sokan jobban szeretnek segélyből élni, s panaszkodni.
tivoli
@nemjoezigy: Az alábbi videó kicsit árnyalja a mai közviszonyokat, érdemes figyelmesen végighallgatni, s utána már nincs is min vitatkozni.
youtu.be/O-bm3TmaE0M
Borda
@spu00: Az aki nem műveli a kertjét,annak ezer oka lehet,de sok esetben lusták és nem értenek a veteményezéshez. A mi falunkban ez a cigányokra jellemző. Az én anyám 2 nagy kertet művel meg egymaga,mert a mi portánkon már több,mint 35 éve férfi egy gaz szálat nem tett arrébb. Mi a mélyszántás hívei vagyunk,nem Robyzunk. Amelyik gyerek úgy nő fel,hogy nem tudja hol terem a répa,az nem is fog tudni kertet művelni.
nemjoezigy
@rugacs: Az első bekezdéssel egyetértek, de nem helyeslem, sőt büntetném.
"A Fidesz sosem hangoztatta, hogy kizárólag a szegényeket támogatja. Viszont ők az egyedüliek, akik arányosan őket is segíti." Na ezzel meg aztán tényleg nem értek egyet, sőt amikor ezt hallom fel vagyok háborodva. Minden intézkedésükkel a jobb módúakat, a jobb helyzetben levőket támogatja elsősorban és aránytalanul..
"Engem személy szerint nem zavar, hogy a párt tagjai meg a közeli barátok, hozzátartozók mit harácsolna össze, ha tőlem nem vesznek el, és nem az én javaim kell nekik!" Ez nagyon rossz hozzáállás, mert a Te pénzedet és mindenki más pénzét veszik el ezek a mocskok. Meg kéne kérdezni, vagy akárcsak megnézni, hogy mit ígértek, hogy megválasszák őket.
tivoli
@nemjoezigy: Nem hallgattad meg a Drábikot.
rugacs
@nemjoezigy: Hát jó, akkor dühöng ezerrel, az jó megoldás.
Én a nézeteimen nem változtatok, mert nincs miért. Te büntetnéd azt, aki (hatalomra) segít? Érdekes! Látszik, nem sokat konyítasz a politikához!
Mégis mi lenne akkor, ha közösségek, párttagság, barátok, stb. segítenek, rád voksolnak, te megnyered a választásokat, aztán később mikor tőled várják a viszonzást, te leszarod a segítőidet?! Megmondom!
A következő választáskor megnézhetnéd magadat! Ígérhetnél bármit, bárkinek. Akik ma támogattak, azok (mert kutyába sem vetted őket) mind ellened fordulnának, ingyen a másikat támogatnák, és soha a büdös életben rád nem fogadnának! És más sem, mert mások is tudni fogják, hogy egy rohadék, elvtelen, szélhámos vagy.
Ennyi. Nos ezért van, hogy minden hatalomra jutott párt támogatja ezerrel azokat, akik a hatalomhoz hozzásegítették, mert 4 év múlva ismét választás lesz, amit ismét szeretne majd megnyerni.
Ezért te elítélhetsz akit csak akarsz, de ha ezt másként látod, eszedbe ne jusson politizálni, mert egy támogatót sem fogsz találni.
Az meg hogy én miért rájuk szavaztam, az én dolgom, bár leírtam. Azért mert ők legalább nem vettek el (még) semmimet sem, nem úgy az előzők! És más (számomra elfogadható) alternatíva nem volt, arra meg soha az életben nem voksolok, aki tönkretette az én és a családom életét! És ezek a rohadék mszp és szdsz volt! Mivel az összes többi ezekből vált ki (Dk, Pm, LMP, stb), természetesen rájuk sem. A Jobbik meg túl szélsőséges nekem.
Azt meg én tartom marhaságnak, hogy azon eszeljek, hogy milyen arányszámok arányosabbak 1-1 kedvezmény esetében. Egy párt tagsága- főleg ha felért a csúcsra - nyilván nem hajléktalanokból áll, hanem jómódúakból. A pénz egyenlő hatalommal és fordítva. A politikusok nagy része nem eszmei indokból politizál, hanem nagy részt e kettőért, ami elválaszthatatlan. Ezt is jobb ha elfogadod. Mert bárkire fogsz szavazni később, ez akkor is így lesz. Akár tetszik neked, akár nem.
rugacs
@Főlökött: Szinte okosan látod, de még sem!
A konkurencia azért vásárolta meg a gyárainkat, üzemeinket - ezzel mintegy konkurenciát teremtve saját magának - mert esze ágában sem volt hosszú távon üzemeltetni a tőlünk vásárolt cégeket. Lásd.: Ikarusz, cukorgyárak, konzervgyárak, stb. Mivel Európában mi voltunk a legnagyobb konkurenciája minden külföldi terméknek, ráadásul önellátóak is voltunk. Azzal, hogy megvették ezeket a cégeinket, két legyet ütöttek egy csapásra:
1, felvásárolták, majd később megszüntették a gyártást, gépeket is elvitték, ne hogy újra lehessen indítani az üzemeket, a gyártást.
2, mivel megszűnt a gyártás nálunk, elvesztettük az önellátásunkat, vagyis kénytelenek vagyunk onnantól fogva külföldről beszerezni a termékeket, vagyis piacot szerzett ezáltal a külföldi cégtulajdonos. Igaz ehhez kellett kb. 5-6 évet itt termelnie, mert ilyenek voltak az eladási feltételek.
Az Eu támogatásait nem termelő üzemekre, főleg nem olyanokra adja, amiket ők megvettek és megszüntettek, vagyis nem olyanra adja, amivel tömegeket lehetne foglalkoztatni, nem arra adja, amiből évszázadokig éltünk, amihez értünk.
Városok szépítésére, infrastruktúrára, ami ugyan jó, de nem az igazi. Hiszen a munkanélküliek nagy többsége nem építőmester, de még csak nem is segédmunkás.
Ami a felzárkózást illeti, hát az még kacifántosabb. Az Unio alapítói fejlett ipari nagyhatalmak. Ahelyett, hogy kicsit lassítottak volna, hogy a későbbi tagok beérhessék őket, inkább mindig gyorsítottak az ütemen. Van fogalmad arról, hány állattenyésztő, hány mezőgazda bukott bele a vállalkozásába csak azért, mert az Unio egy barom olyan dolgot vezetett be, aminek gazdasági hatása elenyésző, viszont temérdek pénzbe került. Amit persze ők meg tudtak fizetni, de a mieink nem! 1 legutóbbi példa (bár más jellegű, de a tartalma ugyanolyan baromság: 2014. okt. 1-től nem lehet 1600W-nál nagyobb teljesítményű porszívót gyártani és forgalmazni!!! De visszatérve, megszabták, hogy mit ehetnek a disznók, mit ehetnek a...
rugacs
@Főlökött: Jobban teszed, ha te meg a történelem könyveket nézed meg, abból majd megtudod, miért olyan gazdag és fejlett az általad említett országok. Mind gyarmatosító volt. A gyarmataik kizsákmányolásából lettek olyanok. Főleg. Míg Magyarország mindig elnyomott, kizsákmányolt volt. Nekünk nem volt Indiánk, nem volt Afrikánk, nem volt Amerikánk. És te mégis ezekhez hasonlítasz minket! És azt hiszed, amit ezek tesznek az a kánaán! Hát nem így van.
Éppen most láttam egy NÉMET ismeretterjesztő filmet, ami a bioüzemanyag előállításáról szólt, hogy mekkora üzlet ez most Németországban, meg Borneón. Ahol szinte már csak ott van érintetlen esőerdő, de már ezeket is vágják ki, mert kell a bioüzemanyag termeléshez. És a végén megállapítja a riporter, hogy nem veszik észre a cégek, hogy nagyobb kárt okoznak a földnek, a természetnek ezekkel a beavatkozásokkal, mint amit a káros anyagok elégetésével teszünk! De látszik, te teljesen el vagy alélva Anglia és Németország gazdagságától! Miközben ők azok, akik az életmódjukon képtelenek változtatni és ezzel teszik tönkre a földet!
Ja, és közben a külföldi adók arról zengenek, hogy az amcsi-magyar konfliktus valójában arról szól, hogy az amcsiknak nem tetszik a magyar-orosz kapcsolat!! Tehát lehet, hogy az egészről azért nem adnak további infót, mert nem is arról szól a történet!!!
lajospapa
No! Örülök, hogy sokan megszólaltak azok közül akiknek nem tetszik az unió. Érdekes, hogy azért a legújabb kori népvándorlás iránya mégis a dekadens nyugat, amely össze fog omlani. éppen ezért ajánlom időben induljanak kelet felé az elégedetlenek és mielőbb állítsák helyre a KGST-t. Sőt! Ha már elindultak, ne is álljanak meg Kínáig vagy Koreáig. Az is tetszik, hogy Putyin et. az erősebb kutya baszik elve alapján rendezi viszonyát Ukrajnával, de azt azért ne feledjék, hogy mi elég gyenge kutya vagyunk. A nemi aktus esetén elsőnek legfeljebb erőszak áldozataként jöhetnénk szóba.
Ludas Matyi
@szaboria1: röhögnöm vagy sirnom kellene a tajekozatlan es dumm megjegyzeseden. Itt van az amikor a Magyar ki akar menni Nemetbe dolgozni es azt mondja, hogy a "faszom megy ki 2000 Euro Netto alatt". Vilagos ,mert a Magyar szakmunkasnak a keze aranybol van. Van? Röhej. Egy kezdö SZAKMUNKAS keresete 1300 es 1400 Euro netto. Aki 20 es ennel több eve van egy munkahelyen annak 1600- 1800 Euro netto. Akkor mi a banatert fizetne a nemet munkaltato a magyarnak 2000 Eurot? Nem beszelve arrol, hogy ugy a csehek, mint a lengyelek zsebredugott kezzel több teljesitmenyt hoznak mint a Magyar. (tiszt. a kiv.) Ezzel csak azt szandekoztam kivetiteni, hogy mennyire tajekozatlan a Magyar a nemet törvenyekkel es a gazdasagi helyzettel szemben. Azon pedig eszem agaban sincsen vitatkozni egy olyan szemellyel aki magyarorszagrol szandekozik megvitatni, hogy mennyi is a nyugdija egy nemet munkavallalonak. A Rentenbescheid itt van elöttem es ha lehetne ra modom lescannelnem es nyilvanossagra hoznam ezen az oldalon. 43,7 evi vendeglatoipari munka utan a hölgy kap ird es mond 248,00 Euro nyugdijat.
Ludas Matyi
@1magyar: Erröl szol a zene! Halvany fingotok sincsen ( tiszt. a kiv.) a nemzetközi politikarol, gazdasagi helyzetröl, mert a Medienböl taplalkoztok aki tele tömi a fejeteket oriasi baromsagokkal es azon csamcsogtok. A frankot azt senki nem akarja benyelni, mert kurva kenyelmesek lettetek es szartok bele utana lapozni a politikai es gazdasagi valos hattereknek! A magyarorszagi politikai vezetök ezen hatterrel tisztaban vannak mert vannak olyan vonalak ahonnan tajekoztatjak öket nem ugy mint a hetköznapi Magyar polgart. A masik, hogy " ne itelj, hogy ne iteltessel."
Ludas Matyi
@Főlökött: Egen az EU dotalja. Ejjo. Es ha nem lenne EU, akkor most ehen kellene halnotok? Miert kell mindig a mas segitsegere tamaszkodni? Nem tudsz felallni ha elesel? Igenis magyarorszagnak vannak kivalo termekeik, vannak kivalo szakemberek, vannak tudosok, akademikusok. A problema meg mindig a fegyelemnel, Disziplin egymas iranti Respektnel van! Az AEG csak hogy egyet emlitsek a nagyok közül megbizott egy nagy Magyar ceget, hogy gyartson le több millios tetelben alkatreszeket. Az alkatreszek vagy kesessel, vagy hibasan lettek legyartva es ezert azonnali hatallyal visszavontak a több eves megbizast. At mentek Kinaba es azota onnan jönnek be ezek az alkatreszek idöben es kivalo minösegben. Most akkor kerdezem en, hogy miert is fejlödik a Kina evtizedek ota oriasi iramban es miert hanyatlik magyarorszag? Mert komolyan veszik feladataikat.
Az adokra vonatkozoan amit a Medien Nemetorszagban nyilvanossagra hoz sirnod kellene es nem dicserned az orszagot. Az mind egy nagy kamu ahogy a Medien is nyilvanossagra hozza, hogy a munkanelküliek szama nem 7 Millio, hanem CSAK 3 Millio lenne.
Es hogy mennyi Nemetorszag adossaga megnezheted az " Bund der Steuerzahler" Internet oldalon , ami egyenlö : 2.168. 511.987.980,00 Euro!! Ez szemelyenkenti adossag: 26.117,00 Euro. Ez a valos munkavallalok utan: 52.235,00 Euro.
A sogor koma politikai es gazdasagi együttmüködest a magyarok a nemetektöl vettek at, mert ahhoz hogy itt mint vallalkozo ervenyesüljel jo par vastag boritekot szet kell osztanod. Az adataim nem legböl kapottak en itt születtem Nemetorszagban es ugy ahogy a magyarok nem sürün latjak at, hogy mi törtenik Nemetorszagban vagy akar a nyugato orszagokban en ugyanugy nem latom at, hogy mi törtenik valojaban Magyarorszagon.
tivoli
@rugacs: tegnap, 21:56; tegnap, 22:08
Ezt szokom én is tolni mindig, hogy miért nem kellene hasra esni az eu-nak. Kizsákmányolt rabszolgák lettünk általuk. Mi és a posztkommunisták lettünk a gyarmatosításaik legújabb áldozatai. Gyurcsány is megmondta:
"Az európaiak azért születnek, hogy éljenek, a kínaiak pedig azért, hogy dolgozzanak"
És ő biztosan tudta, hogy miről beszélt.
szaboria1
@Ludas Matyi: Én nem 2000 írtam hanem 800 40 év feletti munka után ja és nekem a sógorom német.
szaboria1
@Ludas Matyi: Ez biztos az alap nyugdíja. Vajon fizetett e külön biztosítást?
rugacs
@lajospapa: Igen, sokaknak nem tetszik az Unio magatartása. És ha nem tűnt volna fel, itt leginkább azok kritizálták, akik itthon maradtak, nem pedig akik oda zarándokoltak. És mi itthon még többen vagyunk, mint akik kimentek. És akik kimentek, azok közül is sokan maradtak volna. Hogy az Unio pusztulásra van-e ítélve, szerintem nem kérdés. Ha visszatekintünk a történelem folyamatára, tisztán látszik, hogy nagy birodalmakat lehetetlen hosszú távon fenntartani. Főleg úgy nem lehet, hogy az egyik tojik a másik gazdasági érdekeire, a földrajzi adottságaira, a kultúrájára, az anyagi lehetőségeire, az igényeire! Ezek olyan dolgok, amit nem lehet egységesíteni. Legalábbis nem úgy, ahogyan a mostani Uniós vezérek teszik.
És mit gondolsz, ha Putyinnak leszáll a vörös köd az agyára és eszébe jutna felénk terjeszkedni, ki védene meg bennünket tőle? Azok, akik az életben soha nem védtek meg senkitől??? Akik a történelem folyamán mindig tőlünk várták, hogy a keleti támadásokat mi állítsuk meg, mert mi voltunk az ő pajzsuk?? Vagy tán Amerikától várnád, a föld másik feléről?! Ugyan már! Egy ilyen csetepatéban mi csak vesztesek lennénk. Ezért kell lehetőség szerint minden szomszéddal és közeli nagy hatalommal jóban lenni. Nekünk a gazdasági életben kell helytállnunk, nem a nemzetközi politikai csatározásokban oldalt választanunk!
Főlökött
@Ludas Matyi: Ne már, hogy az én hibám legyen, hogy a kormány és a képviselők, pártegységre hivatkozva, így ténykednek. Ezen ténykedést Tőlük tessék számonkérni, ne tőlem ! Egy buznyákot nem kaptam az EU.-tól.
Egy biztos, rendszerváltás után, a privatizációval takart vagyon újraelosztás, munkahelyek ezreinek megszünését okozta.
Mivel nincs munkahely, nincs miből eltartani a családot, így ömlik az értelmiségi, szakmunkás oda, ahol lehet normális életet élni. Itt pedig orvoshiány, mérnök hiány, szakmunkás hiány van, igaz nem is oly fizetésért, mint amit az EU.-ban osztogatnak.

A politikusok pedig néznek, mint maci a málnásbam, hogy nincs bevétel. Így a működésükhöz - jólétükhöz szükséges bevételeket, adók módjára kivetik. Többet - többet és többet. Nem ismernek határt addig, míg nem lesz egy óriási balhé és az nem áll meg az Országház ajtajában, Pintér kérésére - igérgetésére - könyörgésére.
Főlökött
@rugacs: Köszönöm kedvességét, ismerem a történelmet. Nem azért jártam iskolába, hogy koptassam a padot, illetve takarítani.
Ha közgazdasággal kapcsolatban lennének ismeretei és a mostani állapotokról tájékozódott volna, véleményem szerint nem a gyarmatosítással foglalkozna.

A bioüzemanyag előállításáról örülök, hogy látott egy filmet. Azzal is tisztában van, hogy milyen veszélyes is ?
Arról is tetszik tudni, hol vannak ilyen egységek az országban, azaz nálunk ? Segítek az egyik nagy, Mohácson, Csányi Sándor lehendő több milliárdos vágóhídja mellett :).
Ludas Matyi
@szaboria1: Igen a sogorod nemet. Egeszsegedre. En nem arrol beszeltem, hogy a sogorod 1600 Euro nettot keresett esetleg havonta, hanem en arrol a retegröl beszelek akik a vendeglatoiparban, a takaritok, a bedolgozok, vagy szallagmunkasok akik nap mint nap 1.000 Euro nettobol vagy meg ebböl kevesebböl kell, hogy megeljenek. Ha mar most veszed ezt az 1000 Euro nettot 40 even keresztül akkor gondolhatod ,hogy nem lesz több a nyugdij mint 250-300 Euro. Peldaul azzal sincsenek sokan tisztaban, hogy a nyugdij intezet az allami ugy magyarban mint nemetben. Tehat ennek a cegnek, mert nem mas, mert nem hivatal, hanem a kormany egy leanyvallalatanak az a celja, hogy minel több maradjon az allam kasszaban. Azt a nagy baromsagot is sokan megeszik, hogy azert emelik fel Europaban a nyugdij korhatart, mert hogy manapsag az emberiseg mar eleri a 80 evet es ezert joval több ideig tudjak mint munkavallalo foglalkoztatni. A nagy szart!!
Azert emelik fel a nyugdij korhatart mert arra szamitanak, hogyha a melos nyugdijba megy talan meg kell esetleg netan tan a nyugdijat 2 vagy 3 evig folyositani es utana ugyis elpatkol es amit befizetett a szerencsetlen megint ott marad az allamnak. Nem veszitek eszre hogy a negyedik (IV) birodalom uralkodik felettetek? Nem veszitek eszre, hogy az USA a mocskos zsugori kezevel fel szandekozik markolni a vilagot? Az Eu-ba nem azert vettek fel a kelet europai orszagokat mert olyan fasza gyerekek azok a magyarok vagy akar a lengyelek, hanem azert hogy az USA minden orszagban a Russkik közeleben egy Atom elharito tamaszpontot letesitsen. Magyarorszag meg van veve! Eladtatok magatokat. Semmi bajotok nem volt mig hatarok voltak.
Ludas Matyi
@szaboria1: Egyelek meg Ria! Miböl fizetne a szerencsetlen külön meg nyugdij biztositast? Pl. 1000 Euro Netto. Lakber min. 500 Euro. Fütes, villany 100 Euro. Havi Busberlet 100 Euro. Telefon ? Luxus. Ha van 45 Euro (T-Online) Marad 255,00 Euro.
Ebböl örülsz, ha enni vasarolni tudsz es meg a meleg bugyit es a hozzatartozokat nem is emlitettem.
Ludas Matyi
@Főlökött: Senki nem azt mondta, hogy a te hibad lenne. Ez az EU mar megszületett a "Honfoglalok" idejeben a II. vilaghaboru ideje alatt. Az EU az USA erdekeit kepviselik, ugyanis igy tud terjeszkedni HIVATALOSAN az egesz Europaban anelkül, hogy barki is reklamalni tudna. Az, hogy a Nemet orszag az nem Republik erröl vannak hivatalos irasok , szerzödesek. Nemetorszag az nem egy önallo allam. Nemetorszag az az USA Verwaltungsbüro-ja. Nemetorszag es az USA között meg a mai napig sem irattatott ala a fegyverszüneti szerzödes megallapodas. A gond nem veled van. A gond ott van hogy erröl tudomasa van a Magyar kormanynak is. Es azok akik tudnak nemetül es bele melyednek ezen dolgokba akkor tajekozodni tudnak a Bilderberger oldalrol, hogy hogyan is allunk a politikaval es a gazdasagi elettel a qurva nagy EU-ban. Lapozz bele a 2015-ös Nostradamus könyvebe, ami most vasarnap mar beindult nalunk Kölnben. Polgarhaboruk lesznek es Franciaorszagban lesz ahol elsökent ez kifog robbanni. Ajanlatom minden Magyar allampolgarnak, hogy keszüljön fel, ne erje varatlanul ami törtenni fog!!
rugacs
@Főlökött: Éppenséggel foglalkozom közgazdasággal, gazdasággal és politikával és időszerű a gyarmatosítás fogalmának emlegetése. Mert szerintem egy közös Európában nincs helye annak, hogy az alakító országok vezetése előírja a később csatlakozottaknak, hogy miként éljenek, mit termelhetnek, kinek adhatják el, stb., és ha ezt nem teljesítik, akkor szankciókat helyeznek kilátásba. Ugyanis ez alá-fölé rendeltségi viszonyt jelent. Így a gyarmatosítók szoktak viselkedni a gyarmataikkal. Márpedig 2004-ben nem azért léptünk be, hogy ily módon irányítsanak bennünket.

Másrészt pont azért említettem a bioüzemanyag témáját, hogy szemléltessem, a németek mennyire favorizálják, annak ellenére, hogy mekkora károkat okoznak a Földnek. És a film készítői is német kutatók voltak. Ebből azt akartam kihozni, hogy azért mert fejlett ipari hatalomról beszélünk, még nem kell hasraesni, mert ők is bőven követnek el hibákat.
rugacs
@Főlökött: Elfelejtettem: bizony elég szomorú, hogy egyre-másra vetnek ki adókat. Ezt az előző kormány más módon csinálta: iszonyatos mennyiségű hitelt vett fel és abból finanszírozta az étvágyát! Most annyival rosszabb a helyzet csak, hogy ezt a hitelt is törleszteni kell, meg a kormány hihetetlen étvágyát is ki kell elégíteni, így a kevés bevételt megpróbálja úgy növelni, hogy lehetőség szerint ne újabb hitelhez kelljen nyúlnia. Feltételezem (mondom: feltételezem!) ők úgy gondolkodnak, hogy internetezni a nyugdíjasok egy része (nagyobb-kisebb) és a mélyszegénységben élők nem szoktak túl gyakran, így legalább ez a réteg nem szenved nagy kárt. Vagyis ezzel az adóval őket nem sújtják. Végül is én hiszek abban, hogy az ilyen és ehhez hasonló adók bevezetésével nem a felhasználókat, hanem a szolgáltatókat akarják valóban megadóztatni. Más kérdés, hogy nem tudnak olyan szabályzást kitalálni, hogy az adott szolgáltatók ne terheljék az ügyfeleikre ezt. Tulajdonképpen a céllal egyetértek, csak az eszközzel nem. Hiszen rendre olyan szolgáltatókat igyekeznek jobban megadóztatni, akiknek bőven telik rá, akiknek óriási bevételeik vannak (bankok, média, internetszolgáltatók). Az aljasság az, hogy ezek sajnos vannak olyan furmányosak, hogy (mivel szükség van rájuk) az ügyfeleikre terhelik a többlet kiadást.
rugacs
Nekem személy szerint nagyon tetszik a Ludas Matyi okfejtése!!!
Egy kérdésem van csak: akkor az Unio a Döbrögi? :-)
EcsiAntal
@Ludas Matyi: Kint dolgoztam --azért azt tudni kell hogy kint a lakások nagy része bérlakás ami havi szinten eléri az 1000 eurót vagy még többet és akkor hol vannak az egyéb kiadások --tehát a kinti 1300 nettó eu -ott is csak arra elég hogy megéljen --ez akkor jobb ha egész család kint dolgozik ---mint pl--a törökök --négyből 3 dolgozik akkor jelentősen jobb a helyzet --ezt tapasztalatból tudom !!!
szaboria1
@Ludas Matyi: Kérdésem hol vagy munkáltató?
szaboria1
@Ludas Matyi: Azt tudom , hogy érdekesen alakulnak a még mindig a keleti és nyugati területeken a bérek. A keleti területen nagyon sok a munkanélküli.
Főlökött
@Ludas Matyi: Engem a "Nostradamus könyv" nem igazán zavar, az sem, ha a Franciáknál balhé kezdődik. Elhiheti, le fogják verni azt is, mint az a bizonyos vak a poharat.
Jobban zavar, vén fejemre, hogy bemegyek egy korházba és 1,5 - 2 - 3- 6 hónapos időpontokat kapok a vizsgálatokra. Miért is fizettem egy életen át az EÜ. hozzájárolást akkor ?
Más, bemegyek a gyógyszertárba, egy bizonyos gyógyszerért, mely nincs. Majd megrendelik, ha otthagyom a receptet! Mennyi is a járulék, amit zsebbe tesznek ? Mennyi is már a gyógyszer ? Lassan olcsóbb, ha kimegyek pl Ausztriába, mengenni a gyógyszereimet.
Na ezen kézzel fogható dolgok érdekelnek inkább, mint Nostradamus jövendölése.
Főlökött
@rugacs: Azért ne keverjük a gyarmatosítást a befektetésekkel, illetve a termelés szabályozásával, a korlátozásokat - kvótákat.
Emlékezzünk mi történt amikor olyan túltermelés történt annó, hogy pl. Japánban a cukrot öntötték a hajókról a vízbe. Ezt akarják elkerülni azzal, hogy a termelést korlátok közé szorítják, kvótákat vezettek be.
Arról nem is beszélve, hogy a mostani kvótákkal sem kellett volna mutyizni - üzletelni politikusainknak, mivel jó részét áruba bocsátották, nemzetközi szintéren, így azt meg is vette a konkurencia és ki is használja ezen előnyét rendesen!
Befektetések - beruházások sok félék lehetnek. Rossz példa a Romániai - Ausztrál beruházás, mely a cián miatt a Tiszát nagyon romba döntötte.
Ezen dolgok kizárására, a mostani vezetésnek kellene tennie valamit, de ezektől semmi jó nem várható ! Ott a gumigyár, autó gyárak, olyan a fizetés, amien - nyomott, munkáltatói feltételek pedig katonásak.

A valóság, ha fiatal lennék, menekülnék ebből az országból! Egy nyugodt, kiszámítható jogállamba, egy demokráciába, ahol a fehér, holnap is fehér, na ott letelepednék szívesen ! Itt a 2/3-al holnapra lehet, hogy fekete lesz, ami tegnap fehér volt. Sajnos le kell nyelnem ezt a békát, a korom miatt, így jártam.

De ne éljük meg azt (!), hogy a sok agyament nyilatkozata után, a Facebook-on nyílt levelet küldök az érintetnek - akiket érint, hogy nem a nevemben nyilatkozták, amit és nem a hozzám csatlakozók nevében/Facebook/, a felhatalmazásom bírtokában nincsenek, így mondták, amit mondtak, az a magánvéleményük. Mindenki szabadon csatlakozhatna, ezen nyílt levélhez.
Szikrát nem kapna Orbán, Lázár, Rogán, stb., stb., stb., önelégült magatartásukkal. Én a saját korlátaim között megteszem, amit meg tehetek, magam, Országom érdekében. Sajnálatos odáig eljutni, hogy szégyenkezem, hogy Magyar vagyok.
tivoli
@Főlökött: ma, 16:46
" Én a saját korlátaim között megteszem, amit meg tehetek, magam, Országom érdekében. Sajnálatos odáig eljutni, hogy szégyenkezem, hogy Magyar vagyok. "
Inkább ne tégy semmit az országod érdekében, ha csak ennyire fussa!
Igenis emeld fel a fejed és légy büszke, hogy akkor is magyar maradsz, ha bármi történik körülötted!!!
Pártok jönnek, mennek, Te akkor is MAGYAR vagy!!!
Főlökött
@tivoli: "Pártok jönnek, mennek" :) Ezek nagyon - nagyon bebetonozták magukat! Kiírtani sem lehetne őket és a sajnálatos, hogy nevemben, az Országom nevében olyan meggondolatlan nyilatkozatokat, megnyílvánulásokat tesznek, ami igen-igen sajnálatosak, károsak is ránk nézve!

Tudom, hogy Magyar vagyok, de ez már nem demokrácia és nem is jogállam, amiben élünk ! Rákérdeznének mi az államformánk, tényleg, hát nem tudom! Ezt gondoljuk végig! Azt tudom mit írtak le az általuk kreált alaptörvénybe / az alapoknál kezdjük/, de annak fele sem igaz, meg ami kimaradt, hátrányunkra... Népszavazással meg lett erősítve az új alkotmány ?:) Nem igazán, meg se szavazták volna szerintem! Így miben különbözik a 49. évi XX.-astól jogilag ? Semmiben!! Tartalmilag igen, a kárunkra! Pl. eü., stb., stb.
Fórumokon pedig úgy nyilatkoznak, Banánköztársaság az államformánk. Némileg igazuk is van! Még megfejelem egy kiszámíthatatlan jelzővel is!
Összegezve egy kiszámíthatatlan banánköztársaság a jelenlegi állapformánk, s erre legyek büszke ? Amondó vagyok, sajnálatos az állapotunk.
Erre pedig se felemelt fejjel, se a nélkül, nem tudok büszke lenni, már elnézést. Nekem ez nem megy. Lehet, hogy valakinek igen...
Ludas Matyi
@Főlökött: nem tudom, milyen ven fejedre hivatkozol, de en sem vagyok mar pipihus. Eleg baj, ha az teged nem zavar, hogy mit hoz a holnap. Engem zavar, mert engem igenis erdekel, hogy hogyan elik le gyermekeim, unokaim azt az eletet ami utanam jön.
Oke felejtsük el Nostradamust. 2015-ben ha kitör a polgarhaboru Francia orszagban nyugodt lehetsz, hogy kitör Spanyolban, Portugaliaban, Olaszban es atnyomul Nemetorszagra is. Az, hogy levernek, ketelkedem. Az, hogy ebböl egy komoly haboru lesz, inkabb hiszem. A nemetek mar fegyverkeznek es ha beindul a balhe nem mernik egy kapun vagy ajton sem csengetni, mert arra csak egy löves lenne a valasz. Ti sajnos vagy sem a hazai politikai es gazdasagi dolgotokkal vagytok elfoglalva, de mi inkabb a nemzetközi helyzeteket figyeljük, meghallgatjuk az amerikai allambol kiszivargott titkos informatiokat melyek az EU orszagaira vonatkoznak.
De hogy visszaterjünk a gyogyszereidre. Nem tudom, hogy az Apothekek allami vagy magan kezben vannak? Ha allami akkor erthetö a szar helyzet. Ha pedig magan kezekben van, akkor nem erthetö, hogy hogyan lehetseges ilyen buta semmifele kereskedelmi ismeretekkel rendelkezö balfaszoknak a Patikara engedelyeket adni.
De hogy megnyugtassalak a nemet beteg is csak egy szam a korhazban vagy az orvosnal, de nem ember. Az EU, most sirsz vagy nevetsz, azon targyal, hogy megszüntetik a szemelyi igazolvanyokat es minden EU-s polgarnak Chipseket szandekoznak a testebe implantalni. Elgondolgoztato, hogy most melyik rabszolga rendszerbe is kerültünk vissza?
tivoli
@Főlökött: ma, 17:28
Ha nem, hát nem. Akkor nálad célt ért a szándék.
Ha már semmid nincs, legalább a méltóságod tartsd meg.
Főlökött
@Ludas Matyi: Ha elolvasod az eddigi hozászólásaimat, nem azt nyilatkoztam, hogy nekem és csak nekem, a gyermekeim jövője a fontos nekem, nem is kicsit az! De ezen rendszer inkább feléli a jövőjüket, mint erősítené! A mostani vezetés által és a háttérben ténykedők által dotálva, teszik, amit tesznek, saját gyarapodásuk érdekében, amit tesznek.
Mit tehetek ? Semmit - tehetek, teszek is, amit tudok, saját - családom-hozzátartozóim érdekében!
Magam erejéből annyi, hogy próbálok azért tenni, hogy ne így legyen. Mint említettem is előző hsz.-emben is.
Implantátumot pedig azt hiszem, koromnál fogva, már kihagyom...Legyen a jövő nemzedék gondja...amúgy is a kutyát sem érdekel a véleményem. :)
Ludas Matyi
@Főlökött: Jol van no. Mindenkit erdekel a velemenyed, hiszen ha mar nem vagy gyerek akkor van miröl meselned, vannak tapasztalaid, megjartad mar a "hadak utjat". Igen, el lett szarva az egesz vilag. Az emberek arrogansak, agressivek, önzök lettek. Regen atkopogtal a szomszedhoz, ha elfogyott a cukor es kertel. Ma mar azt sem tudod , hogy ki a szomszedod. En a kormanyotok helyeben amilyen gyorsan csak lehet kilepnek az EU-bol es a Natobol. EU = Merkel elvtarsnö! Nato = Oblamage Terror!
Fel a fejjel lesz ez meg rosszabb is.
Főlökött
@tivoli: Nem értem, mire tetszett gondolni...???

Milyen szándék, milyen cél ? Nem vagyok hajléktalan, hogy ne lenne semmink!

Az a baj, hogy amink van, az sincs biztonságban sajnos!! Ezen jogilag kiszámíthatatlan országban, ki tudja, mikor lesz bárkié a tulajdonom, csak 2/3 kérdése az egész, avagy a vezetőink által - a nevünkben is aláírt szerződés kapcsán! ( pl. tessék megnézni a régi IMF szerződést mi szerepel benne, záradék részben :( (ki-miért-mivel felel a törlesztésért )) Segítek : magyar állampolgárok, teljes vagyonukkal, a teljes hitel összegében és bíróságon nem megtámadható kitétellel! Házunk, kocsink értékeink sem lettek volna a miénk.

Mizus az agyontitkosított Paks 2-vel ? Igen...Legalább az Oroszok voltak oly korrektek, hogy kitették a szerződést a netre.
Na ez fáj most a fidesznek, hogy onnan sok mindent lehet megtudni és lehet szervezkedni is.

Méltóság :) Az az arisztokrácia kompetenciája !
Nem vagyok arisztokrata, így érthető a feltett kérdésem, mire tetszett gondolni ?

Igaz a családi ágban volt arisztokrata, de szerintem hanyagolható ezen tény. Nem tartom magam annak.
Főlökött
@Ludas Matyi: Ennél rosszabb ? Nem hiszem.
Ha lenne akkor vér fog csörgedezni, amit senki nem kívánna...
Főlökött
@Ludas Matyi: Még annyit, azért tudom ki a szomszédom :) Ő is tengődik, mint mi...

Nála, nálam sincs cukor :)) Ez a vicc része volt a dolognak, nem hagyhattam ki!

Pilóta voltam jó ideig. Elvégeztem iskoláimat, jó néhányat, amit el lehetett, több diplomával a hátam mögött, siralmas a mostani állapot véleményem szerint. Nem vagyok karonülő korban, nyugdíjasként úgy vélem, egy nyikhaj, semmirekellő, munkát soha nem látott személy, a nevembe ne nyilatkozzon és a nevemben ne is írjon alá semmi olyan okmányt, ami teljesítéséért én vagyok a felelős, a saját - családom - gyerekeim teljes vagyonával.
Ez a vicc egylet, vicces szereplőkkel. Az a baj, hogy ezt komolyan is gondolják. Saját, jólfelfogott érdekük.
Főlökött
@tivoli: Mi az álom - elgondolás, és mi a valóság - a kézzelfogható tények. Nem mind1 :)

A fickókám átugrott néhány évet, nem volt oly egyszerű ezen folyamat. Hitler sem jutott oly egyszerűen a hatalomhoz. Nem is a hatalom volt a lényeg, hanem a pénz...
Minek a hajhászása folyik napjainkban :) Csak körbe kellene tekinteni...
Ludas Matyi
@Főlökött: Latod batyja erröl beszeltem es azt mondtad, hogy lehetetlen. Most pedig te is belatod, hogy ha ennel rosszabb lesz akkor ver fog folyni. Igy lesz elöbb utobb. Es, ha ver fog folyni nem csak a politikai nezetelteresek , hanem a szegenyseg es az ehinseg miatt lesz. Csak a gubanc megint ott van ahogy az összes haborukban volt, hogy megint a hetköznapi szegeny ember hal meg elöször, mert a gazdagoknak, vezetö politikusoknak mar rendelkeznek atombiztos bunkerokkal.
Ludas Matyi
@Főlökött: Ajjo, ha ismered a szomszedod ez mar embersegre utal. Ha rendelkezel Diplomakkal akkor valoszinü, hogy gyakorlod az angol nyelvet is. Menjel be batyja a Youtube-ra es add be erdeklödesi köreidet angol nyelven. Meg fogsz lepödni, hogy mennyire felre lett vezetve a vilag törtenelem tan amit ugy magyarban mint nemetben oktattak. Az pedig, ha felhaborodsz, hogy a szarjanko ne döntsön a Magyar polgar helyett es annak megkerdezese nelkül, megertem teljes mertekig. De akkor mit szolsz ahhoz, hogy nemetorszagot egy büdös labu paraszt NDK-s kommunista Honecker jobb keze iranyitja es dönt a nep helyett? Szar a helyzet a vilagban. Akkor kellett volna összelopnod magad mig fiatal voltal es megvoltak hozza a lehetösegeid, de sok Magyar kurva becsületes maradt (mint az aposom) es, ha nem lettünk volna vagy a hid alatt kötött volna ki vagy föbe lötte volna magat. A magyarorszagi gyerekeinek meg annyi penzük sem volt hogy egy tisztesseges temetesbe vagy akar 5.000 forintal is beszalljanak. Meg a mai napig is emlegetik a volt öreg magyarok a Gulyas Kommunismust, amikor a keleti orszagok eheztek mig a Magyar bösegben elhetett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.